» »

Siol bo spremenil ADSL pakete

Siol bo spremenil ADSL pakete

Gandalfar ::

kaj je tisti original message?

SLOMaska ::

Original sporočilo je moje mnenje na vse skupaj !

hruske ::

Ga lahko vidimo?
Rad imam tole državico. <3

SLOMaska ::

No to pa sem jaz napisal v obdobju zelo hude jeze in razočaranja :

> Datum: 2005/01/26 Sre AM 12:29:51 CET
> Za: info@siol.net
> Zadeva: MNENJE
>
> Lep pozdrav !
>
> Saj sploh ne vem kje naj začnem sem namreč zelo ogorčen oziroma zgrožen
> nad vašo neprofesionalnostjo. Kot prvi dokaz za to je " Vabimo vas, da
> si preoblikovano ponudbo paketov ADSL ogledate na www.siol.si
> http://www.siol.si ali nam pišete na info@siol.net
> mailto:info@siol.net."
>
> A JE KDO OD VAS SPLOH POGLEDAL TA LINK !!!!
>
> Verjetno ne pa naj na kratko povem, da tam sploh ni teh vaših sprememb !
> Sedaj pa sploh ne vem a je ta mail resničen, ker so notri zapisane LAŽI.
>
> No v glavnem se ne strinjam in se nikakor ne morem strinjat z to vašo
> idejo oziroma izvedbo spremembe paketov ! Kaj bi dolgovezil, ko itak
> verjetno nimate časa za nas uporabnike.
>
> Bi pa navedel sledeče. Glede na to da boste samovoljno spremenili moj
> paket brez moje privolitve ste potemtakem enostransko odstopili od
> pogodbe, ki sem jo sklenil z vami ! Če pa nekdo enostransko odstopi od
> pogodbe pomeni, da le ta postane nična oziroma se razveljavi. Posledično
> s tem imam potemtakem tudi jaz pravico prenehati uporabljati vaše
> storitve in moja časovna obveza uporabljati vaše storitve določen čas
> potem ne velja več. Prav tako je tisti, ki prekine pogodbo dolžan tudi
> izplačati denarno nadomestilo za morebitno nastalo škodo !
>
> Bo se pa treba očitno s pravnikom posvetovat. Vsekakor pa vam v vednost
> naznanjam, da naročnine za ADSL v bodoče ne bom več plačeval ker med
> vami in med menoj ni sklenjena nobena veljavna pogodba !!!
>
> Toliko samo na kratko bom pa vam poslal tudi pisno sporočilo, da bo
> zadeva uradna !
>
> Pa čim manj ogorčenja naročnikov vaših storitev !
>

Brane2 ::

Jaz ne bi tako samozavesto govoril folku da laže, sploh pa ne v pisni obliki.

Tisto o ceniku je pa res. Na to finto sem vrgu Siolovca v stilu:

Me: Dober dan, na vašem mail strežniku sem poleg 5.000 ponudb za podaljšanje ku*ca čisto po naključju našel tudi obvestilo o tem, da mi boste z 1.2.05 ukinili obstoječi 4096/768 paket in da lahko izberem drugega z vašega cenika. Je to res ?

SiOl: Res je.

Me: Ravnokar gledam vaš cenik in sem se odločil za predzadnjo varianto- paket 4096/768, tako kot sem imel doslej. :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

SLOMaska ::

@ BRANE2 a lahko malo pojasniš, kaj si mislil s tem : Jaz ne bi tako samozavesto govoril folku da laže, sploh pa ne v pisni obliki. HVALA

Brane2 ::


Sedaj pa sploh ne vem a je ta mail resničen, ker so notri zapisane LAŽI.
On the journey of life, I chose the psycho path.

SLOMaska ::

Ok Hvala za pojasnilo ! Nikakor nisem imel namena okrog govorit da kdo laže, na željo sem samo prilepil svoje sporočilo, v katerem pa je dejansko napisano da so v MAILU napisane laži, kar je tudi res (na tistih linkih ni bilo nobenih sprememb) in jih še dandanes ni !!

fahrenGONE ::

Brane, te prav nic ne briga kaj pocnejo studenti s 4mbit ADSL. Sicer pa glede na to, kar sem videl pri podjetjih, tudi tam povecini ne potrebujejo vec kot 1mbit. Hosting je tako ali tako upload, se pravi, da bi zate bil dober 768/768 kbit paket (ce bi obstajal). Ti je vsec kar govorim? Verjetno ne, saj nimam nobene pravice razpravljati o tem kaj je dobro zate in za tvoje podjetje, se pravi, da se tudi ti lahko vzdrzis podobnih izjav. Nisem student, imam pa par kolegov med studenti in vcasih je tudi za *resno delo* 4mbit premalo. Ne bom rekel, da se rabi take hitrosti 24/7 ampak, ko res rabis bi bilo lepo, ce bi bila se kaksna 8mbit opcija. To je v tujini mogoce, najeti vodi za normalno ceno tudi, ampak nekdo prej je omenil da sploh ni pomembno kaj se dobi tam. Buh pomagej! :D

Se ena zadeva, ki ti ziher ne bo vsec... Ce ti je 10 jurjev na mesec tako pomembnih in imas podjetje, potem raje premisli o poslovni strategiji in kako bi prisel do stopnje, kjer ti 10 jurjev ne bo pomenilo toliko kot sedaj. Sicer se pa strinjam, da bi lahko malo spustili cene za podjetja in jim omogocili 10mbit in hitrejse najete vode. Tako bi lahko urejal www od doma, ponudil uporabnikom zastonj mail in podobno posredno reklamo ter imel na splosno vecjo fleksibilnost. Pa tudi kaksen pr0n bi se nalozil prej.

Vecina pametnih, ki govorijo kaj je dobro za enega in kaj na primer studenti pocnejo s 4mbit, v veliki meri govorijo iz lastnih izkusenj. Jaz bi najraje videl, da bi za normalno ceno lahko studenti dobili 8-10 mbit in podjetja 10-100 mbit. Tako je na primer po skandinaviji in nizozemski. Ah ja, sem pozabil -- ni vazno kaj je tam. :D

pegaso ::

Mi je padlo na pamet oz med prebiranjem postov:

Razlika med podjetnikom in študentom: podjetnik gleda, kako si bo zmanjšal stroške, ker je verjetno denar problem, študent pa gleda kako si bo povečal link, ker je hitrost prenosa problem...ha ha

Torej predlagam da podjetnikom ponudijo študentske pakete (cenejši), študentom pa poslovne (hitrejši).:D

No ja malo zajebancije...mislim a se vam je treba prerekat...vsem tisto kar kdo hoče, seveda po najnižji možni ceni, potem si pa že nekaj izbereš.

lp Pegaso

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pegaso ()

Brane2 ::


Brane, te prav nic ne briga kaj pocnejo studenti s 4mbit ADSL. Sicer pa glede na to, kar sem videl pri podjetjih, tudi tam povecini ne potrebujejo vec kot 1mbit.


Če je tako, potem tudi tebe prav nič ne briga, kaj počne podjetje s študentskim ADSL paketom....


Hosting je tako ali tako upload, se pravi, da bi zate bil dober 768/768 kbit paket (ce bi obstajal). Ti je vsec kar govorim? Verjetno ne, saj nimam nobene pravice razpravljati o tem kaj je dobro zate in za tvoje podjetje, se pravi, da se tudi ti lahko vzdrzis podobnih izjav. Nisem student, imam pa par kolegov med studenti in vcasih je tudi za *resno delo* 4mbit premalo. Ne bom rekel, da se rabi take hitrosti 24/7 ampak, ko res rabis bi bilo lepo, ce bi bila se kaksna 8mbit opcija. To je v tujini mogoce, najeti vodi za normalno ceno tudi, ampak nekdo prej je omenil da sploh ni pomembno kaj se dobi tam. Buh pomagej! :D


Jaz ne pravim, da študentje ne bi smeli jemati najhitrejših paketov. Pravim, da mi gre na *urac, ko prav očitno vse to plačujemo drugi, ki jh btw SiOL obravnava ko ovce.


Se ena zadeva, ki ti ziher ne bo vsec... Ce ti je 10 jurjev na mesec tako pomembnih in imas podjetje, potem raje premisli o poslovni strategiji in kako bi prisel do stopnje, kjer ti 10 jurjev ne bo pomenilo toliko kot sedaj.


Zanimivo, ravno to sem predlagal SiOLu. In ne boš verjel, prv mojih 10 jurjev na mesec jim zelo veliko pomeni in ne bodo odstopili od njih. Pa imajo prijavlejn čisti dobiček v stotinah miljonov SIT.
Več potokov-reka, pravijo...

Poglej to iz tega zornega kota. Če bi vzel soliden avtomobilček na 5 letni leasing, bi te mesečni obrok prišel recimo 30 kSIT. Se pravi, za to razliko v 5tih letih plačam 1/3 cca. solidnega osebnega avtomobila.
Vsa podjetja se zavedajo, da VSAK TOLAR dodatnih stroškov pomeni TOLAR manj neobdavčenega čistega dobička in 75 stotinov obdavčenega.

Bi rad še en zanimiv primer ? Evo, že dolgo razmišljam,d a bi si vzel čas in doštudiral elektro fax ali računalništvo. Stroški izpitov za eno leto baje pridejo 300+ kSIT. Če mi študentski status pomeni 12x9.650=115.800SIT manj stroškov za ADSL na drugi strani, potem to pomeni, da me stroški za letnik pridejo samo 200 kSIT. To pa, vsaj zame, ni ravno zanemarljiva razlika.

Poleg tega da me moti predvsem poniževalna diskriminacijska monopolna politika Telekom/SiOla, mi ni vseeno za 10 jurjev na mesec. In če bolje pogledaš okrog sebe, tudi večini tvojih znancev ni ali ne bi smelo biti...
On the journey of life, I chose the psycho path.

MadMicka ::

Brane2, kdaj se ti bo posvetl, da niso razlike takšne, kot jih ti vidiš.

Če je za študenta cena 9.820 SIT, je jasno to njegov prihranek, če ADSL-ja nima.

Če pa je cena za podjetje 21.400 in si reče lastnik podjetja, jaz pa ne bom imel ADSL-ja, bom raje ta denar pobral iz podjetja in ga dal na osebni račun, je stvar naslednja:

najprej je potrebno odšteti DDV, ker ta tako ali tako ni tvoj in je vseeno ali ga plačaš državi ali pa telekomu. Ostane še 17.833 SIT. Od tega denarja pa, ker ga ne moreš dati v stroške, plačaš še 25% davka na dobiček, torej ostane še 13.374 SIT. To je tisti znesek, ki ga dejansko lastnik d.o.o.-ja potegne vn. Razlika je torej le dobre tri tisočake. Na leto to znese dobrih 30.000 tisoč, to pa ni ravno veliko za podjetje, mar ne? Če pa si s.p. in imaš blazno velik dobička, potem pa se ti nikakor ne izplača vzeti ADSL preko študenta, temveč obvezno na s.p. - izračun sm zapisal še par postov nazaj.

Brane2 ::


Brane2, kdaj se ti bo posvetl, da niso razlike takšne, kot jih ti vidiš.


Pojma nimam, neki mi "ne vžge" danes. Greva še enkrat.


Če je za študenta cena 9.820 SIT, je jasno to njegov prihranek, če ADSL-ja nima.


Kakšne zveze ma to z vsem ? Saj pri štruci kruha tudi prihraniš tistih parsto sit, če je NE kupiš.


Če pa je cena za podjetje 21.400 in si reče lastnik podjetja, jaz pa ne bom imel ADSL-ja, bom raje ta denar pobral iz podjetja in ga dal na osebni račun, je stvar naslednja:

najprej je potrebno odšteti DDV, ker ta tako ali tako ni tvoj in je vseeno ali ga plačaš državi ali pa telekomu. Ostane še 17.833 SIT.


Pa SAJ TO CIFRO SEM UPOŠTEVAL. Poglej zadnji post.


Od tega denarja pa, ker ga ne moreš dati v stroške, plačaš še 25% davka na dobiček, torej ostane še 13.374 SIT.


Še enkrat- kdo ti pravi, da tega ne moreš dati v stroške ? Vprašal sem na DURS-u in mi bodo dali uradni odgovor enkrat naslednji teden. Se pravi, on niso ziher, tebi je pa vse jasno ?

Poleg tega, masa malih firm tako plačuje elektriko. So v privat objektu, katerega lasntik iz raznih vzrokov noče prepisat priključka nanje. V najemni pogodbi pa recimo piše, da poleg najemnine, ki jo plačujejo lastniku objekta, plačujejo položnice za elektriko namesto lastnika, ker so itak same v objektu in gre za povrnitev stroškov storitev elektra. Jasno je, da si takrat ne morejo odračunat vstopnega ddv, ni pa jim treba plačevat davka od dobička na to osnovo...

Poleg tega, kaj praviš na to, da mi SiOL za študentski account lahko pošilja račune na firmo ?
Si tudi tega ne morem dati v stroške in odračunati DDV ?

In na koncu, zakaj ne bi gledal na to, koliko več potegne iz tega SiOL ? Zakaj bi mu podarjal $$$ ?
Če jih lepo prosim, da mi staknejo dve ADSL pipi v eno, me od*ukajo, čeprav bi to lahko zlahka naredili.
Jasno, zakaj bi, če mi lahko prodajo najeti vod. Zakaj bi jih pa jaz futral z 18 kSIT, če lahko pridem skozi z 8 kSIT ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

MEDENA ::

Uradno naj bi mi paket iz 2/512 spremenil na 1/256 z 1. 2. 2005 a ne oni to storijo že danes...

Uf kaj bo reklamacija pela.

-
prosim brez kletvic --omy

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Hm, ali pa če prekineš naročniško razmerje in ga, takoj ko pospravijo svojo opremo zopet skleneš. Tako malo za hec. Da ne bodo brez dela.:D Ali pa če greš drugam.

P.S.: No ja, če nameravaš ostati še dve leti pri SIOLu je to OK, pa če te ne moti teden ali dva biti brez ADSLa.:\

bradek ::

Mene pa zanima zakaj so tako neusklajeni?

Prejsni teden sem poslal na SiOL prosnjo da mi namesto iz 2/768 spustijo na 2/384, "dvignejo" na 4/512. Ampak ne. Telekomovc mi je danes nastavil na 2/384, na 4/512 mi bodo "dvignili" sele prihodnji teden.

Resno razmisljam o Amisu. Trenutno bom placeval za 4mb paket pri siolu okoli 9.800 sit. Pri amisu je enak paket 13.190, seveda brez popusta za studente ker jih nimajo. Torej je razlika v ceni na grobo 3 tisocake mesecno. Na leto priblizno 36.000SIT.

Kaksne so vase izkusnje z amisom, do sedaj nisem slisal ene slabe besede o njih?

Brane2 ::

Amisovci se hvalijo da imajo precej solidno povezane stvari v domačem omrežju preko več sistemov, kar jim daje določeno redundanco. Pravijo, tudi da imajo v paketu marsikaj, kar hočejo imeti pri SiOLu posebej plačano.

To sem slišal. Direktnih izkušenj nimam.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Gandalfar ::

Obojnim ne bi skodilo, ce bi posodobili svoje spletne strani.

bradek ::

Amisove so up-to-date, kakor jaz vidim.

Tisto kar imajo /700 pakete pa ni pppoe ampak ethernet.

Gandalfar ::

Torej amis ponuja adsl prek etherneta in se po visji hitrosti. Super to :)

bradek ::

Nazalost samo na nakterih lokacijah, pretezno v LJ, recimo v Grosuplju ni mozno.

Mimogrede, danes sem opazil nov feature na servisnih straneh siola... lahko si vklopim zascito proti spamu na svojem email racunu... in imam seveda 30 dni trial, naprej je pa za placat.

Kaj se dogaja s siolom?

Gandalfar ::

hmm, to anti-spam za placat majo ze dolgo

bradek ::

Pol sem pa slabo gledal verjetno. Ceprav vceraj se nisem imel teh opcij pod "Paketi", razen za upravljanje z domenami. Mogoce so kaj spreminjal vmesnik samo.

sasox ::

Mogoce je bilo ze kje napisano... se mi ni dal brat cele teme...


ampak tale amisov paketek je kar kul :)

Gandalfar ::

neuradna informacija pravi, da bodo kmalu omogocili visje pakete na centralah, ki to omogocajo kar je sicer WTF ampak recmo..

bradek ::

telekom?

Gandalfar ::

to mi je siol helpdesk neki razlagal, ko sem ga neke cudne neumnosti spraseval zakaj se obnasajo tako do firm :>

fahrenGONE ::

Drek... 512 ni samo 1/3 pocasnejsi od 768 ampak opazi se tudi manjsa hitrost pri uploadu v tujino, kjer je vcasih dalec pod 512. Pri 768 se je tudi poznalo, ampak v manjsi meri. Na primer, upload v Francijo in v SLO je bil skoraj enak, sedaj je kar 10k razlike. Poleg tega se prav grdo opazi umeten limit, saj se kar zaleti do 512 in potem pade dol in se spet zaleti do 512.... Brezveze...

Kdaj naj bi bila ta ponudba? Moja centrala zmore 100%, saj sem imel do 1.2 4096/768 brez problemov. Mislim da je to samo obicajen bullshit talk, saj je problem menda pri uplinkih na Telekomu in ne cetralah samih.

Gandalfar ::

Poglejte danes v Delo. Telekom trdi, da nova ponudba ne ovira visine uploada :>

Wox ::

Ja, res je. Ta 512kbps upload je za en jajc. Ni vredno denarja. Meni že pri uploadu z 32KB/s zašopa cel 4Mbps download, tako da niti normalno surfat ne gre. Zaenkrat grem nazaj na osnovni paket. Strežnik bom preselil. Vsaj ne bom od uploada kaj pametnega pričakoval. Ob prvi priliki pa stran od SiOLa. Sem njihova stranka že 8 let, vendar kar je preveč pa je preveč.
Commodore 64

fahrenGONE ::

Ne ovira visine uploada? Seveda ne, po moje je se boljsi sedaj, ko so narocniki prisiljeni k nizjim hitrostim. Po moje je kaksen fuckhead pobral tudi zasluge za to inovativno razbremenitev upload prometa cez telekomove cemntrale. Ne se bat, takih riti ne zmanjka, se posebej ne pri od drzave pitanih firmah. Bullshit talk pac, kot sem ze prej rekel. In vsi, ki ne locijo interneta od masla jim seveda nasedejo.

Viharnik, pri meni je tudi podobna situacija in tudi jaz bi z veseljem izbral drugega ponudnika, ce bi obstajal.

CaqKa ::

ko je še siol delal z višjim uploadom pa sem reko da delajo na zgubo ste se mi čudli kak.. zdaj se pa spet srašujete kak to :)
in kaj piše v Delu?

Gandalfar ::

v Delu pise da na Telekomu pravijo, da niso ukinili starih paketov in da kar se njih tice visji upload se zmeraj ponujajo ISP-jem

Keyser Soze ::

He, he. Jah nekdo laže. Kdo pa je pa vprašanje...:\

P.S.: Ni pa to nič novega ne?!

CaqKa ::

hehe.
a to bo tak dolgo da bo siol imel nareto obvestilo za vse uporabnike da jim bodo znižali, v takšnem času kot je pač po pogodbi potrebno?

Wox ::

LOL. V današnjem Delu piše, da v Telekomu Slovenije dosedanjih pogojev zakupa storitev ADSL oziroma dosedanjih dveh modelov niso spreminjali, pač pa so vpeljali nov, tretji model "wholesale". Človek se lahko na te izjave le bridko nasmeje. Se pravi na Telekomu niso spremenili nič, še več, vpeljali so novi dodatni "model". SiOL je spremenil oz. omejil število oz. spremenil vsebino paketov in dodal, da je bil v to prisiljen zaradi spremembe politike trženja ADSLja s strani Telekoma. Če kdo to razume, potem je genij. Oni se zdaj grejo visoko politiko, mi uporabniki smo pa po njihovem butci, ki itak ne vemo o čem se gre. A jim je res tako težko rečt, da zdaj pa bo pač za upload treba več plačat. Ne, oni vse skupaj zavijejo v meglo, mi uporabniki pa izpademo kot kakšni idioti. Tako kot ko kličeš na SiOLov helpdesk, pa vprašaš če majo kake probleme, ker meni namreč ne dela povezava. Odgovor je vedno, ma kje, pri nas vse dela. LOL
Commodore 64

bradek ::

Ne morm verjet, a je kje online ta clanek od dela?

Ker ce je to res potem pa nevem kaj naj recem. Zakaj se ne ustanovi neka skupina ki bi to stvar speljala do konca namesto da se pustimo vodit kot ovcke?
Resno vprasam.

bradek ::

Nasel sem clanek:

Spremenjeni paketi ADSL

CEGLAR Miha, Pet 04.02.2005, www.delo.si

Največji slovenski internetni ponudnik Siol je sporočil, da je skrčil dosedanjo ponudbo ADSL le na tri pakete, pri čemer se je bistveno zmanjšala hitrost prenosa podatkov od uporabnika (upload). Krivec za spremembo je menda Telekom Slovenije, ki je domnevno spremenil pogoje zakupa storitev adsl. S Siolom soglaša tudi alternativni ponudnik Amis, kljub temu pa so v Telekomu prepričani, da njihov spremenjeni poslovni model ne sili ponudnikov interneta k omejevanju hitrosti prenosa podatkov. Pri nišnem ponudniku K2.net so prepričani, da želi Siol uporabnikom s strežniki vsiliti primernejše, a dražje pakete.

»Na temelju spremenjenih pogojev zakupa storitev adsl pri Telekomu Slovenije lahko od 1. februarja ponujamo le pakete adsl z naslednjimi hitrostmi prenosa podatkov: 1024/256, 2048/384 in 4096/512 kbit/s,« je odločitev Siola za okrnitev ponudbe pojasnila Vanesa Pogačar iz prodajnega oddelka. Za pojasnilo smo se obrnili na Telekom, kjer pa so zanikali, da novi pogoji zakupa ne omogočajo več enako visokih hitrosti prenosa podatkov od uporabnika. »V Telekomu Slovenije dosedanjih pogojev zakupa storitev adsl oziroma dosedanjih dveh modelov nismo spreminjali, pač pa smo vpeljali nov, tretji model 'wholesale'. Od 1. januarja letos ponujamo storitve v omrežju IP/MPLS, ki so na voljo vsem ponudnikom interneta pod popolnoma enakimi pogoji tako kot oba dosedanja modela,« je povedal Boris Ziherl iz službe za odnose z javnostjo pri Telekomu. Ziherl je dodal, da ponudniki interneta lahko izbirajo med tremi možnostmi in da lahko na podlagi izbrane možnosti povsem avtonomno določajo svojo poslovno politiko, kar velja tudi za Siol.
Poleg Siola pa dostop do interneta adsl ponujata tudi podjetji K2.net in Amis. »K2.net za zdaj še ne razmišlja o spremembi cen in paketov. Obstoječim strankam nimamo namena zmanjševati ravni storitev,« je razložil Darko Bulat, direktor nišnega ponudnika interneta K2.net, ki ga je pred kratkim kupilo trzinsko podjetje Sinfonika. Hitrost prenosa podatkov od uporabnika je pomembna predvsem za tiste, ki imajo doma nameščen strežnik, medtem ko večine povprečnih uporabnikov spremenjeni paketi ne bodo prizadeli. Zato Bulat meni, da želi Siol s tem omejiti možnost, da si uporabniki za nizko ceno namestijo strežnik, kar so jim doslej omogočali paketi z večjimi hitrostmi prenosa od uporabnika. Sprememba naj bi uporabnike s strežniki prisilila v nakup primernejših, a dražjih paketov.

Amis zanika dogovore s Telekomom

Pri Amisu, mariborskem ponudniku interneta in telefonije, sicer v lasti podjetja Medinet, so se ostro odzvali na naše vprašanje, ali razmišljajo o spremembi paketov adsl. »V zadnjih dneh se v javnosti, predvsem pa na različnih spletnih forumih pojavljajo ugibanja o povezavah Amisa z zadnjimi omejitvami hitrosti v ponudbi paketov ADSL družbe Siol ter namigovanja na medsebojni dogovor. Amis odločno zanika kakršnokoli dogovarjanje z družbo Telekom Slovenije ali z družbo Siol glede omejevanja raznovrstnosti paketov adsl,« je pojasnil svetovalec uprave Vladimir Makuc.

Po Makucevem mnenju je Telekom z novim modelom zakupa storitev adsl enostransko določil možne hitrosti prenosa za končne uporabnike. Amis naj ne bi imel na to odločitev nikakršnega vpliva. Kljub nekaterim omejitvam v hitrostih pa so se v Amisu odločili za uporabo novega modela, ki omogoča, da lahko – v skladu z razpoložljivostjo omrežja Telekoma – ponudijo dostop adsl poslovnim in rezidenčnim uporabnikom v vsej Sloveniji. Ne glede na omejitve novega modela pa Amis v skladu s tehničnimi možnostmi ponuja tudi večje prenosne hitrosti v nekaterih mestih, kot sta Maribor in Ljubljana.
Miha Ceglar

vir: http://www.delo.si

fahrenGONE ::

Po moje nosi tudi Amis del krivde za vse to srajne. Sicer pa pri vseh teh globokoumnih izjavah in clankih se vedno ostaja dejstvo, da smo prisiljeni uporabljat NIZJI upload. To je dejstvo, v clankih in njihovih glavah pa je megla. Vprasanje je, kdo bo prvi s 768 kbit in po kaksni ceni. Banda.

bradek ::

Amis se samo bori za svoj pravicni delez na trgu, ki sta ga telekom in siol skupaj onemogocala. Zdej kdo laze, ali siol ki se sklicuje na telekom da je ponudil samo 4 pakete, ali telekom ki pravi da se ni nic spremenilo je pa drugo.

Da ne govorim o tem da mi na servisnih straneh pise da imam 4096/512 paket, dejansko imam pa 2048/384 se vedno.

Upload je zelo cudno cappan, ker skace od 5 pa do 45kb/s tudi ce uploadam na siolov ali arnesov ftp.
Ima se kdo podoben problem?

Gandalfar ::

Zanimivo. Jaz se zmeraj dosegam ~60kb uploada

Pithlit ::

A zdej se mi morjo pa še sline cedit al kaj? Kako pa amis uspe ponujat 1.5Mbps upload? Sicer je paket mal drag ampak...
Life is as complicated as we make it...

Gandalfar ::

Pithlit: zato, ker je kabel

Pithlit ::

... Life sucks :'(
Life is as complicated as we make it...

NiggerBob ::

@Brane2

kaj se sekiraš...ni vredno tvojih živcev. Itak si verjetno že dolgo v poslu in veš, da te vsak poskuša nat***it "na suho" :D
Tudi jaz imam firmo in ko sem šel na ADSL in videl cenik, me je najprej dvignilo. Potem pa sem zadevo premislil in po navodilih kolega davčnega inšpektorja naredil pogodbo med fizično osebo in firmo, s katero se firma obvezuje plačat vzpostavitev ADSLa, ker ga bo uporabljala, prav tako vzame ADSL linijo v najem in se obvezuje plačat mesečno naročnino v višini dejanskih stroškov.
Tako je pač lastnik ADSLa moja hčerka, na katero tudi prihaja račun (študentske cene), ki ga izplačam preko blagajne in vržem celotni brutto znesek direktno v strošek in mi sladko dol visi za tistih 1.xxx Sit vstopnega DDVja, ki si ga pač ne morem odbijat, ker račun ni naslovljen na firmo :D

Ko potegneš celo leto skupaj, je prihranka za dober dopust. Letos so na vrsti Združeni Arabski Emirati, pa razglednico Telekomu, pri sebi pa pobožne želje, naj še malo znižajo cene za "nas uboge študente" in nabijejo cene firmam :D
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

fahrenGONE ::

Vidva raje odprita nov topic z naslovom "Kako lahko firma prispara dva jurja". Bogi zaposleni in njihove place pri vas. :(

Keyser Soze ::

JAh kur... Jurja se prišpara tam kjer ni treba da gre ven, pa majo tisti ki si zaslužijo lahko 500SIT več.

Drugače pa... Meni ni jasno tole z Telekomom, SIOLom, K2 in Amisom... Bolj kot berem, manj vem. A folk laže, al se norca delajo, al sem mogoče zgrešil kakšen globlji pomen?
Mi lahko kdo razloži kje je fora, da K2 net NE BO spreminjal paketov, SIOL ji je pa primoran? A sedaj bo pa SIOL zapadel v nemilost pri Telekomu?

bradek ::

Hm, jaz imam se vedno probleme z uploadam, poznam pa vsaj se dva s tem problemom.

;(

fahrenGONE ::

JAh kur... Jurja se prišpara tam kjer ni treba da gre ven, pa majo tisti ki si zaslužijo lahko 500SIT več.


V kateri pravljici? Tisti, ki gleda vsak tolar tudi ne bo kar tako zlepa tebi dal 50%. Se ze 5% se bi po moje ziv pozrl. :D

V cem je fora in zakaj Siol trdi, da je prisiljen oz. zakaj se Telekom narocnikom laze, ne vem. Glede na probleme z uploadi bi rekel, da je to nekaksna veleumna resitev, kako razbremeniti omrezje. 512k je sedaj postalo v praksi 400k in res ne vem, kaj je za pricakovat v prihodnje...

Brane2 ::


V kateri pravljici? Tisti, ki gleda vsak tolar tudi ne bo kar tako zlepa tebi dal 50%. Se ze 5% se bi po moje ziv pozrl.


Ne kvasi neumnosti. Poznam kar nekaj dijakov, ki si tako prislužijo kak priboljšek-samo s svojim statusom študenta.
On the journey of life, I chose the psycho path.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dražji ADSL pri SiOLu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
17617367 (11050) Keyser Soze
»

SIOL nove podražitve za praktično vse pakete

Oddelek: Omrežja in internet
433806 (2357) Brane2
»

Dražji klicni dostop do interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
577690 (6480) kriko1

se hitrejsi ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
766413 (4428) Gandalfar
»

TELEKOM ZAČEL TRŽIT <b>ADSL</b> (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
595520 (3970) Opkow

Več podobnih tem