» »

Kubuntu - nekaj težav in vprašanj

Kubuntu - nekaj težav in vprašanj

sirotka ::

Na službeni mašini imam Kubuntu 13.04 in imam težavo z zvokom, najbolj opazna je na youtubu. Nekateri videi imajo stalno prisotno prasketanje, pri nekaterih pa je samo prvo s predvajanja.

Kam vrže skype, ko ga zapreš? Če ga odprem nanovo, mi javi, da je že skype že povezan na tem računalniku. Torej, kako naj odprem tisto instanco, ki je že povezana?

Mi pa sistem deluje ok, vendar še vedno po občutku počasneje kot win7, ob inštalaciji sem pustil d particijo na ntfs, c pa sem razdelil na 4GB swapa, ostalo ext4, je to ok?

Hvala.

edit:
cpu amd a6-3500
4GB rama
MB Asus F1AM55-MLX r2.0
  • spremenil: sirotka ()

Hayabusa ::

YT predvajanje dela kot html5 ali adobe flash player ?

Sem si prestavil na html5. Sicer pa tudi same kontrole v fs načinu izgledajo lomljene.

trulex ::

Najprej seveda posodobitev vseh programov, kar se tiče Youtuba, poskusi z drugimi brskalniki(a je problem z zvokom samo tam?). Ko Skype zapreš je v panelu ikonca in klikneš na njo da ti odpre nazaj, kot na windowsu. Bilo bi bolje da malo bolj natančno opišeš. Konfiguracija je tudi ok. Če se ti zdi da je sistem počasen potem spremeni nastavitve v Desktop Effects.

Glede skypa sem rešil, ni mi naredilo ikone, sem pa danes menjal gonilnike za grafično in restartal sistem in jo sedaj kaže. Težava je v chromu (youtube), vendar mi tudi v sistemu kdaj pa kdaj zašumi takoj na začetku predvajanja zvoka. Desktop effects sem že nekaj nastavljal, ker mi je xorg stalno požrl 20%+cpuja, zdaj gre lepo na nulo nazaj. Počasneje res recimo odpirajo aplikacije, tudi chrome, dolphin je vedno počasen?

Kar se swapa tiče, je ok 4GB?

Preveri koliko ti ga sistem sploh uporablja.

sys. monitor:
memory: 1,4GiB of 3,3GiB

swap je pa 0 od 3,8GiB

Potem swapa ne potrebuješ.

ok, potem to nima vpliva. Pa ne vem... nasplošno se mi zdi, da je sistem dokaj počasen. Sem ravno kolegu na približno enak pc inštaliral kubuntuja, pa recimo doplhina takoj, pri meni traja ene 5s.

Se splača nadgradnja v 13.10?

dolenc ::

Lahk probaš še gonilnike za grafo zamenjat, ponavad so privzeti kaki openSource.
Če maš nvidio

sudo apt-add-repository ppa:ubuntu-x-swat/x-updates
sudo apt-get update
sudo apt-get install nvidia-current

Pa zadnjo "mikrokodo" za procesorje, daš v software center "microcode" pa izbereš za amd.

Sicer kašna stvar je počasnejša kot pri winsih, ampak vsaj file manager bi ti moglo tkoj odpret :)

Če se splača updejtat, je bol filozofsko vprašaje, jaz bi rekel ne, razen če jim kak bug v release uide(oz bolj je vprašanje kolk bugov :D), potem ja, na brzini verjetno ne boš nič pridobil.

ne, sem si že dal dol zadnjo verzijo iz amdjeve strani...pa ni v tem problem, tud xorg ne nabija več procesorja.

edit: sem zagnal nadgradnjo na 13.10 in mi pri 44% kaže še 1 uro do konca.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sirotka ()

trulex ::

Na tvojem mestu bi uporabljal swap, saj imam tudi sam 4gb rama in velikokrat pride prav. Drugače pa poskusi za hitrost spremeniti nastavitev swappiness, in testiraj program preload, ki zna pohitriti sistem.

PacificBlue ::

swap pride prav pri kaksni hibernaciji, nasplošno je že fajn če ga imaš-ni pa nuja vsaj za 4gb rama.
I’m out.
:3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1074334253 (4333) BCSman
»

Ubuntu vprašanja (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

1061184753 (53592) poweroff
»

Ubuntu 12.04 Precise Pangolin (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1194233477 (168611) Zvezdica27
»

Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

999141382 (104268) Icematxyz
»

Izšel je Ubuntu 8.04 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14516266 (10470) Jst

Več podobnih tem