» »

DOGe Coin

DOGe Coin

««
29 / 40
»»

Jst ::

edit: glede DOGe:
Čeprav se je block razpolovil, se dobiva približno enako na dan zato, ker je difficulty padel iz 2K na 900.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

aljazf ::

Kateri kovanec trenutno rudarite?

Jaz imam 2x R9 290 na Litecoin (rudari počasi in sigurno, mogoče ni toliko dnevnega profita, je pa siguren 1/2 letni ali letni dobiček).
Z 2x R9 280 pa poizkušam srečo z Flappy coin :) Kar nekaj časa sem rudaril tudi USDe, ampak je trnutno precej izgubil vrednost in ga imam na zalogi, kakor tudi Karmacoin, Lemoncoin in Dogecoin. :)

Kateri je vaš 'skriti' adut?

MeGreat ::

pandacoin prva dva dni po releasu, zdaj vertcoin

Krigl ::

maxcoin. En Radeon 7950 (ali pa dve 7850) pridela cca. 4-5 kovanckov na dan

FlyingBee ::

Krigl je izjavil:

maxcoin. En Radeon 7950 (ali pa dve 7850) pridela cca. 4-5 kovanckov na dan

več kot tri meseca za 1 BTC

Zgodovina sprememb…

Krigl ::

pred parimi dnevi jih je bilo se 10/dan, pa cena je bila za 60% visja...

kanida ::

No moj prijatelj se tudi spusca v mining in ga zanima ce se splaca investirat v 280x ki stane 300 evrov in en slabsi napajalnik ravno tako da bo napajal samo graficno....
Vse skupaj z eno starejso grafo bi dobil priblizno 1000Kh/s in ga zdej zanima ce se to splaca....
Verjetno bo minal Doge?

hojnikb ::

kanida je izjavil:

No moj prijatelj se tudi spusca v mining in ga zanima ce se splaca investirat v 280x ki stane 300 evrov in en slabsi napajalnik ravno tako da bo napajal samo graficno....
Vse skupaj z eno starejso grafo bi dobil priblizno 1000Kh/s in ga zdej zanima ce se to splaca....
Verjetno bo minal Doge?

nope nope nope
#brezpodpisa

Aha ker sem na tistem kalkulatoru izračunal da bi na mesec približno dobil 120-150 EVROV....
Zanima ga še kaj pa za opremo za eno 1000-1150 evrov (podobno si tudi jaz mislim nabavit) kjer bi dobil približno 3000 Kh/s?

grenius ::

Je dobra izbira 2x po r9 280x? To je nekje 1600kh/s.

Vikking ::

Če komu pomaga dodatna nastavitev v cgminerju, nastavitev od 75-100 (nekateri poročajo o povprečnem zmanjšanemu R in nekaj % povečanemu WU):
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

Koliko je dejanski hashrate 280x?
Ma kdo, testiral?

kanida je izjavil:

Ma kdo, testiral?

720-750kh/s

Vikking je izjavil:

kanida je izjavil:

Ma kdo, testiral?

720-750kh/s

Videl sem da nekateri dobijo tudi 800..A je to odvisno od grafične ?

tudi, predvsem pa od nastavitev in voltaže. Nekateri probajo stisnat max in dvignejo voltažo (tako lahko pridejo tudi do 800kh/s), je pa dobro da z nižanjem voltaže ne izgubiš hashrate. Kar pa posledično pomeni veliko nižje temperature GPU-ja in rama, ter seveda porabo elektrike, tudi HW error je lahko posledično manjši.

ena r9 280x lahko požere s slabšim napajlnikom brez problema za 20EUR/mesec elektrike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vikking ()

Aha ker moj prijatelj bi rad kupil 280x in samo preko pretvornika iz pci1x v 16x na pci 16 pa bi imel hd 7850 Turbo...
Tako da mu bi ta konfiguracija prinesla 1050 Kh/s kar pomeni 5 evrov na dan z minanjem coinov....Kot mi je že "hojnikb# povedal da se ne splača bi prosil še mnenje od koga drugega.

No gledal je tudi rabljeno 6990 4GB ki pa naj bi imela hashrate 880 a je to res?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kanida ()

Ja zračuni si. Vse je že bilo povedano, linkano, koliko prinese miniranje najbolj profitabilnih kovancev.

6990 požere pa čuda štroma (čez 400w). Če znižana voltaža na r9 280x požere cca. 250w. Si zračuni razliko v kh/s / W med 6990 in 280x.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vikking ()

objektivno, viking, a si kaj profitiral že?

Seveda. S tem da jaz ne miniram profitabilnih kovancev, ker je zaslužek nikakršn.

Vikking je izjavil:

Ja zračuni si. Vse je že bilo povedano, linkano, koliko prinese miniranje najbolj profitabilnih kovancev.

6990 požere pa čuda štroma (čez 400w). Če znižana voltaža na r9 280x požere cca. 250w. Si zračuni razliko v kh/s / W med 6990 in 280x.

Če 6990 pokuri res 400w+ je najbolje kupiti 280X pa še malo overclockat tako da dobim pribložno 770Kh/s...

A bi bil tale napajalnik dober da bi poganjal samo grafično kartico?
http://www.mimovrste.com/artikel/240003...

Ima 600W iskoristka pa ima verjetno vsaj 300W

Vikking je izjavil:

Seveda. S tem da jaz ne miniram profitabilnih kovancev, ker je zaslužek nikakršn.

A na profitabilne kovance misliš kot so Doge,Lite?
Seveda je zaslužek...Npr če bi minal en mesec z 1000 Kh/s bi dobil približno 140 evrov - 30 elektrika kar ti pride 100 evrov čistega zasluška če štejemo nihanje dogov in podobnih zadev.

Zgodovina sprememb…

Ja jaz furam 1x r9 280x na LC-ju 650w. Gre brez problema, poraba (efektivnost napajlnika), pa vleče čuda štroma iz vtičnice.

kanida: zaslužek je nikakršn, ker bi čakal 3 mesece da izplačam investicijo lol. Nikakršn. Ima drug sistem, ki mi deluje, seveda pa je potem potrebno biti potrpežljiv.

Vikking je izjavil:

Ja jaz furam 1x r9 280x na LC-ju 650w. Gre brez problema, poraba (efektivnost napajlnika), pa vleče čuda štroma iz vtičnice.

kanida: zaslužek je nikakršn, ker bi čakal 3 mesece da izplačam investicijo lol. Nikakršn. Ima drug sistem, ki mi deluje, seveda pa je potem potrebno biti potrpežljiv.

Ja no če investiraš 300-600 evrov se ti res ne splača čakati 3 mesece ker kot si ti rekel najdeš sistem z katerim si bil odplačal lahko že v enem mesecu....
Jaz naprimer nameravam v tem mesecu investirat v 1200 Maximum Biuld ki bi dal 2800-3000 Kh/s....Se pravi da na dan bi naminal za 15-18 evrov dogov kar pomeni da odplačam v treh mesecih AMPAK v naslednjih mesecih bom zaslužil za še en takšen biuld...in tako naprej dokler se ne konča :D
Če bi se tale doge ali morda kakšen Leaf,lite coin obdržali bi lahko v letu dni masno zaslužil in z tem denarjem (polovico) investiral v boljšo opremo polovico pa si vzameš kot zaslužek...

Seveda če pa imaš čas in voljo lahko dobiš celoletni zaslužek že v 2 mesecih ;)

Zgodovina sprememb…

Še vedno miniraš najbol profitabilne. V tem pogledu je zame zaslužek kakorkoli obrneš še vedno nikakršn.

Časa mi je veliko pobralo da sem si nastavil svoj sistem (sedaj vem kaj iščem, kaj miniram, kaj čakam, kaj spremljam). Sedaj pa sem še vložil nekaj zaslužka v kovance za dolgoročno investicjo. Tudi trenutna vrednost BTC-ja je takšna da čakam z izplačilom. Pa sem nekaj tega vrnil v igro.

HotIce ::

Jaz če bi imel možnost opreme ki bi mi dajala 3000 Kh/s bi bil bogat...
No bom kar svoj sistem povedal....

Npr Cosmoscoin-u vsakih 6 ur približno zraste vrednost z minanjem "3000Kh/s" iz 2€ Na 30€....
Se pravi da čez dan minaš samo cosmoscoine in čakaš dokler vrednost ne zraste..
In tako naslednji dan zopet drugi coin npr Starcoin ki je tudi podoben cosmu v vrednosti...

Na kratko:
Vsak drugi dan minaš drugi kovanec in redno spremljaš grafe in vrednosti in ko vrednost zraste ga lepo prodaš...PROFIT je zagotovljen.

HotIce je izjavil:

Npr Cosmoscoin-u vsakih 6 ur približno zraste vrednost z minanjem "3000Kh/s" iz 2€ Na 30€....
In tako naslednji dan zopet drugi coin npr Starcoin ki je tudi podoben cosmu v vrednosti...

Na kratko:
Vsak drugi dan minaš drugi kovanec in redno spremljaš grafe in vrednosti in ko vrednost zraste ga lepo prodaš...PROFIT je zagotovljen.

Ja samo problem je če boš ti dokler traje takšen zdvig vrednosti našel kupca ;(

krneki0001 ::

HotIce je izjavil:

Na kratko:

To ne deluje. Sem sprobaval na začetku, pa ne poije vode, ker je treba vsak dan spremljat v nulo ves trg, borze in še veliko sreče imet.

Najbolj se splača en sam stabilen kovanec rudarit, da imaš "redne prihodke", potem pa s temi kovanci operiraš na borzi.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Kako misliš operirat na borzi?
A si mislil tako da jih menjaš v BTC in prodaš?

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Ja na borzi jih zamenjaš za drugo valuto (BTC, LTC, ...). Na borzi potem spremljaš ostale valute in jih kupuješ ko naraščajo in prodaš ko narastejo dovolj, da si v dobičku.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

kateri je pravi naslednik DOGE-ja?

kr?en ::

kr?en je izjavil:

DOGE je forknil.

http://www.reddit.com/r/dogecoin/commen...

Kaj pomeni forknil ker jaz že dva dni nemorem izplačat coine v wallet...
Imam jih pa kar veliko...;(

Pa še a je možno dovolj zaslužiti samo z rudarjenjem brez da spreminjaš v druge valute?
Npr doge,lite pri 3000 Kh/s

Nevem kaj zate pomeni "zaslužiti". Tečaji nihajo.. sicer v plusu si **skoraj ** zmeraj (pač da pokriješ elektriko), vprašanje pa je kdaj si povrneš investicijo.

Kater kovanec se splača rudariti (doge ne omenjat :) ) ? Vertcoin je tok padu da se mi sploh nekak ne splača več, pandacoin ima difficulty previsok ker je čist shypan kovanec, max coin se mi zdi antipatičen odkar so mi pri lauchu zgubil lepo število kovancev

Balaton ::

Vikking, kaj se trenutno dogaja z LEAF-om in MEOW-om?

Machete ::

kanida je izjavil:

kr?en je izjavil:

DOGE je forknil.

http://www.reddit.com/r/dogecoin/commen...

Kaj pomeni forknil ker jaz že dva dni nemorem izplačat coine v wallet...
Imam jih pa kar veliko...;(

Pa še a je možno dovolj zaslužiti samo z rudarjenjem brez da spreminjaš v druge valute?
Npr doge,lite pri 3000 Kh/s

Če boš še dva meseca to spraševal po forumu, kot to že, boš zamudil še več kot si že do sedaj.
Kupi in začni šopat grafe.
Vedi pa da so stroški z riserji, napajalci, veliko časa gre preden vse naštimaš, pogruntaš vsako grafo posebaj, štej elektriko, misli na hlajenje, ker se bliža pomlad in poletje in 10°C razlike v zraku pomeni namesto sprejemljivih 80°C na grafi krepkih 90 itd.. RAčunaj, da ti grafa lahko spreže in si hitro na zelo majhnem hashu, dokler ne najdeš zamenjave itd itd..
Ni samo da vtakneš v vtičnico in potem samo šteješ coine in eure..

Na koliko stopinj vi laufate grafe? Jaz imam svojo na 70 pa se mi zdi že kar visoko..

Buggy ::

undervoltana in rahlo navita 7950 (1075mV@1040Mhz GPU)

max 74-76 stopinj celcija, obrati na ventilatorju 85% (3600 obratov) je skupaj se z eno grafiko v zaprtem ohisju a vseeno prevetrenim

undervoltana in rahlo navita 7950 (1080mV@1040Mhz GPU)

min 71 stopinj celzija obrati na 1500 obratov v drugi masini, kjer je sama notri in masina v kleti pri odprtem oknu :)

gost987 ::

2x gigabyte 7950 (970mV@900Mhz cca 550Khash)
spodnja grafa 68-75
zgronja grafa 73-79

Obrati na obeh nastavljeni na 34% v odprtem ohišju, pc postavljen v neogrevanem hodniku, ki pa hitro rata topel

Hayabusa ::

kanida je izjavil:

Vikking je izjavil:

Če 6990 pokuri res 400w+ je najbolje kupiti 280X pa še malo overclockat tako da dobim pribložno 770Kh/s...

A bi bil tale napajalnik dober da bi poganjal samo grafično kartico?
http://www.mimovrste.com/artikel/240003...

Ima 600W iskoristka pa ima verjetno vsaj 300W

Vikking je izjavil:

A na profitabilne kovance misliš kot so Doge,Lite?
Seveda je zaslužek...Npr če bi minal en mesec z 1000 Kh/s bi dobil približno 140 evrov - 30 elektrika kar ti pride 100 evrov čistega zasluška če štejemo nihanje dogov in podobnih zadev.

LC je dober samo za office pcje sporabo max 250W.
Kupi xfx 450 (mlacom/tujina)) če boš imel eno grafično notri.

gost987 ::

Kako vam kaže kej porabo GPU-Z, meni kaže cca 90A se pravi P=UxI (90A x 0,97V = 87W). Se pravi poraba 87W, meni se zdi to nekam malo za 7950

Nevem zakaj bi tistega lc-ja kupoval, razen če imaš zastonj elektriko potem je ok, drugače se ga pa izogibaj

za 3x 290, če bi se dalo kje dobit EVGA 1300W G2 Gold bi bilo tudi dobro, ax1200 je super, ampak drag

FlyingBee je izjavil:

za 3x 290, če bi se dalo kje dobit EVGA 1300W G2 Gold bi bilo tudi dobro, ax1200 je super, ampak drag

EVGA 1300w g2 gold maš na ebay-u za 230€ s poštnino. Glej italijanski ebay, sam sem že naročil :).

subby ::

nvidiina 750ti bo zmožna pri 60W(brez dodatnega napajanja) dosegat 300kh, sam cena pri nas bo najbrž navita, kot za vse ostalo
v US je baje okoli 150$

Da z 60W doseže takšne performanse, bo moral AMD resno razmisliti o GCN. Če bi šel iskati stare moje poste, bi našel, kako sem bil na začetku skeptičen glede VLIV5, ko je PR predstavljal arhitekturo za 4000 serijo, kot lego kocke (skalabilne od low end do high end kartic). Očitno bo moral AMD ukrepati. Kar mi je pa še bolj zanimivo, je pa to, da je kljub rudarjenju in s tem povišanju povpraševanja in cen AMD kartic, Nvidia stala ob strani in prodala več kot AMD (ne vem, kako je bilo to mišljeno, ko sem poslušal podcast nekaj dni nazaj - verjetno finančno). In ob tem niso počivali, Maxwell je showcase, kakršnega že dolgo ne pomnim - 60W?!!

Upam, da Nvidia doseže, da postanejo 2x8pin in 1000W napajalniki thing of a past, razen za res ekstremne primere. Maxwell je na dobri pot, da se to uresniči.

subby je izjavil:

nvidiina 750ti bo zmožna pri 60W(brez dodatnega napajanja) dosegat 300kh, sam cena pri nas bo najbrž navita, kot za vse ostalo
v US je baje okoli 150$

verjetno bo 74W kot so zdaj nereferenčne 750ti-ke, ker pa je na meji 75W, dodajo še 1 6pin zraven, da so na varni strani ... cene pa bodo ravno zaradi tega visoke, ja

NightHawk ::

Eno vprašanje glede tega - nvidia potrebuje CUDAminer. Lahko vse coine rudariš s tem programom? Ali ga vsi podpirajo?

scrypt kovance.

NightHawk ::

In to so vsi, razen Bitcoina kajne?

Dejan99 ::

NightHawk je izjavil:

Eno vprašanje glede tega - nvidia potrebuje CUDAminer. Lahko vse coine rudariš s tem programom? Ali ga vsi podpirajo?

We can do scrypt (Litecoin, Dogecoin, etc...) and scrypt-jane based coins (Yacoin, Ultracoin, etc...) as well as the keccak based Maxcoin. Vertcoin is also supported. I am also considering adding Blake256 for BlakeCoin.

Vir

Katera grafa je trenutno best buy?
««
29 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Etherum mining (rudarjenje) (strani: 1 2 3 460 61 62 63 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
3108506675 (115406) Jagdpanter
»

Litecoin (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
747134745 (72472) -žiga-
»

Mining Biuld POMOČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5415418 (13776) mmzzor
»

DURS vam večine dobičkov od bitcoinov ne bo obdavčil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
17648204 (40901) Machete
»

Catcoin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7816803 (13835) papasmrk

Več podobnih tem