Forum » Loža » DOGe Coin
DOGe Coin
kanida ::
A mislite da se splača investirat v 1100€ mašino ki bi dala 2800 Kh/s
To mi na dan prinese 14€ kar je v mesecu dni 420€ in v letu dni je to 5040€....
In od tega denarja bi investiral 3000 evrov v opremo kar znaša 9500 Kh/s kar mi prinese 50/dan 1500/mesec in 18000/leto....
A bi to šlo kot si jaz zamišljam?
Seveda minal bi večinoma doge ali litecoin ampak če bi te propali oziroma se zmanjšali vrednost še vedno obstajajo druge valute je tako?
To mi na dan prinese 14€ kar je v mesecu dni 420€ in v letu dni je to 5040€....
In od tega denarja bi investiral 3000 evrov v opremo kar znaša 9500 Kh/s kar mi prinese 50/dan 1500/mesec in 18000/leto....
A bi to šlo kot si jaz zamišljam?
Seveda minal bi večinoma doge ali litecoin ampak če bi te propali oziroma se zmanjšali vrednost še vedno obstajajo druge valute je tako?
hojnikb ::
Upoštevaj, da težavnost/vrednost niha, s tem tudi zaslužek. Potem maš še elektriko (ki ni zanemarljiva)... Pa bojazen, da se nekoč pojavijo asic minerji, ki bi naredilo GPU miniranje neuporabno....
Če maš 1.1kEUR viška, potem go ahead. Če nimaš nič in pričakuješ sigurn zaslužek, potem raje ne..
Če maš 1.1kEUR viška, potem go ahead. Če nimaš nič in pričakuješ sigurn zaslužek, potem raje ne..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Ja no če kupim opremo lahko samo upam da se ne pojavijo ASIC minerji.....
Kako pa je bilo pri BitCoinu čež koliko časa so naredili ASIC Minerje?
kr jutri se asic minerji nebojo pojavl, enkrat to leto pa zna že kaka firma dat v prodajo kak produkt.
#brezpodpisa
Siddh ::
Še vedno lahko opremo potem prodaš za 20% nižjo ceno če se pojavijo ASIC minerji za scrypt. Ampak ta scenarij je malo verjeten, namesto litecoina in dogecoina pa je še ogromno drugih alternativ, nekatere so že zdaj bolj profitabilne.
Hayabusa ::
"Govori" se že od začetka leta, vendar jih pred poletjem ni za pričakovati.Vsaj masovno ne.
No če pred poletjem ni za pričakovat se potem bi splačalo ker če bi minal Doge Ali Litecoin kot je tudi Siddh rekel tudi druge ki so bolj profitabilne ampak doge in lite so trenutno najbolj stabilni...
Če bi z opremo za 1100 evrov naminal 400 evrov na mesec bi izplačal v treh mesecih se pravi nekje do poletja....
Važno mi je da nisem na izgubi...Res je da rskiram ampak če se ASIC minerji nebodo pojavili tako hitro se verjetno splača..?
Če bi z opremo za 1100 evrov naminal 400 evrov na mesec bi izplačal v treh mesecih se pravi nekje do poletja....
Važno mi je da nisem na izgubi...Res je da rskiram ampak če se ASIC minerji nebodo pojavili tako hitro se verjetno splača..?
raje si kupi za 100€ bitcoinov in trguj z njimi :)
Vsaj neboš v štartu na veliki zgubi.
Vsaj neboš v štartu na veliki zgubi.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Kako pa poteka to trgovanje?
A to kupiš BTC in čakaš da se vrednost zdigne in nato prodaš?
A to kupiš BTC in čakaš da se vrednost zdigne in nato prodaš?
kupiš BTC, naložiš na eno borzo (recimo cryptsy) in kupiš z btc nek coin, v katerega verjameš :)
#brezpodpisa
Aha pametno...
Sem pred par dnevi je extremecoin poskočil za 750% ampak je za ene 20 minut spet šel na normalno vrednost :D
Koliko časa pa borza potrebuje da odobri nakup oziroma menjavo coinov?
Sem pred par dnevi je extremecoin poskočil za 750% ampak je za ene 20 minut spet šel na normalno vrednost :D
Koliko časa pa borza potrebuje da odobri nakup oziroma menjavo coinov?
jest10 ::
markosk ::
A mislite da se splača investirat v 1100EUR mašino ki bi dala 2800 Kh/s
Mislim ,da 1100EUR ne bo dovolj za 2800kh/s. Toliko bi nekje dal samo za 4x 280x, kje so še vse ostale komponente, kabli?
Kaj vse si štel pod teh 1100EUR?
+ tisti izračuni na coinwarz so zgolj informativni in se zelo spreminjajo. V mojem primeru je dnevni izplen vedno manjši kot naj bi bil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: markosk ()
Ja no če kupim opremo lahko samo upam da se ne pojavijo ASIC minerji.....
Pa tudi če se pojavijo scrypt ASICi. Bo hitro ratalo več kovancev s SHA-3 itd, ki se tudi lepo minirajo z grafičnimi.
Aha
Ja to je tudi res...
Verjetno bom kupil par delov in kombiniral z domačim računalnikom....
Skupna konfiguracija bo:
ASROCK H61 Pro BTC
Intel i5 3350p 3,1 Ghz
8GB 1600 Mhz RAM (2X4)
128GB Samsung SSD 840
Radeon HD 7850 2GB
Plus naslednje grafične samo se moram še odločit ali bom kupil rabljene ali nove:
Rabljene: 6990,R290,R280X
za isto ceno kot nove: 4X R270
Ampak verjetno se bom odločil za rabljene ker za manjšo ceno dobim večji hashrate...
Potrebujem samo še napajalnik katerega bom dodal k obstoječemu LC Power 500W ki bo poganjal matično,procesor,disk,ram in radeon hd 7850 2GB...Drugi napajalnik pa ostale grafične
dottor ::
i3 in 2GB rama bo dovolj.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
nerabiš i5ke..
Vem ampak ga bom vzel z domačega računalnika iz katerega bom vzel tudi ram,disk,grafično,napajalnik tako da bom tudi procesor ker mi sam nebo nič koristil
Iz domačega bi vzel:
I5
8gb rama
500W Napajalnik
Radeon HD 7850 2GB
SSD 128GB
In vse skupaj dodal na matično ASROCK H61 Pro BTC ki ima podporo za Procesorje 1155 8Gb rama 6x Pci 1x ter SATA
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kanida ()
vorantz ::
nerabiš i5ke..
Vem ampak ga bom vzel z domačega računalnika iz katerega bom vzel tudi ram,disk,grafično,napajalnik tako da bom tudi procesor ker mi sam nebo nič koristil
Iz domačega bi vzel:
I5
8gb rama
500W Napajalnik
Radeon HD 7850 2GB
SSD 128GB
In vse skupaj dodal na matično ASROCK H61 Pro BTC ki ima podporo za Procesorje 1155 8Gb rama 6x Pci 1x ter SATA
500w napajalnik za 2800khs?
Nope
seveda..
Verjetno bom šel z I5 ker če bi kupil cely ga nebi imel kje porabiti prodal pa ga nebi ker ko bi se mi minanje po treh meseci obrestovalo oziroma povrnilo bi naredil en manjši Media Center...
Medtem pa ko bi i5 bil na mining biuld bi poganjal kakšen file server z zunanjim 1TB diskom ter par virtual machine ker imam 100/50 povezavo ki bi jo pa lahko dobro izkoristil
Hayabusa ::
Potrebujem samo še napajalnik katerega bom dodal k obstoječemu LC Power 500W
Here we go again...
https://slo-tech.com/forum/t592510/p433...
dottor ::
Po verjetno si je še kak LCPower ki je že v letih.
Jaz mojega v HZPC/LAN Party kišti morem menjat ob prvi priložnosti ker samo čakam kdaj bo izdahnu (ga imam že 8 let).
Jaz mojega v HZPC/LAN Party kišti morem menjat ob prvi priložnosti ker samo čakam kdaj bo izdahnu (ga imam že 8 let).
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
Potrebujem samo še napajalnik katerega bom dodal k obstoječemu LC Power 500W
Here we go again...
https://slo-tech.com/forum/t592510/p433...
Ja vem da LC POWER ni dober ampak če ga že imam in mi je dosedaj brez problema poganjal I5,HD 7850,8GB rama ter 2 diska ob polni obremenitvi(mining in virtual machine) bo lahko tudi brez problem poganjal isti biuld samo brez enega diska ter drugo matično za vse ostale grafične pa bom uporabil druge napajalnike...
Problem je samo s katerimi napajalniki bom lahko poganjal-6990,R290,280X
Zgodovina sprememb…
MrBrdo ::
Poznam dva ki jima je crknil LC Power po enem dnevu majnanja. Pozabi tisti napajalnik, ti bo še scvrl plato ali grafične.
MrBrdo
Poznam dva ki jima je crknil LC Power po enem dnevu majnanja. Pozabi tisti napajalnik, ti bo še scvrl plato ali grafične.
Katere napajalnike mi potem priporočate?
Samo zdej me še zanima kaj bi vi vzeli biuld 1 ali biuld 2
1)
http://www.bolha.com/racunalnistvo/graf...
2)
5x http://www.agt.si/racunalniska-oprema/g...
Zgodovina sprememb…
Aha zdej je odvisno kaj bom vzel kot sem v zgornjem postu podal linke od rabljenih in novih....
Ampak če lahko poganja 5x270 bo verjetno tudi 6990,r280x,radeon hd 7850, ter r290?
Ampak če lahko poganja 5x270 bo verjetno tudi 6990,r280x,radeon hd 7850, ter r290?
Aha zdej je odvisno kaj bom vzel kot sem v zgornjem postu podal linke od rabljenih in novih....
vse te hkrati ti bo 1kW težko gonu.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
MeGreat ::
Dober 1kw bi komot to gonil.. r290 300w, r280 250w, tisti dve skupaj pa nimata 300 pomoje, ,100 pc, 100 rezerva
6990= 375W
290=275W
280X=250W
7850W=130W
Skupaj pride 1030W maksimalne porabe + sistem. Torej 1kW premal.
290=275W
280X=250W
7850W=130W
Skupaj pride 1030W maksimalne porabe + sistem. Torej 1kW premal.
#brezpodpisa
Ok nisem mislil, da 6990 toliko porabi. Brezveze pomoje uporabljati za hashing, kupi raje kakšno ki ma boljše razmerje
Ok nisem mislil, da 6990 toliko porabi. Brezveze pomoje uporabljati za hashing, kupi raje kakšno ki ma boljše razmerje
dooh, če je pa dvojederna kartica..
Kaj bi potem ceneje prišlo 2X 1000W ali 1500W?
najbolj optimalno je recimo 7/850W x2
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Aha Kaj se tiče pa 6990 je rabljena 320EUR in dobim 880 Kh/s kar mislim da je ceneje kot 2x 270 ki staneta 330 in mi skupaj dasta 870..pa še nerabim dva raiserja kupovat
Zgodovina sprememb…
dve 270 bosta porable manj kot 6990..
in za rabljeno 6990 je 320EUR velik..
Morda je veliko ampak če gledamo z strani mininga je dobra cena glede na Kh/s...
Ker čez nekaj časa ko bi zaslužil z minanjem dovolj denarja za "UPGRADE" morda kakšne 290x ali morda kaj podobnega bom naredil si en gaming pc in bi dal kar 6990 noter.
Zgodovina sprememb…
HotIce ::
Pozdravljeni
Jaz imam trenutno en mining rig in me zanima kako bi lahko gledal preko prenosnika ekran od mining riga preko interneta?
In rad bi da mi program ne porabi veliko Kh/s
Jaz imam trenutno en mining rig in me zanima kako bi lahko gledal preko prenosnika ekran od mining riga preko interneta?
sj lahko preko vmesnika od poola gledaš hashrate..
Če ti je to cilj..
Če ti je to cilj..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
shadow1975 ::
Pozdravljeni
Teamviewer je dober program za dostop do odaljenega računalnika.
Glede mojih težav z grafično sem na ebayu naročil TESLA R2 800W za 124€ iz Nemčije. Pa da vidimo, če bo pomagalo.
HotIce ::
Ja res je da lahko gledma iz poola amapak rad bi imel celoten nadzor ker bi rad splemljal temeprature in celotno namizje.......
Zanima me pa tudi če je možno imeti wallet na več računalnikih?
Kako je z TeamViewer a je hiter alo požrešen?
Zanima me pa tudi če je možno imeti wallet na več računalnikih?
Kako je z TeamViewer a je hiter alo požrešen?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotIce ()
Steinkauz ::
Tolk v vednost, če imate več grafičnih, dejte pazit da se ne pregrevajo.
Jst sm mel jih precej skupaj k mam p5q pro in 2 grafi.
Tista, ki je bla vmes med procom in spodnjo grafo je mela 90 stopinj.
No in mi je skurilo en kondenzator in je grafa fuč.
Sej verjetno bo servis dal novo, sam vseen.
Ena mi je pa že 14 dni nazaj crknla, sam sm mislu da je bla pač defektna k je po 2eh dneh crknila.
Tko da al sm na slabo serijo naletu al je pa 90 stopinj gpu killer.
Jst sm mel jih precej skupaj k mam p5q pro in 2 grafi.
Tista, ki je bla vmes med procom in spodnjo grafo je mela 90 stopinj.
No in mi je skurilo en kondenzator in je grafa fuč.
Sej verjetno bo servis dal novo, sam vseen.
Ena mi je pa že 14 dni nazaj crknla, sam sm mislu da je bla pač defektna k je po 2eh dneh crknila.
Tko da al sm na slabo serijo naletu al je pa 90 stopinj gpu killer.
90 stopinj je veeeeliko preveč.. 70 stopinj nekje za dolgoročno laufanje je že zgornja meja pomoje
Jst ::
me zanima kako bi lahko gledal preko prenosnika ekran od mining riga preko interneta?
CgWatcher, pa preberi si API Readme od cgminerja, da prav nastaviš --api-allow in še nekaj parametrov. Sem že razlagal nekje...
kanida: Pa ti računaš tudi elektriko? 1500W ni malo. Sicer pa ne moreš kar kupiti nekaj grafičnih in začeti služiti. Če bo trg takšen, kot je trenutno, potem da, vendar nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Upam, da je ta denar, ki ga misliš zapraviti, denar, ki ga ne bi pogrešal.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Etherum mining (rudarjenje) (strani: 1 2 3 4 … 60 61 62 63 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 506852 (115583) | Jagdpanter |
» | Litecoin (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 134757 (72484) | -žiga- |
» | Mining Biuld POMOČ (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15423 (13781) | mmzzor |
» | DURS vam večine dobičkov od bitcoinov ne bo obdavčil (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 48213 (40910) | Machete |
» | Catcoin (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16803 (13835) | papasmrk |