» »

Misteriozni internet

Misteriozni internet

Auba ::

Zdravo imam Siol top trio pa max povezavo 15/1. Pol leta nazaj me je zafrkaval internet pa smo zadevo uredili. Od omarice pa do modema se je potegnil nov UTP kabel, zamenjali so mi modem pa GVO je popravil linijsko napako.

No pred 3 tedni pa se mi je hitrost prepolovila iz 15 na cca 6 do 7, ping je narastel iz 15ms na 50, televizija mi kocka, HD kanali štekajo tudi po par sekund na čase, skratka zadeva je totalno dno od dna!

Kekci na telekomu pa mi zadeve ne znajo sanirati in mi stalno govorijo da sem 2km oddaljen od centrale. Ja kot da prej nisem bil! Tako, da to ziher ne bi smel biti problem. Prej mi je zadeva igrala brez vsakih problemov. Dostikrat mi internet meče ven, ko se TV vklopi pa itak hitrost za net pade na 3 do 4 mega kar je katastrofa. Kdaj je taka hitrost tudi brez vklopljene TV.

A ima kdo kako idejo kaj bi to lahko bilo (sicer dvomim). Ali pa da bi vsaj lahko prekinil pogodbo brez penalov (imam še subvencijo za Siol Box cca 90 EUR za plačat, če prekinem pogodbo).

Smo pa na Siolu 11 let in je tole letos totalno razočaranje!
Živjo :)
  • spremenil: Auba ()

pegasus ::

Kabli se starajo, baker oksidira. Meni je v tistih časih crknil tudi isdn ... nakar sem odkril zelene kapnike na kablih v omarici.
Torej na teh 2km poišči izpostavljen del žic in jih saniraj. Ali pa naroči optiko.

Auba ::

Hah optiko mi lahko samo sanjamo tule. Sicer 2km od mene je optika ampak zaenkrat so sanje. Ja upam, da bo GVO zadevo saniral. Pred pol leta jo je zdaj pa nevem kaj sanjajo...
Živjo :)

s6c-gEL ::

Ponavadi je problem v TK omarici.

Auba ::

Ja zakon bi bilo, da se zadeva popravi ampk sem dobil tak filing, da se kratko malo tem tehnikom jebe za vse skupaj. In to me straši.

Če pa prebašem na Telemach imam pa za isti denar, mogoče še za kak evro manj veliko boljši internet. Na Siolu največ tule 15/1 tam pa do 120/6 ampak ok ne rabim takih hitrosti. 15 je zame čez glavo. Pa še Siol nogomet mi je zakon + dinamični ip. To je vse kar me še drži na Siolu.

Je pa tale problem res moteč.
Živjo :)

Tetraz ::

sosed se je priklopo na tvoj net :)

s6c-gEL ::

Preveri na modemu s koliko se poveže.

mat11 ::

V bistvu je problem med drugim tudi v tehniku. Sem imel isti problem, prvi tehnik je samo zmanjšal hitrost, čez čas ob drugi napaki pa se je novi tehnik res potrudil, menjavala modeme, nastavitve v centrali. Epilog, najnovejši modem drugačna nastavitev: Line Rate - Upstream (Kbps): 1015
Line Rate - Downstream (Kbps): 19299
:)
mat

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat11 ()

Auba ::

Na modemu se mi poveže največ do 7mbps prek kabla. Ma jaz tudi mislim, da je velik dela problema v lenih tehnikih :D
Živjo :)

Han ::

Ko so mene preklopili z osnovnih 2/0,4 (ADSL) na 4/2 Mbps (VDSL), se je tehnik precej namučil, da je dosegel 4/0,8. Ker me takrat ni bilo doma in mi nihče ni pojasnil, da je 0,8 Mbps največji možen upload, sem seveda klical TELEkom, kjer so zadevo resetirali v centrali (ADSL preklopili na VDSL) in s tem dosegli, da je upload padel na 0,5 Mbps.

Skratka, TELEkom je ena velika žalost, za veliko denarja. Za 4/2 doplačam vsak mesec 6+ Eur, dobim pa 4/0,8. Če bi bili fer, bi mi dali vsaj 10/1 za 30+ eur/mesec. Njihova ponudba enojčkov in dvojčkov (net+tel) je prav neverjetna. ;((

Auba ::

No ravnokar sem danes klical pa je zadeva v pristojnosti GVO-ja. Pač bodo mogli sanirati napako nekje na liniji.

Drugače pa zdaj je Telekom momentalna žalost (ADSL). So dražji od konkurence ampak imajo pa par stvari, ki so zakon npr. Siol nogomet, dinamični IP in take stvari.

Sem skinil tisto MEGA HD programsko tv shemo pa imam sedaj vse skupaj 45 € na mesec. 115 TV programov, sedaj v teoriji 15/1 net ter telefonijo.

Telemach mi pa ponuja za tak denar oz za 43.5 € 130 TV programov ter 40/2 net ter telefonijo. A imajo samo statiko ter nimajo meni ljubega ala Siol nogometa.

Samo to dvoje me zadržuje pri Siolu še. Drugače jih tudi povohal ne bi.

Aja še to btw ali je slučajno kakšna opcija, da bi imel pri Telemachu dinamični ip?! Ker ponujajo samo statiko se mi zdi. Damn
Živjo :)

hojnikb ::

Aja še to btw ali je slučajno kakšna opcija, da bi imel pri Telemachu dinamični ip?! Ker ponujajo samo statiko se mi zdi. Damn

zakaj hudiča rabiš dinamični ip ?
#brezpodpisa

Auba ::

Za par stvari. Statika zame popolnoma odpade žal.
Živjo :)

pegasus ::

Potem teh par stvari počneš narobe. Statika je prihodnost, get used to it. Še posebej na ipv6.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1882563856 (83) Zupee
»

Amis težave (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8213029 (7417) Cowboy6
»

Telekom brezplačno povečuje hitrost DSL dostopa do interneta (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
22253977 (42536) Senitel
»

Siol ADSL ali T-2

Oddelek: Omrežja in internet
381986 (1296) svecka
»

Volja - cenejši internet kot T-2? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11916648 (9104) Wox

Več podobnih tem