» »

Ni slike

Ni slike

simbadin ::

Dečki bog.
Imam PC, gledam na njem filme, dobil sem kable za TV, ker bi normalno rad gledal in ležal na kavču. Povezal sem pa ni nič-ni slike na TV.
Pomagajte mi in razložite, ampak ne v preveč računalniškem žargonu. Ne obvladam. MIslim da rabim nek program, a ne?
Hvala in pozdrav iz MB!
  • spremenil: Sergio ()

AngelOfDeath ::

kakšen podatek več o računalniku ne bi škodil

vsaj kakšno grafično imaš :)

Jebiga, pa si me našel. O računalniku praviš...
Prepisujem z računa Celeron 1300, 100 mhz, 256 RAM, VGA Geforce 2MX 400 64 MB TV Out, CD, DVD ROM,. Pa kao vredu mašina. Bo dovolj?

sash ::

če si prav povezal ti preostane samo še nalaganje TVTool-a in predhodni obisk trgovine in nabava kokic in pira :D
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Spet Začetnik tukaj!
Mi ne rata. POvezano s kabli imam, valjda prav. Po raznih forumih sem zasledil, da je potrebno spremenit nekaj v nastavitvah zaslona, pa mi ne gre. Imam XPje, vse sem že sprobal, pa ne najdem nič o drugem monitorji ali TVju. A potrebujem tudi program, neki TV Tool? Iskal po vseh iskalnikih, pa ne najdem nič ustreznega.
Kaj čmo, mi gre bolj počasi.
Se ponovno zahvaljujem za kak nasvet!

Začetnik napreduje!
Nekak sem le TV toll naložil, preklopil na TV mode in evo slike na TVju. So pa dve težavi. Normalno, verjetno že 100 takih vprašanj...
Slika je super, vendar ni zvoka, oziroma je zelo tiho, ostalo šumenje pa preglasno.
In drugo. Po pol minute mi film neha predvajat, neki run time error.
Pozdrav.

POzdrav!
Še vedno prosim za pomoč. Sliko iz računalnika na TV sem kot rečeno že spravil. Slika je okej, le po par minutah javi napako in konec luštnega. Pa zvok ni pravi.
Ne vem a delam prav, saj pri računalniku nisem spreminjal nobenih nastavitev zaslona, oziroma sem poskušal, pa nič pametnega ne najdem. KO pa čitam te forume, pa se govori veliko okrog teh nastavitev.
Hvaležen bom nasveta, čeprav vem da je takšne osnovne stvari tečno razlagat...
LP iz MAribora

Matek ::

Probaj si v nadzorni plošči povečat glasnost, ker maš verjetno bolj na tiho. Pa če i po par minutah vrne napako je verjetno zato ker nimaš registriranega programa.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Uf super, zvok štima, slika tudi.
Edino kar me moti je nekakšno brnenje, ki ga ob zvoku filma npr. še slišim. A je to normalno ali pa se da tudi to porihtat?
Aja, pa še eno noro vprašanje. Ko preklopim na TV in to s pomočjo TV Toola, dobim takoj sliko na TV. Ko pa želim preklopit nazaj, pa mi noče iz namizja zagnat TV toola, da bi preklopil v normalno delovanje. A je kak drug način?
Hvala.

SErbus!
Ko sem že mislil, da ne bo več težav z gledanjem filmov na teveju, mi spet vse nagaja.
Sliko sem kot rečeno že dobil, tudi zvok, ki je bil, vendar je zraven nekaj brnelo. Pa recimo, da je okej.
Zdaj pa mi spet nič ne štima.Nekaj sem ga verjetno posral v nastavitvah zaslona. Prej sem sliko spravil samo s preklopom v TV toolo na TV in je delalo. Zdaj to več ne štima, računalnik mi zmrzne. Imam Windowsw XP in v nastavitvah zaslona se ne znajdem.
Torej: a je potrebno v nastavitvah vedno kaj spremenit in kako? IN ali je dovolj samo preklopit v TV toolo in ali ga sploh potrebujem?
Ajde hvala.

Alo!
Klinc, žal ne dobim nič pametnih odgovorov, pravzaprav nobenega. Jebiga, takšno kot je vprašanje...
Nekako sem se le spet znašel, s tvtoolom imam lepo sliko na TV, vse deluje. Dajte mi samo zadnji odgovor, katero verzjo tvtoola dobit, ki je brezplačna. Ta mi namreč po kakšnih 15 minutah odpove.
Hvala.

podtalje ::

TVtool res deluje samo 15 minut, če nimaš kupljene verzije.
<< ZlobniModerator ukrade Substral >>

Drugače pa lahko stvar uporabljaš tudi brez tega programa in sicer
tako da v lastnostih driverja izbereš Clone view, pomaga pa tudi
če si še enkrat inštaliraš driverje s spremenjeno .inf datoteko (dobi
se na tvtool.de pod downloads), ki ti omogoča izbiro resolucije
768x576 in boš imel sliko čez cel zaslon.

Kar pa se tiče šumenja, pa je po vsej verjetnosti kriva kabelska televizija,
ker nastane t.i. ground loop. Ta tema je bila že obdelana na forumu, veliko
pa najdeš tudi na googlu.
Rešitvi sta dve:
1. ko gledaš, izklopi kabelsko
2. naštimaj si izolator, ki ti odpravi groundloop
(veš možnosti, sam pa predlagam 1:1 transformator)
Kako pa se to naredi pa si poglej na http://www.epanorama.net/documents/grou...

lp

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962585926 (25255) Dominator
»

Kako v Gf2 na Tv-ju slika čez cel Tv?

Oddelek: Pomoč in nasveti
7903 (823) franc3e
»

Filma se ne vidi naTV-ju, na monitorju pa ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
221828 (1420) Pro2Type
»

Podnapisi. A zna kdo to zadevo rešit?

172390 (1974) Anazor
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

506232 (5137) bbobst

Več podobnih tem