» »

laptop kot router?

laptop kot router?

pisco ::

Stvar je taka:

imam hišni kino ki bi ga rad povezal preko wifi direktno s prenosnikom (dlna) od koder bi vlekel vsebino (filme...).

Vse to že lahko počnem, če povežem kino preko ruterja ampak je problem v slabem signalu, ker ruter ni najbližje kinu. Potem pa prihaja do štekanja mkv filmov. Zato sem mislil, da bi kino povezal preko wifi kar direktno s prenosnikom.

Na prenosniku imam win 7, nekaj sem že poskušal z raznimi virtualnimi AP ampak nekako noče delovat. Software mi pokaže da naj bi oddajal ampak ga dejansko ne vidim s kinom (niti s telefonom). Pomoje se virtualni ruter ne postavi kot bi moral.

Kakšen nasvet? (razen tega da naj ruter premaknem bližje kinu kar ni mogoče)

Hvala

pisco ::

Sami strokovnjaki so tukaj, pa nihče ne ve???

SaXsIm ::

če je možno, dd-wrt na router pa povečat moč oddajanja. Na laptopu ne moreš hkrati prejemati wifija in ga oddajati. Bi moral dostopati po kablu in narediti bridge med povezavama. Pa še, pri wifiju gre potem za ad-hoc povezavo, za katero ni nujno, da jo tv in telefon podpirata.
SaXsIm

telexdell ::

Brezžična povezava ti deluje teoretično s tam 50 Mb/s kar pomeni največji pretok tam 6 MB/s. Dejanski pretok se ti zmanjša zaradi prenosa kontrolnih podatkov, strojne opreme usmerjevalnika, število priključenih uporabnikov... Video datoteke so običajno posnete z variabilno bitno hitrostjo, zato je ob nekaterih scenah z veliko podrobnosti (eksplozije, jata ptic, gozd...) hitrost pretoka enostavno previsoka in pride do kockanja= izgube podatkov. Zaradi tega gledanje HD filmov z brezžičnimi povezavami tipa "g" pač ne gre vedno brez kockic, pa naj ta pretok teče preko usmerjevalnika ali neposredno iz računalnika na video predvajalnik.
Rešitev je kabelska povezava ali brezžična povezava tipa "n", kar pa ti mora podpirati tako video predvajalnik kot usmerjevalnik in računalnik.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

pisco ::

super, hvala vama za odgovore!

Zadevo sem malo spremenil in sicer sem blueray povezal z ruterjem kar z UTP, prenos na laptop je pa še vedno wifi - torej ruter prenaša film po wifi samo kot download, upload gre po kablu.
Pri filmih, ki so manj kot 1080i dela lepo, razen pri najvišji resoluciji 1080i pa ni vedno tekoče in se 1/3 filma kar zatika tako kot je telexdell obrazložil. Mislil sem, da bo 50 Mbs prenosa dovolj za tak film.

Sicer imam še starega linksysa wrt54gl, a novejši ruterji pa ne omogočajo višjega prenosa in bi na ta način rešil to težavo s predvajanjem HD filmov??


Poskušal sem tudi povezat blueray po utp direktno s prenosnikom, pa ni šlo, ker je dobil en čuden IP. Kakšna ideja kako se to rešuje? Ker mi je malo odveč prenašanje filmov na USB ključ/disk in potem preklapljanje, priklapljanje....eh, kako sem razvajen :)

Invictus ::

Prestavi router bližje, ali pa priklopi prenosnik na kabel.

Wifi je prešvoh za hudo kvaliteto filmov. Nima dovolj pasovne širine, pa še deliti si jo mora z ostalimi, npr pametnim telefonom.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

pisco ::

a direktno ruter na blueray po UTP kablu pa ne bi delovalo?


Kaj pa en tak ruter ki bi bil izključno za povezavo računalnik-blueray? piše da omogoča do 300Mbps...zdej a je to res?
http://funtech.si/si/vsi-oddelki/mrezna...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router? (strani: 1 2 3 4126 127 128 129 )

Oddelek: Kaj kupiti
64121252968 (1689) Vesoljc
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793563964 (793) c23po
»

n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
566047 (4647) b3D_950
»

daljši doseg wifi signala

Oddelek: Omrežja in internet
366581 (4894) maremare
»

Problem z wirelessom/brezžično anteno (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
588771 (7863) Jst

Več podobnih tem