» »

Tablični računalnik v avtu z fm rds radijem

Tablični računalnik v avtu z fm rds radijem

«
1
2

Joseph033 ::

Pozdravjeni namem imam nakup Tabličnega računalnik z rds fm radijem ki bi ga potem priklopil v avtu in sedaj me predvsem zanima kaj vse bi potreboval za priklop tablcie v avtu in kako bi lahko priklopil avto anteno na tablico da bi lahko poslušal fm radio če ima kdo kakšno informacijo bi bil zelo vessel.Zanima pa me glede tablcie kaj mi kej priporočate to kar iščem z ceno do 200€

andromedar ::

A kaj takega sploh obstaja? Močno dvomim. Nisem še videl tablice z radiem...ali pa te funkcionalnosti ne oglašujejo. Še najmanj pa, da bi taka tablica imela antenski vhod. Najbolj blizu je kak velik smartphone, kjer moreš imet vklopljene slušalke, ki služijo kot antena.
Eh?

Shegevara ::

Kakšen Archos 5 morda?

This portable media player can record TV, receive FM radio, has built--in portable GPS navigation and an audio recording capability.

St235 ::

Jaz sem se zadeve lotil z Nexusussm 7 (GSM model). Projekt je zaenkrat še ongoing, ampak ideja je da v kompletu zamenjam avtoradijo z tablico. Torej 100% integrirana rešitev, ne nekaj prilimano na armaturo.

FM radio je bil kar velika ovira. Zadevo sem rešil z USB DVB-T donglom, ki je preko huba povezan s tablico. Hub je bil nujen ker sem hotel tudi usb vhod z ključek, obvolanske kontrole in zvočno kartico. Potem potrebuješ samo še SDR touch. Ravno ta mesec je prišla nova verzija programa, ki podpira tudi RDS, nisem pa imel prilike še probat. Imam pa seveda možnost radio predvsem v mestih poslušat direktno preko interneta.

Ni pa zadeva niti pod razno enostavna, če hočeš lično rešitev. Največja ovira, ki je ostala nerešljiva je prostotorčno telefoniranje. Jaz sem zadevo rešil z kombinacijo parrotovega bluetooth hardweara in TableTalka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

laguna1 ::

Tudi jaz mislim, da je zadeva najlažje rešljiva z velikim smart phonom, ti imajo ponavadi vgrajen tako GPS (navigacija) kot tudi rds radio, pa še telefoniraš lahko (zunanji zvočnik). Cene teh 7 inc smartphonov pa sem nekaj gledal (kitajska) pa je tam od 90 EUR naprej, verjetno se tudi v EU najdejo veliki smarth phoni za tja 150 do 200 EUR.

Pa še povezava:
https://www.chinavasion.com/china/whole...

LP

St235 ::

Zakaj sem vzel nexus in ne no name china phone je v temu, da za nexus obstaja cutom rom, ki omogoča fast charging in OTG hkrati. Brez tega je projekt na pol mrtev že v štartu.

Telefoniranje preko zvočnika na cheap telefonu, med vožnjo v avtu pa je tako ali tako neuporabno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Joseph033 ::

Lakotnik29 se pravi da se je najboljša rešitev Tablica Nexus 7.Kaj pa rds fm radio kako si avto anteno v ta usb dvb-t priklopil ter pri nas sploh lovi to radijske postaje ali jih ne lovi in kolikšna je cena tega izdelka in kako si potem avto zvočnike na tablico priklopil če bi mi lahko podal kakšno informacijo ker kolikor vidim se to bolj splača kot pa da kupujem avtoradijo ki ima zelo veliko škatlo.

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Splača z vidika denarja (sploh, če upoštevaš še čas, ki ga boš porabil, da vse narediš) zagotovo ne. Pač kupiš za 200-300€ android radio in je to to.

Je pa hudičevo zabaven projekt.

Anteno sem priklopil kar obstoječo od avto. usb dvb-t ima klasičen priključek za anteno (kot recimo tv) in potem rabiš samo pretvornik, če ima tvoj avto tisti podolgovat priključek. Sam usb dvb-t je bila kakih 20$ preko ebaya.

Radio mi ne lovi nič slabše kot prej. RDS še nisem stestiral, ker je pravkar prišela ven nova vezija.

Zvočnike imam priklopljene preko ojačevalca. Na ebayu te primerljiv ojačevalec, kot ga najdeš v avtoradiih stane kakih 20-30$, lahko pa seveda daš kaj bolj konkretnega.

Joseph033 ::

Aha pa ti toti usb dvb-t napravica shrani te postaje katere želiš poslušati in ti zraven vsakepostaje piše katera radijska postaja se posluša ali ne.

St235 ::

To dela tablica. Tam si shraniš postaje in jih lahko poljubno poimenuješ. Naj bi pa z zadnjo verzijo delal tudi RDS in bi se ti izpisovalo vse kar pošilja radijska postaja (recimo pesem, ki se predvaja) samo nisem imel časa testirat zadnje verzije, da bi to lahko potrdil iz prve roke.

Joseph033 ::

Aha najlepša hvala se mi zdi da je vgradnja tablice v avto najbolj enostavna rešitev pa glede tega usb dvb-t tudi ni tak strošek pa še zabavno je.

Aja pa še to bi vprašal ali velja ta usb dvb-t ki sem ga kupil predlani za gledanje tv na prenosniku bil pa je kupljen v bigbangu.

Zgodovina sprememb…

St235 ::

verjetno, moral bi probat. Vse kar rabiš je OTG kabel in demo verzija SDR touch.

se mi zdi da je vgradnja tablice v avto najbolj enostavna rešitev

ne ne in še nekrat zagotovo ne. Je popolno nasprotje enostavne rešitve, če hočeš zadeva naredit konkretno. Enostavna rešitev je android radio, ki ti ga priklopijo pri avtoelektričarju. Upoštevaj,d a boš moral rešit problem napajanja, praznenja baterije ko avto stoji, obvolanske kontrole, ustrezen interface...

Joseph033 ::

Aha za tiste obvolanske komande se sedajle ne sekiram preveč ker jih moj avto tako nima potem bom pa že kogapoiskal da bova zvezala kot je treba.

Scorpia ::

Avtor ne omenja, obstoječi sistem. Na kaj bo priklopil, če ima avtoradio, ne vidim smisla sprejemati fm postaje prek tablice?
Če pa ne misli imeti avtoradia, bo treba potegniti kabel od akumulatorja, pa dodati ojačevalec, da bo sploh igralo na zvočnike.
Drugače glede napajanje tablice, imam rešeno, da je + kabel potegnjen do kabine, od tam naprej usb, ojačevalec itn... tako da tablica ima ves čas napajanje, tudi ko je avto ugasnjen.
////

Bellzmet ::

Me prav preseneča, da so ob vseh telefonih in tablicah avto enote še vedno tako zadaj. Porazni zasloni, zastareli vmesniki, malo funkcij,...

Itak bo v prihodnosti moralo biti tako, da boš tablico lahko enostavno priključil na avto (kabel ali kakšen wi-fi) in potem preko nje upravljal vse od radia, nastavitev avtomobila, potovalnega računalnika,...

Seveda bo "snemljiva" in jo boš lahko uporabljal tudi doma na kavču. Do takrat je pa vse skupaj bolj tko tko.

Joseph033 ::

Lakotnik29 to mi še povej sdr program ali tatudi sam poišče postajo ko naprimer ta postaja ki jo poslušaš ne deluje več ali ne.Ter ali je lahko namesto otg kabla mico usb kabel ki sem ga imam doma.

St235 ::

Lakotnik29 to mi še povej sdr program ali tatudi sam poišče postajo ko naprimer ta postaja ki jo poslušaš ne deluje več ali ne.

AF če se ne motim dela.

Ter ali je lahko namesto otg kabla mico usb kabel ki sem ga imam doma.

Teoretično ja, samo boš ali brez napajanja al boš moral pa kabel predelat v OTG z napajanjem.

St235 ::

Scorpia je izjavil:

Avtor ne omenja, obstoječi sistem. Na kaj bo priklopil, če ima avtoradio, ne vidim smisla sprejemati fm postaje prek tablice?
Če pa ne misli imeti avtoradia, bo treba potegniti kabel od akumulatorja, pa dodati ojačevalec, da bo sploh igralo na zvočnike.
Drugače glede napajanje tablice, imam rešeno, da je + kabel potegnjen do kabine, od tam naprej usb, ojačevalec itn... tako da tablica ima ves čas napajanje, tudi ko je avto ugasnjen.


Za samo tablico ne rabi vleč novih kablov. Obstoječa napeljava in rele pa bo čisto lepo delalo. Če bo uporabil ojačevalec z primerljivo jakostjo, kot jo ima avtoradijo prav tako ne rabi ločnega napajanja direktno z akumulatorja.

Jaz imam zadevo priklopljeno na obstoječo napeljavo kar preko ISO priključkov, tako, da na zunaj ni razlike od priklopa navadnega avtoradija. Potem je pa zadeva krmiljena preko releja, ki preklaplja glede na ignition kontakt. Ter na tablici nastavljen task, da gre v deep sleep, če je več kot 2 minute brez napajanja. Tako mi tablica zdrži cc dva tedna brez da prižgem avto. ČE pa slučajno umre, imam nastavljen boot on power tako, da se vseeno prižge brez potrebe po power tipki. Edino kar se zgodi je, da boot raja 2 minute namesto, da bi bil takojšen.

Imam pa tablico integrirano v armaturo (namesto 2 din radija) tako, da jo ni ravno enostavno ven dobit.

Joseph033 ::

Zanima me še samo to ali morebiti obvezno nexus 7 ali je vse eno kateri tablični računalnik je.

St235 ::

Odvisno kaj bi rad. Jaz sem vzel nexus zato, ker ima kvaliteten display in rom, ki omogoča fast charge preko otg.

Joseph033 ::

aha pač iščem nekaj dobrega do nekej 200€. Ja drgače pa res hvala za pomoč in tudi sdr program je super sem si pogledal na youtube sam to me še glede programa zanima ali tam ko klikneš na shranjeno radijsko postajo katero si napisal si notri ali ti potem piše katera postaja je to navrhu ali samo ob strani.

Joseph033 ::

Pa paše vsaka tablica v avto ali ne ali je treba tudi na mere gledati.

radmannsdorf ::

za poslušanje radijskih(in ostalih) frekvenc tudi na androidu, lahko uporabiš tole: USB tv/radio tuner in razširitev radijskih frekvenc
android aplikacija: https://play.google.com/store/apps/deta...

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Joseph033 je izjavil:

Pa paše vsaka tablica v avto ali ne ali je treba tudi na mere gledati.


Odvisno kako jo montiraš. Če bi jo rad dal direktno v armaturo potem je vsekakor pomembna tudi velikost. Tako čez palec, z 7 inčno ne bi smel imet težav če imaš dvodinsko odprtino.

Cervantes ::

A se ti ljubi tole slikat? Si me že malo zastrupil... GPS pa verjetno ne dela?

St235 ::

trenutno ga mam v prafaktrojih, ker neki spreminjam. Poslikam zvečer kako zgledajo čreva. GPS dela brez težav.

Joseph033 ::

Lakotnik29 če boš pa slike naredil pa še slikaj program kako ti deluje in pač celo zadevo ter hvala že vnaprej za slike.

Zgodovina sprememb…

sulaco ::

Zakaj pa ne bi preprosto kupil ta avtoradio(DE=100€), ki ima bluetooth povezavo s tablico/večjim kitajskim telefonom in imaš popolnoma vse rešeno: dober ojačevalec, RDS radio, GPS, prostoročna telefonija...
Pa še vseh kablov se rešiš
Avtoradio se upravlja iz tablice! - če pa tablice ni gor priklopljene, pa deluje kot navaden radio WIN-WIN

...:TOMI:... ::

Če se lotevate tega projekta, imejte v mislih digitalni radio DAB+, da vas ne bo v roku enega leta bolela glava in boste imeli dodatne stoške z nadgradnjo.
Tomi

Joseph033 ::

Zakaj pa DAB+ sej tega še pri nas ne bo en lep čas.

Sulaco sej zanimiva zadeva sam problem je da ne v avtu nimam kam potem pospraviti tablice zraven v trgovino je patudi ne morem nositi zato sem se za tako zadevo odločil.

Zgodovina sprememb…

Vanich ::

A v roku 1 leta bodo uvedli DAB+?

...:TOMI:... ::

Tako se govori. Baje, da naj bi še letos dali ven razpis za frekvence.
Tomi

Vanich ::

...:TOMI:... je izjavil:

Tako se govori. Baje, da naj bi še letos dali ven razpis za frekvence.


...a potem se ne splača kupovati avtoradia brez DAB+, ki so, mimogrede, še vedno zelo redki in pa dokaj dragi?

Bellzmet ::

Kaj pa je sploh razlika/prednost DAB+ proti sedanji FM?

Cervantes ::

Več postaj v enak frekvenčni pas, če se ne motim. Podobna fora kot pri DVB-T.

Saj po mojem FM ne bodo ukinili še najmanj 5 let.

Zgodovina sprememb…

Joseph033 ::

Zanima me ali ta dva veljata za to kar bi potreboval ali more ta zadeva biti dražja http://www.dx.com/p/rtl2832u-r820t-mini... , http://www.dx.com/p/rtl2832u-r820t-mini... če bi mi lahko kdo to zadevo razložil in veljata oba dva za android tablične računalnike ter mi ni potrebno česa še dokupiti.Pa ta zadevamislim tisti program lovi radijske postaje kot so Radio City,Radio 1,Radio Celje.

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Načeloma ja. 100% ti pa nihče ne more zagotovit ali bosta kompatibilna ali ne. Jaz sem imel na primer problem, da mi je delal BP, če je bil direktno priklopljen, preko usb hub pa nikakor ne (ostale naprave so delovale), težave so skrivnostno izginile če sem uporabil hub bi je imel samo 4 usb vhode. Z tremi hubi, ki so imeli 6/8 izhodov pač ne dela dela.

Joseph033 ::

Aha ker take zadeve kot je toti usb dvb-t lahko tudi pri nas pri kitjski trgovini kupim kolikor se mi zdi ni neke razlike med temi zadevami ali so.

Joseph033 ::

Mi lahko kdo pove se splača kupiti tale tablični računalnik http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv... za to kar bi ga rad jst uporabljal ali ne.Ker ne iščem neke drage zadeve sam pač Bluetooth more imeti kar pa toti tablični računalnik ima.Ali pa če ima kdo kakšno idejo za kakšen drugi model ki podpira Bluetoot ter je dobro odziven in je tudi tako ugoden kot toti.

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Nič ne piše o temu, če podpira OTG (če boš hotel priklapljat zunanje naprave). Ravno tako zna bit problem z fast chargingom, ki je potreben da lahko zadevo furaš na polno v avtu (navigacija, muska...)

Alessio983 ::

Že sam sem tuhtal in iskal zadevo, da bi čim cenej prišel skozi za Ford Mondeo. In ena rešitev je tile radiji:

http://www.ebay.com/itm/Car-DVD-Player-...

Imaš jih skoraj za vsak avtomobil, edini problem je da so okoli 400 €. Če bi ga lahko dobil tu nekje za zmerno ceno bi ga uzel ...

St235 ::

Problem teh stvari, kot sem že v sorodni temi omenil je
katastrofal zastarel touch,
Windows CE, ki je bolj kot ne muzejski OS
nizka ločljivost zaslona

bosmla ::

vzames nekaj podobnega pa je...

St235 ::

to je vsekakor daleč najbolj enostavna rešitev. Sam zakaj bi blo enostavno če je lahko koplicirano?

krneki0001 ::

Fantje, sam sem si vzel radio z BT. Cena za explore znamko je tam okoli 40 evrov za radio. Zadeva deluje preverjeno in iz tablice komot predvajaš muziko na radio preko BT, pa navigacija tudi deluje brez problemov iz tablice ali telefone preko radia.

Tudi ko kdo kliče se cifra na radiu prikaže.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Mavrik ::

Lakotnik: A poznamo kakšen dober Launcher oz. app ki lahko služi kot centralni launcher za namen uporabe v avtu? Torej velike ikone, mogoče OBD integracija, hiter zagon klicev / navigacije? Ker navadni launcherji so dokaj boleči za uporabo, edini za silo dober namenski dock je pa bil v HTC Sense 5 na One-u. Kaj ti uporabljaš?
The truth is rarely pure and never simple.

radmannsdorf ::

St235 ::

sem probal vse naštete in so po pravici crap.

Jaz sem v photoshopu naredil template. Potem sem v kombinaciji tasker in UCCW naredil custom widget čez cel zaslon. Zraven laufam pa live wallpaper Audio Glow.

Tole je ena starejša slika, ki sem jo našel na telefonu:
 slika

slika


bom probal čez vikend še kaj več objavit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Joseph033 ::

Zelo lepo zgleda me pa samo zanima ali velja če kupim tole da lahko imamv tablico vklopljeno usb ključ, dvb-t fm ključ, in pa kabel preko katerega se bo tablica polnila mislim pa tole zadevo kupiti http://www.dx.com/p/micro-usb-male-to-3... , http://www.dx.com/p/mini-cute-style-mic... eno od the dveh bom vzel.

St235 ::

ti rabiš OTG kabel, ne pa micro to usb hub.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DAB stanje pri nas (strani: 1 2 3 461 62 63 64 )

Oddelek: Zvok in slika
3194425954 (1953) humaxboy
»

Avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7814394 (8693) Trupl0
»

Kateri DAB + radio vmesnik/tuner?

Oddelek: Zvok in slika
147219 (5971) nokia6310
»

USB tv/radio tuner in razširitev radijskih frekvenc (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110635 (7487) radmannsdorf
»

Norvežani kot prvi pokopavajo analogni radio (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
7328427 (24519) CyberPunk

Več podobnih tem