» »

Router TP-Link TL-WR740N kot switch

Router TP-Link TL-WR740N kot switch

Skamp ::

Lep pozdrav.

Kupil sem zgoraj naveden router na mimovrste.com. Ker sem takega že imel in sem bil z njim zadovoljen sem se odločil za ponovni nakup (starega mi je uničila strela).
Na prejšnjem sem imel sklopljen DHCP in je delalo vse: internet preko kabla, televizija in wi-fi. Po nevšečnosti s trelo pa so mi zamenjali modem pri AMIS-u.

Vendar pa imam sedaj težave.
Nikakor ga ne morem nastaviti kot switch. Poskusil sem da nam DHCP na disable in priklopim vse kable preko LAN portev, ni nič.
Potem sem nastavil DHCP IP amisovega ENKOM med 192.168.1.101 in 1.200 tel TP-linkovega 192.168.1.10 in 1.100. In tudi to ni pomagalo.

Ali ima kdo zame rešitev da mi pomaga, ker to me res že počasi nervira. Ne dela pa ne internet ne televizija.

Hvala in LP

Skamp ::

Kaj res noben ne ve kako bi si pomagal??

Hvala

Invictus ::

Ne priklapljaj nič v WAN port, pa bo delal kot switch.

Povezavo iz AMIS modema daj v LAN port.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ribič ::

Nekateri modeli imajo funkcijo, da lahko WAN portu dodeliš funkcijo LAN-a. Če boš router nastavil kot switch, mu ne pozabi dodeliti statičnega IP naslova (v primeru, da ta ne podpira DHCP Client mode).

Skamp ::

Invictus je izjavil:

Ne priklapljaj nič v WAN port, pa bo delal kot switch.

Povezavo iz AMIS modema daj v LAN port.



Če naredim tako ne dela ne internet ne TV.
Če priklopim Amis v WAN port pa mi dela internet.. Ko pa priklopim TV vmesnik pa tv ne zazna povezave.. Če vse ponovno zaženem pa pade tudi povezava na računalniku in ni spet nič.
Je mogoče da se računalnik in TV vmesnik grizeta med sabo?

Hvala in Lepo pozdravljeni

mzakelj ::

Poskusi z tem firmwerom, jaz zmerom te jajčke flashnem, delujejo bolje, pa ni problemov, pa daj lepo dhcp off pa na en ip iz ranga mu dodeli pa bo.

http://www.gargoyle-router.com/download...

...:TOMI:... ::

TV mora biti vklopljen v modem ne v router!
Tomi

pviran3 ::

Prijavi se na ruter in izklopi DHCP
Potem bo res delal kot switch na portih LAN1 do LAN4, Wan naj bo pa prazen

...:TOMI:... ::

Nima kaj izklapljati DHCPja, samo na routerju naj nastavi PPPoE in to je to. Pri amisu dela tudi tako, ni potrebno dajati v bridge.
Tomi

Kamran ::

Zdravo,

Se opravičujem za obujanje malce več kot leto dni stare teme.

Imam podoben problem - včeraj so prišli iz Telemacha in nam potegnili optičen kabel. Zraven smo dobili še nov usmerjevalnik-modem (InnBox G2427A). Prej sem imel lepo mrežo postavljeno z dvema usmerjevalnikoma. Prvi je bil Asus-ov RX3041 (DHCP vklopljen), na katerem so bili žično priklopljeni trije namizni računalniki, medtem ko je eden kabel šel potem do TP Link-ovega WR740N (Ver: 4.21) brez-žičnega usmerjevalnika. Na tega je bil pa priklopljen (žično) smo eden prenosnik, 3 prenosniki brezžično, 2 tablici brezžično, televizija brezžično in še pametni telefon. Ta usmerjevalnik je deloval kot stikalo (DHCP torej izklopljen). :)

Ko sta pa dva mojstra prišla, sta pa nekaj Asus-ovega usmerjevalnika resetiravala, tako da sem izgubil vse nastavitve, čeprav imam nek backup izpred let, sedaj se pa še v TP Link-ovega ne morem priklopiti na nobeden način, da bi si vsaj še iz tam shranil nastavitve.

Tako da smo spet na začetku tako kot izpred let... Torej kar se tiče strojnega vidika, moram samo eden mrežni kabel dati v katerakoli LAN vrata na InnBox-u, medtem ko gre pa drugi konec v (recimo) prva LAN vrata pri TP Linku ? To pa potem naj DHCP ostane prižgan na InnBox-u, na TP Linku pa je izklopljen ?
Sedaj pa glede teh IP naslovov - kako pri enem in drugem ? InnBox ima itak privzeto 192.168.1.1, drug pa mislim da je 192.168.0.1. Kako urediti LAN naslove pri enem in drugem ? Nasplošno bodo do interneta lahko maksimalno naenkrat dostopalo cca. 12 - 13 naprav, od tega definitivno samo 3 naprave žično.

Čeprav oba usmerjevalnika podpirata WiFi, bo samo TP Link-ov služil temu namenu.

Hvala za odgovore. :D

BorutK-73 ::

Tplink nastavi na 192.168.1.2.

SeMiNeSanja ::

Osnovni princip je vedno isti: 'glavni' router nastaviš, da dodeljuje naslove preko dhcp, na ostalih ga izklopiš. Na vseh routerjih uporabljaš izključno lan porte. Ostalim routerjem ročno nastaviš IP naslov, ki se nahaja izven območja, katerega dodeljuje dhcp strežnik, vendar še vedno v istem omrežju (razlikuje se samo zadnja številka v naslovu npr.192.168.1.xxx). Netmaska je povsod 255.255.255.0.
Prehod je povsod IP naslov glavnega routerja.

Kamran ::

Hvala za odgovore - sem pa sicer našel pomožno kopijo posnetkov zaslona (slike združene v PDF, op.p.) od oba usmerjevalnika, tako da sem rešil zadevo. :))

Je pa zanimivo, če gre LAN kabel iz InnBox-ovega LAN 1 porta v WAN port od TP-Linka (iz LAN 1 porta le-tega pa na prenosnik recimo), da deluje mreža in brezžični internet. :P

SeMiNeSanja ::

Varianta, ki jo opisuješ, gre 2x preko NAT in postane precej nehvaležna, če želiš od zunaj vzpostaviti kakšno povezavo proti svojemu omrežju. Namesto nastavljanja port forwarding-a na enem routerju, moraš potem zadevo definirat na dveh routerjih. Podvojiš si delo, imaš več možnosti za napako, ki jo je potem 2x težje diagnosticirati. Pri tem pa doda vsak router še nekaj svoje zakanitve. Če drugi router pri tem še pride do meja svoje zmogljivosti, pa ti lahko še celo zavira ves promet.

Logično, da se ljudje tej ociji izogibajo in drugi router uporabljajo kot switch+AP (priključen preko LAN porta) in ne kot router (priključen na WAN port).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372327089 (27545) ignats
»

Domače omrežje preko dveh routerjev

Oddelek: Omrežja in internet
152820 (2387) Invictus
»

Dostop do routerja preko modema

Oddelek: Omrežja in internet
93628 (3288) [ecstazy]
»

strežnik skozi dva ruterja

Oddelek: Omrežja in internet
226304 (5610) Yohan del Sud
»

Internet pade dol, ko vključim svoj router

Oddelek: Omrežja in internet
193500 (3213) WhiteAngel

Več podobnih tem