Forum » Pomoč in nasveti » Navijanje grafične in procesorja ?
Navijanje grafične in procesorja ?
deyvid ::
Zdravo
Zanima me če se kdo spozna kaj na navijanje procesorja AMD FX6300 kako velik oc. bi lahko naredil in kakšen tutorial kako in kaj ?
Nato bi pa še rad vprašal imam grafično Radeon HD 7950 Black Edition in če jo kdo uporablja in ima navito ali bi lahko dobil
par napotkov kako se navije.Vem da se navijanje procesorja in grafične razlikuje od osebe do osebe in bi me zelo zanimalo,da
pridem vsaj blizo enakih nastavitev.Pa na procesorju imam hlajenje Zalaman CNPS10X Optima.Kdor lahko pomaga se mu zelo zahvaljujem.
Zanima me če se kdo spozna kaj na navijanje procesorja AMD FX6300 kako velik oc. bi lahko naredil in kakšen tutorial kako in kaj ?
Nato bi pa še rad vprašal imam grafično Radeon HD 7950 Black Edition in če jo kdo uporablja in ima navito ali bi lahko dobil
par napotkov kako se navije.Vem da se navijanje procesorja in grafične razlikuje od osebe do osebe in bi me zelo zanimalo,da
pridem vsaj blizo enakih nastavitev.Pa na procesorju imam hlajenje Zalaman CNPS10X Optima.Kdor lahko pomaga se mu zelo zahvaljujem.
FX6300B ::
Seljak ::
Navijanje se ne razlikuje od osebe do osebe,ampak po tem kakšna je ostala strojna oprema,predvsem hlajenje je pomembno. Ni samo to,da boš dvigoval frekvenco na procu ali pa na grafiki. Prvo poskrbi,da bo procesor dobro hlajen in da boš imel kontrolo nad hlajenjem,predvsem pa po potrebi višal hitrost ventilatorjev. Kišta naj bo dobro prezračena. Jaz imam tudi Fx6300 procesor,ampak vse kar sem ga navil je bil tovarniški OC(ne vem kako se naj izrazim),ki ga omogočiš v Biosu in mi je bil čisto dovolj,ker več ne potrebujem.
deyvid ::
Ahah kako pa kako je pa kaj z tem fx 6300 ko se mi dovnclocka ? pač gre na ferkevnco 1500 potem pa 3500 pa 3900ghz.. Pač celi čas se spreminja ali je kaj narobe in ali bi moral kaj šaltati dol ?
Seljak ::
Ja,to je ta izraz,ki ga je hojnikb napisal Se nisem mogel spomniti Ja,to je čisto normalno,saj ko potrebuje več se moč poveča in nasprotno zmanjša. Sem pa malo gledal in ga komot naviješ do 4.5 Ghz. Lahko pa greš tudi čez,ampak potem pa je že potrebno zelo dobro hlajenje,...
Tukaj imaš malce več podrobnosti o navijanju.
Tukaj imaš malce več podrobnosti o navijanju.
lonewolf_ ::
Priporočljivo je ja, se poveča stabilnost.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
RejZoR ::
Jezst imam Gigabyte HD7950 WindForce 3X in sem jo spravil na 1100/6000. Samo sem rabil zvišat volažo GPU-ja in danes če bo po sreči imam plan spravit na 1200MHz. Da mi bo zdržala do GTX 970/R9-390 nakupa :D Brez spremembe voltaže pa gre samo do 1000/5200. Računaj, da moraš imet dober hladilnik, drugače ne boš prišel prav daleč. Pa znat se boš moral poigrat z voltažam (in ne skurit čipa).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Namizni računalnik 600€ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Kaj kupiti | 68824 (25389) | hojnikb |
» | Računalnik za igre do 700€ (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 40721 (28087) | smacker |
» | AMD FX-9370 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12359 (10719) | gddr85 |
» | CPU (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Kaj kupiti | 41452 (29577) | Epialt |
» | Sestava računalnika (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 57777 (52332) | mihibo5 |