» »

Rabljen avto za d0 4500€

Rabljen avto za d0 4500€

Štrubsi ::

Zdravo!

Kmalu nameravam menjat avto in bom prešel iz dizla na bencinarja, ker naj bi bili manjši stroški vzdrževanja in na sploh manj možnosti okvar. Sploh pa naredim na leto le kakih 15000 km, tako da dizla ne potrebujem.
Sam gledam avtomobile velikosti hetchback ala toyota corolla, mogoče bi prišel v poštev malenkost manjši kot npr. peugeot 207. Rad bi da bi imel moč višjo od 100 KM, čimnižjo porabo in nasploh čimbolj kvalitetno zgradbo. Menjalnik je lahko tudi avtomatik, najraje pa bi videl da ima 6 prestav, ni pa nujno.
Nekaj jih imam že ogledanih in me po vaših izkušnjah zanima kakšne kvalitete so:
- pri tej toyoti corolli 2004 me zanima, kakšna je kvaliteta avtomatskega menjalnika in koliko prestav naj bi imel?!
- peugeot 307 2005
- pri tem peugeotu 207 2007 me zanima kvaliteta turbine
- ali je bolje da v primeru peugeota 207 2007 vzamem brez turbine?
- nissan primera 2005
- mazda3 2004

Pri vseh teh me zanima tudi dejanska poraba, ali so varčni ali bolje da se jih izogibam.

Hvala in lep pozdrav,
Žiga

black ice ::

Prehod na turbo bencinarja zaradi nižjih stroškov vzdrževanja, moč >74kW in čim nižja poraba + avtomatski menjalnik nikakor ne sodi skupaj.

No saj zato sem napisal vprašanje tukaj, da mi razložite in utemeljite te stvari. Sam se ravno ne spoznam, imam pač neko osnovno znanje in to je to. Glede turbo bencinarja me zanima, ali se ravno tako hitro pokvari turbina kot pri dizlih ali je kakšna razlika? Avtomatske menjalnike sem vzljubil, ker imajo starši dva avta z avtomatiko in sem ju dosti prevozil, sicer z dvojno sklopko, ampak ok. Ali je velika razlika v porabi pri avtomatikih? Glede 74 kW se mi pa zdi, da to za današnje čase ni veliko in kot sem napisal, čimnižja poraba glede na moč. Vem da ne moram pričakovat enake porabe pri 1.6 mašini kot pri 1.0.

Drugače pa hvala za mnenje;).

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Štrubsi ()

goldenratio ::

Kakšen avto pa si imel do sedaj?

carota ::

Turbine so predvsem občutljive na nesposobnost šoferja.

Citroen C4 1.6 HDI 66 KW/90 KM. Predrag je za vzdrževanje, ena čeljust (ponaredek) stane 200€.

Utk ::

Me prav zanima kakšnega turbo bencinca se da dobit za 4500 evrov in kater letnik bmw-ja bo kdo ven privlekel. Gremo v prejšnje tisočletje?

carota je izjavil:

Kako to misliš?

carota ::

Štrubsi je izjavil:

carota je izjavil:

Kako to misliš?

Če ga priganjaš, ko je hladen ali ugašaš ko je še vroč, se verjetnost okvare turbine bistveno poveča. Pri hiši smo imeli 5+ turbodizlov, vsi kupljeni rabljeni in dva sta šla čez 300.000 km brez nobene težave s turbino.

tumare ::

Ona Corolla je na 4 prestave, na pretvornik. Kakovost vožnje odlična glede udobja, ne bo pa bogve kaj športna. Če si navajen na DSG-je, je vožnja s pretvornikom nekaj povsem različnega.

black ice ::

Edit: mod izbriši.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: black ice ()

dzinks63 ::

tumare je izjavil:

Ona Corolla je na 4 prestave, na pretvornik. Kakovost vožnje odlična glede udobja, ne bo pa bogve kaj športna. Če si navajen na DSG-je, je vožnja s pretvornikom nekaj povsem različnega.

Torej ima ta menjalnik verjetno glasne prehode in avto ne potegne ravno najbolje. Kako pa je z porabo, je višja glede na corollo z ročnim 5 stopenjskim menjalnikom?
Carota hvala za obrazložitev.

borut_p ::

carota je izjavil:

Štrubsi je izjavil:

carota je izjavil:

Kako to misliš?

Če ga priganjaš, ko je hladen ali ugašaš ko je še vroč, se verjetnost okvare turbine bistveno poveča. Pri hiši smo imeli 5+ turbodizlov, vsi kupljeni rabljeni in dva sta šla čez 300.000 km brez nobene težave s turbino.

Meni se zdi to dejstvo - ki je veljalo oz. še velja - da je treba avto 'spočit' predno ga ugasneš, pač zaradi šparanja turbine. Kaj pa sedaj, ko imajo avti start/stop fukcije in se kar naprej ugašajo - a zdej bojo pa turbine kar crkovale po par 10k kilometrih? Kje je potem logika vsega tega strašenja?
LP
B

kokos25 ::

Nabavi passata 1.8T 150KM letnik 2004 in če ga boš normalno peljal, boš imel porabo okoli 7,5, na kratke relacije 10, odprte ceste pa tudi pod 7L...in kilometri, preden crkne turbina? na mojmu do 600k prevoženih ni šla...je šel pa passat...u Bihač:)
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...

tumare ::

Ne vem kaj misliš z "glasni prehodi". Za porabo bi ti rekel da je višja, verjetno okoli 8,5 globalno, poišči si sam podatke na spritmonitor.de, za ta in ostale avtomobile, ki gledaš.
Da ne potegne najbolje, v primerjavi z DSG-jem zagotovo, pri višjih hitrostih pa ne bi smelo biti pretirane razlike, če nudi blokado pretvornika. Če nisi bil nikoli v avtomatiku s pretvornikom, dej probat vozit.

JC Denton ::

Štrubsi je izjavil:

Citroen C4 1.6 HDI 66 KW/90 KM. Predrag je za vzdrževanje, ena čeljust (ponaredek) stane 200€.

Če imaš dizla in delaš 15000 na leto, boš napram bencinarju privarčeval v treh letih najmanj 1500€. In kak pogosto misliš da boš menjal čeljusti. Sam imam avto že 8 let, pa pred tem je imel foter avte, pa mama ima avto pa se ne spomnem da bi kdaj kako čeljust menjali. Diske in ploščice pa ja.

-valvoline- ::

Štrubsi je izjavil:

Citroen C4 1.6 HDI 66 KW/90 KM. Predrag je za vzdrževanje, ena čeljust (ponaredek) stane 200EUR.

Muhaha.
In kaj ima čeljust(predvidevam zavorna) skupnega z dizelskim(ali bencinskim) agregatom? Ker biser je tole ne mores verjet. Kaj če bi mel c4 bencinarja bi bila čeljust cenejša al kaj?
;((

Zgodovina sprememb…

-valvoline- ::

Zavorna čeljust se da obnovit,ce je bat(ali cilinderček) zarjavel se zbrusi z finim brusnim papirjem,zamenja se notrajna in zunajna gumica pa fertik. Strošek cca 5 eur.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj sploh bencinarja? (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Na cesti
743198823 (163836) Spajky
»

Renault DCI motorji

2629281 (28000) jericho
»

Kater avto vzet (prvi) (strani: 1 2 )

9422958 (19889) RejZoR
»

Avto z nizko porabo na avtocesti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14653036 (49917) Matwic

Več podobnih tem