» »

Pripravništvo + dodatno delo

Pripravništvo + dodatno delo

doder ::

Zanima me če opravljam pripravništvo in poleg tega še nekaj malega delam dodatno je potem potrebno za to drugo delo plačevati kakšen davek ali kaj podobnega je? Je potrebno to kam prijaviti?
Gre se za pripravništvo v zdravstvu. Poleg teda pa nekajkrat na teden delam pomagam še invalidnim osebam delam to drugo delo delam brez kakršnekoli pogodbe ali kaj podobnega... Konec meseca pač dobim nek obrazec in podpišem ko mi nakažejo denar na trr.

Sprašujem zato ker je imel kolega podobno situacijo ko je opravljal pripravništvo in še eno delo pa mi trdi da je moral plačevati nek davek za to drugo delo...

Upam da me razumete :)

Mavrik ::

Če ne utajaš davkov (torej, ti izplačujejo po regelcih) se bo tvoj zaslužek pokazal pri dohodnini in boš tam plačal davek, če ga zdaj ne plačuješ kot del izplačila. Na kakšen način pa ti to sploh delaš oz. pod kako pogodbo?
The truth is rarely pure and never simple.

shadowfax ::

Mislim, da si pri delu z invalidi, če je to mogoče DŠIS ali kaj podobnega oproščena davka. Zakaj ne vprašaš kar tistega pri katerem podpišeš ta obrazec?

doder ::

@Mavrik kot pravim brez pogodbe...

@shadowfax ja podobna zadeva tako kot DŠIS... Nisem še utegnil kontaktirati osebe pa sem vprašal kar tu :)

Če pa nebi delal pri invalidni organizaciji kjer si (očitno) oproščen davka pa bi bilo potrebno kaj plačevati? Verjetno potem zato kolega trdi da je plačeval nek davek?

MadMicka ::

Če delaš in dobiš plačano, so davki. Odvede jih izplačevalec! Plačati mora ZPIZ-u, ZZZS ter dohodnino in še poseben davek DURS-u (Zakon o posebnem davku na določene prejemke), vendar so pri slednjem izjeme, recimo delo v humanitarnih, ipd. organizacijah do določenega zneska, pa študentsko delo, ipd.

Kar se tebe tiče, to niti ni važno, te zadeve mora poznati izplačevalec.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dohodnina (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31855295 (2400) Sc0ut
»

Rubez premicnin zaradi neplacanih obveznosti (strani: 1 2 )

508398 (5391) St235
»

Fleksibilnejša oblika samozaposlitve (strani: 1 2 3 4 5 )

21543090 (37927) kkk7
»

Avtorska pogodba, vprašanja

4110471 (9103) LeQuack
»

Plačilo dohodnine (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25418554 (13554) monster-x

Več podobnih tem