» »

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE?

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE?

««
19 / 20
»»

kixs ::

Ker se gibljem okoli teh zavarovalnih krogih, lahko seveda preverim ali mi da agent dobro ceno ali ne. Glede mojega prejsnjega posta je tako, da je lahko kaj zajebal s popusti. Sej tudi na salterju brez "vez" ne dobis tako dobre cene in navadno mi je agent vedno dal boljso - preverjeno. Edino, ce bi rad nadoknadil provizijo iz prejsnjih let :lol:

2dark ::

kixs je izjavil:

Ker se gibljem okoli teh zavarovalnih krogih, lahko seveda preverim ali mi da agent dobro ceno ali ne. Glede mojega prejsnjega posta je tako, da je lahko kaj zajebal s popusti. Sej tudi na salterju brez "vez" ne dobis tako dobre cene in navadno mi je agent vedno dal boljso - preverjeno. Edino, ce bi rad nadoknadil provizijo iz prejsnjih let :lol:

Nisem pisal za tebe. Letelo je na post "sem verjel agentu " da mi je vedno dal najnižjo ceno.

Folk kar vztraja pri istem agentu. Sploh ne preverijo še druge opcije, če je cena visoka. Da bi sam imel izračuneno vrednost zavarovanja 1800€, bi še kako poiskal več različnih ponudb.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

immortan je izjavil:

grawe polni kasko elite + AO plus 0.5% odbitna, 450€

Sem za foro dobil se od Grawe ponudbo 8-O Vse isto kot na Savi, le 150€ drazje ;(( Procentualno je tole skoraj 50% drazje. Potem je zacela nekaj, da bi za vecji popust morala zaprositi za odobritev... a res? A ni to danes normalno? Potem pa nic...

wcpapir ::

Ne ni normalno :) Večini folka se reče da se pridobiva nek popust, ker se počutijo bolj pomembne potem. Nihče ne dobi nekih blaznih popustov, če ne plačuje blaznih premij...pa niti ne avtomobilskih. Če plačaš zavarovalnici 5-10k letno odpadeš pri tapravih popustih, si premali.

Potem me je se enkrat klicala in zelela, da ji povem kje mi dajo toliko popusta :lol:

Prvic ni vedela nic, drugic je izgleda preverila in pravilno imenovala agenta, ki mi je nazadnje sklenil polico. Potem sem ji razlozil, da mi da agent premalo popusta, pa ceprav je za 100€ manj kot njihova ponudba in sem sel drugam preverjat. Ce bo res zelela izvedet, potem bo lahko videla naslednji teden... ce upa ;)

starfotr ::

Ljudje pač kupujejo popuste in počutijo se ekstra pomembne, če lahko neko drago stvar ali storitev dobijo toliko ceneje.

V resnici gre pa vedno za precenjen nateg.

Zakaj pa ne, ce lahko dobim ceneje isto storitev. Brez zavarovanja ne gre in dvigujejo cene kakor se jim zdi. Se pa strinjam, da je nateg v vsakem primeru.

Za mene je vseeno "sok", ker sem iz lanskih 93EUR prisel zdaj na ca 270EUR. Res pa ne morem primerjat 1:1, ker je zdaj vec dodatkov. Ceprav studiram, da bi sel samo na AO in AO+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

MrStein ::

Je kaki agent tu?
AO(+) za osebni avto...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Hmm, na https://avto.wiz.si/ (vse opcije vklopljene) dobim praktično isto ceno kot pri agentu.

Načeloma ni tako drago, kot sem pričakoval, vseeno pa je čudno, da WIZ "kar tako" da podobno ponudbo.
Motiti se je človeško.

delavec44 ::

Agent tudi nekje prinese notri svojo provizijo.

Na WIZu moraš biti pozoren ali je enaka odbitna franšiza kot pri agentu.

Lonsarg ::

Ti spletni nizkocenovci imajo fiksno ceno ki je ponavadi enaka najboljsi izpogajani preko agenta. To je cel point teh spletnih nizkocenovcev, da se izognes pogajanji z agenti pa vseeno dobis takoj dobro ponudbo.

Sem pa jaz dobil za isto ceno pri Generali 150EUR odbitne fransize ko bi moral pri Wiz/G24 precej vecjo odbitno fransizo vzet. Je pa res da je slo za posebno ponudbo pri nakupu novega avtomobila, tak da vprasanje ce bo naslednje leto tako ugodno :) Ce ne bo grem pac na G24/Wiz (ista stvar mimogrede od obeh je Generali lastnik).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

LeQuack ::

Letos podaljšujem zavarovanje. Lani Triglav osnovni + full kasko cca 840EUR. Letos kliknem na podaljšaj, vse isto, naračuna mi slabih 900EUR. Niso normalni. A ima kdo info kje je še normalna cena, baje pri Grawe naj bi bilo dosti ceneje? Kolega vem da je dobil ponudbo za Triglav 1200EUR, preko Grawe dobrih 800EUR.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Hudobec82 ::

Pejt na spletni kalkilator od Generalija. Vtipkej notr svojo registrsko in to je to. Zame je blo to pred pol leta delec najcnej. Dal sm tut 900€ odbitne in kasko + tamau dodatni kasko.

Recimo največja podražitev je tule: Kombinacija B - požarne nevarnosti in naravne nesreče 95€ vs 140€.

Hudobec82 je izjavil:

Pejt na spletni kalkilator od Generalija. Vtipkej notr svojo registrsko in to je to. Zame je blo to pred pol leta delec najcnej. Dal sm tut 900€ odbitne in kasko + tamau dodatni kasko.

Generali ali Wiz? Ker Wiz je tud od Generalija a ni?
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Hudobec82 ::

Men agent Triglava ni kej dost kompliciral. Uzgal je vse max in basta. Ce sm pa kej pojamral mi je pa dal 2% popusta in sm bil tiho. Tak odnos mu zamerim, ceprav razumem, da pač prodaja. Men recimo ustreza visoka odbitna. Ce pac nardis totalko na 30k vrednem avtu bos tistga jurja pac pozru. Se nardi. Ne pa da vsak let jurja daš,... Tut parkirišče mi je mem. Doma in na sihtu mam garazo. Briga me za porajsan odbijač. Ne rabim tut placvat 100€ za asistenco in podobno... Uglavnm iz 1200€ sm prsu na 400€. Seveda polica ni ista, sam pač zdej mam tisto kar rabim.

Vzemi z odbitno fransizo in bo faktor 2 ceneje, pri Generali je v mojem primeru bila razlika 400EUR vs 800EUR polni kasko z/brez odbitne (nov Toyota Yaris Cross).

Bi morel imeti v povprecju dva skodna primera letno da bi bil sele na nuli brez odbitne fransize, ni racunice vzeti brez.

Zgodovina sprememb…

Kaj pa kombinacije a se sploh plačajo glede na to da so tako podražili?
Quack !

Utk ::

Kombinacije se nikoli niso splačale.

A pa pri Triglavi splošni kasko krije vse kar je v kombinacijah ali ne? Recimo krajo ali pa naravne nesreče?
Quack !

Lonsarg je izjavil:

Vzemi z odbitno fransizo in bo faktor 2 ceneje, pri Generali je v mojem primeru bila razlika 400EUR vs 800EUR polni kasko z/brez odbitne (nov Toyota Yaris Cross).

Bi morel imeti v povprecju dva skodna primera letno da bi bil sele na nuli brez odbitne fransize, ni racunice vzeti brez.

Glede, da imajo avtokleparji spor z zavarovalnico Generali , je edino kar ti ostane ,da sam doplačaš.

Ljudje niso zadovoljni z Generali, ko pride do uveljavljanja zavarovanja.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

karafeka ::

Planiram en malo daljši road trip, pa me zanima, če bi lahko dodatno vzel asistenco za ta čas (za po Evropi). Trenutno imam samo do 300km. A katera zavarovalnica omogoča to? Ali pa je bolje vzet AMZS plus za en mesec?

2dark je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Glede, da imajo avtokleparji spor z zavarovalnico Generali , je edino kar ti ostane ,da sam doplačaš.

Ljudje niso zadovoljni z Generali, ko pride do uveljavljanja zavarovanja.
Kakorkoli ze (ze najdes enega ki krije vse, pa prej ko slej se spor konca), moj point je bil razlika x2 z odbitno ali brez, to razmerje najbrz velja ze vse zavarovalnice priblizno, ne le generali.

Je pa ponavadi treba ekstra reci, te varjante z odbitno ne ponujajo agenti by default sami od sebe :)

Zgodovina sprememb…

LeQuack je izjavil:

Letos podaljšujem zavarovanje. Lani Triglav osnovni + full kasko cca 840EUR. Letos kliknem na podaljšaj, vse isto, naračuna mi slabih 900EUR. Niso normalni. A ima kdo info kje je še normalna cena, baje pri Grawe naj bi bilo dosti ceneje? Kolega vem da je dobil ponudbo za Triglav 1200EUR, preko Grawe dobrih 800EUR.

PS: Sem dobil od Grawe ponudbo, vse sem tam poklikal ful kasko + asistenca itd. In je cca 650€ s takojšnjim plačilom. In tista Triglav cena 900€ je dejansko še z ene 15% popusta za nek družinski paket, medtem ko je Grawe brez, se pravi brez tega bi bila razlika že ranga 300€+. Kako ima Triglav realno še kaj strank sploh ob teh cenah?
Quack !

RookY ::

LeQuack je izjavil:

LeQuack je izjavil:

PS: Sem dobil od Grawe ponudbo, vse sem tam poklikal ful kasko + asistenca itd. In je cca 650€ s takojšnjim plačilom. In tista Triglav cena 900€ je dejansko še z ene 15% popusta za nek družinski paket, medtem ko je Grawe brez, se pravi brez tega bi bila razlika že ranga 300€+. Kako ima Triglav realno še kaj strank sploh ob teh cenah?

Ko boš pa enkrat zahteval izplačilo, oziroma uveljavljal kasko, boš videl zakaj se nekateri še vedno držijo Triglava.
Juhu juhu spet bom bruhu

RookY je izjavil:

Ko boš pa enkrat zahteval izplačilo, oziroma uveljavljal kasko, boš videl zakaj se nekateri še vedno držijo Triglava.

In zakaj bi pri Grawe bilo kaj drugače uveljavljanje?
Quack !

Triglav sem pustil pred desetletji. Nikoli obžaloval.
Motiti se je človeško.

_Sajmon_ ::

Jaz sem VW Golfa (vrednost na polici slabih 34k€, 115KM) pri Alianz zavaroval za 730€ (njihov maks. paket), soudeležba pa je 240€ (pa piše tudi "le pri prometni nesreči"). Imam pa najvišji možen popust (bonus 60%).

Zanimivo, da sem leta 2009 za nov avto v (zavarovalni) vrednosti 18k€ na Triglavu dal nekaj čez 500€, je pa res, da so mi za kasko priznali na začetku samo 30% popusta. Potem sem čez dve leti zaradi njihove nefleksibilnosti (pred podaljšanjem zavarovanja so hoteli v živo videt avto, jaz pa sem bil v tujini - Generaliju so bile dovolj slike) prešaltal na Generali in tarifa je bila kar občutno nižja. Ah, kje sem bil prej... A kot je nekdo prej napisal, morda Triglav jadra ravno na tem renomeju, da najmanj komplicirajo pri uveljavitvi kaskota. Pri Generaliju kakih 9-10 let nazaj niso nič komplicirali, še več, še škodo ki je jasno bila povzročena ob drugem dogodku, so mi brez pregovarjanja vključili v popravilo.

Vsaj za Alianz mi je agent rekel, da ima pozitivni feedback. Res ali ne, glede na to, da ga ne dobro poznam, pa upam, da ne bom probal v praksi.

tomlin ::

RookY je izjavil:

LeQuack je izjavil:

LeQuack je izjavil:

+1 se popolnoma strinjam. Vso škodo, ki sem jo pri Triglavu do sedaj prijavil sem dobil brez problemov povrnjeno (avtomobilska zadnja luč + klepar +ličar, 2x izliv vode v kopalnici na spodnjega soseda). Za razliko ko se mi je nek kombi zaletel zadaj v havbo sem od njegove zavarovalnice Croatia po dolgotrajnem prerekanju komaj dobil povrnjene 40% škode.
Povejte slotekovci svoje izkušnje in kaj ter koliko ste dobili povrnjene škode, ne pa da samo tvezite o visoki/nizki ceni zavarovanja!
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

A ker je Triglav državna dobijo politični veljaki tam zastonj zavarovanje predvidevam?
Quack !

Pri manjših škodah so vsi ok, ko se zatakne se pa zatakne. Mene je Sava nategnila, zato sem šel na generali za nižjo ceno. Lej, če je že problem uveljavit, naj bo vsaj zavarovanje poceni. Ker malo višja cena ti NIČ ne garantira.
Sej v teoriji je povsod isto, karkoli je, odpelješ na en od servisov na seznamu in oni popravijo, kaj te briga kolk stane. Problem so robni primeri, totalke, itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Se ne strinjam. Poglej predvsem s kakšnim kapitalom razpolaga zavarovalnica in potem se odloči. Triglav je še vedno kapitalsko najmočnejša zavarovalnica v Sloveniji. Kaj je večja, manjša škoda pa je zelo relativno. Pred cca 5 leti sem prijavil škodo izliv vode, sem takoj poslikal in poslal fotografije Triglavu. Ocena in povrnitev škode je znašala cca. 1000EVR, kar sem tudi dobil. Registriran obrtnik mi je zaračunal za vse skupaj z njegovim popustom 800 EVR in izdal račun. Torej sem od Triglava dobil 200 plusa.
M. Friedman

Nobeni zavarovalnici ne bo zmanjkalo kapitala za nobeno škodo, ki je boš doživel. Kakšno vezo ima to?

Zavarovalnice z mini kapitalom se borijo za vsak cent, da sploh preživijo. Vsem svojim cenilcem dajejo direktive naj se na vse načine izogibajo priznanju in povračilu škode. To je point dragi slotekovci.
M. Friedman

Ja, tiste z več denarja pa razmetavajo z njim naokoli.

Ponavljam_:
Povejte slotekovci svoje izkušnje in kaj ter koliko ste dobili povrnjene škode, ne pa da samo tvezite o visoki/nizki ceni zavarovanja!
M. Friedman

tomlin je izjavil:

Zavarovalnice z mini kapitalom se borijo za vsak cent, da sploh preživijo. Vsem svojim cenilcem dajejo direktive naj se na vse načine izogibajo priznanju in povračilu škode. To je point dragi slotekovci.

Daj si poglej kako pozavarovanje deluje. In matematične ter škodne rezervacije. Nobena zavarovalnica se ne bori za preživetje.

Če že hočeš izkušnje, meni je kompliciral Triglav in bivša Tilia. Na koncu po 3 pritožbah sem dobil komaj za pokritje stroškov in dela. Govorim pa AO, AK in premoženjsko.

Zgodovina sprememb…

Sam sem na Triglavu in gledam,da nimam škodnih zahtevkov.

Eni na zavarovanja popravljajo avte, kar potegne višje zavarovalne vsote. Je pa zanimivo, da so se vsem, s katerimi sem se pogovarjal ali pa berem tukaj zavarovanja pri obstoječi zavarovalnici podražila.

Očitno sem eden redkih, ki sem pri Triglavu in se mi je zavarovanje pocenilo.

Eni ne razumete, če imate novejše avte z ogromno dodatne drage opreme, bo zavarovnje dražje.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Če v štartu plačuješ 2x več kot ostali, se ti lahko poceni za 5%. Ostalim se mora pa zelo podražat, da bi prišli do 70% cene Triglava.

Utk je izjavil:

Če v štartu plačuješ 2x več kot ostali, se ti lahko poceni za 5%. Ostalim se mora pa zelo podražat, da bi prišli do 70% cene Triglava.

Jaz imam poceni zavarovanje,ker nimam kaska in delnih kombinacij. Samo potnike, voznika, odkup prve škode in asistenco.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

18Jerry18 ::

Lansko leto decembra je bila zame najbolj ugodna zavarovalnica Allianz - 650eur, letos pa Sava 705eur. Obvezno, kasno in vse delne kombinacije. Vrednost novega avtomobila je 28k.

Zgodovina sprememb…

vinkop ::

2dark je izjavil:

Utk je izjavil:

Jaz imam poceni zavarovanje,ker nimam kaska in delnih kombinacij. Samo potnike, voznika, odkup prve škode in asistenco.

to je še vedno cca 350€....zame to ni ravno poceni

Pri wizu za dobrih 300 evrov, ali pa pod 400, dobiš kasko za avto za cca 30 jurjev, z odbitno franšizo seveda, in to malo višjo, ampak zavarovano imaš vse. Neke praske na to zavarovanje ne boš popravljal, če je 5 jurjev škode bojo pa že dali nekaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

vinkop je izjavil:

to je še vedno cca 350€....zame to ni ravno poceni

Ne vem od kje si dobil tako visok znesek?
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zakaj imaš zavarovane potnike? A niso potniki zavarovani po AO?

Utk je izjavil:

Zakaj imaš zavarovane potnike? A niso potniki zavarovani po AO?

Ti jih nimaš?
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Imam, ker so potniki zavarovani po AO. Posebej pa nimam.
Tudi AO+ kenslam, ker sem zavarovan na vsaj 3 druge načine in ne vem zakaj bi bil tu še enkrat.

Utk je izjavil:

Imam, ker so potniki zavarovani po AO. Posebej pa nimam.
Tudi AO+ kenslam, ker sem zavarovan na vsaj 3 druge načine in ne vem zakaj bi bil tu še enkrat.

+1
Še za asistenco je razmislit. Jaz imam zadnje čase samo AO, pride pod 100€. Nič mi ne manjka.

Za asistenco imam amzs, ki jo uporabljajo vsi drugi razen mene...ne pa da bom za vsak avto posebej plačeval.

Jaz sem tudi nekako bil vedno brez asistence ali loceno AMZS in brez AO+. Ampak ker mi je Generali ponudil asistenco L paket za 25€ ter AO+ tudi en tak znesek sem pa rekel ajde ta drobiz pa vseeno dam.

panja003 ::

Utk je izjavil:

Za asistenco imam amzs, ki jo uporabljajo vsi drugi razen mene...ne pa da bom za vsak avto posebej plačeval.

Kako to misliš? Ena assitenca da velja za več vozil?
««
19 / 20
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejše avtomobilsko zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6918441 (3708) 2dark
»

Najboljše zavarovanje za avtomobil (strani: 1 2 3 4 )

16845628 (11694) Mateja88
»

Koliko plačujete za avtomobilsko zavarovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26675519 (43110) ;-)
»

Odbitna franšiza + Obvezna odbitna franšiza??? (strani: 1 2 )

7822594 (16686) čuhalev
»

Avtozavarovanje (strani: 1 2 3 )

10526872 (21774) theBill

Več podobnih tem