» »

Novi SiOL paketi (2048/768 & 4096/768)

Novi SiOL paketi (2048/768 & 4096/768)

Tr0n ::

Sedaj tudi za fizicne osebe in studente!

-------------------
Spostovani,

Obvescamo vas, da smo razsirili naso ponudbo ADSL paketov.

Novi paketi so:

Komfortni + ADSL Paket in Prestizni + ADSL Paket, ki sta sedaj dostopna tudi fizicni osebam in studentom.

Cenik za Komfortni+(2048/768) :
Fizicne osebe: 11.740,00 SIT
Pravne osebe: 18.500,00 SIT
Studentje: 9,580 SIT

Cenik za Prestizni+(4096/768):
Fizicne osebe: 14.600,00 SIT
Pravne osebe: 23.000,00 SIT
Studentje: 12.440,00 SIT

Vse cene so z DDV-jem.

Cenik zacne veljati z 1.5.2003.

Za spremembo paketa je potrebno poslati pismen zahtevek po faksu ali navadni posti. V dopisu navedite vaso narocnisko stevilko ali uporabnisko ime in novi paketi, ki ga zelite imeti.

Vsi uporabniki, ki se nimate ADSL prikljucka lahko vaso prijavo oddate preko spletnega naslova: http://adsl.siol.net oz. poklicete tel. st. 080 1000

lep pozdrav in obilo uzitka v novih paketih, vam zeli SiOL
-------------------
  • spremenilo: Tr0n ()

monster-x ::

wow. sam men je še vedno škoda keša za večjo hitrost kot 1 Mbit:D :D

Zgodovina sprememb…

Soprano ::

Sva že dva =) 1 Mbit je prek dovolj.

Cokolesnik ::

Kar se tiče negativnih učinkov, gre razmišljati v tej smeri, da so odločeni pomesti s konkurenco. Na tem mestu me zelo zanima, kako, če sploh bodo reagirali kabelski operaterji, denimo KKS, ki danes za 9 jurjev ponuja 256 kbits UL-a, pa še to samo štud. populaciji.

Pri pozitivnih učinkih se bo potemtakem povečala uporabnost P2P programov, če hkrati ne razmišljamo o širjenju nelegalne opreme in če bodo seveda uporabniki za UL res odprli večino kapacitete linka, denimo 512 kbits od maximalnih 768. Bomo vsaj tukaj zmanjšali čakalne vrste, če jih že ne v zdravstvu.

Evropa nas opazuje in sodeč po obiskih v LJ tudi opozarja, zato z dogajanjem in konkurenčnostjo na trgu telekomunikacijskih storitev ne moremo biti zadovoljni niti mi, še manj komisarji iz Bruslja.

Roko na srce, imamo tudi kar nekaj ponudnikov dostopa do interneta, ki se "trudijo" k preusmerjanju naročnikov k Telekomu. Človek ima občutek, da vse te nesposobneže čaka obljubljeno delovno mesto pri SiOL-u kot nekakšni slovenski telekomunikacijski trdnjavi, kjer bodo berači tisti, ki bodo ostali zunaj.

Direktorju SiOL-a in SiOL-u nasploh ne gre nič očitati, saj se s svojimi managerskimi potezami povsem legitimno obnaša glede na dane možnosti na trgu. Konec koncev celo njegov lastnik - država to prebavlja brez prebavnih motenj in hrepeni po donosnosti ter dobičkonosti svojih kravic, škrjančkov in drugih "domačih živali".

Kakorkoli. Več od 2 Mbitov večina trenutno ne potrebuje.:\
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

OldSkul ::

Jaz sem zelo zadovoljen z 2 Mbit hitrostjo, sicer se nebi branil tudi večje vendar je potem že malo predrago vse skupaj.

Tito ::

O Telekomu evropska komisija ni kaj dosti rekla... Najslabše je v slovenskem kmetistvu in ne telekomunikacijah. Sicer pa se nima kaj vtikati, ka po svetu telekomunikacijski sistemi padajo kot domine. ČE je to en način kako stabilno živeti na trgu... Naj bo monopol... Monopol je škodliv, ko svoj monopol izkorišča proti svojim uporabnikom in draži... Siol pa dela obratno, pospešuje slovenski razvoj inteerneta in deluje blagodejno na slovensko gospodarstvo. Tisti ki nočejo iti na ADSL, ker je siol monopolsit, so pač neumni. Siol ni monopolist, monopolist je zgol telekom v navadni telefoniji. Pa še nekaj, pri Siolu so prijazni pridejo takoj, ko je kaj narobe ti vse poštimajo... Ko sem si pred leti zaželel širokopasovni internet ter kablsko TV, sem se pozanimal katero omrežje je na našem predelu... Izvedel sem da je sistel in nato jih pokličem. Iz mene so se delali norca in me prevezovali od človeka do človeka... In to so delali več let, do nas niso prišli! Bil sem pripravljen plačati 120 000 za prikluček (takšna je cena če si v hiši) ter 8000 mesečno. Sistel so kupili Telemachovci a zadeve so se še poslabšale, tako ignorantski, kot so oni... Četudi bodo siolovci postali monopolisti, bo to vsekakor bolše, kot je bilo nokoč ko so bili monopolisti Telemachovci!

Blisk ::

NEKI tuki pozabljate, tele cifre, pa denarci, tko lepo izgleda in res ko se prštekaš na linijo fajn leti, AMPAK, ko se bo nabralo folka, pa se bo zadeva prekleto upočasnila, ker SIOL res ima velik ror po katerem tečejo podatki, ko pa se na ta ror prključi velik uporabnikov, pa podatki ne tečejo več hitro, saj ne morejo.
Pa še neki pozabljate, droben tisk.
Omogočajo prenos podatkov do 1Mbit, do 2M bita, do 4 Mbite, do 8 Mbitov.
Ključen je tisti DO, ker v resnici nikol ni tok, kvečjemu ob 3 zjutri, pa še takrat vprašanje.
Pr nas imamo najeti vod, kjer je prenos 2Mbita.
Pa še drugega ADSL siol, kjer je DO 4Mbite, pa na tej liniji je DL občutno počasnejši kot na 2Mbitni liniji, kjer garantirajo 2Mbita pretoka.

Sergio ::

No ja, ura je 9:46, pa sem šel testirat svoj 2048 paket. Kaj pravi nizozemski speed tester?

DL 267.2 KB/s
UL 39 KB/s
ping 38 ms

Bom poskusil sedaj še s cFosom, vam javim čez 5 min.

Torej, cFos:
DL 250.0 KB/s
UL 38 KB/s
ping 38 ms

--------

Blisk, nekako se mi zdi, da bom dobil take rezulate v katerem koli delu dneva. Če želiš, lahko opravim test tudi ob 21:00
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sergio ()

Hux ::

Blisk prenos je dozaj vedno bil stabilnih 469kB/s bilo kdaj razen ko so kaki problemi (so le redko ze par mesecov nic). Pred 1-1.5 mesec se je server zamenjal in je prenos narasto na 476.9kB/s. Ali grem download ob stirih zjutraj, sedmih zvecer ali sredi dneva nima veze.
To ni tak kot kabl samo Mucota vprasaj ti bo ze povedo :D

Ahiles ::

Blisk siol ti garantira max hitros po siol omrezju ob keri kol uri.
Za tujino pa ne garnatira sam ponavad se tud da dobit max speed ker itak nikol vsi na 1x ne dl z max speedom np sam mam 2mb paket pa mi vec ko pol dneva idla ker pac ni stvari k bi jih lohka dl 24h z 2mb. Pri vecjih hitrostih je sam to da mas pac hitrej dol stvar ostal cas pa ti linija idla. Kar se pa linka tice v tujino ko dosezejo doloceno stevilo uporabnikov in ko se zacne kazat da se pocas fila link upgrejdajo vod. Vsaj 1x na leto dodajo ksno novo pipco.

frenk ::

sergio:download je ql, sam upload maš mau mjhen za 768kbaud-ou:\...al je 768 šele pr noumu paketu?

Hux ::

URL ftp://ftp.sunet.se/pub/pc/games/gamesdomain/demos/si_nolf2_mpdemo_en.exe
Local File d:\si_nolf2_mpdemo_en.exe
File Date 04/29/03 10:29:00
File Size 179282860
Completed 179282860
Total Time 00:06:18
Average Speed 463.18 KB/s
Create Time 04/30/03 10:25:11
Complete Time 04/30/03 10:31:36

Tolk o tem :D

Narcos Satanicos ::

"O Telekomu evropska komisija ni kaj dosti rekla..."
To ni res, že dost je blo pozivov h liberalizaciji trga, sicer pa tud če ne bi, kva to mene briga...

"Najslabše je v slovenskem kmetistvu in ne telekomunikacijah. Sicer pa se nima kaj vtikati, ka po svetu telekomunikacijski sistemi padajo kot domine. ČE je to en način kako stabilno živeti na trgu... Naj bo monopol... Monopol je škodliv, ko svoj monopol izkorišča proti svojim uporabnikom in draži... Siol pa dela obratno, pospešuje slovenski razvoj inteerneta in deluje blagodejno na slovensko gospodarstvo."

A tko kukr microsoft?

"Tisti ki nočejo iti na ADSL, ker je siol monopolsit, so pač neumni."

Neumn si ti...

"Siol ni monopolist, monopolist je zgol telekom v navadni telefoniji."

siol=telekom

"Pa še nekaj, pri Siolu so prijazni pridejo takoj, ko je kaj narobe ti vse poštimajo... Ko sem si pred leti zaželel širokopasovni internet ter kablsko TV, sem se pozanimal katero omrežje je na našem predelu... Izvedel sem da je sistel in nato jih pokličem. Iz mene so se delali norca in me prevezovali od človeka do človeka... In to so delali več let, do nas niso prišli! Bil sem pripravljen plačati 120 000 za prikluček (takšna je cena če si v hiši) ter 8000 mesečno. Sistel so kupili Telemachovci a zadeve so se še poslabšale, tako ignorantski, kot so oni... Četudi bodo siolovci postali monopolisti, bo to vsekakor bolše, kot je bilo nokoč ko so bili monopolisti Telemachovci!"

A da je pa folk plačevou po par tisoč mark za telefonsk prikluček je pa normaln in dobr? In da sploh ne omenjam, to državni firmi? Trg kakršen je dons pr ns, je samo posledica krepave politike, ki nima pojma od pojma in uporabla bivšo državno lastnino, da krpa proračun, namest da bi delala v dobro ljudi, ki so te firme plačeval. Ne vem od kje ti ideja, da je bil telemach monopolist, zgleda nimaš čist ražčiščenih pojmov, oni in drugi kablaši so odprl nov trg v sloveniji, kje je bil takrat ADSL? Da so kabelske firme povečini bl garažne, je res, nima pa to veze z debato o monopolistih. Sicer bi blo pa dobr vidt kuko bi se siol, če bi ga vrgl vn iz telekoma, obnesu na trgu (čeprou je najbrž že prepozn). Tko kot je zdj človk sploh ne ve, al so te siolove cene realne al pa dumpinške, itak se vse prenese na telekom...

Zheegec ::

SIOL je skoraj Telekom, se lahko $$$ neomejeno pretaka, samo vseeno 8K na mesec za 2MB downloada je ceneje kot v Austriji, tam imajo pa še omejitev prometa. Kaj je sploh problem? Samo da po celi Sloveniji omogočijo ADSL pa bo.
Telekom je pa druga zgodba - v mobilna omrežja kličeš dražje kot v tujino;((
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Tr0n ::

Ah, kaj Avstriji. Le primerjajte malo cene ADSL paketov po Evropi.

ahac ::

ja, tko je to..
denar gre med SiOLom pa Tlekomom lahko kadarkoli v katerokoli smer..
tko, da ni problem držat monopola..

Telekom pač drugim ISPjem nabije take cene, da ne morejo notr..
Če bi SiOL plačeval enako bi imel izgubo.. ampak.. a je to sploh pomembno? ima pa Telekom večji dobiček..
če pa SiOL Telekomu nič ne plačuje (pogodba je poslovna skrivnost) je pa ravno obratno.. v vsakem primeru vse ostane Telekomu..

SiOL/Telekom tole sicer dela čist OK.. ampak konkurenca bi bla vsekakor dobrodošla.

btw. na Japonskem imajo 12M down / 1M up
samo ne vem, če imajo kakšne omejitve prometa..
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Sergio ::

ahac, a lahko dobim še cenovne pogoje za ta 12/1 ter tehnologijo, preko katere dosegajo te hitrosti? Bi prosil ;)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

ahac ::

seveda.


google 8-)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Hux ::

12M download? Kolk vem majo ADSLe brez limita oz. pac tolk mas kolk nese glede na razdaljo.

Hux ::

Je komu znana kriticna razdalja za taki upload?

Tito ::

Blisk, pozabljaš na to, da so nekateri strežniki zasedeni in je zato manši prenos.

Narcos Satanicos, liberalizacija trga seveda, samo ne za vsako ceno... Ko bo prišla konkurenca naj pride. Samo se nikamor ne mudi, seveda pa to velja izključno samo za stacionarno telefonijo, saj siolov internet in nova digitalna TV ne bosta monopolni storitvi...

Neumn si da primerjaš takšen gigantski podjetje z piškovim orehom v majhni sloveniji... Ni primerjave, ravno v tem je problem konkurence v sloveniji, trg je premajhen!

siol=telekom, že res da je hčerinsko podjetje, vendar to ni isto Telekom se ukvarja z stacionarno telefonijo Siol pa je ponudnik interneta in to zagotovo ni isto!

Se mi smiliš, ker si najbrž na kablu, tako je življeneje, ne se zdaj nad siol jezit, če pa so kablaši nesposobni...

Še enkrat povem, če bo prišla konkurenca bo le t iz tujine, v sloveniji še en samostojni operater stacionarnega omrežja ne more preživet, skoraj vsi že imamo telefon, zanima pa me koliko jih bo pripravljeno iti na novega operaterja, če pa bo le ta ponujal malenkost cenejše pogovore... Trg je premajhen da bi bila kakšna velika konkurenca, počakajmo na vstop v EU, takrat bo zagotovo veliko tujih podjetji prišlo pristavit loonček, vendar jim bo težko, saj bodo težko konkurirali Siolu in Telekomu.

Narcos Satanicos ::

"Narcos Satanicos, liberalizacija trga seveda, samo ne za vsako ceno... Ko bo prišla konkurenca naj pride. Samo se nikamor ne mudi, seveda pa to velja izključno samo za stacionarno telefonijo, saj siolov internet in nova digitalna TV ne bosta monopolni storitvi..."
Konkurenca je že tuki in je bla dost hitrejša od telekoma.

"Neumn si da primerjaš takšen gigantski podjetje z piškovim orehom v majhni sloveniji... Ni primerjave, ravno v tem je problem konkurence v sloveniji, trg je premajhen!"
lol, ja pol pa najbolj da se prepove vsa konkurenca in mamo samo eno podjetje za vsako področje, a ne? A ti resno mislš, da bi telekom ponujou adsl po takšnih cenah, če ne bi blo kablašev? Dj ne bod smešen...

"siol=telekom, že res da je hčerinsko podjetje, vendar to ni isto Telekom se ukvarja z stacionarno telefonijo Siol pa je ponudnik interneta in to zagotovo ni isto!"
Zagotovo je isto vse, razen imena.

"Se mi smiliš, ker si najbrž na kablu, tako je življeneje, ne se zdaj nad siol jezit, če pa so >kablaši nesposobni..."
Ja na kablu sm in to že neki let. Samo odkar sm prestopu iz siola na telemach (v bistvu amis+perftech) dela vsa stvar 3krat bol, pa še plačujem manj. Tko da lepa hvala za tvoje usmiljenje... Če bi pa blo tko kot si je telekom vse zamišlou bi pa dons mi vsi uporablal ISDN in to bi bil nš 'broadband'...

Zgodovina sprememb…

Cokolesnik ::

Fantje, glejte, da tema ostane v duhu medsebojnega spoštovanja in spoštovanja pravice do različnega mnenja. Ponovne "vojne" med kablaši in adsljevci ne potrebujemo. Sicer pa pišite, argumentirajte. To je dobro.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036187 (15594) Primoz78
»

ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13114112 (9999) Bistri007
»

Siol bo spremenil ADSL pakete (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27922150 (13982) MEDENA
»

Sosedje ja, mi pa ne (ADSL brez ISDN namreč)

Oddelek: Omrežja in internet
261808 (1411) Mavrik
»

Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1017429 (5630) Narcos Satanicos

Več podobnih tem