» »

Kako iz DV narediti DIVX?

Kako iz DV narediti DIVX?

partysound ::

Imam mini DV kamero in sem preko FIREWIRE zajel video preko ADOBE PREIMERE 7.0... Posnetek je dolg okol 1.5 ure in zasede 22Gb...

S katerim programom to stvar skrčit v DIVX da gre na 700Mb cd?


Naredil sem že MPEG2, ampak sta video in zvok posebej.. Video zasede sedaj okol 2Gb, zvok pa okol 1Gb

Kako to sedaj spravt na 700Mb? Mejbi bom snemal na DVDje... tko da lahk zasede tud 1.5gb.. V kakšno obliko ga je treba dat da bo za na dvd velik okol 1.5Gb z zvokom...


aha pa še ker dvd recorder priporočate? Cena ni ravno problem.... nekje do 150k sit... ne komponento!!


HVALA VSEM

LP
Močna ozvočenja in lightshow za žurke ali večje koncerte. uros.piskac@siol.net

Caligula ::

Vsak pameten na forumu ti bo svetoval komponento. Vse ostalo je CRAP ze samo po sebi pa se vredno ni niti priblizno tistega denarja.

Za DIVX ne vem, ker me je Moviemaker 2 preprical. Probaj z Moviemakerjem od Microsofta.
Za stos, ce mas dobr masino lahko probas direkt iz Kasete dajat na disk s kompresiranjem-samo doloci pri videu kvaliteto Large 640*480 z mesanim bitratom. Se spravi na en CD pa se slika na TVju pol je presenetljivo dobra.

Probaj in porocaj. Moviemakerja zastonj snames z microsoftove strani.

Kodira pa z WMV9 kodekom. Presenetljivo dobra rec za Microsoft.

partysound ::

Sprobavam DR DIVX ki tud kompresira

drgač se mi zdi pa dober


-----------
zadrži del z serijskimi zase --predator
Močna ozvočenja in lightshow za žurke ali večje koncerte. uros.piskac@siol.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

ali3n ::

VirtualDub + kodeki (DivXPRo za video in naprimer Lame mp3 codec za zvok);
poglej še: tole - sledi navodilom...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

CaqKa ::

caligula: tvoj odgovor je totalno zanič
in če ne boš nehal z movimakerjem v vsaki temi. potem bom začel tvoje poste bolj redno brisat. movie maker je za domačo montažo posnetkov ki se jih bo gledalo na računalniku in bodo lowres.
poleg tega da se v tej temi ne sprašuje po niti lowres niti po video montaži.
nadalje hoče pubec met divx in ne wmv9.
komponento imam sam in je reč 5-10x dražja od računalniškega pekača. verjetno je to razlog zakaj noče nič o komponenti slišat. če bo kdo želel kaj o komponentni mu mirne volje v kakšni drugi temi povem kaj o tem.
zelo dober odgovor je dal ali3n.
tudi dr divx ni slab
nadalje spet omenjam (v tem mescu menda že četrtič) da je DV signal interlacan in ga je treba deinterlacat. za to početje imaš filtre v virtualdubi. če filma neboš deinterlacal lahko računaš z dvakrat večjim končnim fajlom.

tukaj pa še podajam link do slotech iskanja ki pa ga očitno prednodno ni nihče uporabil. poišči nekaj tem na to temo kjer je večina razložena.
st iskanje DV divx

če kakšna SPECIFIČNA stvar nebo šla se oglasi tukaj. seveda s podatki o errorju/problemu.

partysound ::

Zj sm se odloču da bi raje komponento kupu... Katero imaš ti?

A ima DV vhod da jo lahko na firewire prklopm?
Močna ozvočenja in lightshow za žurke ali večje koncerte. uros.piskac@siol.net

CaqKa ::

sony nekak na grx7.
piše oba standarda + in -
pri njej pogrešam eno funkcijo naknadnega rezanja reklam.. tak da bi kakšno takšno, ki to ima, bolj priporočal.
ima fw vhod ja.
preko fw vhoda lahko krmilim kamero in rečem točno od kerega frejma do kterega frejma bi rad na dvd posnel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Business ::

Se opravičujem, da se vmešavam v pogovor.

CaqKa:
Koliko kaj stane ta komponenta? A bi bil dober pa dal kak sampl na net, da bi vidu kakšna kvaliteta se da dobiti, ma par sekund samo, lahko brez zvoka, samo slika me zanima. Prosim, prosim!

LP
Business

CaqKa ::

200 ksit
kvaliteta se štela od mislim da 9mbits do 2mbits
oziroma dejansko se kvaliteta štela od HQ aka 1ura/dvd aka 1 ura/4,7gb aka 4,7gb*1024*8/3600=10,695mbps

nevem zakaj bi ti dal sliko... sej če imaš svoj dvd lahko pogledaš kakšno kompresijo ima in ga direktno primerjaš. ponavadi imajo dvdji tok podatkov okrog 6-7mbps.

Business ::

Nimam dvd pekača komponente, zato pa me zanima kaka je kvaliteta glede na DV, ki je posnet na kamkoder. Ali se da iz kamere najprej posneti na trdi disk, ga tam obdelat in potem zapečti na DVD komponenti vse prek firewire in ali je pri tem kvaliteta ostane enaka kot da bi direktno iz kamere posnel na DVD komponento?
Imam namreč namen kupiti DVD komponento pa nisem prepričan kaj bi rabil in na kaj moram paziti pri takšnem nakupu. Probal sem že vse, da sem delal divxe in xvide ampak nekako nisem dovolj zadovoljen s kvaliteto.

CaqKa ::

osnovno rezanje in metanje kadrov sem tja lahko že kar na komponenti narediš ker lahko zadeva krmili kamero. medtem ko skače na drugo sceno je pač rekorder na pavzi.. ampak ti tega itak ne opaziš.. ti mu neke vrste playlisto napišeš kaj treba dalje pa on sam.. žal ta komponenta ki jo imam jaz nima prehodov.

če bi se pa dalo to naredit kar ti opisuješ.. morda
vzameš dv posneto kaseto, jo preko fw posnameš na disk. editiraš bla bla yada yada... potem pa (jaz uporabljam ulead media studio) exportam preko fw spet posnetek nazaj na kamero... zaj si pa jaz predstavljam da mu na tem mestu namesto kamere ponudiš dvd komponentno (itak nebo vedo kaj je na drugi strani glavno da mu ti daš signal ven, pomojem). če je na dvd komponenti slika je vse kar še moraš storit stistnit record tipko.
če pa to ne gre pa še vedno lahko zmontiran material posnameš nazaj na kaseto in ga iz kasete daš preko fw na dvd komponento.

kvaliteta:
glej DV ima 3 MB/s (tri megaBAJTE na sekundo) dočim kot ima dvd maximalno 1,25 megabajta na sekundo. pri dvju ne moreš spreminjat kvalitete.. pri dvdju pa jo lahko nižaš...
hočem ti povedat da tak kot dobiš dvd v trgovini tak ga lahko tudi ti posnameš.. omejitev je edino manjša kapaciteta medijev. zato ti je pač določeno da je največja kvaliteta na en medij (4,7gb) 1 ura materiala
pomojem se okrog kvalitete nimaš kaj za ubadat.. tak to je in nebo nič boljše.
dokler nebo dvoslojnih medijev ali pa bluraja. vsaj do takrat. treba je pa živet za danes.

Business ::

Ej hvala za info!

LP
Business

boych ::

Da še jaz nekaj vprašam.
Po formatiranju rač. enostavno več ne morem dobiti iste kvalitete filmčka, kot sem jo vkup spravil pred formatiranjem.Spet sem nazaj naložil iste programe, kot sem jih mel prej!!!!
Pa tudi vseeno je v katerem formatu izvozim video, ali AVI ali MPEG, pojavljajo se mi neki kvadratki.
A ma DIRECT X kaj veze s tem, ker sem se zdaj spomnil, da sem ga pozabil naložit( sicer je zdaj tisti iz XP, 8 ali kolko je že.
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

marS ::

...no more heroes...
https://ilbis.com/

TylerDurden ::

Gordian knot. Povezavo do tutoriala še napišem. Sam sem kodiral od bratranca poroko iz VHSa, ki sem ga presnel na comp v mpeg2 stream. Slika je superiorna. Uporabil sem pa xvid.
Let\'s make some soap ...

partysound ::

edn problemček...

Z Dr.Divx sem naredil DIVX in ko ga hočem dati v power point mi ta javi napako in se hoče ponovno zagnati... Ni napaka da ne bi hotel odpreti, ampak boh ve kwa...

Ko dam VSTAVLJANJE video posnetka, ga lahko izberem, ker je med supported types, ampak javi napako..


v kakšno obliko naj dam video, da bo to za POWER POINT... ampak vseen mal zasedel..

ratal mi je nardit iz 92,4 MB (DV) v 11Mb (dr divx z 720x560)... vendar to ne paše power pointu..
imam pa office xp...
Močna ozvočenja in lightshow za žurke ali večje koncerte. uros.piskac@siol.net

KontraCepec ::

tyler dej že napisi to povezavo, no.

Milko# ::

no tudi jaz nimam komponente ... imam pa DVD pekac.

Film sem posnel na HDD ga obdelal in ga posnel nazaj na DV. Rad bi pa imel kopijo na DVDju, no tudi na divx bi bilo lepo imet ampak dvd si zelim...

tako da sem ze predelan video na DV spet dal na HDD... pri tem sem imel tezave, ker je audio dodajan in nevem kaj ni slo vglavnem... zdaj mi je nekako uspelo skupaj zlepit in v pinnacle studio sem dal delat DVD... ko je renderiralo (dolgotrajen proces) in pripravljalo dvd je program zmrznil.... to se je zgodilo kakih 5x.... zdaj nevem na kak nacin se lahko to naredim... film ki ga imam na HDD pa je en del ok drug del pa je locen video in avdio... kako naj zapecem DVD? alternative?!

lp, m

boych ::

Milko#:
jaz sem mel iste probleme z Pinnaclom, ko je renderiral za DVD je enostavno zmrznil. Preview je šel normalno, ko pa sem poskusil naredit .avi ali DVD, pa ni šlo. Problem pa je bil, da sem, ko sem zajemal film, nekje pol filma zajemal z Pinnaclom, pol filma pa z Premierom, pa je to zje**** Pinnacla in ni mogel tistih delov, ki so bli zajeti z Premierom zrenderirati. pol sem še enkrat zajel vse skupaj z Pinnaclom in je šlo vse BP. mislim, da maš ti iste probleme.

Business ::

Meni Pinnacle 9.0 špila odlično in končna slika DVD je super. :)

||_^_|| ::

v divx stisni z virtualDubom.

GhEttO ::

Tud mene neki zanima.V glavnem filme obdelujem v Pinnacle studiu 8.12 . Se pravi iz DV kamere na HDD,sledi obdelava in na koncu pretvorba.Film vedno pretvorim dvakrat,v MPEG2 in v DVD.Iz MPEG2 ponavadi naredim avi ali xvid file v Virtualdabu(zaradi deinterlaca in tud bolš kompresira se mi zdi).DVDje pa delam ,ker mam namen kupit DVD pekač ,filmčke je pa itaq bolš na DVDju met,ker lahko menuje nardiš in bolš vse skup zgleda.Zdej pa mene zanima,namen sm imel namreč nabavit en pocem pekač,ker glih nimam 100k,zdej pa tu berem ,da je to vse totalni shit.Če dam 30k za pekač se bo to tud na kvaliteti filma poznal???Pa še neki me zanima;rečmo da mam .stu file v pinnaclu , a je najbolš kr tle DVD nardit al obsaja kak program ki zadevo naredi še boljšo???
Ajde,lep pozdrav vsem

CaqKa ::

pojma nimam kaj je stu fajl.
pekači dandanes so po 30ksit in ne več po 100ksit..
zakaj delaš dvakrat mpeg2?

GhEttO ::

.stu je v Pinnaclu project file.Dvakrat pa zato ker MPEG2 v avi spremenit DVD(vem da je to isto MPEG2) pa mi še ne rata najbolš.
Kaj pa ti svetuješ,da nej člouk nardi?

GhEttO ::

Za pekače se pa opravičujem,sm zdele poste šou gledat pa vidm da so najmanj pol leta stari.Se pravi,če kupim enga za 25k,je to vredi???

CaqKa ::

naredi en mpeg2.. in to taki ki bo ustrezal dvd standardu.. nato pa tistega po doom9 guideju oziroma po običnem rip postopku naredi divx.. sploh nevem zakaj še divx rabiš če itak že maš dvd...
ja so vredi..
ozri se recimo po necih ali pa liteonih...
če pa greš globlje z denarnico pa recimo po kakem pionerju ali pa plextorju.

pivmik ::

Jazst odsvetujem pretvorbo v DivX, še posebej če imate DVD Pekač:
-MPEG2 DVD kvaliteta je boljša od DivX-a,
-MPEG2 odlično podpira prepletene/interlaced posentke (MiniDV kamere tako snemajo) s tem ni 50% izgube kvalitete kot je prisotno pri DivXu zaradi deinterlacanja,
-MPEG2 DVD format je 100% podprt od vseh DVD predvajalnikov,
-na en DVD gre nekaj ur posnetkov v vidoki kvaliteti (tudi 6 ur!)

Tako da pretvarjanje v DivX je za moje pojme nesmisel!


Za video urejanje in obdelavo pa priporočam hiter, zanesljiv in dokaj preprost profesionalni program Sony Vegas 5. Zraven pa si še lahko omislite za delanje DVD menujev Sony DVD Architect 2, ki se lepo razume z Vegasom.
Vegas 5 - Info
Vegas 5 - Download
Vegas+DVD - Info
Vegas+DVD - Download
LP, Gregor GRE^

GhEttO ::

Zdej sm se pa zgubu.MPEG2 že ,da pa ustreza DVD formatu,to pa ne vem kok se nardi,ker v pinnaclu ni kaj za zbirat,al daš mpeg2(zbereš si resolucijo in kvaliteto) al pa DVD(spet nastavitve za kvaliteto)Sevede je men DVD zakon,tko da ko nabavim pekač bomo pekl da se bo kadil,pa še divxe bom nehu delat.
Mam pa še eno vprašanje,kako jekej s kodeki pr DVDju.Če dam rečmo opcijo DVD,mi nč ne ponudi kakšen kodek za zbrat.Katerega je potem najbolš met inštaliranga oz.kako se tej svari streže.
Hvala za potrplenje,LP

pivmik ::

Po končani montaži in obdelavi shranite kar nazaj v DV.
Pol pa s pomočjo MainConcept MPEG Encoder-ja ali TMPGEnc-a pretvorite AVI DV datoteko v MPEG2 DVD ali po želji v MPEG2 KDVD/MDVD.
Pol pa če imate vljo celo DVD menuje naredite s DVD authoring programi.

Moje mnenje je da je Pinnacle smet od programa.
LP, Gregor GRE^

Milko# ::

boych:
Res je, da sem delal capture polovico z studio polovico pa z nekim drugim prog. (ne spomnim se s katerim). Finta je, da je video ze obdelan na kaseti z vsemi prilepljenimi avdio dodatki in v studiu ni slo capture narediti za cel film... nekje me je celo zaj.... zaradi 16:9 razmerja, ki se mi je po pomoti pri snemanju vkljucil, tako da ni hotelo capturat dalje in sem ostalo z drugim prog. Zdaj pa nevem kako naj naredim capture, da lahko DVD zapecem....

lp, m

GhEttO ::

Men je Pinnacle za kakšne domače filmčke čist okej,kerje enostavn.Drgač za bol resne zadeve pa Premierja uporablam.
Bi pa rad dobu kakšen dober program za DVD menuje delat.
Potemtakem v tem programčku nardim menu in združim že narete DVDje?A kvaliteta ostane ista?
hvala

pivmik ::

DA, če je kolikor toliko pameten program in ti ne gre še enkrat vsega prekodirat.
Poskusi DVD Architect 2
(pa namesto Premiere uporabljaj Sony Vegas 5 :P )
LP, Gregor GRE^

GhEttO ::

Picnik:ti že uporabljaš Sony vegas?Zanima me pa tud na spošno,če je že kdo uporabljal oba Sonyjeva programa?Mogoče kakšni komentarji...

pivmik ::

Ko sem jaz odkril Vegas sem se skoraj zjokal od sreče :)
Koliko časa in živcev sem zgubil z Premiere....
Vegas dela tekoče hitro, odzivno, stabilno in ima intuitiven vmesnik. Klikanje, menuji, bljižnice, toolbari in okna se obnašajo tako kot človek pričakuje v Windowsih.
Formati posnetkov ga ne mučijo kot Premiera, le za direktno podpro MP3 formatu moraš inštalirat MPEG Plugin. Malo pameten uporabnik pa itak bo pretvoril MP3 v natisnjen WAV pa zadeva rešena.
Z Vegasom lahko narediš tudi 3D surround (5.1) zvok, kar ne zmoren noben drugi program (dosegljiv navadnim smrtnikom). Ima odličen preview, v katerem lahko v realnem času gledaš večino efektov. Če pa je slučajno procesor prepočasen se temu Vegas prilagodi, ali pa kar sami nastavite, manjšo resolucijo oz. slik na sekundo predogleda. Preview lahko tudi gledate na eksternem monitorju oz, MiniDV kameri, katero je po možnosti prikljopljena na Televizijo.
Ne vem če so v verziji 5 zrihtali podporo TV-out, ki je vgrajena v grafične kartice(nVidia, ATi), sicer pa lahko rešite s TVout tako, da razširite namizje na drugi display device- Televizijo in nato premaknete okno s predogledom na ta razširjeni desktop.

Vegas uporabljam (ok, zadnih nekaj mesecev ga nisem nič, imam druge posle).
Uporabljal sem tudi Sony DVD Acrchitecht 1.0, pa se mi je zdej najbolj uporaben od vseh ostalih, čeprav je bil pomanjkliv (pač verzija 1.0), tako kot vsi ostali DVD Authoring programi, a vsaj ni bil hroščat.
Verzije 2.0 pa nisem še poizkusil, so pa že po moje marsikaj porihtali.
LP, Gregor GRE^

marS ::

:D Vegasa še nisem probal, ma Premier je vsaj meni osebno zakon. še posebej v 6.5 alpa ta nova CS. Export gre v vse formate k so na trgu in to kr kvalitetno. res je da rabiš nekaj časa štrebanja, ma tolk pa tut ne. Za nardit filmček iz svojih posnetkov pa itaq uporabiš samo kakih 10% možnosti programa. Vsekakor priporočam Premiere, pri malo boljših video karticah ga dobiš zraven /alpa si ga dobil, zadnje cajte nisem nič kupoval:)) /. no, video je še vedno za računalnik problem, btw: s tem se ukvarjam že kakih 10 let, ne bom rekel da ful obvladam, pač toliko kot mi rabi, ma do sedaj je zame najbolj intuitiven program za obdelavo videa Premiere, za sliko pa Photoshop. Sploh pa je moje mnenje, da je video montaža in dvd mastering že nekaj kar presega povprečnega userja in se je potrebno mal pomartrat.

No par dni nazaj sem snel Avidov Free DV, Avid je vrhunska firma v svetu videa, program je brezplačen, vendar se moraš registrirat in potem dobiš kodo za uporabo. Registracija je tukaj, link na strani programa ne deluje. Zanima me vaše mnenje, zaradi pomankanja časa ga še nisem izprobal.

Za DVD menije, najbolj enostavne je pa dober NeroVision Expres. je ddodatek Nerotu, kdor je kupil DVD pekač in je zraven dobil še Nerota od 6.0 naprej si ga lahko brezplačno sname. Program je idiotski, kot kak Dr.DivX, za vsak korak te vpraša tko da res ni problem delat z njim. naredil sem kar nekaj dvd menijev in vedno brez problemov.
Torej=> moj predlog je: Naučit se v Premieru zmontirat film, video, sekvenco, itd... potem to v Premieru exportirat v mpeg2 in skozi NeroVisionExpres importirat mpege ter narediti DVD meni. Sicer ta VisionExpres vzame katerikoli vir, tudi divxe, dvje, avije, itd... vendar nima ravno najboljšega mpeg2 koderja tko da je boljše /spet ponavljam - to so moje izkušnje/ vse prej nardit v Premieru in potem šele dvd mastering.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

pivmik ::

Avid Free DV sem jaz sprobal.
Napisan v Javi, počasen kot smrt.
Uporabniški vmesnik ... PORAZEN!
Izbrisal sem ga v roku nekaj minut.
Za bruhat, dosti hujši od Premiere, ma niti primerjast se ne more.
LP, Gregor GRE^

CaqKa ::

naslov teme je: Kako iz DV narediti DIVX?

o dvdjih se prosim gremo drugam menit.

marS ::

:D o.k., o.k.,
No jaz sem svoje povedal: DV v Premier in potem exportirat movie v .avi z divx codecom. That's all.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

GhEttO ::

OK,,,pol pa mene zanima ker xvidov kodek uporabljate?

marS ::

Pri Premieru je čist vseen keri kodek uporabljaš. Ko posnetek zmontiraš (ali pa samo importiraš file, torej brez montaže) greš na opcijo File=>Export Timeline => Movie => Settings in potem izbereš microsoft avi ter mu nadalje => Next določiš kateri Compressor oz. kodek boš uporabil za export oz. shranjevanje. Tu se ti odprejo vsi kodeki ki jih imaš v računalniku, torej izbereš pač en xvid, divx ali pa katerikoli drugi kodek v katerega želiš exportirati.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: marS ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[uradna tema] Pinnacle (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
13419795 (7341) dire
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375332 (4160) m1h4
»

kvalitetni video po prenosu iz dv kamere ?

Oddelek: Zvok in slika
81174 (1028) SasoS
»

Obdelava filmov

Oddelek: Zvok in slika
163766 (3529) pivmik
»

Iz DV v DVD zapis

Oddelek: Zvok in slika
252082 (1872) pivmik

Več podobnih tem