» »

Zvezdna vrata - Stargate SG1

Zvezdna vrata - Stargate SG1

««
10 / 26
»»

hatch ::

Prav zakon je SGA.. meni se prav dopade.. vceraj sem gledal 1x03... SG-1 8x03 bom pa danes upam...

Naslednji del SGA bo zanimiv.. pomojem podobno kot SG-1 48 hours... puddle jumper se bo zataknil v star gatu..

CaqKa ::

mah.. SG-1 s8e3 čisto na začetku... na ekranu naenkrat snežinke, sekunda za tem se na ekranu izpiše "Signal lost" pametna Sam pa vpraša "what did just happened?" nakar ona pred ekrano pojasni "we lost contact"

hallo? a sem jazt preveč zahtevn al je pa to pune glupo :)

SGA s1e3 v čem je fora onega amuleta ko ga dol ne dobi pol pa kao sam od sebe dol pade?

Klemenn ::

sm ne vem kak bo to...

če bodo končal z 8 sezono...:(

zdej k je najbolj zanimivo - v primerjavi z prejšnjimi sezonami je 8 sezona za vseh 7 skupej - bodo pa končal..vsaj še 9 hočmo!:)

Binji ::

CaqKa: tisti amulet je bil osebni scit ki ga je lahko dobil dol sam tko da si je zazelel da ga ne bi nosu. In komej v tisti sobi si je iskreno to zazelel:D

Glede signal lost: zato ker ji je pisalo v scenariju>:D Oz ce se gremo zares bi blo to zato ker je upala da bo ona mela kej vec informacij. Sej sigurno si ze ti kdaj avtomatsko nekej samoumevnega prasal.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

samo a ni za tisti amulet pol proti koncu reko da ga lahko samo oni nosi al nekak tak.. tega nisem razumel zakaj?

karafeka ::

Tud meni ni jasno glede tega ščita, ko rečejo da ga lahko nosi samo tist, ki ga da prvi gor. Ja že, sam sigurno ga je že kak "Ancient" prej nosil. Al pa sm kaj spregledo.

To bomo pomojem se zvedl...

Pomojem je v personal shieldu nek fail-safe, da ga ne more snet kdo dol od prvotnega uporabnika in ga uporabiti sam.

Binji ::

to pa tudi meni ni jasno ja. Mogoce se pa stvar razveljavi po par tisoc letih:D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

>>> Pomojem je v personal shieldu nek fail-safe, da ga ne more snet kdo dol od prvotnega uporabnika in ga uporabiti sam.

zelo zelo dobra teza :)
no jaz vem da meni stvar zato ni jasna ker sem jo gledal v angleščini in le delno razumel :)

Pomojem je v personal shieldu nek fail-safe, da ga ne more snet kdo dol od prvotnega uporabnika in ga uporabiti sam.

Ja ja to že, sej lepo pokaže da mu ga noben ne more dol dat, ampak deluje na psiho :). Kakor jaz to razumem, bo lahko zdaj samo on nosil ta ščit in noben drug (to tudi zvemo, ko poskuša na Shepardu pa ne gre in to tisti ženski pove še en (ne vem kk mu je ime) človek :).

Matr, še doktorat bom naredo iz tega. žalostno

>>> in to tisti ženski pove še en (ne vem kk mu je ime) človek :).

točno ta del.. kaj ji reče? tega nisem najbolje razumel.

Ja da lahko tisto napravo nosi samo prvi lastnik, da na vsakmu drugemu potem več ne pali. (mislim, da je bluzo neki o tem, da se v napravo vtisne DNA al neki :D, ne morem preverit ker sem zbrisal). Se pravi da je mel srečo pa najdo še neuporabljeno.

Tero ::

Včeraj sem gledal zaključek sedme sezone in lahko rečem da je me čisto šokirala. Konec je res bil osopljiv8-O
Danes sem gledal tudi prve tri dela osme sezone in stargate atlantis.
ALi se samo meni zdi da je to neko naključje da sta si Anubis v lockdown in tista neznana črna masa v atlantisu zelo si podobna?:D

Drugač pa je atlantis zelo dobra serija. Res pa da mi je sg1 še skoz bolj všeč. Se mi di da sem se navadil na te ljudi.:)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

pivmik ::

ALi se samo meni zdi da je to neko naključje da sta si Anubis v lockdown in tista neznana črna masa v atlantisu zelo si podobna?

Ne ni naključje, ker tisto črna masa je produkt raziskav z Ascensionom(vzponom na višjo plan obstoja), so to lepo povedali med epizodo.
Ne spet sprožit brezvezne debate kot je bila o personal shieldu.
LP, Gregor GRE^

frudi ::

brezveze se obremenjevat s tistim personal shieldom - itak so ga na koncu skurli :D
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Ste gledal SGA 1x04?

Una zadeva k se je sheppardu pripopala na vrat je pomojem infant wraith...

Meni pa nekaj ni jasno.
Če je bilo tole vesoljsko plovilo na pol v stargatu kako se ni pokazal tisti pol že na drugi strani?:\ Torej če stopiš v event horizon (kak se to reče v slovenščini??) in če se stargate prej zapre dobesedno izgines?

motorc ::

Sej so povedal zakaj ne. Poglej se enkrat, men se ne da razlagat.

Bom jst :)

Rečeno je blo da mora celotna fizična masa priti v vrata, da se potem na drugi strani rematerializira.
Sam potem men neka drugega ni jasno..... Kk potem to deluje pri skupini ljudi? Recimo 4 hočjo prit skoz, zakaj se potem ko gre prvi, vrata ne zaprejo za njim, ampak ostanejo odprta, dokler zadnji (ki seveda 5 min stoji in gleda okol) ne gre skoz?

Heh, čist not pado :)

Xplicit ::

@karafeka - to je tud men smeshno
enkrat se zaprejo takoj k zadnji stopi skoz (kaj cakajo unih 38 minut al kolk je ze?), enkrat pa cakoajo na drugi strani se eno skupino ljudi in se kar ne zapre in ne zapre, glih do takrat k uni ne pridejo na drugo stran - mogoce je na unem dialing device-u ksn timer k lahka nastavs kolk dolg bo lahko odprt :D

Jackal ::

Pri mojem razumevanju je tako, da sami določijo pač kdaj bodo vrata zaprli. Tistih 38 minut je pač maksimalen čas, ko so lahko odprita. Tudi izjava, da more celotna masa priti skozi obzorje dogodkov (event horizon) je tudi čisto jasna. V tem primeru so pač vrata čakala, da pride skozi celoten "Jumper". Medtem ko je z ekipami tako, da je vsak član ekipe svoja masa... in vsak posamezno pride skozi. Jasno?
Walking the way is something completely different than imagining the way.

wormhole se lahko zapre manualno ce je buffer prazen (torej ce ni nobenega travelerja) ce pa je kej not v bufferju se pa ne da zapret wormhola. (se spomnite enga dela ko je o'neill na drugi strani drzal roko v event horizon in rekel nekomu (pozabu) "i'll keep the gate open if you change your mind"... potem ko roko da ven iz event horizona se wormhole zapre)

vse lepo in prav sam neki mi pa ni jasno - ce je bil 'jumper' definiran kot celotna masa in ljudje vsak kot svoja masa, bi naceloma pol oni na drugi strani mogl vn padt, sam so jih vrata 'ocitno' upostevala skupaj z jumperjem...

Jackal ::

Gre za to, da sta bila pilota v "Jumperju". Tako se ne bi mogla pojavit kar izven plovila na drugi strani - bi bilo skregano z logiko.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

temu ne oporekam, sam kaj pa pol k je una zenska skocila not skupaj z porocnikom al kaj je ze un...?
a je bil buffer prevec zaseden da ni mogl njih direkt prenest? :\

mogoce safety feature :D

Oni so skočli v buffer.
Dokler ne gre CELA ladja v buffer se na drugi strani ne bo prikazalo nič.

Komaj ko ima v bufferju cel predmet/bitje ga pošlje po wormholeu na drugo stran(morda v obliki ničel in enic), kjer drug *g8 rematerializira tisto kar je prejel.

Kako gate razume kaj je ladja, kaj je človek, kaj je bitje kot je RayMan(uni iz igrce, ki premika roke&noge na daljavo) je pa druga štorija. To je edino spotakljivo tukaj.
LP, Gregor GRE^

sam kako je lahko pol recimo k je blo v 1. al 2. sezoni, k je en dedek su skoz stargate v podvodni opremi, pa je za sabo cev za zrak vleku, pa ga je direkt cez potegnl - ni not ostal, pol so se pa vrata zaprla, je pa cev prerezal :\

sicer pa nima pointa da se tle kregamo k eni geek-i :D

tx-z ::

Mislm da so se vrata zaprla, kr jim je elektrike zmankal al česa (že na začetku so mel probleme kako vzpostavt...)
tx-z

Vseeno bi moral ostat v bufferju in ob zaprtju vrat bi se dematerializiral za vedno brez povratka. Ampak spet paš Ancienti so naredili dober algoritem, ki je pač prepoznal, da una cev ni živo bitje in da če jo zreže ne bo nič hudega.
Vrata so pač 'pametna' to je lahko edina razlaga.
LP, Gregor GRE^

Hehe, sploh več ne bom gledal..... Ko sploh nič ni logično pa realno ;) Kr neke stare gate :)

eh, sj gledaš zarad akcije pa tega :))
tx-z

Tista epizoda je bila 1x13 - torment of tantalus....

Edina razlaga zakaj je prerezalo cev je naslednja...
"makgajveran" DHD na zemlji ignorira vrsto varnostnih protokolov(povedano v 5- sezona - RED SKY ).. in dovoljuje prekinitev wormhola tudi ce buffer ni prazen.
In sicer to naredijo s prekinitvijo dovanjanja energije... ampak tudi tam ni mogoce vedno prekiniti wormhole. (2- sezona - the devil you know) ko je sokar lahko drzal wormhole odprt celih 38minut... kjer je gate dobival energijo iz druge strani in ni bilo moc zapreti wormhola.

No sam v SGA 1x04... ubistvu niso hotli zapret wormhola (ceprav bi ga verjetno lahko na silo... sam bi potem umrli vsi.. tisti v bufferju in tisti v puddle jumperju).. oni bi ga takrat radi obdrzali kolkor bi lahko.. da bi lahko popravli napako na puddle jumperju.

Zakaj je un model skocil v wormhole? Zato ker ni mogu pomagat tkoaltko.. in ce jim ne bi uspelo je to se najlepsa smrt;)

Jochaan ::

shepard skoči v wormhole ker je v klinični smrti in pol bo tistih 5 min ki je še ostalo minilo v trenutku
Asus P6T V2 Deluxe, 850W, Intel i7 920 2,66Ghz
Corsair DDR3 2x 4 GB, WD 500GB SATA
Sapphire Radeon HD 5770 1 GB

hatch:
"makgajveran" DHD na zemlji ignorira vrsto varnostnih protokolov(povedano v 5- sezona - RED SKY ).. in dovoljuje prekinitev wormhola tudi ce buffer ni prazen.
In sicer to naredijo s prekinitvijo dovanjanja energije...

Pol bi moral tisti tip s cevjo ostat v bufferju in se dematerializirat.
LP, Gregor GRE^

Sej takrat so brez DHDja klicali? Na roke so vrteli ane? Vsaj ce me spomin ne vara...

Je že gledal kdo peti del osme sezone stargate sg1?
Meni se zdi da že malo pretiravajo z "hladna vojna" scenarijem:\
Mogoče jim že zmankuje idej?

Gledal sem tudi atlantis peti del. Končno smo tuji "badguye" pol od bliže spoznali.

link_up ::

sci-fi je na satelitu samo zal negledljiv :(

drugace pa je sg-1 ze en mejckn dolgocasna...sga pa vsak del boljsa :)

očitno se igralcem v sg1 ne da več igrat, 7 let al celo 8 je že kr dost :\ :))
tx-z

Grey ::

Zakaj mislš da bi jim bilo dolgčas? Po moje se prav zabavajo tam. Sm gledu tiste backstage filmčke pa je folk kr kul.:D

Jst bi tud gledu pa ne morem, ker ni nobenga tazga programa:'( .

Pravkar gledal 6 del stargate sg-1 in lahko rečem da je po dolgem času bil spet ful dober.:)

Jaz bi mel doma tako "konzolo":D
Ste vidli ono grafiko? Bi blo fajn če bi bla res kaka stargate sg-1 igra.

Aja Atlantis je tuji dober bil ja. Vendar nekak ne razumem zakaj oni hudobci(Wraith) nimajo radi osebe mlajše od 25 ?:\

lol, poglej si še 1x :))

za njihovo verjo je šlo.....oni so samo misll da nimajo radi mlajših ljudi...v bistvu jih je pa vs čas varoval un shield :D

drgač sta pa res oba dela ql ;)
tx-z

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tx-z ()

Mamaplata ::

Neki me matra .Kuko je loh tist model dihal pa shield je imu pit pa ni mogu ?

ja ker je mel shield.. zato pa ni mogo pit.. predstavljaj si da maš en vlki kondom čez sebe zaj pa vlij pijačo v sebe :) :\

BigWhale ::

S kondomom na sebi tud dihat ne bi mogel...

Probaj za vrecko... ;) Mislim, lahko nekaj casa dihas ja, potem pa zaspis...

then there is a glich in the ancient shield 8-O

BigWhale ::

SciFi je poln takih glitchev... V star treku je bila ensing Ro, ki je bila phase cloacked in se je lahko sprehajala skozi stene, ni pa padla skozi ladjo, ven v vesolje :P

hehe to maš v stargate tudi :)

jah, pomojm so pa ja nardil da lahko dihajo, a ni to logično :) kakšn shield bi bil pol to če ne morš dihat skoz njega...(mogoče celo filtrira zrak, da je neonesnažen)
tx-z

kakšen shield je to da ne moreš skozi njega pit?

Tule v zadnjem delu SG-1 ko se Tealc pa Daniel gresta virtualno igro..... Zakaj zaboga Daniel, če vidi 2 sekundi vnaprej, ne ustreli nobenga?? Še posebej ne unga Goulda (al kk se napiše:) ) na koncu ?? Mislim, bi pa ja porabil manj časa da prtisne na petelina, ko pa za porivanje Tealca za zid oz. vrata. Sploh ni logično. Če pa je blo kaj glede tega rečeno že v nadaljevanki, se pa opravičujem za bluzenje :D (spet :))

Sicer je bil ta del še kar za pogledat, sam jst bi rad malo direktnega konflikta z Gouldi spet!

ps: a se men sam zdi da postaja sg (sg1 in atlantis, še posebej slednja) zelo podobna star dreku?? Pol ure nažiganja teorije, pol pa 10 minut akcije?
««
10 / 26
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stargate Universe in druge Sci-fi serije (strani: 1 2 3 467 68 69 70 )

Oddelek: Sedem umetnosti
3451607647 (41591) Gregor P

Serije (strani: 1 2 )

6312242 (2943) opeter
»

SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )

5512583 (10014) Jst
»

Stargate ATLANTIS... (strani: 1 2 3 )

12420313 (11932) CaqKa
»

ZF serija (strani: 1 2 )

7214093 (10646) roli

Več podobnih tem