» »

Glasbeni cd-ji

Glasbeni cd-ji

psytoma ::

Pozna kdo kakšno evropsko spletno trgovino, ki pošilja glasbene cdje v Slovenijo brez poštnine, tako kot je recimo za knjige bookdepository?

Katera je najboljša slovenska spletna trgovina z glasbo (v fizični obliki)

Machete ::

Kakšno glasbo pa iščeš? Brez poštnine še nisem zasledil, pa kar veliko glasbe pokupim. Če pa boš našel, pa so ti jo gotovo nekje všteli v ceno. V slo je bigbang nekako z osnovno komercialo pop rock in slo založen, potem pa second hand spin vinil v lj in tista po mackom na čopovi. Ostalo je črpalkarska ponudba. V tujini pa se ti najbolj splača čekirat ebay, discogs, cduniverse in direkt linke oz store preko založb. Lp

hojnikb ::

kaj pa če kupiš digitalne skladbe in jih zapečeš na cd ?
#brezpodpisa

Ma bi kr original, malo me je nostalgija prijela, da je dejansko lepo meti neko zadevo v fizični obliki v roki :)

Sj zapečen cd je fizičen v roki :)
#brezpodpisa

Original...

sem našel nekaj solidnega na amazon, nekaj čez 2EUR poštnine po komadu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: psytoma ()

Ja pa nemoreš primerjat. Zapečen cd je podatkovni kos plastike, pozabljiv in pogrešljiv. Do njega težko razviješ nek odnos, kot do originala z vsem artworkom, besedili itd.. Sploh če gre za album do katerega imaš sentimentalen odnos zaradi trenutkov ali obdobja v katerem te je spremljal..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Tako je. zadnjil sem prijel v roke stari sony discman in se mi je kar nasmejalo :)

m0LN4r ::

Si razmislil o gramofonkah? CDji niso glih to to.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

black ice ::

Vinilke so kul, čeprav tudi CDji niso tako zelo slabi. BTW kasete so spet in. :>

Se spomni kdo minidiska? :) v bistvu kar zabavna zadeva. Snemal kot na kaseto puslušal not na CDju.. Škoda da mi je moj padel na tla v jakni v stolu in mu je stol poškodoval vratca.. Potem sem ga pa kar na servisu pustil, ker je bilo popravilo adijo drago.

Vinile wo kraljice ampak našponat CD v player in privit je tudi zakon. Nobenega youtube sranja konverzije ali nekih šašljevih mp3jev..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Machete je izjavil:

Vinile wo kraljice ampak našponat CD v player in privit je tudi zakon. Nobenega youtube sranja konverzije ali nekih šašljevih mp3jev..

Give this man a cookie!

OP: Kaj pa Bandcamp?

Kaki discman,
walkman pa kaseto zaklonišča not in na bus.

Ta trip pa moram enkrat naredit na spomin na ster čase. Bus al vlak edino nevem kaj bi.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Tud gramofon še kdaj pride na vrsto.

Tale offtopic pa noben nebo zameru:
Trade Republic 38MVDVXM

o ne :)

Še nikol slišal za FLAC ? Pomožnosti tak z 96Khz...
#brezpodpisa

Ja pa valda no. Ampak 99.4% ljudi danes glasbo konzumira preko youtuba in mp3jev.
Saj tudi sam, ker je priročno.
Hotel sem rečt, da je izkušnja ko daš original iz škatle, vtakneš v sistem in pribiješ zvočnike, precej nenadkraljiva v primerjavi z nekimi logitech 30€ zvočniki in 460p youtube music videom, ki ima že prvotno vkomponiran nek, po možnosti 160kbps, MP3 :)
Ampak kar ne veš, ne boli, ali pa ti sploh ni važno, tako kot veliki večini :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihodki glasbenih založb upadajo, prodaja vinilk narašča (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8034425 (30912) madmitch
»

Lani prodanih dvakrat več gramofonskih plošč (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
13916498 (12840) BlueRunner
»

Siddharta RH- kako posneti kopijo? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10413131 (7648) Geronimo11
»

Kopija CDja slabša od originala (AUDIO cd) (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
596070 (4876) Trancedeejay
»

MP3 na audio kaseto

Oddelek: Zvok in slika
71572 (1412) fictionel

Več podobnih tem