» »

Organogram Republike Slovenije?

Organogram Republike Slovenije?

1blaz1 ::

Primer Velike Britanije in oddelka 'Consumer Focus' ter delovno mesto 'Transition Director'.

Pa recimo da bi hotel podobno narediti za Slovenijo: poleg teh ustanov bi dodal se vsa drzavna podjetja/agencije/sekretoriate/itd. Problem: centraliziranih in elektronsko dostopnih podatkov za tak projekt (se) ni? Organogram bi bil dovolj informativen tudi brez imen nosilcev pozicij. Npr. dovolj bi bilo stevilo "Visjih svetovalcev III" v tem trenutku v Agenciji za javnopravne evidence in storitve.

Skratka, kot npr. organigram Javnega zavoda RTV Slovenija na spodnji sliki, vendar real-time (dnevno osvezen) in tudi z nizjimi nivoji.
 Javni zavod RTV

Javni zavod RTV


Mimogrede, zakaj so nekatere "informacije javnega znacaja" tako drage? Npr. cemu je Tarifa (nadomestil za ponovno uporabo informacij javnega značaja Poslovnega registra Slovenije) tako visoka?

1blaz1 ::

Alo, a nihce ne bi vedel vec? Sicer sem pesimist/realist in sklepam sicer da takih podatkov res ni (ocitno res za financne 'inzenirje' v DUTB). Morda pa Supervizor 3.0 vpelje tak organigram enkrat, v transparentni Sloveniji ...

Yohan del Sud ::

Eh. Če vtipkaš "organigram RS" v gugl in gledaš slike, potem še celo najdeš kakšnega za podsektorje. Celotnega nisem našel. Laično domnevam, da zato, ker se vlade preveč spreminjajo in sesujejo zasnovo. Pa tudi najbrž zato, ker pač nekaterim ustreza, da proizvajajo meglo.
www.strancar.com

Gandalfar ::

Vprašanje je kakšnemu namenu bi služil ta prikaz. Za praktične potrebe so informacije posameznih ministrstev dovolj. Združeni graf bi kvečjemu naredil stvari bolj kompleksne.

Za zganjanje aktivizma je pa to nekaj kar pomojem bolj vloga civilne družbe, da pripavi metodologijo s katero bi merili kompleksnost države in potem izvaja meritve/zbiranje podatkov. Tako skozi IJZ kot lobiranje za spremembo zakonodaje.

Pač ja, fino bi bilo imeti vse podatke in združene in urejene itd. ampak tudi to zahteva IT sisteme in se je fino odločit katere stvari bi rešil z njimi, kar jih obstoječe rešitve ne (preden se gre še to razvijat).

Zgodovina sprememb…

1blaz1 ::

Gandalfar je izjavil:

Vprašanje je kakšnemu namenu bi služil ta prikaz. Za praktične potrebe so informacije posameznih ministrstev dovolj.

Namen? Majhen korak na poti k 'Open Government'. Korak k manj nategovanja/nakladanja in skrivanja za upogljive izraze kot so levi/desni/zgornji/spodnji ... ter vec stevilk. Morda bi preprecil nedavni problem z Druzbo-za-upravljanje-TB?

Gandalfar je izjavil:

Združeni graf bi kvečjemu naredil stvari bolj kompleksne.

Bolj kompleksne? Mar ni enostavneje, ce drzavne organizacije zdruzujejo podatke na eno mesto:
Datasets are 'published' on data.gov.uk by a range of organisations, mainly from the public sector. On this page you can browse and search for them by name or place in a notional hierarchy.

Gandalfar je izjavil:

Za zganjanje aktivizma je pa to nekaj kar pomojem bolj vloga civilne družbe, da pripavi metodologijo s katero bi merili kompleksnost države in potem izvaja meritve/zbiranje podatkov. Tako skozi IJZ kot lobiranje za spremembo zakonodaje.

Potrebno je le ukazati, da organizacije na isto mesto posiljajo potrebne podatke. Ne pa vsaka obcina/ministrstvo/sekretoriat/agencija/itd. svojemu lokalnemu IT oddelku ... in vsakic ko se npr. spremeni organogram. Ce nato posameznik 'dovolj dobro' izpelje projekt z omenjenimi podatki, potem 'civilna druzba' in 'metodologije' niso nujni?

Mislim da 'zganjanje aktivizma' ne bo skodilo, trenutno se 'zganja pasivizem'. Vazno da imamo gladiatorske igre/sport in relevantne 'novice' na rtvslo.si ... horoskop je na 1. strani nacionalnega medija! Pa da lahko debatiramo o temah kot so ISIS, Ukrajini, ... kjer debata nima koncnega ucinka oz. konkreten problem sploh ni actionable za posameznika ... razen ce je posameznik Tony Stark. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako preverim, če je stavba črna gradnja in ne poznam investitorja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8837235 (35329) Rok Woot
»

Nezakonita prekvalifikacija ZDIJZ zahtev na AJPES

Oddelek: Problemi človeštva
212439 (1897) PaX_MaN
»

ŠOU LJ

Oddelek: Loža
353032 (2216) jype
»

Po Nemčiji, Cipru in Romuniji zdaj še češko ustavno sodišče razveljavilo zakon o hram

Oddelek: Novice / Zasebnost
2710014 (8713) BlueRunner
»

Spletno oko za cenzuro interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / NWO
33874434 (65553) Mr.B

Več podobnih tem