» »

Servis bi rad zaračunal popravilo njihove poškodbe

Servis bi rad zaračunal popravilo njihove poškodbe

ProGo ::

Na motorju je bila potrebna zamenjava dela ključavnice.
Na pooblaščenem servisu so vrtali v ključavnico, dali notri samo nov vložek ali nekaj takšnega, ker je bila to cenejša rešitev, kot pa da se zamenja celotna ključavnica.

Vse skupaj je stalo 230€, ker se je kao dolgo delalo in so se zelo trudili. Pri vrtanju pa so popraskali en kozmetični obroč na vrhu ključavnice, in sedaj izgleda grdo.

Ali morajo odpraviti posledice njihove napake na njihove stroške, ali so upravičeni stranki zaračunati za zamenjavo popraskanega dela?

XsenO ::

Po kmečki pameti, bi ti morali oni na lastne stroške plačati oziroma če se zmenite odbiti od tistih 230 EUR. Kmečke pameti pa v Sloveniji že lep čas ni tako da počakaj na kakšnega od lokalnih pravnikov. Do takrat pa se malo pozanimaj na varstvo potrošnikov.
1 + 1 = 1

RejZoR ::

Če servis poškoduje del, ki ga niso servisiral so dolžni zadevo brezplačno zrihtat. Ni tvoj problem če so šalabajzerji in ne pazijo na ostale komponente. To je tko kot bi ti rihtal LCD zaslon (recimo samo napajalnik), pri tem pa bi ti spraskali ekran oz ohišje in se naredili neumne, ko bi ti vračali zadevo.

Če so spraskali okrasni obroček okoli ključavnice, zahtevaj, da ti zrihtajo zadevo, ker takega nisi imel, ko si pripeljal na servis.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

...:TOMI:... ::

Ti povem kako je s servisi.

Kolega je kupil avto SUV, višjega cenovnega razreda, namesto, da bi kupil tovarniško vgrajeno vlečno napravo, se je odločil za ene šalabajzerje v Mengšu, da mu montirajo kljuko.

No, oni so mu odžagali odbijač, nato kar nekaj popravljali nazaj... Skratka odbijač je bilo potrebno menjat, čeprav je bil avto nov. Plačali so ga samo pol! Kolega je rekel, da se mu ni dalo zajebavat z njimi in je pač požrl pol odbijača. Sem mu hotel kar en šamar dat, ker je taka pi čka, da se je pustil nategnit.

Avtor teme, če ne boš zahteval povrnitev vseh stroškov in od firme zahteval, da delo opravijo korektno in ne po šalabajzersko, te bodo nategnili. Če je potreba tudi zahtevaj šefa, če ne pomaga, reči, da jih boš prijavil, če še to ne, reči, da jih boš tožil. Banda s troletno šolo ali pa samo z osnovno, je bem ti mehanike.
Tomi

ProGo ::

RejZoR je izjavil:

...pri tem pa bi ti spraskali ekran oz ohišje in se naredili neumne, ko bi ti vračali zadevo.

Najprej naredili neumne, po opozorilu pa še začeli razmišljati koliko bo stalo zamenjava ohišja. Točno tako.

Šef pa je videl zadevo in je rekel, z mehanikom se zmen bo on povedal kolko stane. Gre pa za zelo prestižno znamko btw.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ProGo ()

RejZoR ::

Mogoče bi pomagalo če se obrneš na generalnega zastopnika te znamke pri nas. Koneckoncev oni podelijo licenco posameznim avtohišam/servisom. In jo posledično tud lahko vzamejo če s svojo nesposobnostjo blatijo ime neke znamke...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Aston_11 ::

Čudno, da je potrebno vrtati za menjavo vložka. Pri mojem je to naredil v eni minuti na roke.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik in udar strele

Oddelek: Pomoč in nasveti
9920 (722) aborko
»

Hervis zahteva nazaj GoPro? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11218551 (12279) joze67
»

Stvarna napaka LCD TV (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
27047198 (41992) Okapi
»

Me je servis nasral?

Oddelek: Na cesti
246441 (4893) b0rc
»

Čiščenje LCD monitorja

Oddelek: Pomoč in nasveti
155198 (3486) undertacker

Več podobnih tem