Forum » Zvok in slika » PS 3 brez zvoka
PS 3 brez zvoka
suprnova94 ::
PS3 imam od junija (rabljen, ne odklenjen, 250gb), dela brez hibno, zaplete se, če ga priključim na TV(služi tudi kot monitor za računalnik) v moji sobi. Imam LG flatron m228 wa-BZ, star cca 5-6 let. Tv ne podpira 1080p sem imel nekaj problemov s tem, saj nibilo slike oz out of range, vendar sem poštimal da sedaj slika je (s pomočjo googla ter sobne televizije sem naštimal dano resulucijo). Problem je z zvokom. Ga ni. Dnevni TV ima zvok, priključen je z HDMI kabli kot z RGB priključki(imamo sony Bravio, točen model nevem). Moj LG nima direktnega HDMI vhoda, ima le DVI-D vhod, s tem sem imel dokaj težav, da sem našel pravi kabel. Probal sem vse, zvok preko HDMI, direct imput, RGB/scart(skratka vse možnosti pod ''system settings-->sound settings''. TV sem tudi probal poštimat zvok (zvok ima, saj ko se gleda TV, dokaz je da sem ravno pogledal košarko, zvok dela brezhibno)
Zanima me, če kdo ve kako bi lahko vspostavil zvok in da bi bilo brez dodatnik kablov, adapterjev itd. Trenutno imam RGB in scart input kot HDMI->DVI-D kabel(ADAPTER.DVI-M/HDMI-F). Po googlov sem vsem, probal kot piše na nevem kolkih straneh, še vedno nič. In ko sem že pri tem, se da urediti navadne slušalke, da jih ps3 zazna?
Zanima me, če kdo ve kako bi lahko vspostavil zvok in da bi bilo brez dodatnik kablov, adapterjev itd. Trenutno imam RGB in scart input kot HDMI->DVI-D kabel(ADAPTER.DVI-M/HDMI-F). Po googlov sem vsem, probal kot piše na nevem kolkih straneh, še vedno nič. In ko sem že pri tem, se da urediti navadne slušalke, da jih ps3 zazna?
- premaknil iz Elektrotehnika in elektronika: bluefish ()
matonson ::
Zraven RGB vhoda imaš Audio (RGB/DVI) IN 3.5mm vhod. Tja je treba speljat zvok iz bele in rdeče banance. Rabiš takle kabel: http://www.ideo.si/a/ADAPTER_3_5_STEREO...
Na PS3 mora biti izbran SCART /AV. Brez dodatnih kablov ne bo šlo.
Na PS3 mora biti izbran SCART /AV. Brez dodatnih kablov ne bo šlo.
suprnova94 ::
hvala, bom danes pogledal v bližnejm comshopu, če imajo ta kabel. Se mi je kar zdelo, da bom rabil nek kabel :/
dolenc ::
Če imaš original kompozitni kabel, in vhod na činče za zvok(skoraj sigurno ma tv), lahk tega uporabiš. V nastavitvah nastaviš sliko preko hdmi, zvok pa preko kompozitnega.
matonson ::
Preko vhoda na činče zvoka ne bo, ker DVI vhod sprejema zvok preko 3.5mm vhoda. Glej pdf http://www.lg.com/uk/support-product/lg... stran 16.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 589655 (28984) | Dominator |
» | Premakjena slika na LCD tvOddelek: Pomoč in nasveti | 583 (439) | petrus |
» | PC povezava na TVOddelek: Zvok in slika | 5177 (4845) | roadruner |
» | PC NA TVOddelek: Strojna oprema | 8574 (7969) | opeter |
» | DVI -> HDMI na LCD 42LG5030 brez zvoka?!Oddelek: Zvok in slika | 7720 (5500) | milos75 |