» »

Canon A70 error 18!

Canon A70 error 18!

TriSiX ::

Zanima me ali je že kdo imel težave z objektivom pri A70!

Zgodilo se mi je namreč, da se je objektiv zataknil in aparata sploh ne morem več vklopiti!:'( Ko ga vklopim 3 krat poskuša premakniti objektiv, vendar se slednji premkne le za kakšen milimeter. :O Nato začne piskati in napiše E18!:\

Ali je kdo že imel takšen problem, kako ga je rešil?
Ali je bilo drago?

S kleščami in kladivom verjetno ne bo šlo popravit :\ !

Hvala, lepo se imej!

CaqKa ::

hmmm jaz bi povprašal tam kjer sem kupil aparat ali pa na pooblaščenem servisu.

speacker ::

Zdravo. Ta problem ima veliko canonov. od ixusa naprej...
Na netu je en vodič, ki je pokaže kako razdreti kamero (digital ixus).
Problem je v tem, da pride kakšen drobec smeti v mehanizem, ki poganja leče naprej-nazaj. To je treba samo očistit.
Če je kamera v garanciji, jo daj na servis, drugače pa poglej tu, samo stran je v nemščini, ma pa slike.
lp
''...''

lovro1a ::

še prej pa poglej v navodila kaj pomeni napaka E18.
mrbit pa clo kej koristnega pise:)

TriSiX ::

Hvala speacker!!!

Sem pogledal strani, pa ne vem če si bom ravno upal sam to montirat! Aparat je star šele 4 mesece, tako da je še garancija Je pa kupljen v Grazu in se mi ravno ne ljubi zdaj zaradi aparat dvkrat v Graz šibat!

Sem pa gledal tudi po navodilih aparata, kjer piše le o splošnih napakah in ni nobene rzpredelnice errorjev, kar me zelo čudi. Tudi na Canonovih straneh ni bilo česa podobnega!

Če bom sam "šravfal" bom očitno mogo nabavit zelo majhen izvijač! :D

GregiB ::

Tudi jaz imam Canona A70 s isto napako, la da meni aparat sicer dela normalno, le ob isklopu mi napiše to napako, E18, namreč....
Gre za napako, kjer se objektiv ne odpre ali zapre popolnoma. Nekateri imajo manjše, nekateri resnejše probleme s tem. Jaz bom aparat poslal na servis po novem letu, k ni tolk za fotkat...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

speacker ::

TriSiX: kolikor mi je znano, imajo canoni mednarodno garancijo(mogoče se motim). Povprašaj pri nas na servisu, mislim da bi ti ga mogli sprejet...
''...''

TriSiX ::

Canon Adria d.o.o. pravi naslednje:

"Garancijo Vam priznamo samo v primeru, ce imate popolnoma izpolnjeno world wide warranty ali pa euroipean warranty in zraven prilozite se ORIGINALNI racun. V nobenem nasprotnem primeru vam garancije ne priznamo...."

Tega seveda nimam, sedaj še čakam še odgovore 3A servisa iz Ljubljane in ogovor iz Cosmosa, kjer sem kupil aparat! Malo me skrbi, ker imam samo kopijo računa, original imajo pri TAX FREE! Upam da mi bodo kljub temu upoštevali garancijo!

GregiB: Potem imaš srečo, verjetno je le kakšen manjši tujek prišel v objektiv, ki mehanizma ne pretirano moti! Meni je včeraj uspelo, da sem objektiv spravil nazaj v aparat (malo sem mu pomagal)! Potem je vse lepo delalo! Nato sem poskušal zoomirat in stvar se je zopet zataknila!
Medtem ko je delal, sem aparat malo pretresel in slišalo se je rahlo "ne vem kako se bi reklo" - kot roputuljica! Tako da je v objektivu verjetno kakšen kamenček ali kaj podobnega, ki sem ga verjetno pobral pri kakšni makro fotografiji!


Mislim da morajo sprejeti kopijo računa, sicer pa bom zahteval, da mi vrnejo original!

TriSiX ::

So mi iz 3A sevisa sporočili, da se pri A70 objektiv ne da razstaviti, kot pri IXUS-u, kot piše v tistih navodilih (link je zgoraj posredoval "speacker"), pač pa je treba zamnejati celoten objektiv!

Me zanima če je to res!

GregiB ::

Po mojem, glede na pogostost te napake ne gre za napako na objektivu ampak na senzorju za odpiranje/zapiranje objektiva... Kot sem že napisal, meni objektiv normalno odpre in zapre, pa mi kljub temu javlja napako... E18...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

KTr1sk ::

A je mogoče kdo imel problem pri Canon PS A70, da se mu je kar ugasnil ko je hotel slikat, pri čemer je objektiv tudi obstal, kot da bi bile prazne baterije, ko pa sem spet prižgat pa je šel objektiv noter, ker mi je na opciji kjer lahko gledam slika delal fotoaparat, če sem pa hotel slikat pa se je ugasnil in mi je pokazalo napako E30 (samo dvakrat se je pojavil napis E30, čeprav se je večkrat ugasnil in prižgal). No to je dobr da še imam garanicijo, danes sem ga nesel, poteče mi pa 15.09.04>:D
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

R33D3M33R ::

Se opravičujem da obujam to staro temo, ampak meni se je isto zataknil objektiv na A60. Zanima me če je kdo fotoaparat iz podobnega razloga dal na servis in koliko ste plačali? Sam sem ga sicer že 2x popravil zdaj pa enostavno noče več in se je totalno zataknil... ;(
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

ginekolog ::

Meni tu pa tam pri izklupu butne E18 ven (A60), a me ne moti. Dela pa drugače super, le da včasih izgubi konatkt z batrijami ko ga postavim na mizo.
Divers do it deeper.

penz ::

Pozdravljeni E18 sotrpini !

VEm da je že stara tema a vseeno - a je med vami kak junak ki je probal sam popraviti ta error? In kak je bil izid?

Iščem pa tale izvijač philips size 00 če mi lahko kdo priporoči kje zadevo lahko kupim ... servis pride cca 30jurjev, nov fotkič pa okrog 60-70k. (trenutno imama PS A80)


tnx komurkoli za odgovor !

lp Penz

R33D3M33R ::

Ja meni ga je uspelo 2x popraviti - saj piše zgoraj. Aparat sem razstavil in ponovno sestavil. Začel je čudežno delovati. Sedaj je pa spet zablokiralo in tole razstavljanje ne deluje več. Že 1 leto sem brez fotoaparata :'( . Narazen bi moral vzeti objektiv pa mi nekak ni uspelo :(
Bom med počitnicami še 1x preizkusil.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

baron21 ::

Živijo!

Imel sem A60 in imel sem enake probleme. Če sem ga ob izklopu držal vodoravno ali z objektivom v nebo je bilo dobro, drugače pa ne. Na koncu je popolnoma zablokiral, sem ga razstavil in ugotovil, da je zobnik izrabljen. Popravilo bi prišlo 30000 sit, sem ga rajši prodal na Bolhi, ga je kupil kandidat, ki je imel zanič senzor in mu verjetno še danes deluje. Meni pa naslednik Canon S1.

Lep pozdrav!
baron21

Banananjam ::

Pri moji A60 je isto šel objektiv in je prišel servis (zamenjava) 18 jurjev (3A servis).

gregor90 ::

No evo sm še en k mam isto težavo kaj naredit?? E 18 stara napaka zgleda kaj ste drugi naredil, vidm da eni ste prodal fotoaparat drugi dal popravt... A to res ni druge možnosti kot to da on zamenja celo lečo oz. objektiv??


Hvala za odgovore

Lp

bbf ::

na 3A servisu bodo samo menjali objektiv. ker razdirat in popravljat se ga ne jim ne splača. itak je pa po parts kaktalogu samo cel objektiv na voljo in dejansko nimajo rezervnih delov zanj. Tko je E18 navadno smrt aparat. dokler ga kaka mirna roka in močni živci ne dobijo v roke.


p.s. kupim vsakega A60/70 s kakršnokoli napako za 5 franclnov.

R33D3M33R ::

bbf: ti pošljem zs
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problemi z izostritvijo-Nikon dslr-pomoč!

Oddelek: Zvok in slika
151245 (822) kurjač
»

zrcalno-refleksni fotoaparat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14025176 (20027) schurda
»

Digitalni fotoaparat - subjekti v gibanju

Oddelek: Kaj kupiti
393490 (2960) kara
»

"Umiranje" digitalnih kamer/fotoaparatov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9414482 (7035) Dr_M

Več podobnih tem