» »

snemanje DVDjev na ext. komponenti

snemanje DVDjev na ext. komponenti

IceIceBaby ::

Jo,

mam eno težavo. Na računalniku mam Pincalovo kartico za video montažo in tisti njihov Studio. Na programu lepo zmontiram filmček pol pa nevem kako bi ga spravu na DVD (philips DVDR 890). Da se posnet prek analognega kabla, ker ma pa DVD tudi firewire DV vhod bi rad izkoristil tisto.

A mogoče ma kdo kakšne izkušnje s tem ? A bi mogoče delalo to prek nerota. Karšnakoli pomoč je dobrodošla.

Btw...da nebo kdo mislu da sem šel med PCjaše nazaj, mašina ni moja :) Na moje iBooku videomontaža dela bolš kot na mašini za pol miljona s polprofi pinacle kartico :)

SasoS ::

Filmček moraš skompresirat v DV format in nato "uploadat" preko firewire vmesnika, vsaj tako naj bi delovalo v teoriji...z DV vhodi se še nisem igral tako da ne vem kako naj bi to delalo (zaščita proti kopiranju kje?). Ampak sam problem vidim drugje - film se bo tako vsaj 2x rekompresiru. Privč ko ga ti obdelaš in skompresiraš v DV, drugič znotraj DVD rekorderja (DV ima močno prevelik bitrate za DVD). No, ta kompresija znotraj se mi zdi še posebej kritična, kajti kolker jaz vem je več ali manj CBR. Ali porabiš preveč prostora, ali bodo pa hitrejše scene slabše. Za domačo uporabo bi verjetno bilo uredu, za kaj kar naj bi pa vsaj na pol profesionalno zgledal bi pa sam uporabil raje kakšen CCE, pa vsaj 5-pass encode pa speku na navadni pečki 8-)

IceIceBaby ::

Peka na navadni pečki ne pride v poštev zaradi trme osebka ki ima to mašinerijo. Če bi blo pomoje bi itak nabavil navadnen DVD pekač za v računalnik pa nebi blo težav :)

Sicer je pa problem ravno pri uploadu na DVD. Kompresiranje pa te stvari bom že pogruntal.

Aja. A mogoče veš a če posnamem prek composite na DVD se kej izgubi kvaliteta.

SasoS ::

Sej pravim...DV-in nisem še testiral ampak sem siguren da ima večina "velikih" programov (Ulead, Premiere...) opcijo exportanja clipa na DV kamero, DVD se pa ne bi smel kompu predstavit dosti drugače, mal je za sprobat...
Drugače pa...seveda pri kompozitni povezavi izgubiš kvaliteto! Signal se pretvori iz digitalne v analogno obliko in potem spet nazaj v digitalno...vmes pobere še šum in ostale nestabilnosti analogne povezave. Poleg tega kompozitni signal zmeša skupaj barve in svetlost, tako da včasih še tu dobiš motnje. No...cela zadeva se verjetno sliši slabše kot bi dejansko rezultati bili, samo v čem je potem fora digitalne obdelave če imaš vmes 3 rekompresije pa 2 pretvorbi v DA-AD :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
36862667 (15157) Buffy
»

iz kamere na PC

Oddelek: Programska oprema
286168 (5133) Tomay
»

Montaža filma, posnetega na DVD-videokameri

Oddelek: Zvok in slika
163144 (2785) wooted
»

Kater tip kamere kupiti?!

Oddelek: Kaj kupiti
484021 (3172) nodes
»

Kako iz DV narediti DIVX?

Oddelek: Zvok in slika
392422 (1809) marS

Več podobnih tem