Forum » Problemi človeštva » Helikopterski preleti v okolici kliničnega centra LJ
Helikopterski preleti v okolici kliničnega centra LJ
Mr.B ::
jype,
mene ne, ker je prva večja bolnišnica, ki omogoča pristajanje helikopterja cca 150km preč. Je pa tu ena manjša.
mene ne, ker je prva večja bolnišnica, ki omogoča pristajanje helikopterja cca 150km preč. Je pa tu ena manjša.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Šimpanz ::
Jaz stanujem ene 500 metrov od urgence v najvišjem nadstropju pa moram potrditi da v zadnjih mesecih pristajajo vsaj nekajkrat na dan (ko sem seveda doma). Problem je v tem da se zaradi približevanja heliodromu helihopter čisto počasi pelje in ene 10 m nad nami, tako da imaš takrat ene 20 sekund popoln blackout (nič ne slišiš). Problem ima soseda ker če pristajajo po 21 uri zbudijo njeno dojenčico ki se hrupa ful boji. Kolk imam jaz izkušnje prileti odloži in takoj odleti. Si pa ne morem misliti kaj je z tistimi ki so kupili fletiče nasproti urgence ko ti zrakomlat ene 10 metrov stran nekaj minut laufa.
St235 ::
Kot že rečeno. izven Ljubljane teh problemov ni. In tudi en dojenček, ki se dere zaradi hrupa ne spremeni dejstva, da ne letajo za lastno veselje.
šernk ::
Te dni skoraj ne vidim, da vsaj 1x dnevno ne bi moral ob kakšni nesreči posredovati helikopter. Potem so pa tu še prevozi med bolnišnicami.
samo danes naj bi helikopter 4x posredoval.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
LuiIII ::
Jaz bom rekel samo tole: teli helikopterji, ki se pri nas uporabljajo za reševanje, so jajca. Popolnoma neprimerna jajca tako glede prilagoditve opreme kot hrupa, velikosti rotorja,... Je pa res da so pa boljša kot nič. Sam se kar dostikrat nahajam na tistih delih letališč (Christophorus hangarji) v tujini kjer imajo helikoptersko reševanje in moram reči, da so EC 145 v primerjavi z raznimi našimi powercami in 412 kot noč in dan. Zadnjič sem bil ravno pod helipadom pri urgenci, ko je vzletal 412. Noro naglas za naselje!
St235 ::
Te dni skoraj ne vidim, da vsaj 1x dnevno ne bi moral ob kakšni nesreči posredovati helikopter. Potem so pa tu še prevozi med bolnišnicami.
mah to so si zmislili, oni v bistvu letajo za lasten užitek, imajo uporabniki tipa bajsi kaj nakladat.
solatko ::
Notranji in zdravstveni minister hodita na malico v interni bufet UKC, seveda največkrat za to uporabita helikopter.
Delo krepa človeka
šernk ::
Ja lejga tolk in tolk financ je treba zapravt za polete s helikopterjem ane, valda ne bodo ostajal dnar nam
btw: policija nima več denarja za helikopterski nadzor avtocest s ta malim helikopterjem, zato se pa s ta velikim na kavo vozjo
btw: policija nima več denarja za helikopterski nadzor avtocest s ta malim helikopterjem, zato se pa s ta velikim na kavo vozjo
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
bajsibajsi ::
mah to so si zmislili, oni v bistvu letajo za lasten užitek, imajo uporabniki tipa bajsi kaj nakladat.
Yap, in to isti uporabnik, ki je uploadal lastne slike s heliporta (tudi na ST), se preden si ti vedel, da le-ta obstaja. ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj nam delate, slavisti(?)... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 35279 (31938) | nejcek74 |
⊘ | Marihuana v koruznem polju in odprodaja koordinat (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16961 (13175) | dzinks63 |
» | Helikopterji Policije in Vojske ne bodo več smeli reševati ?Oddelek: Loža | 6313 (4991) | ...:TOMI:... |
» | 150.000 €/letno vzdrževanje heliodroma na kliničnem centru (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 44145 (37306) | Go-ahead |
» | Trije celjani ranjeni v prometni nesreči na avstrijski avtocesti A2Oddelek: Loža | 4395 (3319) | Wox |