Forum » Mobilne tehnologije » Windows 10 Mobile
Windows 10 Mobile

Anney ::
Jaz ne zastopim kaj za vraga ene aplikacije rabite, da jih ni. Jaz zase najdem vse za vsakdanje delo in uživancijo.
Pošteno,to bolj jebe tiste ki se s telefonom igračkajo,ajde snapchata ni,kar ga itak ne uporabljam,je pa instagram,fb,twiter...To večina android fanov govori kak ni appov,ker ne vejo kaj bi si zmislili ker njihovi 3gb rama octiči slabše delujejo.Sej jih res ni tolko,ampak tudi če bi jih blo več,mislim da jih ne bi uporabljal,ker imam doma androida ki je dosti v uporabi pa tudi ni gor kakih posebnih appov.
Ene pol leta nazaj sem prešel na WP. Meni manjka en pošten brskalnik ala Opera. V IE ne moreš odpirat novih tabov v ozadju. To mi je največja pomanjklivost. Manjka tudi spodoben file manager, ki bi bil sposoben strimati slike,video in glasbo direkto z NAS samba serverja (kot npr. ES File Manager na Ansroidu).
Moti me tudi, da ne moreš nastavit, da se wifi ugasne ob zaklenjenem zaslonu! Zdaj lahko izbiram med tem, da mi wifi ful žre baterija ali pa da ročno vklapljam in izklapljam wifi. WTF???!!
Če še Here Naps ukinejo, sem prišel z dežja pod kap!
Poskusi tega:
https://www.microsoft.com/sl-si/store/a...

AvtoR ::
Saj v WP8.1 sam inteligentno vklaplja in izklaplja v ozadju... Samo pustiš vklopljeno, minimalen vpliv na baterijo je to.
Imam Lumio 830 (WP8.1) in wifi ima kar konkreten vpliv na porabo. Če imam wifi izklopljen je poraba preko noči 2-4%, če imam wifi vklopljen, je poraba preko noči 20-30%!!. V tem času je telefon v mirovanju. Nevem, mogoče se komu zdi to normalno, meni ni. Imam Nexus 10 in ob vklopljenem wifiju mi baterija v mirovanju v enem dnevu pade za kak procent, če sploh. Tam imam nastavljeno, da se wifi ogasne ob zaklenjenem zaslonu.
Problem pri WP je, da je wifi ves čas prižgan, in ga sistem ne zna sam ugasniti, ko ni v uporabi. Poleg tega ima WP neumno izvedeno ročno prižiganje in ugašanje wifija. Za ugasnit te vrže vrže v nastavitve,kjer potem ugasneš wifi. Kaj je tako težko na start meni sidrat eno on-off stikalo za wifi, kot ga ima Android ali Symbian?
V glavnem sem kar malo razočaran! V petih letih bi pa take stvari že lahko porihtal.
Bom počakal na W10M in če tam teh stvari ne poštimajo, si bom počasi omislil kakega poceni kitajca, npr. Redmi 3!

Modri dirkač ::
Emm, pa si ti siguren, da uporabljaš Lumio 830 in windows phone?
V battery saver poglej, kaj ti največ pokuri, WiFi zagotovo ni med glavnimi porabniki.
WiFi se izklopi v notification center, potegneš z vrha dol in samo enkrat tapneš, 1 sekunda dela.
V battery saver poglej, kaj ti največ pokuri, WiFi zagotovo ni med glavnimi porabniki.
WiFi se izklopi v notification center, potegneš z vrha dol in samo enkrat tapneš, 1 sekunda dela.
Everybody lies!

solatjek ::
Modri dirkač je izjavil:
Ja, na windows 10 mobile se res tako izklopi Wifi, na WP8.1 pa zagotovo ne.
Drugače pa dvomim, da Wifi pokuri toliko, vsaj na moji L640 ne, povsem možno je, da ko je WiFi vklopljen, wifi ne porablja baterije, ampak je kakšna app v ozadju zelo aktivna in neprestano komunicira preko wifi-ja, ko je pa izklopljen, pa da mir.

boolsheat ::
Privzeto se WIFI sam ugasne:
Wi-Fi disconnects when my screen times out. How can I keep Wi-Fi on?
Depending on your mobile operator, your Wi-Fi may turn off when your screen times out and turns off. If you want Wi-Fi to stay on, in Settings Settings icon > Wi-Fi, tap Manage, and then select the Keep Wi-Fi on when the screen times out check box. Your phone can then use a Wi-Fi connection even when the screen is off. This uses battery power, though, so your battery life can be shorter compared to when Wi-Fi turns off when the screen times out.
To keep Wi-Fi on when the screen times out, your phone needs to have Windows Phone software version 8.0.10211.204 or later. See How do I update my phone software? for more information about how to update your phone.
Note
On Windows Phone 8, if you want Wi-Fi to stay on when the screen times out, in Settings Settings icon > Wi-Fi, tap Advanced, and then select the Keep Wi-Fi on when the screen times out check box.
http://www.windowsphone.com/en-us/how-t...
Slovenska navodila:
http://www.windowsphone.com/sl-si/how-t...
Edino, če je tvoj operater forcal stalno vključen WIFI, kar pa dvomim.
Drugače pa WIFI deluje v action centre kot toggle in ga imaš hitro vklopljenega/izklopljenega.
Wi-Fi disconnects when my screen times out. How can I keep Wi-Fi on?
Depending on your mobile operator, your Wi-Fi may turn off when your screen times out and turns off. If you want Wi-Fi to stay on, in Settings Settings icon > Wi-Fi, tap Manage, and then select the Keep Wi-Fi on when the screen times out check box. Your phone can then use a Wi-Fi connection even when the screen is off. This uses battery power, though, so your battery life can be shorter compared to when Wi-Fi turns off when the screen times out.
To keep Wi-Fi on when the screen times out, your phone needs to have Windows Phone software version 8.0.10211.204 or later. See How do I update my phone software? for more information about how to update your phone.
Note
On Windows Phone 8, if you want Wi-Fi to stay on when the screen times out, in Settings Settings icon > Wi-Fi, tap Advanced, and then select the Keep Wi-Fi on when the screen times out check box.
http://www.windowsphone.com/en-us/how-t...
Slovenska navodila:
http://www.windowsphone.com/sl-si/how-t...
Edino, če je tvoj operater forcal stalno vključen WIFI, kar pa dvomim.
Drugače pa WIFI deluje v action centre kot toggle in ga imaš hitro vklopljenega/izklopljenega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boolsheat ()

nejcek74 ::
Agree, tudi sam sem na zacetku (se na 920) izklapljal Wi-Fi, potem pa sem ugotovil da tako Wi-Fi kot Bluetooth prakticno ne vplivata na porabo in sem s tem prenehal. Razen ce je mogoce slab signal?

Modri dirkač je izjavil:
Emm, pa si ti siguren, da uporabljaš Lumio 830 in windows phone?
Vklopi ja, kaj pa izklopi? Vrže te v wifi setings. Če je to simpl!
Zanimivo je, da je poraba vseh aplikacij manj kot 1%. Tako da je verjetno kriv wifi!
Nekje sem bral, da se je dalo pri starejših verzijah WP nastaviti izklop wifija ob zaklenjenem zaslonu, z WP8.1 pa so zaradi enostavnosti uporabe(!!??) sistema to opcijo opustili!

Tukaj bo prej problem v aplikacijah, ki jih imaš nameščenih kot pa v WiFi.
Meni je na 8.1 zdržala ca. 48ur, tako kot sedaj na .164 buildu.
Meni je na 8.1 zdržala ca. 48ur, tako kot sedaj na .164 buildu.
Everybody lies!

Uradni standby čas za L830 je 528ur, 3g talk time pa slabih 15 ur. Pri vseh telefonih do sedaj sem imel wifi vedno prižgan, pa to na baterijo ni imelo večjega vpliva. No morda 50% krajši čas v stanby kot ob ugasnjenemu wifiju, kar je zanemarljivo. Pri W8.1, je pa ta čas v mojem primeru 10 krat (cca 1000%) krajši, ob prižganem wifiju.
Sem pa že napisal, Batery monitor kaže samo pri treh aplikacijah porabo pod 1%, pri ostalih je ni!
Nekako 2dni zdrži tudi meni, par klicev, prižgan wifi, sinhronizacija mailov na 4 ure, mogoče 10 minut surfanja na dan. Stara N8 mi je ob taki uprabi brez problem zdržala 5 dni in več, pa pri bateriji ni bila nek biser.
Sem pa že napisal, Batery monitor kaže samo pri treh aplikacijah porabo pod 1%, pri ostalih je ni!
Nekako 2dni zdrži tudi meni, par klicev, prižgan wifi, sinhronizacija mailov na 4 ure, mogoče 10 minut surfanja na dan. Stara N8 mi je ob taki uprabi brez problem zdržala 5 dni in več, pa pri bateriji ni bila nek biser.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AvtoR ()

Ce ti zre baterijo zaradi WiFi-ja je verjetno nekaj narobe s telefonom. Poskusi z reseti in ce to ne pomaga ga nesi na servis. Preveri se, ce slucajno nimas vkljucenega deljenja povezave.
Po mojih izkusnjah z L920 in L950 tweakanja porabe niso potrebna. Ce je telefon v zepu zdrzi dovolj (recimo da dan pa pol z minimalno rabo, v glavnem tekstovna sporocila, sms, skype, whatsapp). Ce ga pa uporabljam, pa ga skurim lahko tudi v parih urah (igranje) ali v pred koncem delovnega dne (navigacija, maili, zapiski, browsanje etc. preko 3-4G)
Po mojih izkusnjah z L920 in L950 tweakanja porabe niso potrebna. Ce je telefon v zepu zdrzi dovolj (recimo da dan pa pol z minimalno rabo, v glavnem tekstovna sporocila, sms, skype, whatsapp). Ce ga pa uporabljam, pa ga skurim lahko tudi v parih urah (igranje) ali v pred koncem delovnega dne (navigacija, maili, zapiski, browsanje etc. preko 3-4G)

Statistika za 7 dni uporabe, 830 na Win10:
System: 37%
Display: 53,4%
WiFi: 3,6%
Mobile data: 6.0%
In use: 79,40%
Background: 20.6%
Vse se sinhronizira (mail na 15 minut), vsi appi delajo lahko v ozadju.
WiFi in Bluetooth vedno prižgana.
Na 8.1 številke niso bile bistveno drugačne.
System: 37%
Display: 53,4%
WiFi: 3,6%
Mobile data: 6.0%
In use: 79,40%
Background: 20.6%
Vse se sinhronizira (mail na 15 minut), vsi appi delajo lahko v ozadju.
WiFi in Bluetooth vedno prižgana.
Na 8.1 številke niso bile bistveno drugačne.
Everybody lies!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Modri dirkač ()

krneki0001 ::
Zanimivo. Tedenska poraba za lumio 920:
System: 31.2%
Display: 58.8%
WiFi: 1.2%
Celular data: 8.8%
In use: 77.2%
Background: 22.8%
BT in GPS sta stalno prižgana. BT zaradi avtoradia, da se mi avtomatsko priklopi na radio, ko se vsedem v avto), GPS pa zaradi cortane.
Wi-Fi pa samo občasno, ko kaj več dol vlečem, ker imam itak 8.5GB mobilnih podatkov.
Sinhroniziranje pa je online.
System: 31.2%
Display: 58.8%
WiFi: 1.2%
Celular data: 8.8%
In use: 77.2%
Background: 22.8%
BT in GPS sta stalno prižgana. BT zaradi avtoradia, da se mi avtomatsko priklopi na radio, ko se vsedem v avto), GPS pa zaradi cortane.
Wi-Fi pa samo občasno, ko kaj več dol vlečem, ker imam itak 8.5GB mobilnih podatkov.
Sinhroniziranje pa je online.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()

Tedenska poraba na L930:
System: 15.8%
Display: 64.8%
WiFi: 5.9%
Celular data: 13.5%
In use: 80.9%
Background: 19.1%
System: 15.8%
Display: 64.8%
WiFi: 5.9%
Celular data: 13.5%
In use: 80.9%
Background: 19.1%

sajmon ::
Tedenska poraba na L640:
System: 36.3%
Display: 55.7%
WiFi: 1.8%
Celular data: 6.2%
In use: 73.9%
Background: 26.1%
bt, gps in wifi stalno prižgan.
System: 36.3%
Display: 55.7%
WiFi: 1.8%
Celular data: 6.2%
In use: 73.9%
Background: 26.1%
bt, gps in wifi stalno prižgan.

GupeM ::
Čist tko za info če kdo ve. A obstaja kaj takšnega tudi za Android da bi lahko videl tedensko/mesečno/whatever porabo? Na androidu po defaultu kaže samo porabo od zadnjega polnjenja na 100%.

L950
System: 5.8%
Display: 73.7%
WiFi: 0.3%
Celular data: 20.1%
In use: 74.8%
Background: 25.2%
vse na default
System: 5.8%
Display: 73.7%
WiFi: 0.3%
Celular data: 20.1%
In use: 74.8%
Background: 25.2%
vse na default

benx ::
Lumia 640
System: 16,2%
Display: 73,2%
WiFi: 0,8%
Celular data: 9,8%
In use: 76%
Background: 24%
moram reči da odkar sem naložil win10 imam občutek da auto svetilnost zaslona ne deluje tako dobro kot na 8.1, baterija mi namesto 3 dni drži 2. podatki so čez dan vedno vklopljeni, čez noč kakor kdaj, BT in wi-fi cca 1-3h na dan.
je pa res da mi je pilo baterijo kot pri norcih dokler nisem vse aplikacij updatal, tako da bom videl če se v naslednjem tednu kaj izboljša.
System: 16,2%
Display: 73,2%
WiFi: 0,8%
Celular data: 9,8%
In use: 76%
Background: 24%
moram reči da odkar sem naložil win10 imam občutek da auto svetilnost zaslona ne deluje tako dobro kot na 8.1, baterija mi namesto 3 dni drži 2. podatki so čez dan vedno vklopljeni, čez noč kakor kdaj, BT in wi-fi cca 1-3h na dan.
je pa res da mi je pilo baterijo kot pri norcih dokler nisem vse aplikacij updatal, tako da bom videl če se v naslednjem tednu kaj izboljša.

No še moji podatki glede tedenske porabe baterije za L 830, WP 8.1.
telefon 15,8%
Toshl 1%
Ljudje < 1%
Ohranjevalnik baterije < 1%
Vreme < 1%
Internet Explorer< 1%
Fotografije < 1%
Nastavitve < 1%
Trgovine < 1%
vse ostalo < 1%
Mi ne kaže opcije za wifi, zaslon in sistem (wp8.1).
Upam, da bo na W10M bolje glede praznenja baterije z wifijem v mirovanju.
telefon 15,8%
Toshl 1%
Ljudje < 1%
Ohranjevalnik baterije < 1%
Vreme < 1%
Internet Explorer< 1%
Fotografije < 1%
Nastavitve < 1%
Trgovine < 1%
vse ostalo < 1%
Mi ne kaže opcije za wifi, zaslon in sistem (wp8.1).
Upam, da bo na W10M bolje glede praznenja baterije z wifijem v mirovanju.

Potem pa hitro posodobi na uradni pravkar izdani W10 pa boš videl:
http://mspoweruser.com/get-windows-10-m...

Kaj to se namesti .164, ki je identična tej, ki smo jo nazadnje prejeli insidrji?

Machete ::
Samo še hitra preverba preden se zaletim v 10ko.
Dokumenti, fotke, mail accounti itd.. po posodobitvi ostanje? Samo preverjam, da se slučajno ne naredi factory reset ob tem? :D
Hvala
Dokumenti, fotke, mail accounti itd.. po posodobitvi ostanje? Samo preverjam, da se slučajno ne naredi factory reset ob tem? :D
Hvala
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Motion ::
Ostane. Sam jst bi na tvojem mestu slike prenesu na računalnik in jih pobrisal s telefona. Prav tako bi odstaru apple ki zasedejo ful placa (igre). Bo posodobitev bolj glatka in hitrejša.

Hvala. Brisal ne bom, shranjeno pa vse. Ready steady go!

Kaj to se namesti .164, ki je identična tej, ki smo jo nazadnje prejeli insidrji?
Evo namestil pred eno uro na L830. Buil je pri meni .107.
Evo namestil pred eno uro na L830. Build je pri meni .107.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AvtoR ()

namesilo ti je .107? A ti dobi še kake updejte če čekiraš? .164 je zadn produkcijski build.

Kaj ::
Lumia930
W10 .107
poraba 24h:
Sistem: 23,5%
Zaslon: 70,2%
Wi-fi: 4,9%
Mobilna podatkovna povezava: 1.4%
V uporabi: 93,2%
Ozadje: 6,8%
W10 .107
poraba 24h:
Sistem: 23,5%
Zaslon: 70,2%
Wi-fi: 4,9%
Mobilna podatkovna povezava: 1.4%
V uporabi: 93,2%
Ozadje: 6,8%

Mislim da se z .107 naloži kompleten build na novo. .164 pa je samo upgrade in gre tudi hitreje skozi.

loveJDM ::
Kakšna je razlika med insiderjem in tem?Ali naj zaj cel telefon na novo naložim ali ne?Trenutno sem na .122 ali pa .164 preko preview insiderja.

.164 deluje meni na 920 brez problemov. Kakšne so pa razlike med 122 in 164 pa nebi vedel. Meni je nadgradilo iz 107 na 122 naslednjo noč pa že na 164, tako da niti nisem nič uporabljal 122 verzije.

Meni na WIFIju ne zlouda appa iz trgovine (error 0x80072EE7), preko mobilnega omrežja gre normalno. Je kdo imel to in rešil?

A kdo ve, če se da v Sporočila + Skype videti, kateri stik je trenutno prijavljen v Skype, da ne pišem skype sporočila v "prazno". Prav tako v Skype Video nikjer ne vidim, kdo je online, da bi ga poklical, se da kje videti?

Katere napake se vam pojavljajo na Windows 10 mobile .164?
Jaz sem opazil naslednje:
- znak @ na SLO tipkovnici prilepi zraven @ še vsebino odložišča
- napaka pri poimenovanju gumba Mobilna dostopns točka, kjer je vrinjen niz /n
- Camera Windows aplikacija mi je nehala delovati, aplikacija se je odprla in nato takoj nazaj zaprla - ponovni zagon naprave je odpravil težavo (zaenkrat)
- Onedrive se včasih kar zapre, ko ga odprem, zdi pa se mi, da se to ponavadi zgodi le takrat, ko ima Camera uploads funkcija kaj za naložit v ozadju. Pri drugem ali tretjem poskusu se odpre
- Če dobim hkrati SMS in telefonski klic, klic ne zvoni
- Če med klicem spreminjam glasnost pogovora, izgine znak "v", s katerim razširiš meni glasnosti.
Je kaj od tega opazil kdo od vas in še kaj drugega zraven?
Jaz sem opazil naslednje:
- znak @ na SLO tipkovnici prilepi zraven @ še vsebino odložišča
- napaka pri poimenovanju gumba Mobilna dostopns točka, kjer je vrinjen niz /n
- Camera Windows aplikacija mi je nehala delovati, aplikacija se je odprla in nato takoj nazaj zaprla - ponovni zagon naprave je odpravil težavo (zaenkrat)
- Onedrive se včasih kar zapre, ko ga odprem, zdi pa se mi, da se to ponavadi zgodi le takrat, ko ima Camera uploads funkcija kaj za naložit v ozadju. Pri drugem ali tretjem poskusu se odpre
- Če dobim hkrati SMS in telefonski klic, klic ne zvoni
- Če med klicem spreminjam glasnost pogovora, izgine znak "v", s katerim razširiš meni glasnosti.
Je kaj od tega opazil kdo od vas in še kaj drugega zraven?

cekr ::
@Matko37
v zadnjem fast-insiderju so tvoji problemi odpravljeni
v zadnjem fast-insiderju so tvoji problemi odpravljeni
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Mordecai ::
Windows mobile se potaplja. Ni ocitno? Se dobro, da so zaćeli kopirat nokiino funkcijo always on screen, da bom konćno lahko sou na android.

PrihajaNodi ::

Anney ::
Da še jaz povem svojo izkušnjo, ker sem imel WP L930 na servisu (odstop ekrana), seveda na Teleray servisu pod garancijo je bil zavrnjen (vsemogoči izgovori, čeprav je serijska napaka, fuj jih bodi), sem bil primoran uporabljat androida (srednji rang) in vam rečem v življenju kdaj ne več, res da je mogoče izgled aplikacij FB, Tweeter,... malo lepši, vendar kaj pomaga tole, če pa enostavno ni to to. Ni odzivnosti telefona, skoz neka posodablanja aplikacij, android hiba pomankanja notranjega pomnilnika, GUI mi ni všeč sploh... Tako, da dokler bo WP laufal bom ostal na tem, ker Appla in iTunesa mi ni za furat. Torej telefon je popravljen, updejtan na WP10 .164, backup uspešen (vse kar je bilo prej na 8.1 dela tudi zdaj) in dela tak kot mora, sem zelo srečen, da sem ušel iz androida po skoraj mesecu dni uporabe, se mi je že mešalo. Zdaj pa počakajmo kako se bo WP10 razvijal.
Here drive do 30.junija še normalno dela na WP10. ;)
Here drive do 30.junija še normalno dela na WP10. ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()

Kašna pa je najhujša razlika med Heredrive, (ki ga boste tako pogrešali) in Zemljevidi ali GoogleMaps? Če se komu da na hitro.. Ker jih ne uproabljam, oz. 2x na leto za kakšno pehoto v mestu.
ps: Meni je pa iTunes kul, čeprav nimam iPhona. Za predvajalnik na PCju, ga imam že več kot 10 let, ker najlepše prikazuje albume in kolekcije itd.. Trgovina pa mi je isto čito ok in pregledna. Zakaj ne maraš iTunes Nodi? Ali te samo moti, da moraš telefon nujno urejat preko njega?
ps: Meni je pa iTunes kul, čeprav nimam iPhona. Za predvajalnik na PCju, ga imam že več kot 10 let, ker najlepše prikazuje albume in kolekcije itd.. Trgovina pa mi je isto čito ok in pregledna. Zakaj ne maraš iTunes Nodi? Ali te samo moti, da moraš telefon nujno urejat preko njega?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()

Here transit je bil dokaj unikaten.
Čeprav danes je MS kar konkretno posodobil Windows maps
http://mspoweruser.com/microsoft-detail...
Čeprav danes je MS kar konkretno posodobil Windows maps
http://mspoweruser.com/microsoft-detail...

PrihajaNodi je izjavil:
Windows mobile se potaplja. Ni ocitno? Se dobro, da so zaćeli kopirat nokiino funkcijo always on screen, da bom konćno lahko sou na android.
Res je. Tale 10 ka je beta verzija. Pa se here drive izgubim z updejtom.
Here drive še vedno deluje brez problemov. Hkrati pa tudi že v Maps lahko navigacijo vklopiš in te ravno tako pripelje domov. Oboje cdeluje z offline kartami.

Takole na hitro moje pripombe:
Na W10M ne morem nastaviti vremena na glanz in zaklenjen zaslon. Na 8.1 je to delalo!
Prej sem imel vreme cez cel glanz in zaklenjen zaslon, zdaj je to samo ena drobna vrstica brez ikon!??? (razočaran!).
Ne najdem več sezorja prenosa podarkov, mi ga je zbrisalo. Obstaja kak drug app?
V pull down meniju je zdaj cel kup stikal (pohvalno), pogrešam pa še dodaten gumb za vklop in izklop GPS lokacije.
Edge je precej boljši od IE, končno podpira odpiranje tabov v ozadju.
Na W10M ne morem nastaviti vremena na glanz in zaklenjen zaslon. Na 8.1 je to delalo!
Prej sem imel vreme cez cel glanz in zaklenjen zaslon, zdaj je to samo ena drobna vrstica brez ikon!??? (razočaran!).
Ne najdem več sezorja prenosa podarkov, mi ga je zbrisalo. Obstaja kak drug app?
V pull down meniju je zdaj cel kup stikal (pohvalno), pogrešam pa še dodaten gumb za vklop in izklop GPS lokacije.

Settings -> Network & Wireless -> Data Usage
Sej maš tudi za GPS toggle. Spodnjih 4 ali pet stikal lahko sam nastavljaš. OStali pa so skriti pod "expand" oziroma še enkrat švajpneš dol z vrha.
Sej maš tudi za GPS toggle. Spodnjih 4 ali pet stikal lahko sam nastavljaš. OStali pa so skriti pod "expand" oziroma še enkrat švajpneš dol z vrha.

Here maps so v resnici ze kar nekaj casa zapostavljane na WM.
Jaz osebno rabim navigacijo kjer lahko na PC-ju (ali kje drugje) pripravim ali vnesem pot in jo kasneje uporabljam s telefona. V originalu to omogoca recimo Garmin s pomocjo programa Base camp. Here maps so se na zacetku razvijali v to smer, pred kaksnim letom pa so zaceli ukinjati oziroma otezevati te moznosti. Recimo preko web vmesnika si lahko sestavljal Routes nisi pa jih mogel prenesti na telefon.
Najboljsi priblizek je bil vnos vmesnih tock v favouritse, te pa sem potem pinal na zaslon. Vendar so nekje vmes izgubili moznost preimenovanja shranjenih tock v web vmesniku.
Tako da ze pred tem se je videlo da here maps sploh nimajo vizije kaj hocejo biti in da jih ne razvijajo, obratno, iz meseca v mesec je bil manj funkcinalnosti.
V resnici Win maps aplikacija sploh ne zaostaja toliko za Here maps aplikacijo, zaostajajo pa za tistim kar so Here maps obljubljali da bodo postali.
Jaz osebno rabim navigacijo kjer lahko na PC-ju (ali kje drugje) pripravim ali vnesem pot in jo kasneje uporabljam s telefona. V originalu to omogoca recimo Garmin s pomocjo programa Base camp. Here maps so se na zacetku razvijali v to smer, pred kaksnim letom pa so zaceli ukinjati oziroma otezevati te moznosti. Recimo preko web vmesnika si lahko sestavljal Routes nisi pa jih mogel prenesti na telefon.
Najboljsi priblizek je bil vnos vmesnih tock v favouritse, te pa sem potem pinal na zaslon. Vendar so nekje vmes izgubili moznost preimenovanja shranjenih tock v web vmesniku.
Tako da ze pred tem se je videlo da here maps sploh nimajo vizije kaj hocejo biti in da jih ne razvijajo, obratno, iz meseca v mesec je bil manj funkcinalnosti.
V resnici Win maps aplikacija sploh ne zaostaja toliko za Here maps aplikacijo, zaostajajo pa za tistim kar so Here maps obljubljali da bodo postali.

win64 ::
Takole na hitro moje pripombe:
Za GPS je tudi gumb, "moje mesto" piše v slovenščini

OmegaM ::
Eno vprasanje.
Kako dolgo vam je posodabljajo na windows 10 mobile?
Namreč, meni zaključuje in je na korako 18 od 22 ze en cas.
Drugace se normalno odziva na gumb za zaklep/odklep.
Edino, da mi pri odklepu zahteva PIN kodo, katero mi ne uspe vnesti, nakar sem vnesel kodo za odklep ekrana in deluje, ter spet normalno prikazuje to sporočilo:
http://i68.tinypic.com/2ccpfzn.jpg[/IMG] Sporočilo]
Kako dolgo vam je posodabljajo na windows 10 mobile?
Namreč, meni zaključuje in je na korako 18 od 22 ze en cas.
Drugace se normalno odziva na gumb za zaklep/odklep.
Edino, da mi pri odklepu zahteva PIN kodo, katero mi ne uspe vnesti, nakar sem vnesel kodo za odklep ekrana in deluje, ter spet normalno prikazuje to sporočilo:
http://i68.tinypic.com/2ccpfzn.jpg[/IMG] Sporočilo]
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 54721 (33426) | RC37 |
» | Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 37507 (33159) | klinker |
» | Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 29678 (20068) | Anney |
» | Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 15438 (13028) | Anney |
» | Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 47978 (39226) | boolsheat |