Forum » Pomoč in nasveti » Internet ne dela - pomoč
Internet ne dela - pomoč
zila90 ::
Po neurju mi ne dela vec internet na prenosniku. Nesel sem ga na servis, kjer so še enkrat preizkusili mrežno kartico,
vendar jim je tam internet nemoteno delal, tako da ne gre za kakšno strojno okvaro. Na drugem prenosniku, ki ga uporabljamo v hiši, internet dela normalno. Prosim za pomoč!
vendar jim je tam internet nemoteno delal, tako da ne gre za kakšno strojno okvaro. Na drugem prenosniku, ki ga uporabljamo v hiši, internet dela normalno. Prosim za pomoč!
zila90 ::
Povezujem se preko telemachovega routerja, ki smo ga dobili od njih (na žalost ne vem natančno modela)
Danes sem šel k sosedu, ki ima prav tako Telemachov internet in pri njih mi je delalo čisto vse - tako žična kot tudi brezžična povezava. Doma pa mi zopet ne dela čisto nič. Prišli so tudi iz Telemacha kjer so mi zagotovili, da
s samim routerjem ni nič narobe. Res nwm kaj bi to lahko bilo...
Danes sem šel k sosedu, ki ima prav tako Telemachov internet in pri njih mi je delalo čisto vse - tako žična kot tudi brezžična povezava. Doma pa mi zopet ne dela čisto nič. Prišli so tudi iz Telemacha kjer so mi zagotovili, da
s samim routerjem ni nič narobe. Res nwm kaj bi to lahko bilo...
RuskiSnajper ::
model pogledaš na mašini od spodaj
ime proizvajalca pa je itak napisano nekje gor
brez več informacij ne moremo pomagat tukaj nič
ime proizvajalca pa je itak napisano nekje gor
brez več informacij ne moremo pomagat tukaj nič
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RuskiSnajper ()
dronyx ::
Torej doma imaš še en prenosnik in na njem prek istega usmerjevalnika dela dostop v internet tako prek kabla, kot tudi prek wi-fi? Si poskusil tvoj prenosnik priklopiti v internet prek tega kabla, ki kot je videti zanesljivo deluje? Si preveril ipconfig, če v tem primeru dobiš pravilne IP nastavitve (domnevam, da uporabljaš dhcp)?
Jaz sem imel zadnjič ob nevihtah nek podobno čuden primer in na koncu se je izkazalo, da se je nekaj zgodilo z UTP kablom, prek katerega je bil računalnik priklopljen v usmerjevalnik.
Jaz sem imel zadnjič ob nevihtah nek podobno čuden primer in na koncu se je izkazalo, da se je nekaj zgodilo z UTP kablom, prek katerega je bil računalnik priklopljen v usmerjevalnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
MIHAc27 ::
UTP kabel je že lahko krivec.. še večji pa port na routerju ali kakem switchu.
A prenosnik brez interneta na isti lokaciji kot ta drug prenosnik tudi ne dela?
A prenosnik brez interneta na isti lokaciji kot ta drug prenosnik tudi ne dela?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 570009 (6838) | c23po |
» | Počasen internetOddelek: Pomoč in nasveti | 2550 (2082) | konspirator |
» | Router TP-Link TL-WR740N kot switchOddelek: Omrežja in internet | 3434 (2469) | SeMiNeSanja |
» | Siol TV brezžično do prenosnikaOddelek: Omrežja in internet | 10152 (6941) | trnvpeti |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44105 (19645) | imallears |