» »

Canon izstopil iz Megapixel dirke

1 2
3
»

jype ::

darkolord citira> Pa tukaj nisi na nikogar zaklenjen.
darkolord citira> Kakšen vednor lock-in točno?
darkolord citira> in kaj je v tem slabega?

Ja, saj pri Microsoftu se tudi nihče ne obremenjuje s tem, dokler ne začne plačevati dejanskih stroškov tega lock-ina.

BlueRunner ::

Tako, kot se večina šoferjev ne obremenjuje s tem, da so investirali v lite feltne za fičota, ki pa sedaj nenadoma ne pašejo na porša, se večina fotografov, ki dejansko slikajo ne sekira zaradi navoja. Praviloma pa s tem komplicirajo tisti, ki morajo vedno imeti zadnji model vsega, pa če sploh kaj slikajo ali ne. Ti so pa res ubožčki, saj morajo skoraj vsako leto nakupiti vse na novo, saj je en proizvajalec "nenadoma" skočil pred drugega in ima po besedah nekega američana na kakšnem blogu nenadoma najboljši model in vsak, ki ga nima sploh ni profi.

jype ::

Problem je, da moraš kupiti body in objektiv, če hočeš oboje, pa nekaterih kombinacij sploh ne moreš uporabiti. Jaz bi z veseljem spravil Nikkor 105mm VR macro na 5Dmk2, pa ne morem.

Zoprna reč, v resnici.

Okapi ::

večina fotografov, ki dejansko slikajo ne sekira zaradi navoja.
Ne veš, kako se motiš. V resnici je bilo kar precej poklicnih fotografov, ki so pred nekaj leti resno razmišljali, kako bi na najbolj eleganten (beri: stroškovno dostopen) način prestopili od Nikona h Canonu, ker je v nekem obdobju Canon kar precej prehitel glavnega tekmeca v kakovosti in zmogljivosti najboljših modelov (in objektivov, zlasti v hitrosti ostrenja Nikon ni imel za burek).

In še vedno, ko Canon (ali Nikon) predstavi kakšen vrhunski nov objektiv, del poklicnih fotografov benti, ker ga ne morejo uporabljati.

O.

BlueRunner ::

Tisti, ki so se rabili znebiti opreme, so bodisi na drugi četudi brez menjave opreme strani prišli v plus (Nikon je ujel in morda tudi prehitel Canon), bodisi so našli nekoga, ki so mu opremo odložili in si kupili drugo. Zanimivo pri celotni zgodbi je, da niti eni, niti drugi na koncu niso bili prizadeti. Slike so še vedno nastajale, kvaliteta je bila še vedno visoka in še vedno je veljalo, da fotografsko znanje odtehta vso tehniko.

Ne, da ni bilo težav, vendar pa je zanimivo kako lahko leta in leta nekaj delamo na en način, potem pa vidimo nekoga, ki to dela na drug način. Tisti trenutek pa, ko to opazimo, nenadoma v svoji opremi, ki je še pred enim dnevom delovala b.p., vidimo same težave.

Seveda pa je ostala tudi glasna manjšina, ki ji itak nikoli ni nič všeč... ne glede na to, če je problem resničen ali pa namišljen.

Tako obstaja tudi del fotografov, ki ima oba tipa ohišij in del fotografov, ki jih takšne stvari ne ganejo preveč. Sedaj pa se lahko kregamo o temu kakšni so deleži vseh treh posamičnih "delov".

Največ bentenja do sedaj pa je bilo, je Canon menjala navoj iz FD na EF. Takrat so objektivi izgubili vso vrednost zaradi česar je njihove menjava stala olala.

Zgodovina sprememb…

noraguta ::

ma če služiš z fotografijo ni problem imet dveh ali več setov. če si pa amater je pa vseeno , če nimaš vsega pokrito optimalno.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

madviper ::

Problem je, da moraš kupiti body in objektiv, če hočeš oboje, pa nekaterih kombinacij sploh ne moreš uporabiti. Jaz bi z veseljem spravil Nikkor 105mm VR macro na 5Dmk2, pa ne morem.

Zoprna reč, v resnici.


Kupi objektiv, pa ti jaz posodim svojga Nikona (v zameno za D5MKII) :D
I'd like to do something crazy!

BlueRunner ::

Dream on :D

jype ::

Lahko, če tvoj Nikon zmore zajemat spodoben 1080p video pri 6400 ISO.

CaqKa ::

a ne govori novica o kompaktih? kaj natolcujete s temi DSLR?

no tak je imam ixusa 80... toti megapixli so itak že kdaj začeli najedat, tako da je zadnji čas da se neki na tem spremeni.

no če se nazaj na ixusa 80 spravim... kljub chdk ima ta zadeva še vedno ene par pomankljivosti...
torej kam jaz rpedlagam da naj osredotočijo razvoj namesto v megapiksle.
ixus dela super videote, težava je pa v tem da ne zna ne ostrit ne zumat med snemanjem... tega sem s sonyja navajen in je pač zadeva ki bi morala bit.
nadalje večji optični zoom.
pri slikah več svobode z nastavitvami, ne pa da morem chdk met da lahko sploh gor naštelam kaj hočem. torej cajt nad 15s, možnost raw (direktno iz menija, brez chdk).
dodatna opcija, za kak dražji model pa še geotaging.

sicer pa ima ta ixus 8 Mp, imam pa na fotkiči naštelano ono najboljšo jpeg kompresijo in pa shranjevanje na 3Mp, ker več en rabim. 8Mp tudi pri dobri osvetlitvi ne naredi nič kaj boljše slike kot pa 3. kaj šele pri slabih svetlobnih pogojih.

kar pa je en zgoraj izjavil da bi rad imel slike v non-losless raw, pa da bi zato rabil močnejši procesor... to sploh ni res. namreč slike itak pridejo v raw formatu do proceosrja in jih šele proceosr stisne na jpeg in šele nato zapiše na kartico. v takem primeru bi edino rabil hitrejšo kartico.

jype imaš kak video 1080p pri 6400 iso? to me zanima kak zgleda, ker moj ixus je v temi čisto bos :) ga pa lahko zato v žep vtaknem :>

btw.. jaz sem si naredil skripto preko katere lahko drag'n'drop konvertam z virtualdub videote iz canona v divxe :>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

jype ::

CaqKa> jype imaš kak video 1080p pri 6400 iso?

Bom uploadal ko pridem domov. Imam tudi pri 25600 ISO :)

Okapi ::

ne zumat med snemanjem
S chdk lahko.

O.

CaqKa ::

ne zumat med snemanjem
S chdk lahko.

O.

bo očitno treba novejši chdk dat na kartico, ker s tem ne gre... nisem pa niti pomislil nikoli da bi s chdk šlo :> vidim pa da je opcija za vključit optical zoom, samo ne dela ne v eni ne v drugi poziciji.

Okapi ::

Mogoče je odvisno tudi od fotoaparata. Na Ixusu 850 s chdk-jem zumiranje med snemanjem dela.

O.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko megapikslov je preveč: Samsungu niti 20 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5920501 (17190) Jaka83
»

HTC predstavil One (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5213749 (11506) PrimozR
»

Sony z novimi CMOS senzorji, kmalu s kar 12 megapiksli v telefonih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
858858 (6934) Gavran
»

Nova anketa: ali si v gospodinjstvu lastite vsaj en digitalni fotoaparat?

Oddelek: Novice / Ankete
454459 (3675) MrM

Več podobnih tem