» »

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE?

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE?

««
8 / 20
»»

estons ::

Jaz imam AO na Wiz za >10 let star avto za po mestu. So low-cost znamka od Adriatica. Kaj te zanima?

fokz8 ::

estons je izjavil:

Jaz imam AO na Wiz za >10 let star avto za po mestu. So low-cost znamka od Adriatica. Kaj te zanima?

zanima me kako je s to odbitno franšizo = 300€... recimo, če mi nekdo zbije ogledalo..in js prijavim...bom za popravilo plačal teh 300€? čeprav bi me ogledalo najvrjetneje prišlo lih tam 40-50€, če bi popravil sam...
"Creativity is contagious. Pass it on"
- AE

RedDrake ::

Jaz imam tri vozila zavarovana pri WIZ.
Ker imam tri, je WIZ skupno najcenejši.
Na prvo vozilo, ki ima PR14, sem dobil še ekstra popust, plačal sem 300 EUR za vozilo s 300KM za AO, AO+ in asistenco.
Na ostali dve sicer ekstra popusta ni, ampak vse skupaj je bilo relativno poceni (dobrih 250 EUR za eno 130KM vozilo in okoli 350 za drugo z 210KM)
S tem, da imajo asistenco, ki dejansko krije vse za razliko od falotov drugje, kjer se marsikaj ne krije (recimo pomoči zaradi mehanskih okvar pri vozilih nad 10 let ...)
Pri "večjih" zavarovalnicah, ki mi vse veselo ponudijo PR14 za drugi in tretji avto, bi plačal skoraj 2000 EUR za podobno stvar.
Kasko se ti pri WIZ skoraj 100% ne splača, razen če gre za novejše vozilo višjega razreda, kjer je takoj za par jurjev škode če rukneš odbijač v korito za rože recimo.
Primer, ki si ga dal, je jasen. Če je škode za manj kot 300 EUR se ti sploh ne splača uveljavljati kaska - ker boš plačal polno ceno popravila.
Zato jaz pri WIZ nimam kaska.
Nobeno vozilo po EuroTax ni vredno več kot par tisočakov (čeprav sem enega ravno obnovil in dal skoraj za 8.000 EUR delov in dela v avto).
Vsak zavarovalniški falot bo samo pogledat ET vrednost, videl, da me pride ena xenonka jurja in proglasil totalko.

Kak avto pa zavaruješ, če ni skrivnost?

Mare2 ::

fokz8 je izjavil:

zanima me kako je s to odbitno franšizo = 300€... recimo, če mi nekdo zbije ogledalo..in js prijavim...bom za popravilo plačal teh 300€? čeprav bi me ogledalo najvrjetneje prišlo lih tam 40-50€, če bi popravil sam...

V tem primeri škode ne prijavljaš zavarovalnici. Tudi če prijaviš, ne dobiš nič.

En tak plastičen primer, škode je za 1000 EUR, 300 EUR kriješ sam, 700 EUR plača zavarovalnica.

Ups... razen če je totalka. :)

Sicer se običajno za stekla, luči in ogledala sklene delni kasko za okoli 90 EUR (če se priključi k polici). Brez odbitne franšize in brez izgube bonusa. Pri svojem agentu. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

bambam20 ::

Mare2 je izjavil:

En tak plastičen primer, škode je za 1000 EUR, 300 EUR kriješ sam, 700 EUR plača zavarovalnica.

30% soudeležba? Kdo bi sprejel takšne neumne pogoje, da je njegov delež udeležbe 30%?

zobnik ::

Ravno zaradi tega je g24/wizi cenejši, a nič ne berete drobni tisk. Kar pa sem rekel glede AO pa ni nobenih razlik.

Saj ni v procentih. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

koyotee ::

Sava je zame najcenejsa.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Mare2 je izjavil:

Saj ni v procentih. :)

tole sploh ni ugodno kakor se vzame.

koyotee je izjavil:

Sava je zame najcenejsa.

za AO je najcenejši G24....v mojem primeru 55kw, 3 PR, 85 evrov

fokz8 ::

RedDrake je izjavil:

Jaz imam tri vozila zavarovana pri WIZ.
Ker imam tri, je WIZ skupno najcenejši.
Na prvo vozilo, ki ima PR14, sem dobil še ekstra popust, plačal sem 300 EUR za vozilo s 300KM za AO, AO+ in asistenco.
Na ostali dve sicer ekstra popusta ni, ampak vse skupaj je bilo relativno poceni (dobrih 250 EUR za eno 130KM vozilo in okoli 350 za drugo z 210KM)
S tem, da imajo asistenco, ki dejansko krije vse za razliko od falotov drugje, kjer se marsikaj ne krije (recimo pomoči zaradi mehanskih okvar pri vozilih nad 10 let ...)
Pri "večjih" zavarovalnicah, ki mi vse veselo ponudijo PR14 za drugi in tretji avto, bi plačal skoraj 2000 EUR za podobno stvar.
Kasko se ti pri WIZ skoraj 100% ne splača, razen če gre za novejše vozilo višjega razreda, kjer je takoj za par jurjev škode če rukneš odbijač v korito za rože recimo.
Primer, ki si ga dal, je jasen. Če je škode za manj kot 300 EUR se ti sploh ne splača uveljavljati kaska - ker boš plačal polno ceno popravila.
Zato jaz pri WIZ nimam kaska.
Nobeno vozilo po EuroTax ni vredno več kot par tisočakov (čeprav sem enega ravno obnovil in dal skoraj za 8.000 EUR delov in dela v avto).
Vsak zavarovalniški falot bo samo pogledat ET vrednost, videl, da me pride ena xenonka jurja in proglasil totalko.

Kak avto pa zavaruješ, če ni skrivnost?

seveda ni skrivnost. gre se za škodo octavio 2008 letnik, 1.9tdi, 77kw/105hp

Ja vem, da se kasko ne splača, ampak pri wizu niti nisem našel kaj drugega kot osnovno, ki ne krije praktično nič alpa kasko.

Js želim met osnovno + parkirni prostor, ogledala, steklo in divjad...
"Creativity is contagious. Pass it on"
- AE

zobnik je izjavil:

koyotee je izjavil:

Sava je zame najcenejsa.

Najcenejši. Ko boš pa poškodovan boš dobil pa najmanjšo zavarovalno premijo ven. :)

Utk ::

Dej se nehaj smesit. A mas sploh avto in izpit? Ne ves niti kaj je odbitna fransiza pri kaskem, niti da pri AO v nobenem primeru ne bos od zavarovalnice dobil nic. V vsaki temi o avtih se javis, pa se nikoli nic pametnega nisi napisal.

bambam20 je izjavil:

zobnik je izjavil:

koyotee je izjavil:

Sava je zame najcenejsa.

Najcenejši. Ko boš pa poškodovan boš dobil pa najmanjšo zavarovalno premijo ven. :)

Pri AO ni nobene razlike, ker se pred tem pozanimal.

bambam20 je izjavil:

zobnik je izjavil:

koyotee je izjavil:

Sava je zame najcenejsa.

Nimam ao+ niti ne računam na to, da bi se z avtom zabil.
Rear DVD collector!
JTD power!

Utk je izjavil:

Dej se nehaj smesit. A mas sploh avto in izpit? Ne ves niti kaj je odbitna fransiza pri kaskem, niti da pri AO v nobenem primeru ne bos od zavarovalnice dobil nic.

Očitno ti ne veš , kaj pomeni AO+.

Z zavarovanjem voznika za škodo zaradi telesnih poškodb – AO plus zavarovalnica povrne pravno priznano škodo, ki jo zaradi telesnih poškodb v prometni nesreči utrpi voznik zavarovanega motornega vozila v primeru, ko je za nezgodo odgovoren sam.

Pri Kasku ni odbitne franšize, pač je lahko soudeležba določenega % deleža pri popravilu ali pa 0% udeležbe. Prav tako odbitne franšize ni pri uveljavljanju delnega kaska.

Vsaj pri normalnih zavarovalnicah je ni.

zobnik je izjavil:

Pri AO ni nobene razlike, ker se pred tem pozanimal.

Govorimo o A0+ in tukaj so še konkretne razlike v kritju zneska.

Pri Triglavu imam letos AO+ kritje v vrednosti 100.000EUR, pri Zavarovalnici Maribor pa sem imel lani kritje zgolj v vrednosti do 100.000EUR za isto vozilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Utk ::

Očitno ti ne veš , kaj pomeni AO+.

Clovek je napisal AO. Brez plusa. Ocitno ne znas brat.

Pri Kasku ni odbitne franšize, pač je lahko soudeležba določenega % deleža pri popravilu ali pa 0% udeležbe.

V cem je razlika med odbitno franziso in soudelezbo pri popravilu skode?

Govorimo o A0+ in tukaj so še konkretne razlike v kritju zneska

O AO+ plus govoris ti. Kaksne so razlike? G24 ima 51 jurjev, glih tolk kot ostali. Maksimuma itak ne dobi prakticno nihce. In itak si ponavadi zavarovan se kje drugje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

rakil ::

Pozdravljeni,

Mene zanima če je tu gor kakšen zavarovalni agent, ki bi bil pripravljen narediti informativni izračun avtomobilskega zavarovanja?

rakil je izjavil:

Pozdravljeni,

Mene zanima če je tu gor kakšen zavarovalni agent, ki bi bil pripravljen narediti informativni izračun avtomobilskega zavarovanja?

Jaz lahko, ampak samo za Ljubljano in okolico (Sava, Grawe). Rabim pa sken prejšnje police. :)

anketar ::

pr wiz-u, če zavaruješ prvič avto pa še to starejši od 15 let, ni PR razredov tud v prihodnosti? kaj se splača v tem primeru da dobivaš te PR razrede ali ne, če prvič zavaruješ?

namko ::

anketar je izjavil:

pr wiz-u, če zavaruješ prvič avto pa še to starejši od 15 let, ni PR razredov tud v prihodnosti? kaj se splača v tem primeru da dobivaš te PR razrede ali ne, če prvič zavaruješ?

Hej, seveda se ti splača in jih pri wizu ne izgubiš. Če prvič zavaruješ, začneš v 14 premijskem razredu (nisem čisto prepričan, lahko da je 16...) in potem za vsako leto brez škode napreduješ za 1 razred (5%), dokler ne dosežeš maksimuma. Če nimaš predhodne police te dajo v začetni premijski razred in od tega računajo naprej.

Ali ob morebitni zamenjavi zavarovalnice izgubim pridobljen premijski razred (bonus)?
Brez skrbi, pri menjavi zavarovalnice ne izgubiš pridobljenega premijskega razreda oz. bonusa. Na tvojo željo ti namreč izdamo potrdilo o (brez)škodnem dogajanju v času WIZ zavarovanja. Na podlagi tega dokumenta in bonitete iz predhodne police ti zavarovalnica določi nov premijski razred (bonus).

Vir: https://www.wiz.si/pogosta-vprasanja

tihomirmat ::

Najcenejše zavarovanje je Allianz - Ampak te potem čaka veliko presenečenje. POZOR!

Res je da so najbolj ugodnm, kar me je tudi navedlo, da sem sklenil zavarovanje pri njih. Zavarovalni agent me je upozoril da je Allianz v Slovenijo šele prišel in da nimajo najboljšega servisa in podpore. Glede na to da sem prej bil pri Triglavu in Mariborski zavarovalnici nisem vedel kaj to pomeni in sem vseen pristal na pogoje. NAPAKA.

Problem pri Allinz-u je, da za razliko od ostalih zavarovalnic, nimajo svojega centra za prijavo škode, ter morate čakati par dni da vam se javi terenski ocenjevalec. Ko ta pride čez 3 dni morate čakati še na komisijo in potem a odločitev še nekih 10 dni. Če vam čas ni problem, tako kot meni, vam bo definitivno odnos Zavarovalnice Allianz do strank, in sicer vam ne želi izplačati zavarovalnega primera če je karkoli narobe.

Če ste bili pri Triglavu ali Mariborski zavarovalnici vam je jasno, da vam želijo priti naproti in vam kot zavarovancu pomagati in nikoli nisem imel problem uveljaviti zavarovalni primer, kot se od zavarovalnice pričakuje.

Pri Allianzu so mi od 6 zavarovanih primerov priznali ENGA.
1. Hujšo nesrečo na parkingu mi niso priznali ker nisem poklical policijo. - Nikoli nisem klical policijo za nesrečo na parkingu.
2. Poškodbo retrovizorja na parkingu mi niso priznali ker je preveč visoko in sem jo uveljavljal skupaj z 1. primerom.
3. Črtno na levi strani avtomobila ki sem je uočil ko sem opral avto po dežju in prijavil na zavarovalnico mi niso priznali, ker sem povedal da ne vem kdaj je točno prišlo do poškodbe.
4. Ko se je negdo zaletel vame na parkingu od zadaj in poškodoval zadnji odbijač so mi povedali, da je ta poškodba bila vidna že prej in mi niso priznali škodo. - Na fotografijah posnetih pred skenjenim zavarovanjem je poškodba na odbijaču skoraj ne vidi in je razlika očitna
5. Na parkingu so mi z nožem preluknjali gume na 2 mestih - Niso mi priznali vandalizma - ne gčlede na to da so mi prek telefona potrdili da sem zavarovan proti tem (imam full kasko).- razlog niti ne vem ker mi se ni več dalo z njimi razpravljati ker so itak nezainteresirani za svoje stranke.
6. Na prednjem odbijaču me je nekdo podrajsal na parkingu - TO SO MI PRIZNALI. - Verjetno ker je strošek bil najmanjši.

ISKRENO VAM SVETUJEM - IZOGIBAJTE SE ZAVAROVALNICI ALLIANZ!!! - Ni mi se izplačal, da sem prihranil 300€ letno za zavarovanje, ker so popravila poškodb bila več kot 1500€.

thetech ::

tihomirmat je izjavil:

1. Hujšo nesrečo na parkingu mi niso priznali ker nisem poklical policijo. - Nikoli nisem klical policijo za nesrečo na parkingu.

Huda nesreča na parkingu? A ti veš kaj se smatra pod hudo nesrečo?

Sicer pa mi sploh ni jasno zakaj varčujete denar pri zavarovanjih. Rajši dam 100€ več kot pa, da me nakoncu opeharijo neki Madžari.. Hvala lepa!

Važno, da je bilo najcenejše.

Če bi se ravnal po @solatkotovih napotkih bi vse te poškodbe lahko vnaprej predvideval in avto ustrezno zavil v vato. Pa gume dol pobral za tisti čas, ko si parkiral.

Sam si si kriv.

thetech je izjavil:

Sicer pa mi sploh ni jasno zakaj varčujete denar pri zavarovanjih. Rajši dam 100€ več kot pa, da me nakoncu opeharijo neki Madžari.. Hvala lepa!

Zato, ker je moderno, da se lahko potem pohvališ, da imaš cenejše zavarovanje. Dokler ne pride do uveljavnja zavarovanaj in ugotoviš, da določene zavarovalnice sploh niso ugodne oz. ti prodajo pod drobnim tiskom kopije rezervnih delov in ne originalov pri prometni nesreči.

Slovenci gledajo samo to, da je najceneje in ne kje nimaš potem problemov, ko pride do uveljavljanja pravic iz zavarovanja.

Sam zagotovo nimam najcenejše zavarovanja. Sem pa pri Triglavu in glede na pretekle izkušnje so zelo korektni in ne komplicirajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Sheteentz ::

Slo-Tech eksperti!

Lani sem za zavarovanje AO in AO+ (PR10 - 20%) pri Savi za megana 82kw 1598ccm 2007 plačal 287€. Na leto naredim kake 10 do 12 jurjev, pa tudi tuhtan, da bi letos skenslal AO+. Ker nimam celostne predstave nad cenami teh zavarovanj, me zanima kaj pravite na to ceno. Naj grem naprej iskat ali je to ok? Za par deset evrov se mi resnici na ljubo ne da zajebavat.

Sheteentz je izjavil:

Slo-Tech eksperti!

Lani sem za zavarovanje AO in AO+ (PR10 - 20%) pri Savi za megana 82kw 1598ccm 2007 plačal 287€. Na leto naredim kake 10 do 12 jurjev, pa tudi tuhtan, da bi letos skenslal AO+. Ker nimam celostne predstave nad cenami teh zavarovanj, me zanima kaj pravite na to ceno. Naj grem naprej iskat ali je to ok? Za par deset evrov se mi resnici na ljubo ne da zajebavat.

Nevem no koliko je a0+ ampak jaz sem pri savi za 147kw + divjad dal ravno toliko kot ti.
Rear DVD collector!
JTD power!

V katerem premijskem razredu pa si?

Pr 4.
https://slo-tech.com/forum/t682832/0
Moja lanska polica 2016/2017
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koyotee ()

Sheteentz je izjavil:

Slo-Tech eksperti!

Full preveč imaš s tem, da imaš samo osnovno zavarovanje. Moral bi met pod 200€.

pa še slika moje police

Zgodovina sprememb…

Sheteentz je izjavil:

pa še slika moje police

Saj ti pravim, da imaš najmanj 100€ preveč.

Samo ima le 20% popusta.
Rear DVD collector!
JTD power!

koyotee je izjavil:

Samo ima le 20% popusta.

To je ok. To je splošni popust. Komercijalnega nima.

Tok mam jaz zavarovanja pa mam zraven še asistenco, odkup prve škode, parking, svetila, vandalizem, stekla, divjad, krajo.

smacker ::

Ma 200eur (199,75) variabilnega, to je 30% premije + 20% bonusa za premijski razred, skupaj 50%, torej blizu max. Meni se zdi kar solidna cena, verjamem pa da gre še nižje.
@rupsi: če ne poveš za kakšen avto (kw in vrednost) pol nam ti podatki nič ne koristijo. Lahko si pa car pa nalimaš polico, zavarovalnico in kontakt od agenta >:D

Mi zna kdo razložit kaj pri moji polici pomenijo tile popusti, če sploh kaj pomenijo ali samo neke pavšalne izmišljotine:
P-popust AO, AO+
P-popust PE
P-Prilagoditveni popust
P-variabilni popust

koyotee ima še 3% popusta na več let vozniških izkušenj (kar bi lahko dobil verjetno tudi jaz a ne, glede na to, da imam izpit od leta 2003), pa popust na starost zavarovanca, pa je eno leto mlajši od mene, pa še popust na omejeno število uporabnikov (koliko uporabnikov se šteje za omejeno?). So še kakšni popusti za katere ne vem?

Sheteentz, za katero zavarovalnico gre? Imaš tolk popustov. A je sploh še kaj premije za plačat?! 1 EUR?

Sheteentz je izjavil:

Mi zna kdo razložit kaj pri moji polici pomenijo tile popusti, če sploh kaj pomenijo ali samo neke pavšalne izmišljotine:
P-popust AO, AO+
P-popust PE
P-Prilagoditveni popust
P-variabilni popust

koyotee ima še 3% popusta na več let vozniških izkušenj (kar bi lahko dobil verjetno tudi jaz a ne, glede na to, da imam izpit od leta 2003), pa popust na starost zavarovanca, pa je eno leto mlajši od mene, pa še popust na omejeno število uporabnikov (koliko uporabnikov se šteje za omejeno?). So še kakšni popusti za katere ne vem?

Ja jaz imam še 10% popust kot član prostovoljnega gasilskega društva :D
Rear DVD collector!
JTD power!

MrStein ::

Iščem podaljšanje zavarovanja AO:
ekoda: 117686
letnik 2004

več na ZS (stara polica itd...)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein je izjavil:

letnik 2004

https://www.1st.si/

Še nisem zasledil osebe, ki ne bi bila zadovljna z njihovo ponudbo višine premije.

Kaj pa z drugimi detajli? ;)
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

Kaj pa z drugimi detajli? ;)

Ne vem kaj misliš s tem. Pošlješ povpraševanje in boš videl, če so zate dovolj ugodni?

:)
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

:)

Jaz sem jih spoznal preko foruma BMWslo, kjer oglašujejo in , kjer so bila podana mnenja forumašev in nisem zasledil niti ene kritike čez njihovo ponudbo. Vsi jih pohvalijo in so zadovoljni.

Tudi meni so dali zelo ugodno ponudbo, zato sem zavaroval vozilo pri njih večkrat.

zato sem ti tudi dal link od njih. Saj te nihče ne sili, da moraš pri njih zavarovat,. Samo ugodne polico ti naredijo.

Meni so na 1st.si podali informativni izračun 271,69EUR z enakimi kritji, za AO in AO+ za 10 premijski razred za Megane 2007. Ceneje očitno torej ne gre.

Kako lahko rupsi31 trdi (ali pa samo nabija), da preplačujem za 100 mi ni jasno.

MrStein je izjavil:

letnik 2004

G24 zmaga pred vsemi zavarovalnicami za AO
Zakaj, ker sklenem preko spleta, plačam, polico dobimo na e-mail, sprintam in to je to. Nobenih zateženih zastopnikov.

Sheteentz je izjavil:

Meni so na 1st.si podali informativni izračun 271,69EUR z enakimi kritji, za AO in AO+ za 10 premijski razred za Megane 2007. Ceneje očitno torej ne gre.

Kako lahko rupsi31 trdi (ali pa samo nabija), da preplačujem za 100 mi ni jasno.

Brez zamere. Ne rabiš mene vpletat. Jaz sm dobil pri njih par let nazaj 13 premijski razred ( vozilo 55 kw ) AO, A0+ , najboljša asitenca, odkup prve škode, divjad, stekla za 220€. :)

Nabija teb, ker si pač neprijazen. Nepirjazni pa imajo višjo premijo.

Verjetno je tudi razlika v zavarovanju vozila s 55 ali 82 kw, se ti ne zdi?

Zgodovina sprememb…

Sheteentz je izjavil:

Verjetno je tudi razlika v zavarovanju vozila s 55 ali 82 kw, se ti ne zdi?

POglej kaj vse sem mel vključeno. Ne ni, ravno pretirane razlikem, zaradi komercijalnih popustov.

bambam20 je izjavil:

https://www.1st.si/

Sem poslal povpraševanje pred 10 dnevi, pa še danes ni ponudbe.
Kako dolgo ponavadi rabijo?
Motiti se je človeško.

Za Zav. Sava ti lahko jaz izračunam, če si iz Ljubljane ali bližnje okolice. Rabim prejšnjo polico in seveda vse podatke na email. :)
««
8 / 20
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejše avtomobilsko zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6918665 (3932) 2dark
»

Najboljše zavarovanje za avtomobil (strani: 1 2 3 4 )

16846219 (12285) Mateja88
»

Koliko plačujete za avtomobilsko zavarovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26676160 (43751) ;-)
»

Odbitna franšiza + Obvezna odbitna franšiza??? (strani: 1 2 )

7822763 (16855) čuhalev
»

Avtozavarovanje (strani: 1 2 3 )

10527155 (22057) theBill

Več podobnih tem