Forum » Omrežja in internet » Problem z routerjem (internet dela samo na enem PC-ju)
Problem z routerjem (internet dela samo na enem PC-ju)
nejodagreat ::
Doma imam router Linksys WRT54GL in internet dela normalno samo na enem povezanem PC-ju, ki je povezan s kablom. Na drugih napravah (1 PC na kablu in 1 prenosnik na Wi-Fi + še 2 mobilnika) pa internet v glavnem sploh ne dela (ne morem se niti prijavit v Skype) ali pa dela zelo počasi...razen nekajkrat v zadnjih urah je po par minut skupaj delalo normalno. Do zdaj je vsaj pol leta vse delalo kot je treba, ta problem pa se je pojavil včeraj.
Poskusil sem z resetiranjem kabelskega modema in routerja, na router sem tudi naložil drug firmware (iz Tomato na original, pa potem spet nazaj Tomato), v Tomato sem pobrisu NVRAM in povrnil default nastavitve, ampak nič ne pomaga. Ostale nastavitve niso spremenjene. Ima kdo kakšno idejo, s čim še naj probam?
Poskusil sem z resetiranjem kabelskega modema in routerja, na router sem tudi naložil drug firmware (iz Tomato na original, pa potem spet nazaj Tomato), v Tomato sem pobrisu NVRAM in povrnil default nastavitve, ampak nič ne pomaga. Ostale nastavitve niso spremenjene. Ima kdo kakšno idejo, s čim še naj probam?
klemenSLO ::
A slučajno dol vlečeš torete na pcju in imaš veliko peerov/seedov? Ker to ti zna zabiti povezavo do konca.....
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
black ice ::
Takole na blef bi rekel, da poskusi z drugim napajalnim kablom na routerju.
Edit: Najprej pa poskusi računalnik(e) vklopiti direktno na modem.
Edit: Najprej pa poskusi računalnik(e) vklopiti direktno na modem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: black ice ()
Torrente sem že včeraj izključil, pa tudi na routerju se vidi, da povezava ni uporabljena. Naročeni smo pa na 10/1,5 linijo, zato se tud ne da kar tako zabit....
Wireless je zaščiten, na ostalih PC-jih sem pa tud siguren da se ne prenaša nič.
Kaj bi pa rešil s priklopom PC-ja direktno na modem? Od routerja proti ISP-ju je povezava OK... Če npr. pingam ali traceam kakšno spletno stran z routerja je vse normalno, z PC-jev ki sta problematična se pa takoj vidi da ne gre čez router.
Wireless je zaščiten, na ostalih PC-jih sem pa tud siguren da se ne prenaša nič.
Kaj bi pa rešil s priklopom PC-ja direktno na modem? Od routerja proti ISP-ju je povezava OK... Če npr. pingam ali traceam kakšno spletno stran z routerja je vse normalno, z PC-jev ki sta problematična se pa takoj vidi da ne gre čez router.
Zgleda da je res napajalnik crknu, sem na routerju izključu Wi-Fi in zdej dela na obeh PC-jih na kablu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 571608 (8437) | c23po |
» | Slab internetOddelek: Omrežja in internet | 1817 (1413) | crazyLIKEme |
» | 2 routerja, težava s QoSOddelek: Pomoč in nasveti | 1499 (1320) | Vaseer |
» | Optika, počasna povezavaOddelek: Omrežja in internet | 3026 (2262) | roli |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23388 (22304) | MTB |