» »

Nehigiena, umazanija, nepravilnosti v pekarnah po Sloveniji

Nehigiena, umazanija, nepravilnosti v pekarnah po Sloveniji

«
1
2

shadeX ::

V zadnjem tednu ali dveh se po medijih veliko govori o pekarnah, ki so jih obiskali inšpektorji. Rezultati analiz ter ugotovitve so bile katastrofalne za nekatere pekarne (najdeni iztrebki glodalcev, plesen, povsod umazanija,..itd) Takrat seznam pekarn ni bil objavljen, kar je tudi sprožilo ogorčenje s strani javnosti. Slovenske novice so seznam objavile. Na 24ur ga (še) ni.

Pri moji pekarni so dobili naslednje nepravilnosti:
-ni podpisanih izjav za vse zaposlene, prenatrpanost v skladišču


Prenatrpanost v skladišču zna bit problem. Sicer vedno ko sem šel mimo oz. pokukal izza pulta v skladišče kako je tam zadaj, sem se vprašal kako upajo v tako majhnem prostoru narediti toliko kruha ter drugih stvari. Kam se tudi vsi spravijo ko to delajo (čeprav ponavadi vedno dela tam samo eden, max. dva ).

Je pa potem še druga pekarna (Brumat), v katero nisem veliko hodil (parkrat na leto). Tam je bilo ugotovljeno da so uporabljali živila s pretečenim rokom. Tam me defnitivno ne vidijo več.


Poglejte ali je vaša pekarna med njimi. Če je, lahko tudi poveste ali ste tam kupovali ,kakšna nepravilnost je bila ugotovljena ter ali boste kupovali še.

Seznam pekarn

Sicer zadnje čase več ali manj pečem kruh doma ampak zgleda da me ne bo konc če bom še kdaj šel po kakšen kos pice tja :).

jype ::

Hah. Zanimivo, da so "mediji" začeli pisati o stvareh šele po tistem, ko se je nekdo drug potrudil zanje opravit vse težaško delo.

Boone ::

To je dokončen seznam? Ker če je, potem vsekakor vsa čast, da so preverili kar 48 pekarn...

shadeX ::

Tudi meni se zdi da seznam ni popoln..

anketar ::

koker se spomenm prvega poročila so ble predvsem vsebinske napake, kjer niso imeli prijavljenih dejavnosti izdelave kruha (proizvodnja) oz. so imel samo prijavljeno prodajo kruha na naslovu trgovine ne pa tudi proizvodnjo ((al je to blo namerno ali ne je težko rečt). Se je pa število podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo kruha (C10.710)od 2008 do 2013 povečal iz 400 na 750 (surs)

kaj je pa v tem poročilu napisan pa še nisem prebral, sam sej veste, da mediji napihnejo zadevo k, da je zadeva katastrofalna (pogledal so pa majhen odstotek pa še to sam tist, ki se je registriral v zadnjih parih letih->eden izmed kriterijev)

Trololololol ::

Meni se zdi, da so obiskali premalo pekarn.

win64 ::

@anketar: nekatere pekarne na seznamu so stare vsaj 20 let, tako da to ne bo držalo

anketar ::

to je blo mišljen za prvi pregled, sm slabo napisu

Vanich ::

Lastniki velike večine teh pekarn so Albanci. In to tam nekje proti 80%.

GTX970 ::

jype je izjavil:

Hah. Zanimivo, da so "mediji" začeli pisati o stvareh šele po tistem, ko se je nekdo drug potrudil zanje opravit vse težaško delo.

Kakšno težaško delo ?
Da spraviš pekarne na zemljevid ?

MTB ::

Včasih je bil sladoljed in salmonela, zdaj so pa pekarne.

GTX970 ::

Mah, te šiptar pekarne so samo zato, da denar perejo.Kruh imajo obupen, tisti morski penast.Kdo tam kupuje mi ni jasno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

Vanich ::

MTB je izjavil:

Včasih je bil samo sljadoljed in salmonela, zdaj so pa še pekarne.


There. I've fixed it for you.

poweroff ::

Zelo bedno, da etablirani slovenski mediji niso sposobni sami pridobiti teh podatkov. Ko jih pa pridobi spletni "one man band" medij Podčrto.si, pa seveda podatke znajo ukrasti in jih pompozno objaviti na naslovnicah.

Bo kdo protestiral??
sudo poweroff

sandmat ::

poweroff je izjavil:

Zelo bedno, da etablirani slovenski mediji niso sposobni sami pridobiti teh podatkov. Ko jih pa pridobi spletni "one man band" medij Podčrto.si, pa seveda podatke znajo ukrasti in jih pompozno objaviti na naslovnicah.

Bo kdo protestiral??


nihče, mi podpiramo piratiziranje :)

nekikr ::

Če so jih ukradli potem pokliči policijo.

Matko ::

uradni seznam:
Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin
http://www.uvhvvr.gov.si/fileadmin/uvhv...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matko ()

kuglvinkl ::

a hodte v te male pekarne, al si nabavte kruh vedno v štacunah in kupte npr. hribovca ipd?
Your focus determines your reallity

speed machine ::

poweroff je izjavil:

Zelo bedno, da etablirani slovenski mediji niso sposobni sami pridobiti teh podatkov. Ko jih pa pridobi spletni "one man band" medij Podčrto.si, pa seveda podatke znajo ukrasti in jih pompozno objaviti na naslovnicah.

Bo kdo protestiral??


Od slovenskih mrhovinarje, ups, se opravičujem, "novinarjev", drugega ni za pričakovati. Glavno da se ljudem tlači po grlu reklame za pralne praške in da narod vzklika "še prosim".
//

Trololololol ::

kuglvinkl je izjavil:

a hodte v te male pekarne, al si nabavte kruh vedno v štacunah in kupte npr. hribovca ipd?

Hofer, dobim, kar želim, za malo d'narja.

denabiker ::

pa bilo bi jih malo morje po poštenem načinu, ampak v tej mali SLO se veliko ljudi med sabo pozna, pa se pogleda skozi prste, oziroma se jih pravočasno obvesti, veliko ljudi pa kar mažejo. Korupcija je zelo visoka pri nas.
Sem delal preko študenta po raznih firmah, pa smo tudi imeli kao nenapovedane kontrole, ampak smo bili obveščeni od šefa veliko prej, da smo se "pripravili" na kontrolo in vmes med tem časom dobili vsa zaščitna sredstva, ki nam bi morala pripadat pri delu.
Tak je pač, precej žalostno v mojih očeh....

shadeX ::

kuglvinkl je izjavil:

a hodte v te male pekarne, al si nabavte kruh vedno v štacunah in kupte npr. hribovca ipd?


Kadar kupujem je ponavadi vedno v štacuni. Včasih sem tudi iz pekarne kupoval oz. nekajkrat kar pogosto in sicer zato ker je velikokrat zmanjkalo kruha po 20, 21h kadar so se trgovine že zaprle (noben pa ni že tekom dneva preveril ali je dovolj kruha za večerjo ,kak prigrizek, itd..) Seveda pekarne povlečejo tja do 1-2h ure in logično da ga greš v pekarno iskat.

sisemen ::

Nikoli nicesar ne kupujem v teh pekarnah. Prvic vse temelji na predvsem belem testu, drugic pa tudi za belo testo tega tipa kruha ne maram (niti ne vem v cem je razlika ampak dejansko je enak ko na hrvaškem, ko lahko celo štruco stisnes in spravis v zep - sam zrak), pa vse je z oljem namazano. Fuj. Prisegam na semenčkaste in/ali črne hlebce, pa mi je čisto vseeno če so enkrat dražji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sisemen ()

BigD ::

Zadnje čase pečemo doma, mešamo več mok pa semena, zgleda bomo to še malo večkrat delali!

shotalick ::

sisemen je izjavil:

Nikoli nicesar ne kupujem v teh pekarnah. Prvic vse temelji na predvsem belem testu, drugic pa tudi za belo testo tega tipa kruha ne maram (niti ne vem v cem je razlika ampak dejansko je enak ko na hrvaškem, ko lahko celo štruco stisnes in spravis v zep - sam zrak), pa vse je z oljem namazano. Fuj. Prisegam na semenčkaste in/ali črne hlebce, pa mi je čisto vseeno če so enkrat dražji.


Pr men je isto, namreč kruh kupim v štacuni. Redko kdaj se kupi kruh v pekarni, če res kaj takega vmes pride, pa še to potem raje doma skp vržm neki.

estons ::

Prosim, ne podpirajte s kliki takega medija kot so Slovenske novice, pejte raje prebrat seznam oz. pogledat zemljevid s podatki na tistega, ki je seznam prvi objavil: Podcrto.si

m0LN4r ::

A samo o pekarnah ste čuli? Kaj pa en teden prej o restavracijah?

Kje je tista novica, vem da je blo na radiu
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Magic1 ::

Najbolj žalostno je to, da je neustreznih skoraj polovica pregledanih pekarn!!! Mislite, da bi statistika kaj odstopala, če bi preverili prav vse?!?;((
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

mn ::

poweroff je izjavil:

Zelo bedno, da etablirani slovenski mediji niso sposobni sami pridobiti teh podatkov. Ko jih pa pridobi spletni "one man band" medij Podčrto.si, pa seveda podatke znajo ukrasti in jih pompozno objaviti na naslovnicah.

Bo kdo protestiral??


Tudi pod črto ni imel tega seznama pred ostalimi mediji ampak je uporabil seznam objavljen na UVHR. Enakega kot vsi ostali mediji. Ne napihujte po nepotrebnem.

poweroff ::

No, Podčrto je prvi začel zbirati te podatke (že pred meseci) in je tudi dosegel, da je UVHR sedaj javno objavil ta seznam. Brez njihovih prvih člankov tega seznama ne bi bilo v javnosti.
sudo poweroff

estons ::

m0LN4r je izjavil:

A samo o pekarnah ste čuli? Kaj pa en teden prej o restavracijah?


Z imeni gostiln še zavlačujejo. Naj bi bilo januarja.

m0LN4r ::

Samo zato me zanima, če bo tudi lokal kjer sem jaz delal not... Moral bi bit.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

shadeX ::

m0LN4r je izjavil:

Samo zato me zanima, če bo tudi lokal kjer sem jaz delal not... Moral bi bit.


Kaj pa je bilo narobe s tvojim lokalom?

m0LN4r ::

Ni moj :)
Sem že napisal v piza temi in po nekaterih naokoli, ne da se mi ponavljat. Samo je kr jebeno, ko pomagaš v kuhni pa hodiš v klet (hladilnik) po sestavine....
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Utk ::

Če gledamo zemljevid, razporeditev zelenih pekarn nikakor ne more bit naključna. Ali so štajerski peki manjši packi ali so tam inšpektorji večji packi?

dronyx ::

Jaz bi tule kljub vsemu ločil med raznimi zastrupitvami, ki se mimogrede dogajajo tudi v prestižnih restavracijah in "nepravilnostmi", ki jih odkrijejo inšpektorji. Če hočete burek za 2 evrov pač ne morete pričakovat, da bo gazda po vsaki peki v nulo očistil pladne za peko. Ljudje so preživeli koncentracijska taborišča, pa so kljub temu postali vrhunski umetniki, znanstveniki...kaj hočem povedat? Polne riti imamo vsega, pa tega ne znamo cenit in se obregnemo ob vsako malenkost.

BigD ::

dronyx je izjavil:

Jaz bi tule kljub vsemu ločil med raznimi zastrupitvami, ki se mimogrede dogajajo tudi v prestižnih restavracijah in "nepravilnostmi", ki jih odkrijejo inšpektorji. Če hočete burek za 2 evrov pač ne morete pričakovat, da bo gazda po vsaki peki v nulo očistil pladne za peko. Ljudje so preživeli koncentracijska taborišča, pa so kljub temu postali vrhunski umetniki, znanstveniki...kaj hočem povedat? Polne riti imamo vsega, pa tega ne znamo cenit in se obregnemo ob vsako malenkost.


Delno se strinjam, kot prvo 2€ karkoli za jesti ni poceni, sploh za naše plače, jaz se komaj nasitim za to kar ponujajo.

Kot drugo če nekdo pride v našo državo delat, se mora prilagodit nam ne pa da on nam reče hej sej v naših državah pač nimamo standarda, kaj čmo...

Vem da je tudi v Slo dosti takih ki se ga ne držijo samo je v procentih očitna razlika!
Je pa bolje jesti stvari ki so pečene ker so vsaj temperaturno obdelane!

Kaj bo ko ti bodo kaki indijci prišli sem odpret nekaj in rekli da pri njih pač vedno vse z golimi rokami delajo?
Ne dajo gor rokavic ampak direkt iz Wc-ja v testo in vse ostalo?
Ne, mi smo tisti ki smo več in oni morajo to vedt, to ni segregacija po rasi to je enostavno večji standard!

nekikr ::

Umiri se malo. Glasuješ z denarnico in jasno si se odločil, da kvalitete nočeš. Če pa bi se dovolj veliko ljudi odločilo, da hočejo kvaliteto, potem bi jo tudi imeli. Še vedno bi se našel kdo, ki bi počel nepravilnosti, ampak bi ga ljudje z glasovanjem preko denarnice kaj hitro izžvižgali. Dokler pa hočete zanič hrano jo pa pač imate. In ne, ne pravim, da bi moral vsak dan jesti lokalno postrv, ampak velikokrat je razlika med dobrim in slabim precej zanemarljiva.

BigD ::

nekikr je izjavil:

Umiri se malo. Glasuješ z denarnico in jasno si se odločil, da kvalitete nočeš. Če pa bi se dovolj veliko ljudi odločilo, da hočejo kvaliteto, potem bi jo tudi imeli. Še vedno bi se našel kdo, ki bi počel nepravilnosti, ampak bi ga ljudje z glasovanjem preko denarnice kaj hitro izžvižgali. Dokler pa hočete zanič hrano jo pa pač imate. In ne, ne pravim, da bi moral vsak dan jesti lokalno postrv, ampak velikokrat je razlika med dobrim in slabim precej zanemarljiva.


Problem Slovenije je da bi se vsi radi šli visokih del in nebi radi počeli nižja...
Potem pa pridejo tujci in seveda ne bodo delali kranjske klobase ampak burek...
Sami smo krivi če ne spodbujamo lokalno hrano!
Potem nam pa samo ceneno in nezdravo polno maščob in testa dajejo, računajo pa 500% plus marže...
En kifeljc proda za 1€, stane ga pa 5centov, pri bureku je manjša marža, malo manj zasluži ampak vseeno je to kraja!

nekikr ::

Zakaj pa potem ti tega ne počneš, če so taki zaslužki in se potem vsak dan mastiš s kranjsko klobaso (ki je meni nekaj najbolj ogabnega)?

BigD ::

nekikr je izjavil:

Zakaj pa potem ti tega ne počneš, če so taki zaslužki in se potem vsak dan mastiš s kranjsko klobaso (ki je meni nekaj najbolj ogabnega)?

Ne jem kranjske, dal sem jo kot primer!
Slovenci se vedno pritožujejo da ni naše hrane v fast foodih, razlog je očiten!

Boone ::

Meni je pa žalostno, da se še vedno najdejo ljudje, ki take pekarne zagovarjajo. Če se nekomu ne zdi nič spornega, da imajo nekje po skladiščih podganje iztrebke, da imajo pasti za glodalce, s crknjenimi podganami, da uporabljajo sestavine s pretečenim rokom... Naj hodijo tja na burek, pa mimogrede še par žemljic kupijo.

Je pa vsekakor dobro, da se take svinjake javno objavi, da se jim lahko tisti, ki pa jih take "malenkosti" motijo, na široko ognejo.

nekikr ::

Ampak očitno je takih premalo. Tak seznam, samo daljši, je bil namreč objavljen že pred meseci. Enako katastrofalno stanje. Ampak ljudje glasujejo, da je to ok. Pa naj potem tako tudi imajo...

Gandalfar ::

Link na daljsi seznam pekarn?

Invictus ::

Te pekarne bi se morale zapreti, lastniki pa dobiti visoke denarne kazni.

Žal se v praksi izkaže da je to edini učinkoviti ukrep s katerim prisiliš podjetja da delajo po predpisih.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vikking ::

Zadeva je jasna. Hrvati so že pred parimi leti naredili čistko in redne inšpekcijske preglede med problematičnimi pekarnami. Pri nas se lovijo katero bi zaprli za nekaj ur, toliko da lahko pometejo, pri njih so jih zaprli in je mir.

Tako se je večina preselila k nam, kjer lahko to počnejo kar so pred časom, dokler jih niso zaprli na Hrvaškem.

r3dkv1c4 ::

nekikr je izjavil:

Umiri se malo. Glasuješ z denarnico in jasno si se odločil, da kvalitete nočeš. Če pa bi se dovolj veliko ljudi odločilo, da hočejo kvaliteto, potem bi jo tudi imeli. Še vedno bi se našel kdo, ki bi počel nepravilnosti, ampak bi ga ljudje z glasovanjem preko denarnice kaj hitro izžvižgali. Dokler pa hočete zanič hrano jo pa pač imate. In ne, ne pravim, da bi moral vsak dan jesti lokalno postrv, ampak velikokrat je razlika med dobrim in slabim precej zanemarljiva.

Kaj hočeš povedat, da ti , ki imaš polno rit lahko dobiš kvaliteto(namišljeno, zlagano reklamirano!) , ostali pa niso vredni kvalitetne hrane(vsaj približno čiste).

Shame of U

nekikr ::

Gandalfar je izjavil:

Link na daljsi seznam pekarn?

Ko le ne bi bili vsi taki nesposobni lenuhi, ki jim je treba vse na pladnju prinesti...

Kaj hočeš povedat, da ti , ki imaš polno rit lahko dobiš kvaliteto(namišljeno, zlagano reklamirano!) , ostali pa niso vredni kvalitetne hrane(vsaj približno čiste).

A? Tablete vzemi prosim, ker tole nima ne glave ne repa, samo nekaj podtikanj in laži, ki si jih vrgel tja ker še jutranja doza ni prijela. Sporoči, ko prideš k sebi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

Phantomeye ::

estons je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

A samo o pekarnah ste čuli? Kaj pa en teden prej o restavracijah?


Z imeni gostiln še zavlačujejo. Naj bi bilo januarja.


Sem ravno hotel napisat, zakaj so objavili seznam pekarn, če pa skrivajo seznam gostiln ...

Gandalfar ::

nekikr je izjavil:

Gandalfar je izjavil:

Link na daljsi seznam pekarn?

Ko le ne bi bili vsi taki nesposobni lenuhi, ki jim je treba vse na pladnju prinesti...


Te pekarne so že zajete v bazah pod črto: http://podcrto.si/podatkovne-zbirke/

Slišat je bilo, kot da imaš nekaj kar so zgrešili.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje za pripravo kruha (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5514245 (1439) Tody
»

Triki za prišparati nekaj denarja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25727923 (18646) Uporabnik
»

Hofer in premalo pečen kruh (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9712459 (9735) zmaugy
»

postarana hrana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6713346 (11107) imagodei
»

Hrane dovolj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
576500 (5325) innerspace

Več podobnih tem