Forum » Elektrotehnika in elektronika » Električni števec za v razdelilno omarico
Električni števec za v razdelilno omarico
energetik ::
Torej kaj obstaja na to temo? V mislih imam 3fazni števec standardne velikosti, ki bi pasal na letev v omarici. Po možnosti z brezžično povezavo za PC ali telefon. Neka huda natančnost ni nujna, to bi imel samo za mojo uporabo, za zrisat kakšen graf porabe v bajti itd.
Se dobi kaj takega za normalno ceno?
Se dobi kaj takega za normalno ceno?
- spremenilo: energetik ()
Hm, stvari obstajajo, torej je cenovni rang tam od 120€ naprej za 3f števec.
Samo imajo pa samo impulzni izhod, če bi hotel nekam shranjevati časovni potek, mi še kakšen dodatek ne uide. Recimo Raspberry, pa gor nek programčič...
Samo imajo pa samo impulzni izhod, če bi hotel nekam shranjevati časovni potek, mi še kakšen dodatek ne uide. Recimo Raspberry, pa gor nek programčič...
Torej glede na to, da taki števci dajejo pulzni izhod (npr. 5V pulze, do cca 2 pulza/s), kaj bi bila najcenejša in najbolj enostavna rešitev za prenest podatke na PC, kakšna ideja?
Torej rabil bi samo, da se seštejejo pulzi v npr. 10 sekundnem intervalu, doda časovna značka in shrani v TXT.
Kako bi se dalo to izvesti npr. direktno s priklopom na USB?
Torej rabil bi samo, da se seštejejo pulzi v npr. 10 sekundnem intervalu, doda časovna značka in shrani v TXT.
Kako bi se dalo to izvesti npr. direktno s priklopom na USB?
steev ::
Kakšen arduino ali rPi, ki integrira te impulze?
Edit: Aha, vidim sedaj, da jih potrebno samo šteti.
Edit: Aha, vidim sedaj, da jih potrebno samo šteti.
:|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: steev ()
Ja sem pomislil na RPI, ampak razmišljam, če bi se dalo še na kakšen bolj enostaven način, npr. direktno na USB vhod.
Ja, dejansko jih bo treba integrirat oz. seštet, recimo vsako sekundo ali vsakih 10 sekund.
Torej sešteje se št. impulzov v 1 sekundi, doda časovno značko in shrani v txt.
Ja, dejansko jih bo treba integrirat oz. seštet, recimo vsako sekundo ali vsakih 10 sekund.
Torej sešteje se št. impulzov v 1 sekundi, doda časovno značko in shrani v txt.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raspberry Pi (strani: 1 2 3 4 … 88 89 90 91 )Oddelek: Strojna oprema | 794477 (31604) | Kurzweil |
» | Sublight - program za samodejni prenos podnapisov (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Zvok in slika | 109513 (14117) | Morison |
» | Sql data poll remote localOddelek: Programiranje | 720 (588) | betilly |
» | Time Dilation (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 6642 (5830) | gani-med |
» | interupti in merjenje frekvence v picuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2177 (1933) | neoto |