» »

kako downloadati slike iz digitalca ...

kako downloadati slike iz digitalca ...

pmodic ::

... če nimaš CD-ja, ki inštalira driverje. Problem je sledeč. Moja sorodnica je prišla iz amerike z digitalcom Canon S30 in poslikala že tretjo kartico :) Zdaj pa bi rad prenesel te slike na računalnik, pa ne gre. Noče se povezat. Sam mam sonya in ko priklopim USB kabel na aparat se avtomatsko odpre okno z slikami, pri Canonu se mi pa noče. Ma kdo kako ideo? Aja, driverje z canonove spletne strani sem inštaliral, pa ni nič.

barbarpapa1 ::

Pozdravljen....

Tale moja je naivna, ampak meni se je glih včeraj to zgodilo.

Sam imam JVC G3X in sem včeraj hotel po daljšem času prenesti slike na mašino. Priklopim aparat, prikaže se ikona v tray-u, da je USB naprava priklopljena, naprej pa nič....Nobenega dodatnega diska v raziskovalcu....niente!!!! Izvedem vso kolobocijo z driverji (deinštalacija, pa ponovna inštalacija, pa še reboot za vsaki slučaj (Mam Winse 2K)) in spet nič....! Ko sem se spomnil, da je treba fotiča v USB transfer mode preklopit (Samo eno stikalo premakneš,pa je) in voila...stvar dela...:8)

Da ni pri Canonu kaj podobnega...

Pa fajn fotografirajte.

LP

Jože

perci ::

Canon Zoombrowser?

Ja, samo kje to dobit? Na p2p ni virov ... Mi lahko kdo pošlje po mailu?

poweroff ::

Twain USB driver si prenesi iz Canonove strani, pa bi moralo delat. Meni je delalo, imam tudi S30.

MadMax ::

Na canonovem sajtu si DLjaj driver, pa uvažaj v katerikoli program (PSP, M$PhotoEditor...)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Sem DL driver, zagnal setup in vse lepo instalira. Potem greš pa na control panel - scenner and camera, daš tam "imam disketo" in poiščeš na disku Canon direktorij, klikneš na edini možni fajl - in kaj se zgodi, tam kjer bi moral sedaj izbrat model fotoaparata ni nič ;(

In katere windowse imaš?

XP

Potem si nekaj zabluzil.
XPji imajo itak vgrajenega čarovnika za prenos slik iz fotoaparata.
Čim prižgeš aparat, se po nekaj sekundah pojavi okno, kako naprej.
(Če sela na mojem S20, mora tudi na S30, razen, če se trudiš zadevo opravit prek RS232. Prek USBja namreč deluje kot namazano).

btw: upam, da veš, da moraš fotoaparat vklopit v mode za povezavo s PCjem...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri D-SLR fotoaparat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11319947 (16437) dottor
»

Canon izstopil iz Megapixel dirke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
11314165 (8111) Okapi
»

Canon A70 error 18!

Oddelek: Zvok in slika
192540 (1872) R33D3M33R
»

Izginjanje analognega

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
284706 (3814) BigWhale

Več podobnih tem