» »

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

««
6 / 35
»»

Tarzan ::

LOL Thomas!

My thoughts exactly>:D .
V neki Ameriški državi se celo v šoli učijo, da Darwin ni mel pojma. Mislim, da je to en red krščanske cerkve, ki še vedno stopiclja v temi.

Business, a si kdaj pomislil, da deluje evolucija na principu preživetja najboljših in najbolje prilagojenih?
Vsakih nekaj let bi si lahko Discovery pogledal, ali pa vsaj TVS če satelitske nimaš. Celo tam se dokumentarci najdejo.
Iz roda v rod se spreminjajo živali in se spreminjamo tudi mi. Z leti napovedujejo, nam bo zakrnel mezinec na nogi, ker ga ne rabimo itd, itd.

Vsi smo prišli iz enoceličarjev :D , razen, če nas je res privlekla na zemljo vesoljska rasa>:D , ampak tudi v tem primeru so se oni razvili iz migetalkarjev.

Drugače pa, ali si se kdaj vprašal, zakaj so si zarodki ljudi, konjev, psov, mačk, opic, piščancev in celo rib v določenih fazah razvoja tako podobni?
Ali veš, da ima človeški zarodek na začetku škrge, ki z meseci zakrnijo in jih nadomestijo pljuča?
Razvoj zarodka je po mojem evolucija v malem, milijone let skrajšanih v devet mesecev0:) .

Fish <>< ::

BUSINESS, vidim, da poznaš resnico !!!!!!:D

Koliko filozofiranja.
Res prav glava boli.
Kot bi navadno matematično seštevaje 5+6 reševal z integrali, odvodi, logaritm,... in stvar zakompliciral do konca, čeprav nam je rezultat prinešen na pladnju pred nos.
(Spomnite se osnovne ali srednje šole, ker ste zaradi tega pisali 1 :) )

FisH <><

Fish <>< ::

Ne vem zakaj govorite še vedno o evoluciji, ko imate pa že toliko odgovorov da to ni res.
Da je Darwin ovrgel svojo teorijo. Ampak nekateri še kar vztrajajo.:\



FisH <><

Fish <>< ::

Citiram iz SV pisma. Pismo Kološanom 2. poglavje 8. vrstica

>>Glejte, da vas kdo ne ujame s filozofijo in prazno prevaro, ravnaje se po človeškem izročilu in po prvinah tega sveta, ne pa po Kristusu.<<

HM !!
FisH <><

Fish <>< ::

Citiram Pregovori 12,15

>>Bedaku se njegova pot zdi prava, modri pa posluša nasvet.<<

S tem nočem nobenega užaliti, to piše v SV. pismu.
FisH <><

Zheegec ::

Bedaku se njegova pot zdi prava, modri pa posluša nasvet.

Klasična ovčka. Karkoli misliš, kakršnakoli revolucinarna ideja, gotovo ni prava, zato vprašaj za nasvet. Koga boš vprašal za nasvet - verjetno ne drugega človeka, zato se boš obrnil na boga. Kdo je božji odposlanec na Zemlji?
------.....------ tako je.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Fish <>< ::

Še komentar k zadnjemu post-u.

Evangelij po Mateju 7,24-27

>>Jezus je rekel: Vsak, ki posluša te moje besede in jih uresničuje, je podoben preudarnemu možu, ki je zidal svojo hišo na skalo.
Ulila se je ploha, pridrlo je vodovje in zapihali so vetrovi ter se zagnali v to hišo, in vendar ni padla, ker je imela temelje na skali.
Kdor pa te moje besede posluša in jih ne uresničuje, je podoben nespametnemu možu, ki je zidal hišo na pesku.
Ulila se je ploha, pridrlo je vodovje in zapihali so vetrovi; zagnali so se v to hišo in padla je in njen padec je bil velik.<<
FisH <><

Fish <>< ::

ŠE ENKRAT BOM NAPISAL:

>>Glejte, da vas kdo ne ujame s filozofijo in prazno prevaro, ravnaje se po človeškem izročilu in po prvinah tega sveta, ne pa po Kristusu.<<


FisH <><

Barakuda1 ::

|-_-|


No tko, vodo sm popil, pol sm si še nega kofetka prvoščo, zdej dej pa še ti sed, pa dober preber kvwa vse sm napisal, pa bova pol spet naprej, a prav:D

No, zdaj pa še mal bolj resno.

Kot prvo da se nekaj razumve (pa ne mislit da se upravičujem, ker se ne):|

Do Biblije sem zelo kritičen. Če bi prebral moje prejšnje poste bi lahko to ugotovil, ne da ti zdaj to posebej navajam. Vendar beseda ni tekla o tem ali je zapisano v Bibliji z zgodovinskega vidika (čeprav tega vidika ni za zanemarit) resnična in točna ali ne, pač pa je debata tekla v drugi smeri. In sicer kaj v Bibliji piše in kako to razumeti. No pa saj ni važno. Če želiš diskusijo strogo na zgodovinsko ozadje ni blema:P


Ja, ampak pred koncilom je ni bilo, a ne da? Je pa ze obstajalo krscanstvo, seveda


No stvar ni ravno tako preprosta. Leta 325 je bil sklican koncil v Nikeji, kjer je bilo res dokončno utemeljeno bistvo krščanske vere. To je bila nikejska veroizpoved in je vsebovala nauk o Sv. Trojici, kar pomeni troedinost Boga: Bog Oče (stvarnik sveta), Bog Sin (Jezus) in Sveti Duh (stalna božja navzočnost v svetu). To je še vedno osrednji krščanski nauk.

Ali drugače. Na konciliju so se dogovorili, sklenili ali kakor pač hočeš, da predstavlja bistvo vere utemeljene z Biblijo TROEDINST BOGA.

Biblija je kasneje sicer še zmeraj doživljala spremembe, vendar le ko se je pojavil ali dvom ali spor glede posamezni prevodov (ki pa resnici na ljubo niso bili vsebinske narave)


No, no, no... preberi prosim one knjige, ki jih je omenil Crimson_Shadow. Sam sem dal skozi The Holy Blood & The Holy Grail. Nadaljuj se z Lost Books of the Bible and the Forgotten Books of Eden in James, Brother of Jesus

Noo...no..kaj no..no;(( . Še enkrat si preber kaj sem zapisal.

V Bibliji ne manjka nič kar je zajeto v POSTAVI.

Ali Postava vsebuje vsak rokopis, ki ga je kdo kje našel ali napisal ali ne, pa je že drugo vprašanje. Judje so imeli svoje pismouke, ki so skozi njih zgodovino bdeli nad izročilom in Postavo. To pa tudi pomeni, da so bili tisti, ki so sprejemali odločitve kaj je šteti kot zapise pa božjem navdihu in kaj ne.

Biblija je Postavo v celoti le prevzela in ni iz nje ničesar črtala.

Dejstvo, da so se našli takšni ali drugačni rokopisi (tudi Kumranski) v ničemer ničesar ne spremeni, še manj pa karkoli dokazuje.
Naprimer, če bi v Biblijo vključili tudi celotne Kumranske rokopise se ne bi spremenilo praktično nič, le malce več teksta bi bilo. Tekste bi bilo še zmeraj potrebno tolmačiti tudi iz strogo religioznega in teološkega vidika in ne samo z vidika zgodovinskih dejstev ali celo kot to posredno želiš ti dkazati predvsem iz vidika INSTITUCIJE RK.

Hja, drugi teksti bi prevec trgali kontinuiteto zgodbe, in malo drugace kazali Jezusa, osrednjega lika krscanstva. Ves, Barakuda1, tudi on je nekaj pocel od 12. do 30. leta, kjub temu da v Bibliji nic ne pise kaj.

Čisto točno to spet ni, tako kot že marsikaj ne, kar si zapisal. Bo potrebno tudi SP prebrat in ne le knjig, ki so nastrojene proti SP….

Jezus je bil v tem času begunec, kot bi se temu danes moderno reklo. Herod ga je namreč lovil in iskal in Jožef se je z Marijo in celo družino pred Herodom umaknil v Egipt, bolj točno v Nazaret. Ko je Herod umrl, se je pa vrnil in pričel delovati. Ker v izgnanstvo ni bil dejaven, se pač o tem v SP nič ne piše. Pa ja ne pričakuješ, da se je že takrat vodila centralna evidenca in dosjeji vseh judov in nasprotnikov Rima. Kaj pa naj bi blo brez tega kje zapisanega, če se ni nič dogajalo:\

No zdaj pa še malce o podučevanju kaj moram še prebrat, da bom približno tko razgledan kot ti a ne. :|

Hja, veš, a naj zdaj jaz tebi naštevam literaturo, ki je ovrgla to ki mi jo ti ponujaš.
Ne bi imelo smisla se ti ne zdi. Zgolj mimogrede, knjig v stili Erika fon Denikena sm tudi nekaj prebral.;)
No vidiš, on tudi pravi da je Jezus v resnici bil na zemlji, sam da ni bil ne Jud ne Hebrejc ne Kanananc ampak,:\ verjel al ne Vesoljc 8-O 8-O 8-O (pismo, men v prijav tud piše da sm vesoljc:P ) tko da me s predlagano literaturo v smislu diskusije ki je tekla res nisi v ničemer prepričal.

V isti koš si zmetal vse od Biblije, templarjev do prostozidarjev, res si mojster, svaka ti čast . (enako velja v nadaljevanju tvojega prispevka glede Mojzesa. A je on bil tud vesoljc.:P :P

barakuda

Zheegec ::

Mene pa vedno ignorirajo;((
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

OwcA ::

Vsi, ki imate toliko za povedati proti filozofiji, zakaj je potem imela cerkev svoje filozofe. Najprej (4. stol) patristike, ki so na podlagi neoplatonizma branili krščanstvo pred očitki drugih mislecev (filozofov), v srednjem veku pa sholastike, ki so bili pravzaprav edini misleci tistega časa.

Po eni strani nam očitate, da je naš "smisel življenja" plehek, po drugi strani pa zagovarjate slepo vero, brez vsakršnega lastnega razmišlanja. Kaj torej je (po vašem) smisel življenja. Nikar se ne drudite, z odgovori v smislu "vera v Jezusa", kajti če je on res tako dober in nas bo vse odrešil, potem gotovo ni tako egocentričen, da zahteva, da nam je smisel življenja. Poleg tega, kak je bil pa smisel življenaj ljudi, ki so živeli pred njim?

Zakaj je dal bog v vsej svoji popolnosti človeku svobodno voljo, ko je bilo jasno (če je popolen, bo že zmožen predvideti posledice), kakšne bodo posledice za človeštvo? Ali se je morda naslajal ob uničenju Sodome? Četudi ne zaplavamo v ekstreme, zakaj svobodna volja, ko pa očitno obstaja le ena "prava pot". ("Kdor ni z nami, je proti nam," kje sem že to slišal? ;) )

Nekaj zanimivih pogledov na vero: Zaton religij in reorganizacija institucij.

Citiram Pregovori 12,15

>>Bedaku se njegova pot zdi prava, modri pa posluša nasvet.<<

Tudi ti si prepričan v pravilnost svoje poti... ;)

[Na željo uorabnika del odgovora odstranjen]
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Barakuda1 ::

jap..:D :D :D

...moderiraj se:P :P :P


hi-hi, me prav zanima kako bo to zledalo:\ :\ :P :P

DSmidgy ::

Pomoje se sploh ne splača več komentirat postov od gajbice in podobnih verskih fanatikov. To je kot bi se hotu s papagajem pogovarjat. Jaz bom pa eno drugo knjigo vzel in bom pisal (odgovarjal na poste) kakšni bedaki ste k tako razmišljate (kot pač razmišjate) in prepisoval primere iz tiste knjige.

Dejte knjigo stran pa mal razmišljat. A nima zato človek možganov? Pes samo uboga kar rečeš, za človeka bi pa mislil da bi v današnjem času, ko je na voljo toliko informacij že malo s svojo glavo zazmišljal. Pa tud če je mišljenje napačno (napako potem lahko uzameš na znanje) ga lahko zamenjaš. Teli pa kar o eni večni resnici.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DSmidgy ()

kopernik ::

DSmidgy:
Pes samo uboga kar rečeš


če bi le bilo tako

lp

p.s. moj pes zgleda da uporablja svoje možgane:) , ker vedno naredi tisto,
kar mu prepovem.

krneki0001 ::

Pol ga pa nisi dost nauču, al pa te ima za ovco in si preveč vodljiv zanj ter te zato pes ne upošteva.

LP
Nebivedu

P.S. moj pes uboga vse na ukaz.

kopernik ::

hehehe..dobro si to povedu.
in imel bi celo prav, če ne bi imel jaz dveh psov - enega, ki me
uboga vse in enega, ki me ne uboga nič. Namig: veliko je odvisno od pasme.

lp

Gandalfar ::

Me veseli, da ste taki poznavalci domacih ljubljenckov, samo se bojim, da to ni tema debate ...

Fish <>< ::

Fantje dajte času čas.
Vse bo prišlo na dan.
Vsak bo sam zase nosil posledice.
Sliš se kot ZF ampak ni.
Zanimivo razmišljate.
Resnica na žalost boli.
Najlažje je rečt človeku ti si fanatik (ker ti zmanjka besed ali pa vidiš da ti nimaš prav, in ti da za mislt) pa je stvar rešena.
Če misliš da te hočem jest v neko sekto prpelat se motiš.
Če hočeš da ti hočem nekaj na silo vsilit se motiš.
Res to ti je zelo zanimiva debata ampak vzporedno zelo težka.
FisH <><

OwcA ::

@gajbica: praviš, da je zanimiva debata, kaj ko bi kokretno na kaj odgovoril, ne pa da se izivjaš. Očitke o fanatizmu pusti ob strani, so povsem nepomembni.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Fish <>< ::

hej owca. Preber si vse poste od motorolce. Vse je razložu. Škoda časa da bi jest vse še enkrat isto pisou. Če mi ti lahko praviš praviš fanatik, zakaj se ne bi smel braniti glede na tvojo nesmiselno izjavo (fanatik). Zgleda da misliš da sem kot en piflar z očali, ki ni čisto pri pravi in se predaja čustvom ob branju sv. pisma in naseda po tvoje vsaki fori, ki jo prebere. Mene v to niso prepričala čustva ali pa skupina ljudi kot si misliš. Na podlagi izkušenj (PREUČEVANJE sv. pisma oz. božje besede) sem sprejel Jezusa, in dokaza, ki sem jih videl na ostalih ljudeh, ki sledijo Jezusu. Kako se je njihovo življenje spremenilo. In vedno iz slabšga na boljše. Prej največji huligani zdaj pa največji prijatelji in zagovorniki Jezusa.

Se zelo motiš. Sem popolnoma tak kot večina slo-tech-ovcev.
FisH <><

Fish <>< ::

Oprostii owca fanatik mi nisi rekel ti ampak DSmidgy.:\
FisH <><

OwcA ::

@gajbica: branje motorolcinih replik, mi ne da odgovorov (vsaj zadovoljivih ne) na zastavljena vprašanja. Sedaj imaš priliko, da pokažeš, da preučevanje SP konec koncev nekaj velja. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

smash ::

pa kaj pol če je Darwin zavrnil svojo teorijo?? so what??

a če bi un k je reku da je zemlja okrogla, pred svojo smrtjo reku, da zavrača svojo teorijo, bi blo to zadost da teorija ne drži?? dej mau razmisl k kj tazga zinš

ripmork ::

---tole je pa res najhujši fajt na slo-techu kar sem jih kdaj vidu:D .....

bom bolj direktno povedu:
cerkev je podjetje/institucija,ki bogati na račun naivnih ljudi,ki ne znajo razmišljati in nimajo kančka domišlije,.......SAD,BUT TRUE:\

-še zdaleč ne napadam kristjanov ali kateregakoli vernika,pač sto ljudi-sto čudi....
vsak ima vojo vero in prav je tako,vsaj dokler vera prinaša zadovoljstvo:

vera ni nekaj,s čimer cerkev posiljuje ljudi od nekdaj,pred nijmi skriva življenske vrednote in jih zapira v majhno sobico,kjer lahko z njimi manipulira......pa ne recite da to ni res:
zakaj neki so že peljali velike znanstvenike takratnega časa na grmado-da se pred ljudmi
skrije resnica:-----ne ne,vse se vrti okoli zemlje,tudi sonce,pa kakšni kometi,tisto je
hudoben zmaj,odposlanec luciferja,ki vas bo ljudje napadel,če hitro ne kupite odpustkov....
....kdor hoče živeti,naj kupi odpustke in daruje!!!!....in ljudje so zvesto verjeli.....in
plačevali.....in cerkev,znamenje ponižnosti se je vsako stoletje bolj svetila od bleščečega
marmorja,zlata,nakita,dragih slik,.....medtem pa so ljudje naivno verjeli in ponižno živeli
pod "kristusovimi odposlanci".....

in kje je tista zapoved o ljubezni do bližnjega?zakurili so jo na grmadi skupaj z giordanom Brunom......da ne govorimo o procesih proti čarovnicam....kakšne bolane svinjarije je cerkev delala ljudem,le zato,da so ostali ponižni hlapci in slepo verjeli v vstajenje in luciferja
in v angela Gabrijela......hehehe........cccc;(

vera je nekaj,kar ti daje moč,samozavest,srečo,občutek pripadnosti...ne
pa fanatično prebiranje biblije in vseh tistih evangelijev........kje so pa dogme??

sam sem ustanovil svojo vero,in sem edini ki vanjo verjame:D moj bog nima dolgih rjavih las
ampak zallmanov hladilnik:D ...........ni hec PA KAJ,TO SEM JEST>:D IN NOBEN DRUG!!!


zdaj pa vsi še enkrat premislite v kaj verjamete:
v tiste biblične zgodbice,s katerimi vas je babica strašila,da bi bili pohlevni mali fantki
ali v vrednote,katere ste sami izkusili?

kaj mislite,kdo je naredil kristale snežink tako simetrične?kdo je naredil kaplje vode tako lepo ovalne?


kaj če je cel svet le en ogromno velik algoritem z biljardami vertex-shaderjev,nešteto
poligoni,kaj če je vse skupaj le enkratno sprogramirana igra?....mislite da sem utrgan?---nisem edini ki tako razmišlja...zagotovo ne:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

Business ::

Ko to vse berem se vprašam: Kakšen dokaz bi rabli da bi verjeli? Da bi vidli Boga? Jaz pa bi lahko rekel: ne verjamem, da je vtičnici elektrika? Je ne vidim. Ne verjamem. Tako dolgo, dokler si trdim, da elektrika ne obstaja, bom v to 100% prepričan. Samo dotakni se žic pa boš videl kaj je elektrika. Ne verjameš lahko samo tako, dolgo dokler si prepričan v svoje prav. Prisluhni tudi drugemu, ni nujno da takoj vzameš za prav, samo prisluhni in videl boš neskončo dokazov v obstoj Boga ali pa neke višje sile. ki je vse to ustvarila. Poglej samo ven skozi okno in se vprašaj, kako je lahko nastal tako popoln ekosistem. Poglej si človeško oko. Kakšno čudo je to. Poglej koliko vrst rastlin raznobarvnih in koliko različnih živali..... Skozi evolucijo? Iz migetalkarjev? Kako so pa nastali slučajno ti migetalkarji. Kako slučajno sem nastal jaz? Znansveniki se na vsak način trudijo dokazat evolucijo. To kaj ste rekli na Discovery. Gledam ta program dosti pa me še nikoli niso prepričali. Kaj pa lahko znansteniki vedo o milijonih let nazaj, ko pa ne vedo niti za več kot 4000 let nazaj. Vse kar imajo so ugibanja, ki so tako malo verjetna da je na koncu svojega življenja celo Darwin, ki si je vse to izmislil, priznal, da se je pošteno motil. Tisti, ki ne verjamejo v Boga bodo raje Vzeli za resnico še tako malo verjetnost v obstoj evolucije, samo da zanikajo v obstoj Boga.

Lahko rečem vsem da bo zapihal pošten vihar v našem smetnjaku in čez milijon let bo nastal helikopter, ki ni živ, ki ne zna razmišljat ki ne zna sam hodit... bo pa nastal enkrat slučajno. Tako dolgo pač vihar bo pihal. Dajte no mir! Koliko bolj zapleteno je napravljeno človeško telo. Vihar je pihal tako dolgo, ali pa nekako je tako zapihal zmesi skupaj da, da je nastala celica...:D :D . in nekako ji je pihnil življenje... :D :D, Pol pa je tako dolgo pihal in pihal..... BLA BLA BLA!!!!!!

Raje verjamem, da me je neka višja sila ustvarila, ki je točno vedla kak se to dela, kot pa vihar ali pa Sonce ali pa kaj ja z vem kaj!

Imaš celo življenje čas da najdeš pet kovancev, ki sem jih zakopal v območju cele Afike v globini nekje do 10m. Vzameš lahko kakršno koli orodje in delaš kolikor koli. Kakšne možnosti imaš da to najdeš. Nikakršne! Prav tolikšna, pa še manjša je verjetnost da je ta planet in vse živo na njem nastalo slučajno. Pa ti še vedno raje verjameš v evolucijo?! Žalostno!

Sid Izprijeni ::

gajbica:

Ti operiraš po tem sistemu, da nonstop navijaš, da je resnica takšna in takšna kot piše v Bibliji, ker tako piše v Bibliji. A štekaš bedarijo?

Sem se enkrat z enim jehovcem zapletel v debato, sicer čisto prijaznim stricem, ki mi je skušal prodati Stražni stolp. Navihan, kot sem bil v mladih letih, sem stricu težil, da kvasi neumnosti in da mu nič ne verjamem. Pa mi je oča trdil, da je vse res, kar pravi, ker tako piše v Bibliji. Pa sem rekel, da jaz nič kaj dosti ne verjamem Bibliji, češ da do to po mojem v glavnem pravljice in zgodbice. Ampak stric je bil neupogljiv in je rekel, da je vendarle vse res

- ker tako piše v Bibliji!

Bolj sem mu tupil, da mi Biblija dol visi, bolj je bil stric vztrajen, da je vse res, kar pravi

- ker tako piše v Bibliji!

Ob tej debati bi verjetno lahko s stričkom dočakala prihod jezdecev Apokalipse, ako ne bi jaz ves utrujen od neskončnega ciklanja odnehal.

Torej, gajbica, res je, da ti verjameš, da je v Bibliji obelodanjena obča in najvišja resnica. Bodi tako dober in samo za sekundo uporabi svoje možgane, čeprav ti Jezus svetuje verjetno drugače, kot praviš, in dojemi, da je Biblija le eno izmed izhodišč, ki jih ljudje na tem svetu izberejo za svojo duhovno pot.

Sveto prepričanje, da imaš le ti prav, drugi pa popolnoma narobe neizbežno vodi v konflikt. Glej, jaz imam svoje duhovne zadeve kar pošlihtane in verjamem v neko resnico. Vendar pa mi na kraj pameti ne pade, da ti jo bom šel tupit in razlagat.

Naredi uslugo drugače mislečim ljudem od tebe in jim ne dajaj s svojimi izjavami občutka, da razmišljajo napak, blodijo v temi, ipd. Če že tako misliš, obdrži zase.

No offense. :)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

ripmork ::

BUSINESS,kdo je pa potem vesolje naredu?kdo je pa boga naredu?.....
poglej,ribam so se skozi čas razvile škrge-misliš da zato,ker se bogu zdijo fejt?
-NE,DA LAHKO RIBE DOBIJO KISIK IZ VODE!!

če nas je vse ustvaril bog,zakaj potem nastajajo mutacije(pa ne mislim na černobil)?

saj ti pravim mojo teorijo:cel svet je ogromno leglo poligonov,ki se spreminjajo,izginjajo
in se preoblikujejo iz trenutka v trenutek.....
za to teorijo pa imam prav toliko dokazov kot za tvojo-NIČ.....

pa vendar verjamem,ker se mi zdi(kot tebi tvoja) zelo možna in nasploh fajn:D

to je moje prepričanje,ki nima predsodkov o spolnosti,ne potrebujem molitev,svetega kraja,
duhovnika........kdor pa misli drugače,pa naj,vsak človek ima svobodo do lastne vere in prepričanja-kako bi pa blo,če bi vsi enak mislil:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

smash ::

business: ta tvoj problem s kovanci bo resljiv cez cirka 20 let...tko da ne ga lomt da to ne bo mogoče

in ta nas ekosistem so znanstveniki ze ustvarl v labu...oz vsaj tisto zacetno juhco, v kateri se je vse skupi razvilo

in človk ni ratu kr iz ribe, kt ti pravš, ampak je nastal s pomočjo darwinove teorije evolucije...in to JE potekalo miljone in miljone let...to da je sam darwin zblojen na smrtni postelji sanjal o neki odrešitvi je čist njegov problem...ne more on zanikat svoje teorije ce se mu zazdi, da ni pravilna:\

vidm da so nekateri prešprical osnove biologije in kemije v šoli...

takšno vprašanje: "iz kje so nastal migetalkarji?" je čista osnova in se mi ne da razlagat, ampak lepo odpri učbenik:\

TESKAn ::

Business, zanima me, kaj misliš o dinozavrih...glede na to, da v bibliji niso omenjeni, živeli so pa dolgo, preden se je pojavil človek. Kdo je njih ustvaril? Bog naj bi ustvaril svet v sedmih dneh. Kateri dan je ustvaril dinozavre? In kosti dinozavrov, stare na milijone let, imamo - kaj pa kosti človeka? Se je bog nekoč že igral in ustvaril dinozavre, potem pa 'resetiral' zemljo in ustvaril človeka?
In veš, evolucijo lahko razložiš z znanostjo - najprej imaš prajuho, v njej nastanejo aminokisline zaradi razelektritev v ozračju (strel, po domače), kje se najde še kak lipidni dvosloj, pomešaš skupaj, majo kemije in pa milijone let časa - pa imaš enostavne celice. In potem se te celice zbirajo v skupine -> lažje preživetje. Nato se v teh skupinah, ki so sprva sestavljene iz enakih celic, začnejo pojavljat celice, ki imajo specifične naloge - ene za premikanje, druge za preskrbo teh celic z hrano...in imamo enostavne mnogoceličarje. In tako naprej skozi milijone let, na koncu pa dobimo ven človeka.
In jaz osebno raje verjamem v evolucijo, ki vsaj ni nesmiselna, kot pa da nas je ustvarilo neko nadbitje. Raje imam neko idejo svobode, kot pa da bi verjel v boga, ki ti že po njegovi definiciji (vseveden) preprečuje, da bi imel svobodno voljo.

Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Business ::

RIPMORK- Kdo je naredil Boga nevem, morda nikoli ne bom izvedel morda pa nekoč, mogoče po smrti, nevem. Za ribe, so se razvile škrge: To je teorija evolucije, prepričan sem da je Bog ustvaril ribe takšne kot so.
Smash- Ne mislim na pripomočke kot so detektor za kovino in podobno. Mislim na Lopato, kramp, pa če hočeš ti dam še bager in podobne stroje.
TESKAn- prepričan sem, da dinozavre ni ustvaril Bog, ampak ker lahko iz svetega pisma preberem da so prvi ljudje živeli skoraj 1000 let sem prepričan da so imeli možgane dostibolj usposobljene kot zdaj mi ki živimo skoraj 100 let in ti so se šli genetiko kot zdaj naši najboljši znanstvenki, križali so živali vsepovpek in nastali so dinozavri ki so se mučili in Bog je temu naredil konec v potopu (Noetovem). Zato v svetem pismu ni omenjeni. Vsekakor sem pa prepričan, da niso bili pred milijoni let.... kot je nekdo zapisal...

TESKAn ::

Torej so se naši predniki neuspešno ubadali z genetiko, nato pa je bog temu naredil konec in vse skupaj pometel pod preprogo?
Potem kostem dinozavrov se da kar dobro določit starost - tu imamo ugotavljanje starosti z pomočjo izotopa ogljika, potem je pa tu še starost kamnin, v katerih se kosti nahajajo.
Nadalnje praviš da so pred vesoljnim potopom živeli ljudje, ki so dočakali 1000 let starosti in bili dosti pametnejši od nas. Kako potem razložiš to, da je bog vse te ljudi pobil (vesoljni potop) in na njihovo mesto postavil nas, ki smo, po tvojih besedah, njim inferiorni?
Na koncu bi pa rad še vedel, katere živali so križali, da so nastale tako velike živali?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

smash ::

mene pa zanima, zakaj bi mi dal bager, detektor pa ne? :\

Double_J ::

Hah, ljudje so ustvarili dinozavre:D

Pol je pa bog dinozavre pobil, ker so se mučili:D

Samo ti se pa tudi zelo mučiš, pomojem ti bo tudi kdo skrajšal muke kot dinozavrom:O

Sid Izprijeni ::

Business:
Praviš nekako, da ne vidiš dokazov evolucije.

Ja kaj so pa drugega bakterije, ki nonstop mutirajo in nove vrste nastajajo skoraj dobesedno tudi v nekaj dneh. Zakaj pa misliš, da nam morajo stalno nove antibiotike izumljat in dajat vedno večje doze.

Zato, ker so bakterije blazno preprosta bitjeca s manjšim dednim materialom, poleg tega pa se zelo hitro razmnožujejo. Tako so se sposobne adaptirati na vse zunanje vplive zelo hitro.

V glavnem, pred našimi očmi se razvijajo nove vrste bakterij. Misliš, da jih nekdo sproti ustvarja?

Bi rekel, da ne. Ker so si dve zaporedni generaciji podobni skoraj kot jajce jajcu. Fora j pa je, da grejo tako hitro, da je človek lahko priča tisočem generacij v razmeroma kratkem času. Tisoča generacija pa je že radikalno drugačna od prve. In stokrat bolj odporna na vso kemijo, ki jo človek razvije, da bi jo zatrl.

To je evolucija. Pred očmi jo imaš.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Sid Izprijeni ::

Aja, pa še to Business.

Ne vem kaj se tolk naprezaš in iščeš argumente proti evoluciji samo zato, da bi upravičil Boga. Ne ga srat.

Evolucija in Bog si nista v ničemer nasprotujoča. Samo Biblijo moraš skozi drugo optiko brat. Če hočeš.

Še vedno je kljub vsemu znanju, ki ga imamo, dovolj placa za Boga. Ne se bat.

:)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Business ::

TESKAn!
Imajo mogoče današnji znanstveniki možnost iti v čas dinozavra, ga fentat in rečti: Zdaj pa bomo potrdili teorijo izotopa ogljika in natančno rečti oglkljik in izotop ta preiskus deluje, naš dinozaver je star toliko in toliko let. Spet naši znanstveniki, vsaka jim čast se trudijo, hočejo potrditi teorijo evolucije vendar sama tehnika določanja starosti jim žal ne deluje. Spet samo ugibajo določit natančno pa neznajo ker nimajo podlage oz. letnice v milijon let oz. še slabše tudi za več kot 6000 let nevejo ker nimajo nobenih pisnih ali kakršnih drugih starostnih podlag. Imerili so tudi že nevem koliko milijonov let staro človeško okostje in trdili koliko je staro, kasneje pa so našli dokaz da je staro nekaj več kot tisoč let! Ne meni o nekih izotopih....:D
Žal tudi znansveniki se motijo, vendar je lažje rečti tak je pa pika in zdaj nam ta svet bo verjel ker smo pač mi to tak rekli. Velika večina ljudi pa tak ne ve kaj pomeni meriti izotop ogljika... in te finte, zato pač rečejo oni že vejo ker so doktorji in....
Smash- preberi si še enkrat. Ne razumeš prispodob. Takšna majhna verjetnost je da najdeš v svojem življenju te kovance, da je ta verjetnost zanemarljiva. Kapiš?

smash ::

business: slaba prispodoba

Business ::

Sid izprijeni - pa kaj misliš da bo ta bakterija čez nekaj milijonov mojemu potomcu pomagala drva sekat:D :D :D
Kaj misliš da se bo tako dobro razvila? Normalno da se razvija virus iz oblike v obliko. Saj je tudi vsak človek na nek virus ali bakterijo drugače odporen tudi na kačo ki te ubije imaš pritistrup, Saj veš kako ga izdelujejo. Zakaj pa konj nakocu veliko bolj odoporen na pik kot na začetku?
Sid izprijeni, to je bila slaba primerjava. Slab dokaz evolucije. ŠE bolj se potrudi, mogoče me prepričaš..:D :D :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Business ()

Business ::

Sid izprijeni- Evolucija in Bog si nista v ničemer nasprotujoča. Samo Biblijo moraš skozi drugo optiko brat. Če hočeš. Razloži mi prosim!

Sid Izprijeni ::

Business,

Ne bakterija nikoli ne bo pomagala nikomur drv sekat. Se bo pa nekoč razvila v celično obliko, ki bo z delitvijo ustvarila večcelično strukturo. Ta struktura bo imela spet možnost delitve, nejen dedni material pa bo pri tem poskrbel, da bodo njene naslednje generacije njej podobne. Večcelične strukture so pa že organizmi, ki bodo tekom več sto milijonov let morda že lahko nekomu pomagali sekati drva. Ali pa mu zapeti uspavanko.

Sicer pa men se te ne da prepričevat, ker ne vem niti zakaj ali čemu naj bi te. Zaradi mene lahko verjameš, kar hočeš.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Sid Izprijeni ::

Ah, še to te zanima z evolucijo in Bogom.

To boš moral pa kar sam potuhtat.

Jaz že nisem tisti, ki ti bo lahko o tem solil pamet ali ti celo razodel resnico.

0:)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

ripmork ::

hja business,ti pa si zagrizen:D .....

nedvomno bi (če je res bil potop)na zemlji poleg dinozavrovih kosti odkrili še kakšne sledove
super mega ultra inteligentnih ljudi kajne?:D ......mogoče bodo še kakš star procesor najdli
......in bomo pogruntal novo tehnologijo:D .......


hja,vse bolj se mi zdi,da je bil vesoljni potop le besen mamut,ki je opletal rilcem
,da bi si odstranil sulico naendertalcev iz riti:D .....

mimogrede,ko že govorimo o vesoljnem potopu,ste že slišali tisto o sneguljčici in
sedmih palčkih?....saj verjetno so res vsi miti živi....:D :D :D .

sej te nočem zajebavat,samo mal se zamisli kolk je realnosti v vsem skupaj!!

Thomas ::

Debato z antievolicionisti sem jest dal skoz na CNN Community, ko je ta še obstajal - leta nazaj.

Nabralo se je preko 50 tisoč postov v dveh threadih in sodelovali so tudi mnogi evolucijski biologi.

Toda duše tipa Biznis, se niso dale. Zanje je Zemlja stara malo več kot 4000 let, ustvarjena v šestih dneh - in amen.

Vsi argumenti so bob ob steno in čisto odveč. Ne morš verjet. Njihov kronski argument je "v Bibliji piše".

Lahko jih samo ignoriraš - drugega ne moreš.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sid Izprijeni ::

Mah, pust jih žvet. Naj mislijo svoje.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Business ::

Ripmork!
Če ne bi verjel v Boga in sveto pismo, bi ti rekel saj imaš prav. Saj pa je tak vseeno. Žal pa nisem takšen in če bereš sveto pismo v njem najdeš tudi prerokbe, ki so se v večini že izpolnile ostale pa trdi sveto pismo da se še bodo.... Zanimivo je pa to, da se sveto pismo ni zmotilo za niti eno prerokbo. Nekaj še je res nerešenih, ampak sveto pismo ni narobe napovedalo. Ti mogoče da to kaj misliti? Noben znani prerok ni imel 100% prerokb. Nekaj jih je nekdo narobe prerokoval nekaj je zadel! In če je sveto pismo tako natančno zakaj ji ne bi zaupal? Sicer pa vsak ima svojo voljo in tudi Bog je tako milosten, da nas ni ustvaril kot robote in nas tako programiral kot bi sam hotel. Kakšen Bog bi pa to bil, ki bi nas imel za figurice. Vsakemu od nas je dal možnost da se sami odločimo kaj bomo v življenju počeli. Dal nam je navodila v Svetem pismu skozi zapovedi in nam pokazal skozi zgodovino kaj se nam zgodi če ne živim kot nam je On predlagal. Če boš živel kot ti jaz predlagam, se ti bo godilo dobro, če ne, za posledice odgovaarjaj sam. Zato vojne in podobno. Če bi se vsi držali Svetega pisma, teh vojn in grozot na svetu ne bi bilo!

Vsak ima svojo voljo in naj se vsak odloči tako kot mu odgovarja, apeliram pa na vse, da se odločijo za dobro, ker samo dobro lahko svet naredi lepše!

Thomas ::

> Zanimivo je pa to, da se sveto pismo ni zmotilo za niti eno prerokbo.

Jezus je svojim učencem rekel, da bo prišel spet na zemljo, ko bodo nekateri od njih še živeli.

Sodnega dne po 2000 letih še ni.

Kako se bo torej ta prerokba izpolnila?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Business ::

Thomas- Rekel sem da se nekatere prerokbe še niso izpolnile. Če bereš knjigo Razodetja, pa lahko vidiš da so znamenja, da se svetu bliža Jezusov prihod!

Business ::

Aaja še to!
Thomas - ko bodo nekateri od njih še živeli.
Kje si to prebral?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Business ()

TESKAn ::

Če bog vse ve, ve tudi to, kaj bom jutri delal. Kako imam potem lahko svobodno voljo?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Business ::

TESKAn-
Bog ve kaj boš delal jutri in čez deset dni, ampak on te ne bo oviral pri svojih odločitvah! Seveda boš lahko uveljavil svojo svobodno voljo.:)

Bog te ljubi in te vabi da mu slediš. Seveda je to spet tvoja odločitev.
««
6 / 35
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismo

Oddelek: Problemi človeštva
453832 (2794) Saladin
»

Napake krscanstva (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
927874 (5886) Thomas
»

Ubijane v verskih knjigah...

Oddelek: Problemi človeštva
192335 (1997) Barakuda1
»

Svetopisemska prerokovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
648426 (7322) Valery
»

Ena čist neumesna !!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
585225 (4348) Thomas

Več podobnih tem