» »

Sosedje ja, mi pa ne (ADSL brez ISDN namreč)

Sosedje ja, mi pa ne (ADSL brez ISDN namreč)

urbybaby ::

MAX ADSL na Hrvaškem (FAQ):

3. Uključuje li se MAXadsl na POTS ili na ISDN?
MAXadsl usluga se može uključiti bez obzira na tip priključka koji korisnik ima. Jedini je uvjet da se korisnik nalazi u području na kojem je moguća instalacija ADSL opreme.
Pri instaliranju MAXadsl usluge na postojeću ISDN uslugu korisniku su na raspolaganju istovremeno oba ISDN kanala i ADSL veza.

Še link: http://www.htnet.hr/adsl/fset.html

Soprano ::

Pa poglej še ostale pogoje uporabe njihovega ADSLa (plačevanje prometa, itd.) in potem jokaj.

urbybaby ::

Ostalo je beda, itak. Ampak point je, da imajo možnost ADSL-la brez ISDN-ja. Nam pa telekom veselo laže v obraz. ;((

ahac ::

Nč ne laže. Zanalašč so nabavl opremo, ki dela samo na isdn. :O
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

sinko999 ::

lej poglej malo njihove cene pa pol tečnari/cmeri.
ti dam kolko bi me prišel če bi naredil isti promet na hrvaškem.

1kuna=31,8365 SIT

MAXadsl 768/128 (mjesečna naknada) 340,38 kn | 340,38
Promet 512Mb = 24,40 kn |+400*24,4
|=10100,38 kun *31,8365 =321560,74 SIT

Tak da še imamo poceni inet napram njim. Ja zdaj pa boste ja sosedi pa imajo čisto zastonj
avstrija:

inkludiertes Volumen Tele2 ADSL Telekom Austria Aon Speed
250MB €24.90 -
500MB €28.90 €29.90
1GB €34.90 €39.90
Entgelte für weitere 100MB €2.90 €7.00

To so naročnine skupaj že z prometom.

Za italijo pa naj še kdo drug napiše. Tako da je pri nas net relativno poceni glede na sosede.
Ni? ni ve?no !

urbybaby ::

Ni bil moj namen razpravljat o cenah storitve. Itak je drago, pa nižje prenose majo, pa še kaj. Verjamem pa, da majo boljšo osnovo kot mi. Verjetno se bodo tudi cene in prenosi v prihodnosti spremenili.

Raw ::

sinko:
u're completely missing the poing here.
Itak mors upostevat, da ze s tem, ko 'moras' bit narocnik ISDNa placujes tolk vec. Po eni strani uturavajo UMTS, adsl TV, pa tak crap, po drugi strani pa ne dajo opcije imet ADSL brez ISDN.

Telekom slo je obup. Hm.. that goes without sayin'.
I am what I am and I do what I can

Poldi112 ::

Ne gre za to da imajo boljso osnovo. Kot je rekel ahac, telekomu je v interesu prodati cim vec ISDN-ov.

urbybaby ::

Ja, verjetno imajo na železniški postaji še zmerom polne vagone ISDN opreme. Pol pa oglašujejo, da je stacionarna telefonija nepogrešljiva. BLJAK.

cryptozaver ::

Namesto da preklinjate telekom raje poglejte kaj ponuja konkurenca. Dobra alternativa so priklopi preko kabla (tega ima skoraj vsak). Cene so primerljive s telekom ADSL s tem da ne rabte met ISDN!!!

GUFY ::

En moj frend je mal višje na telekomu pa ima ADSL že nekaj let, seveda pa nima ISDN priključka. Telekom lahko priključi ADSL tudi na navadno linijo, vendar hoče 2 x zaslužiti in sicer z zaračunano storitvijo priklopa ISDN priključka in pa z dvojno naročnino pri ISDN priključku. Žal pa je Telekom v Sloveniji monopolist glede tega nimamo kaj narediti.;((

Keyser Soze ::

Če bi živeli v pravni državi tega ne bi bilo. Ker smo bratje iz Balkana je še vedno veliko istomislečih mož in žena na položajih, ki omogočajo takšno početje.

Slovenceljni.:| Bljah.

Tarzan ::

Spet bom izvedel, da smo še vedno v komunizmu:D .
Dajte nehajte pljuvat čez državo ter vse mogoče in nemogoče. ČE je komu hrvaška ponudba toliko všeč naj se pa tja preseli:\ .
Imaš opcijo ja, da se na kabelski internet naročiš, tam te bodo pa še 3× bolj veselo po žepu udarli! Vrni telefonski priključek (analogni), če ti GSM in UMTS popolnoma zadovoljita potrebe, pa boš lahko imel ADSL.

Možnosti je nešteto, debata je bila 945× predelana in če je ISDN naveden kot pogoj pri nakupu ADSL-a, potem je to pač tako. Pomojem bi bilo zdaj treba sprostiti ADSL brez ISDN, hkrati pa podražiti analogno telefonijo za kakih 150%, pa bi vsi veselo leteli na ISDN.

No, upam da bo kmalu prišel VDSL in brzine prenosa okrog 20, 30MBit/s :))

PS: sam sem zelo srečen, da se Telemach ni odzval, ko sem jih na kolenih prostil, da povlečejo kabel 100 metrov do moje hiše in še do hiš sedmih drugih sosedov. Ko govorim s tistimi, ki so kabel dobili, sem lahko samo presrečen, da sem potem ob prvi priliki skočil na ADSL.

Keyser Soze ::

Pardon, ampak to ti je komentar butca, ki ne pozna zadev in misli, da je vse lepo simpl in prav.:|

Nekje v tej preljubi Sloveniji še telefona nimajo. Kaj šele možnost priklopa ISDNja ter ADSLa. In ja. Kabelska se napeljuje po zraku oz je brezžična. Zato pa jo že imajo tam nekje na Gorjancih v najbolj zakotni vasi. To je prvi lapsus.

Nelojalna konkurenca je drugi lapsus v tej zadevi. Z njim lahko povežemo še politično skorumpiranost in omogočanje le te ter onemogočanje konkurence.

Nekontrolirano podraževanje bi bil tretji lapsus. Oz. poteza bedaka. Pa se kvalificiraj.

P.S.: Je pa lepo vedeti, da živimo s takšnimi pametnjakoviči v tej mali Sloveniji. Zaradi Slovenceljnov je tako kot je. Da.

urbybaby ::

"Možnosti je nešteto, debata je bila 945× predelana"

Ja, sedaj jo predeljujemo 946-tič. Ko jo bomo pa 9460-tič bo pa verjetno že bolje, a ne?

Tarzan ::

Hehe, bravo!
Ne vem kaj se pištolite nekateri. SIOL + Telekom sta resno nekoliko monopolistična, ampak glede na to, da je ADSL pri nas precej ugoden, ter da poleg tega nudijo še IP-TV (V omejenem obsegu - vendar gre na bolje). Pa recimo še kakšno čez Microsoft, ki je hud monopolist, prav?
Dokler so cene ADSL interneta nizke se nima nihče možnosti pritoževati, če pa živi nekje na Gorjancih, potem pa mu ADSL nič ne pomaga, ker ga na žalost ne more dobiti. Če ne morejo ISDNja do njega položiti, kako bodo potem šele dobili zadovoljiv signal za ADSL?
Sicer pa se je že začelo nekaj premikati glede konkurence, Amis se mi zdi je vstopil v svet stacionarne telefonije in ponuja tudi ADSL internet, morda je to konkurenca, ki se jo tako nevzdržno pričakuje?

500 sit višji račun ... tisti, ki se najbolj pritožujete imate ponavadi itak višje plače / bogatejše starše, tako da vam tole sploh nebi smel biti problem.

Keyser Soze ::

Hja spet ena pametna. Kaj čmo. Nekaterim res ne potegne dlje kot do tistih nujno potrebnih par faktov. Toliko da se preživi.

In to je za njih dovolj dobro. Žalostno ampak resnično. Po nagonih.:\

nodrim ::

kje si pa dubu 500 SIT višji račun ??

a sam tolk maš ti naročnino na ISDN telefon.. dej jo še men zrihti.. prosim :|

poweroff ::

Siol + Telekom monopol je čisto OK. Saj je tudi monopol Microsofta za ene tukaj čisto OK.
Linux? Bljak.
Konkurenca Telekomu - bljak.

;(( ;((
sudo poweroff

ahac ::

>> No, upam da bo kmalu prišel VDSL in brzine prenosa okrog 20, 30MBit/s

V Južni Koreji to že zdavnej imajo. In to zato, ker je država spodbujala konkurenco in uredila razmere na trgu.
Tam recimo največji mobilni operater ne sme povečat tržnega deleža, odkar je prevzel takrat tretjega največjega. Posledice: Vsak uporabnik pri konkurenci pomeni, da bodo tud oni lahko kakšnega dobil. Poleg tega so pa zelo razvil dodatne storitve.
Podobno je pri internetu. Država je tam spodbujala konkurenco. Zdaj imajo 2 velika operaterja in veliko majhnih ter 20M in več v vsaki bajti ni problem. Zato pa lahko Daum mal za foro prevzame Lycos.

Pri nas pa država skupaj z Telekomom ovira konkurenco.. ok.. imamo hiter in poceni ADSL, ampak tako stanje za nadalnji razvoj sigurno ni dobro.
A misliš, da se bodo še tako obnašal, ko bo Telekom prodan?
Nope.. na svojem tržnem deležu bodo lepo sedel in molzl uporabnike. ADSL je tako poceni zato, da se dobi čim več uporabnikov preden bo EU prisilila Slovenijo, da se neha zaje**vat. Itak zdaj vsi podpisujejo anekse za poceni adsl.. tisti, ki jih ne bi pa ob prestopu moral še enkrat plačat priključnino, tako da masovnega prestopanja potem ne bo.
Enako je pri mobilnih operaterjih. Mobitel je dobil tržni delež z monopolom in pri UMTS bo enako.. 1 licenca.. ne me smejat.
Ali pa mednarodni klici.. končno (po več letih čakanja) so operaterji dobil svoje številke in so jih povezal v omrežje, ampak mislm, da klici recimo preko Amisa še vedno niso obračunani na Telekom računu, kot bi moralo bit (in kot je to v tujini).

Če bi bil Telekom in SiOL res tako dober potem ne bi blokiral konkurence. ADSL bi lahko ponujal tudi ostali in menjava ISPja bi bila brezplačna.

Trenutno stanje na trgu je nenormalno in v pravem tržnem gospodarstvu ne more obstajat.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

ahac ::

>> Saj je tudi monopol Microsofta za ene tukaj čisto OK.

Samo za tiste, ki so Winse:
1) ukradl
2) dobil free, ker so študenti in jih ne zanima kaj po po izteku statusa
3) dobil PC in Winse od očija pa mamice

:\
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Tarzan ::

Ahac, deloma se strinjam, noben monopol ni dober! Za nikogar. Je pa tudi res, da imamo mi kljub monopolu še vedno precej boljše zrihtane te zadeve kot naši sosedje.

Glede Južne Koreje se tudi strinjava, pri njih pa je drugi problem. Imajo odlično notranjo povezavo, edino povezava v tujino jih hudo muči. Glede na to, da imajo toliko uporabnikov, vsi pa imajo precej hiter dostop do interneta jim izhod v tujino predstavlja zelo, zelo velik problem. Je pa tudi res, da imajo notranje omrežje tako dobro razvito, da večina P2P, FTP in ostalega pretakanja poteka znotraj J. Korejskega internet omrežja.

Tarzan ::

Glede M$ se tudi strinjam. Zadeva je popolnoma enaka. Dokler oba zadovoljujeta stranke je vse OK. Ko bo kvaliteta produktov/storitev padla, bo monopol crknil. Je pa tudi res, da pri nas država predolgo drži roke nad trgom telekomunikacij. Ampak tudi to bo enkrat minilo, vprašanje pa je, do kdaj bo ostal monopol. Dokler so cene nižje kot pri sosedih, se ne bom preveč razburjal, takoj ko pa ne bodo več konkurenčni pa bom kot ostali eden prvih, ki bom zapustil barko. Zaenkrat je ADSL najcenejši način dostopa do interneta, ISDN gor ali dol.

PS: Windowsov že lep čas ne uporabljam več. IE me je popolnoma znerviral, SP2 sem preizkusil in mi je povzročal sive lase,...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tarzan ()

ahac ::

Imamo zrihtano ja.. samo kolk časa še?

Ko se bo Telekom prodal bo tega konc. In dost verjetno bodo kupci tujci. Takrat bo vse v tujih rokah, lokalna konkurenca pa ne bo imela šans.

Hrvaški Telekom je od Deutche Telekom. Oni delajo tako da imajo dobiček brez prevelikih investicij. Ko pride na HR konkurenca bodo šle tud tam cene dol in kvaliteta storitev gor.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Poldi112 ::

Ljudje ne bezijo s kabla zato, ker je adsl cenejsi, ampak ker je kabel zanic. Ok, nekaterim dela ok, vecina pa je z njim nezadovoljna. In zakaj je to krivda Telekoma? Res je da je monopolist na podrocju fiksne telefonije, in da je siol v priviligiranem polozaju, ampak ni pa monopolist na podrocju dostopa do interneta. Ce bo pa postal bo pa to zato, ker Telemach in podobni zelo slabo skrbijo za uporabnike.
In dokler imamo tako poceni internet se ni za sekirati. Tudi konkurenca je pri adsl. In tudi ce hoces iz njih na siol te Telekom oskubi za dinarcke. In tudi konkurenca (mislim da je amis, se mi ne da preverjati) ima skoraj zastonj prikljucnino ob akcijah.

ahac ::

k2.net

Ja.. tudi, če greš od tam na SiOL plačaš.. samo resno.. koliko pa je takih?
To plačilo priključnine pri prestopu nima čisto nobene podlage, ker si itak že priključen.. samo na drugega ISPja te preklopijo. To je namenjeno samo temu, da bo folk ostal na SiOLu.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Mavrik ::

kje si pa dubu 500 SIT višji račun ??


ISDN naročnina zamenja naročnino za navaden telefon.
The truth is rarely pure and never simple.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216739 (11366) Tr0n
»

SIOL novi paketi, "Triple Play" ter omejitve na lokacijo

Oddelek: Omrežja in internet
223640 (2225) rh^
»

ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13114269 (10156) Bistri007
»

Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1017550 (5751) Narcos Satanicos
»

Je kdo slišal za ADSL brez ISDNja drugo leto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
545669 (3957) shock

Več podobnih tem