Forum » Kaj kupiti » Rabljen netbook Asus Eee PC 1005PX - kupiti da ali ne?
Rabljen netbook Asus Eee PC 1005PX - kupiti da ali ne?
toloplus ::
Pozdravljeni!
Prosil bi za nasvet okoli (morebitnega) nakupa rabljenega netbooka Asus Eee PC 1005PX. Kolegica ga je kupila pred ca. dvemi leti in pol za 225 EUR, sedaj pa mi ga nudi za okoli 80 EUR, a je pripravljena ceno se malce spustiti. Netbook je bil redno v uporabi predvsem v prvem letu, nato pa bistveno manj.
Ali se ta model netbooka sploh se splaca kupit (glede na konfiguracijo (p/p) ter zahtevnost v danasnjem casu)?
Ce da, koliko bi bila po vase primerna cena zanj?
Vsekakor sem ze ugotovil, da bi moral dokupiti (zamenjati) vsaj palcko 2gb rama. Netbook bi se uporabljal predvsem za brskanje po spletu ter urejanje besedil.
Osnovni specsi :
Operating System: Windows 7 Starter/Genuine Windows® XP Home Premium
Display: 10.1" LED Backlight WSVGA (1024x600) Non-Glare Screen
CPU: Intel® Atom™ N450 Processor
Chipset:Intel® NM10 Express Chipset
Graphic Memory: DDR, 1 x SO-DIMM, 1GB
Storage:2.5" SATA2 160GB 5400rpm HDD
WLAN 802.11 b/g/n@2.4GHz
Bluetooth V2.1+EDR(Optional)
Camera: 0.3 M Pixel Camera
Audio: Hi-Definition Audio CODEC
Stereo Speakers
High Quality Mic
1 x VGA Connector
2 x USB 2.0
1 x HDMI
1 x Audio Jack (Headphone/Mic-In)
1 x Card Reader
Battery:8.5 hrs* , 6 cell, 2.2Ah/cell, 48Whr
Weight:1.27 Kgs (w/ 6cell battery)
Prosil bi za nasvet okoli (morebitnega) nakupa rabljenega netbooka Asus Eee PC 1005PX. Kolegica ga je kupila pred ca. dvemi leti in pol za 225 EUR, sedaj pa mi ga nudi za okoli 80 EUR, a je pripravljena ceno se malce spustiti. Netbook je bil redno v uporabi predvsem v prvem letu, nato pa bistveno manj.
Ali se ta model netbooka sploh se splaca kupit (glede na konfiguracijo (p/p) ter zahtevnost v danasnjem casu)?
Ce da, koliko bi bila po vase primerna cena zanj?
Vsekakor sem ze ugotovil, da bi moral dokupiti (zamenjati) vsaj palcko 2gb rama. Netbook bi se uporabljal predvsem za brskanje po spletu ter urejanje besedil.
Osnovni specsi :
Operating System: Windows 7 Starter/Genuine Windows® XP Home Premium
Display: 10.1" LED Backlight WSVGA (1024x600) Non-Glare Screen
CPU: Intel® Atom™ N450 Processor
Chipset:Intel® NM10 Express Chipset
Graphic Memory: DDR, 1 x SO-DIMM, 1GB
Storage:2.5" SATA2 160GB 5400rpm HDD
WLAN 802.11 b/g/n@2.4GHz
Bluetooth V2.1+EDR(Optional)
Camera: 0.3 M Pixel Camera
Audio: Hi-Definition Audio CODEC
Stereo Speakers
High Quality Mic
1 x VGA Connector
2 x USB 2.0
1 x HDMI
1 x Audio Jack (Headphone/Mic-In)
1 x Card Reader
Battery:8.5 hrs* , 6 cell, 2.2Ah/cell, 48Whr
Weight:1.27 Kgs (w/ 6cell battery)
hojnikb ::
če se maš kej rad, neboš kupil enojedernega atoma.
Just sayin' cous i was there..
Just sayin' cous i was there..
#brezpodpisa
blackbfm ::
Ta generacija netbookov je verjetno največji krš v zgodovini računalništva.. To ni niti za mp3je, ne pa za brskanje po spletu. Seveda če res ni druge možnosti, je boljše to kot nič, ampak to v najhujši sili! Bognedej da se ti začne kej updejtat..
toloplus ::
Najlepša hvala obema za nasvet. Bom vsekakor upošteval ;)
Ima morebiti kdo kakšno idejo/namig, kaj se trenutno splača kupiti (rabljen netbook za brskanje po spletu ter urejanje besedil) znotraj budgeta 100 EUR?
Ima morebiti kdo kakšno idejo/namig, kaj se trenutno splača kupiti (rabljen netbook za brskanje po spletu ter urejanje besedil) znotraj budgeta 100 EUR?
mirancar ::
imam podoben netbook (asus 1005ha-h) in ti lahk potrdim da je atom podn od podna
vseeno je vreden teh 80 eur, pod pogojem da je baterija še v dobrem stanju
moj (z 63Wh original baterijo) zdrži še danes 6 ur brez problema (polna svetilnost, wifi, gledanje dvd-rip)
prvo leto sem ga dosti uporabljal, potem sem ga 2 leti skoraj nič, zadnje mesece mi je pa spet postal priročen
moraš pa malo pazit na programsko opremo, ki jo uporabljaš
windows XP je edina varjanta, ki dela spodobno, windows 7/8 POZABI ker se ti bo računalnik zameril
chrome+adblock za brskalnik, vlc, mpc za video/mp3, in pa pazi da ne namestiš kake Jave, antivirusa in podobnih sranj z avtomatskimi posodobitvami ali pa tistih asusovih programčkov
brskat po spletu in urejat besedila se da, čeprav ni udobno, ker je mali zaslon z bogih 600px višine
za ta denar komaj dobiš še delujoč prenosnik (baterija 100% fuč), tako da netbook ti ima tukaj prednost baterije, majhnosti in 160gb v zameno za performance
pa še žal ti ga ni, tako da ga z lahkoto vzameš s sabo kamorkoli brez skrbi da ti ga kdo ukrade ali pade na tla...
2 GB rama tudi ne potrebuješ (škoda denarja), če upoštevaš nasvet da ne nameščaš in poganjaš živga boga gor, je rama Dovolj, čisti windows xp žre veliko manj kot 7/8
če ga vzameš naj ti bo to 2. ali 3. alternativni računalnik za na kavč/wc/morje, obnese se vseeno 100x bolš kot tablica za ~100 eur
vseeno je vreden teh 80 eur, pod pogojem da je baterija še v dobrem stanju
moj (z 63Wh original baterijo) zdrži še danes 6 ur brez problema (polna svetilnost, wifi, gledanje dvd-rip)
prvo leto sem ga dosti uporabljal, potem sem ga 2 leti skoraj nič, zadnje mesece mi je pa spet postal priročen
moraš pa malo pazit na programsko opremo, ki jo uporabljaš
windows XP je edina varjanta, ki dela spodobno, windows 7/8 POZABI ker se ti bo računalnik zameril
chrome+adblock za brskalnik, vlc, mpc za video/mp3, in pa pazi da ne namestiš kake Jave, antivirusa in podobnih sranj z avtomatskimi posodobitvami ali pa tistih asusovih programčkov
brskat po spletu in urejat besedila se da, čeprav ni udobno, ker je mali zaslon z bogih 600px višine
za ta denar komaj dobiš še delujoč prenosnik (baterija 100% fuč), tako da netbook ti ima tukaj prednost baterije, majhnosti in 160gb v zameno za performance
pa še žal ti ga ni, tako da ga z lahkoto vzameš s sabo kamorkoli brez skrbi da ti ga kdo ukrade ali pade na tla...
2 GB rama tudi ne potrebuješ (škoda denarja), če upoštevaš nasvet da ne nameščaš in poganjaš živga boga gor, je rama Dovolj, čisti windows xp žre veliko manj kot 7/8
če ga vzameš naj ti bo to 2. ali 3. alternativni računalnik za na kavč/wc/morje, obnese se vseeno 100x bolš kot tablica za ~100 eur
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri netbook?! (strani: 1 2 3 4 … 42 43 44 45 )Oddelek: Kaj kupiti | 278326 (98884) | MrStein |
» | Asus eee PC (strani: 1 2 3 4 … 52 53 54 55 )Oddelek: Strojna oprema | 226804 (35670) | hojnikb |
» | Najcenejši računalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7098 (5360) | jinzo |
» | Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 19919 (12537) | Kleemen |
» | prenosnik za vsakdanjo raboOddelek: Kaj kupiti | 1284 (1093) | bluefish |