Forum » Strojna oprema » monitor se ne prizge
monitor se ne prizge
daKine ::
pozdravljeni!
zadeva je taka, vgradil sem si vodno hlajenje na cpu, nb in gpu pa racunalnik se prizge, samo monitor se ne. komponente so nove razen graficne,proc je amd 2100+ palomino, maticna je Asus a7n8x deluxe, rami corsair 1024Twin 3200LL, graficna geforce4 ti4600 modana, disk ibm 40Gb
Najbolj cudno pa je to, jaz se 5 krat probal prizgat pa mi ni ratalo, ko pa je bruder probal prizgat racunalnik pa mu v prvo rata da se tudi ekran prizge, grem v bios nastavim fsb na 133 prej je blo na 100 pa timinge ramov na agressiv (mislim da na 4,1,1,1T al 2T nisem ziher) shranim in racunalnik se vklopi noce pa se vklopit monitor, tokrat ne rata tudi bruderu.
tamparatura v biosu pa je kazala 27C na MB in 21C na CPU, zakaj je kazalo tak nizko temperaturo? na procu je v 5min v biosu narastla temp. za 1C
ve kdo kaj naj naredim,
hvala za vse odgovore
zadeva je taka, vgradil sem si vodno hlajenje na cpu, nb in gpu pa racunalnik se prizge, samo monitor se ne. komponente so nove razen graficne,proc je amd 2100+ palomino, maticna je Asus a7n8x deluxe, rami corsair 1024Twin 3200LL, graficna geforce4 ti4600 modana, disk ibm 40Gb
Najbolj cudno pa je to, jaz se 5 krat probal prizgat pa mi ni ratalo, ko pa je bruder probal prizgat racunalnik pa mu v prvo rata da se tudi ekran prizge, grem v bios nastavim fsb na 133 prej je blo na 100 pa timinge ramov na agressiv (mislim da na 4,1,1,1T al 2T nisem ziher) shranim in racunalnik se vklopi noce pa se vklopit monitor, tokrat ne rata tudi bruderu.
tamparatura v biosu pa je kazala 27C na MB in 21C na CPU, zakaj je kazalo tak nizko temperaturo? na procu je v 5min v biosu narastla temp. za 1C
ve kdo kaj naj naredim,
hvala za vse odgovore
budi ::
najbrž si slabo dal blok na grafično.
poglej če je res dobro pritrjen.
vsi simptomi kažejo da se ti pregreva grafična.še enkrat preveri svoje vodno hlajenje.
poglej če je res dobro pritrjen.
vsi simptomi kažejo da se ti pregreva grafična.še enkrat preveri svoje vodno hlajenje.
graficna dela brez problemov, sem testiral danes na enem drugem racunalniku
kaj je mogoce maticna kriva da ni slike? kaj je mozno da je kaj z north bridge-om narobe, da sem prevec al premalo stisnil blok na NB?
kaj je mogoce maticna kriva da ni slike? kaj je mozno da je kaj z north bridge-om narobe, da sem prevec al premalo stisnil blok na NB?
pricakoval sem vec idej, vse ideje so dobrodosle, kr napisite kaj mislite da je narobe, mogoce pa mate prav, kaj je gdo ko ma toto plato pa je mel podobne probleme?
sem probal tud to binji pa ni pomagalo, zaj pa sem dol vzel procesor, rame pa graficno, pa se napajalnik vklopi maticna pa nic ne piska da bi blo kaj narobe
evo najdo sem problem, rami so problem, sem neki prebral da majo nforce plate probleme z corsair rami, pa sem progal z drugimi rami in zdaj dela , samo je se vedno problem tu , hocem uporablat jaz tote rame ker niso glih za stran vrzt, kak naj to zaj naredim da bojo rami delali na plati, kaj naj nalozim novejse biose al kaj, kaj bios se lahko prek cd-rw nalozi ker nimam disketnika, al je se kaksna lazja pot do resitve?
bmandelj ::
Lahko bios nalozis s cdja
vse kar moras narest je
1. bootable cd (dos bootable za flashat)
2. skopiraj bios in prog za flashat na taisti cd in ga bootaj s cdja, pa zazen pol flash prog s cdja
BTW; a si probal se enkrat z corsair rami? al pa kak drug slot? just in case
LP Brane
vse kar moras narest je
1. bootable cd (dos bootable za flashat)
2. skopiraj bios in prog za flashat na taisti cd in ga bootaj s cdja, pa zazen pol flash prog s cdja
BTW; a si probal se enkrat z corsair rami? al pa kak drug slot? just in case
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
ok thx samo se nebom zaj novega biosa gor devo ker sen naredo zaj da dela, vse kaj sn mogo naredit je blo da sn dau not ene pc2100 rame pa nastavis timinge na 5,2,2,2 pa pol das not corsair rame pa dela, to sem vido da je en tak naredo na amdmb.com forumu pa sn se jaz probo in dela
vse skupaj je neslisno oz. zelo zelo tiho, ze nagli premik miske je glasnejsi (bo treba malo misko podmazat spodaj ), slisijo se samo lezaji v ventilatorju od napajalnika, pa vodna pumpa, tu pa tam se malo disk slisi, ko kaj pise na njega
vse skupaj me je prislo cca. 75k sit, malo vec ker sem kupo par stvari cist za brezveze, samo sem zelo zadovoljen z hlajenjem in tisino
vse skupaj me je prislo cca. 75k sit, malo vec ker sem kupo par stvari cist za brezveze, samo sem zelo zadovoljen z hlajenjem in tisino
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izvenserijski BIOSi za Abit NF7-S v2.0!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 9140 (5483) | Alexius Heristalski |
» | Gigabyte Nforce 7n400 - Temperatuta procesorja???Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1935 (1487) | Ethan |
» | May the nforce2 be with you :) (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Navijanje | 33143 (19970) | OwcA |
» | Nforce2 in Corsair ramiOddelek: Strojna oprema | 988 (894) | daKine |
» | Za vse lastnike Herc. r8500LE! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 19873 (12505) | sharp |