» »

Plačilo dohodnine

Plačilo dohodnine

djordjevic ::

+1

Predvsem zato, ker si eni predstavljajo, da njihove podpore z neba padejo, ne pa da jih financiramo vsi ostali.
No grave is deep enough to keep us in chains.

opeter ::

Jp, meni. Ze zdavnaj sem bil za ukinitev študentskih servisov oz. spremembo na tem podorčju.


+1

Absolutno podpiram ukinitev študentskih servisov, ter predvsem možnost, da lahko podjetja zaposlijo študente (ker s tem prihranijo davke, ni jim treba plačevat prispevke itn.).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Meki ::

Jp, meni. Ze zdavnaj sem bil za ukinitev študentskih servisov oz. spremembo na tem podorčju.


Ja, tudi jaz sem takoj za ukinitev študentskega dela, tudi takrat nisem podpiral tistih debilnih študentskih protestov, dokler mi pa država to omogoča bi bil pa kreten, če ne bi izkoristil te zadeve. Sicer bi se z veseljem zaposlil, ampak prispevkov za pokojnino jaz ne mislim plačevat, ker je nikoli ne bom videl. Mogoče takrat, ko bo šel moj prispevek dejansko v nek sklad iz katerega bom potem prejemal pokojnino, dokler gre pa enostavno od plače enemu upokojencu v žep, je pa jasno da bo stvar propadla. Razumem davek na dohodek (ki ga itak plačam), ne razumem pa vsiljenih prispevkov, katerih pač nočem. Zakaj se plača enostavno ne dobi izplačana v bruto znesku, potem pa naj ljudje posebej plačajo vse ostalo (dohodnino, zdravstveno, pokojninsko...), tako bi folk tudi končno dojel koliko jim pobere država, ne pa da vsi jemljejo svojo neto plačo za svoj zaslužek. Ne, zaslužek je bruto plača.

Glede tega da za 6000€ na leto ne mislim delat, pa lahko to samo še enkrat ponovim. Za normalnega človeka s stroški je manj kot 800€ na mesec navadno životarjenje in nič drugega.

Okapi ::

Ne, zaslužek je bruto plača.

+ malica, prevoz, regres, 13. plača in še vsi drugi dodatki, na katere večina pozabi, ko jamra, kako nizke so plače.

O.

MadMicka ::

So imeli študentski servisi tudi močno pozitvno vlogo tekom 90 let v gospodarstvu. Ko smo delali primerjave z Evropo, smo jamrali, visoki davki, neelastičnost trga delovne sile ipd. Ampak, pri najemu študenta je imelo podjetje najnižje možne davke in maksimalno elastičnost. Samo v statistikah takih stvari nihče ne upošteva. Pravi minus je bil le v tem, da so podjetja na veliko prala dobičke preko študentov, dokler ni država postavila "limitov" pri študentskih zaslužkih.

Okapi ::

Bil je še en minus in sicer ta, da so bili študenti v priviligiranem položajo v primerjavi z brezposelnimi, ki se ne morejo na enak način preživljati s priložnostmi deli.

Sistem bi moral biti tak, da bi imeli borze dela, na katerih bi lahko enakopravno in pod enakimi pogoji sodelovali študentje in vsi brezposelni.

O.

bartmrfr ::

Vsem skupaj predlagam, da še enkrat dobro pregledate izračun , če pa se ne spoznate pa dajte nekomu preverit. Osebno sem dobil za doplačilo 371e po pregledu mi niso upoštevali olajšave za otroka in olajšave
za brezposelno ženo ( še dobro da je brezposelna, da je imela čas pregledovat :) ).

jype ::

Okapi> Sistem bi moral biti tak

da bi _vsi_ lahko delali prek študentskih servisov.

Okapi ::

Ja, samo da to ni več študentski servis, ampak borza dela.

O.

jype ::

Ja, tako je, ampak ta borza bi morala imeti enaka pravila in fleksibilnost kot študentski servisi (le da bi tistih 10% provizije zmanjšali na 2%, recimo).

Sc0ut ::

Sodelavka tudi odkrila, da ji niso vredu upoštevali olajšave za otroka, ki potrebuje posebno nego.

Razlika je velika.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

GregiB ::

@ Meki... Zakaj se plača enostavno ne dobi izplačana v bruto znesku, potem pa naj ljudje posebej plačajo vse ostalo (dohodnino, zdravstveno, pokojninsko...), tako bi folk tudi končno dojel koliko jim pobere država, ne pa da vsi jemljejo svojo neto plačo za svoj zaslužek. Ne, zaslužek je bruto plača.


S temle se sicer popolnoma strinjam, vendar je tu en hud problem. Slovenci smo zelo nevedni oz. neizkušani, ko pride do rentnega varčevanja oz. lastnega zdravstvenega zavarovanja. Prihajalo bi do tega, da bi ljudje sproti vse zapravljali, potem pa bi po TVji kazali uboge srčne bolnike, ki nimajo za operacije, upokojence, ki bi imeli po 20€ na mesec, krivi bi pa seveda bili tisti, ki bi še služili, aktivna populacija v glavnem.... Socialna bomba.... no, saj ta nas itaq čez par let čaka...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Invictus ::

Kar se tiče prijav za vzdrževane osebe, ste jih dolžni prijaviti tako kot včasih. Drugače DURS samo naredi izračun dohodnine glede na podatke, ki jih dobi o podjetjih.

Ker olajšave je treba uveljavljat, ne pa da vam avtomatsko pripadajo. DURS ne beleži vsega. Tako da ni treba pljuvati tukaj čez DURS, kao, lahko pa bi to imeli. Če hočeš imeti olajšave (ali druge stvari kot so otroški dodatek, socialna pomoč ali kar koli podobnega) si moraš to uredit sam. Država ne naredi nič za to, ker to pomeni da bo ona imela manj denarja.

Ampak vseeno pa si preverite dohodnino ... Jaz bom žal plačal ...

LP I.

kmetek ::

Dolzan za KAJ??? ;(


Za to, da država funkcionira. Da ko se ti nekaj zgodi lahko pokličeš policijo ali rešilca, pa pridejo, ne da bi zaračunali. Za to, da lahko hodiš v šolo. Da imaš pravno varnost.


Pa da razni Bavčarji, Kramarji itd imajo teške pogoljufane milione.....;)

opeter ::

Pa razne živalske družine (namig: Volk), ki so se financirali iz EU in državnega proračuna, ker pa je zadeva šla v propad, je sedaj treba ta denar seveda vrnit, a ne?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

BigWhale ::

Dolzan za KAJ??? ;(


Za to, da država funkcionira. Da ko se ti nekaj zgodi lahko pokličeš policijo ali rešilca, pa pridejo, ne da bi zaračunali. Za to, da lahko hodiš v šolo. Da imaš pravno varnost.


Pa da razni Bavčarji, Kramarji itd imajo teške pogoljufane milione.....;)


Ce ne ves o cem govoris potem ne sodeluj v debati. To je ze tvoj drug neuporaben post. Mogoce celo tretji.

Tudi jaz ne sodelujem v debatah o sinhronem plavanju, ker nimam pojma o teh zadevah. Vzdrzi se se ti.

krneki0001 ::


Če si pa zaslužil preko šs 12k /letno je pa to zelo dobre prihodek, in si lahko zelo vesel. Za študentske razmere imaš bogataško plačo.


Brez skrbi, ne bi. Za 6.000€ na leto raje doma ležim, pa vlečem socialno podporo. Za pir pa čike bi blo.


Na žalost nekatere delavke že po 25 ali 30 let delajo za tok denarja na leto. Ne mislit, da ko boš končal šole, boš pa kr dobu službo za 2000 evrov na mesec. Pozabi na to, noben te sploh ne bo zaposlil, ker nimaš izkušenj, razen, če imaš dobre veze.
Osebno bi pa poslal vse novopečene zaposlene na najtežje delo v firmi, v katero bo prišel ta zaposleni. Tam bi jih pustil vsaj pol leta. To pa zato, da se navadijo spoštovati vsako delo, ker vidim, kako se pri nas novopečeni japiji (komaj iz faksa, pojma pa čisto nič) smejijo delavcem, ki recimo izpiske printajo cele noči. Dobesedno bi japija poslal isto delat, pa naj se mal zamisli.

Če pa pogledam svojo plačo, za katero delam ogromno, tudi ponoči, kličejo me ob najrazličnejših urah, poleti me na dopust kličejo in je treba občasno tudi v službo iz dopusta, plačam u bistvu za par ljudi socialne podpore. Veliko raje bi videl, da meni pustijo del tega davka in zato sem zato, da se denarne socialne pomoči ukinejo in da se zavod za zaposlovanje ukine ali pa se ga da v privatne roke, kjer se bodo tudi potrudili, da bo uspešen. Treba je nehat podpirat lenarjenje, "Če hočeš zaslužit pojdi delat", tisti, ki resnično ne morejo (invalidi, starejši za katere bi se to tudi dokazalo) pa naj gredo v penzijo, invalidi z invalidsko penzijo, ostali, ki še niso dosegli prave starosti pa v neko pavšalno s 300 do 400 evri na mesec do tiste starostne meje, kjer pa bodo potem dobili normalno penzijo. Osebno pa me ne zanima kaj bo z ljudmi ki nočejo delat, ampak čas je, da neham jaz delat zato, da oni ležijo na kavčih in si z mojim denarjem kupujejo čike in pir!!!

Valvoline ::

Futrat je treba prepožrešn in absolutno prevelik državni aparat,oz drugače povedano državnih parazitov. Število parazitov se vztrajno povečuje in temu ni videti konca.

krneki0001 ::

aja, davka (samo davka od plač) sem lansko leto plačal malo čez 23.000 evrov. Tko da mislim, da je že čas, da se zadeve resnično spremenijo na bolje za tiste, ki delamo, ne da nas povsod samo lupijo z davki.

Valvoline ::

@ nebivedu
Nažalost so pršli takšni cajti k tist ki res pošteno dela in nekaj ustvarja je skoraj na dnu po dohodku in socijalne varnosti.

jype ::

Valvoline> Nažalost so pršli takšni cajti k tist ki res pošteno dela in nekaj ustvarja je skoraj na dnu po dohodku in socijalne varnosti.

Res? Jaz nisem dobil tega občutka. Je pa res da več ko ustvariš, več ti poberejo, relativno in absolutno, pa še če nočeš biti deležen tretjerazrednih storitev države moraš plačati dodatno.

Državi se slabo piše, če bo šlo tako naprej, ker bomo tisti, ki ustvarimo največ, šli tja, kjer v zameno za davke dobimo kvalitetnejše storitve.

Jaz bi z veseljem Danski plačeval iste davke, kot jih plačujem tukaj, že zato, ker Danska omogoča višjo kvaliteto življenja (pa ne samo bogatim). Žal še ne obvladam dovolj jezika, da bi se preselil.

Valvoline ::

@jype
Govorim o poštenih delavcih ki delajo po tovarnah. In jaz med njimi. Privatniki,švercarji in freelanceri so zgodba zase. Vendar prek k slej bojo vsi na udaru. Enostavno preveč parazitov z previsokimi plačami je,in dnar je treba nekje pobrat.

Okapi ::

Futrat je treba prepožrešn in absolutno prevelik državni aparat,

Meni gre v resnici tudi bolj na q, da z davki futram parazite, prisesane na državne joške, kot brezposelne. Ko recimo slišim, koliko milijonov davkoplačevalskih € gre za razna svetovanja, kvaziraziskave in druge vrste mešanja megle, me vse mine.

freelanceri so zgodba zase.

Ne vem sicer, katere freelancerje misliš, ampak tisti, ki jih jaz poznam, smo najbolj jebena stranka od vseh. Nobenih bolniških, nobenega plačanega dopusta, nobenega regresa, malice ... Odvisen si samo od sebe in svojega dela, ki danes je, jutri pa ga morda ne bo več.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Valvoline ::

Futrat je treba prepožrešn in absolutno prevelik državni aparat,

Meni gre v resnici tudi bolj na q, da z davki futram parazite, prisesane na državne joške, kot brezposelne. Ko recimo slišim, koliko milijonov davkoplačevalskih € gre za razna svetovanja, kvaziraziskave in druge vrste mešanja megle, me vse mine.

O.

+1
Razlika je v tem da en brezposeln dobi tistih borih 200e na mesec za golo preživetje,medtem k nas uberparaziti tipa direktorca MB muzeja stanejo tudi po 10kE na mesec in več. Še vedno ne razumem kako raja dovoli takšnih svinjarij in se ne poprime radikalnih rešitev.

P.S. ... :)
Freelance - delavec na črno,to sem mislu,v kontekstu utaje davkov. Lahka na slabšem ali na boljšem kot prijavljen delavec.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Valvoline> Govorim o poštenih delavcih ki delajo po tovarnah.

Ti delavci ne ustvarjajo prav dosti več, kot bi lahko robot, katerega strošek se povrne v vedno krajšem času.

Valvoline> Privatniki,švercarji in freelanceri so zgodba zase. Vendar prek k slej bojo vsi na udaru.

Na kakšnem udaru? Vi, "pošteni delavci", delate samo 8 ur na dan, pol se vam pa fučka. Delate skos isto, pa če se to kar delate da prodat, al pa ne. Popolnoma vseeno je, če bi vas nadomestili z roboti, razen tega da so roboti cenejši in niso člani sindikatov. Mi, "privatniki, švercarji in freelancerji", pa delamo prek 16 ur na dan in ves čas zgolj reči, ki jih je nekdo dejansko pripravljen plačat. Če mate "vi" zabitega šefa prej ali slej zgubite službo, ker gre firma prot hudiču, potem pa protestirate naokoli, kadar pa "mi" sprejmemo napačno odločitev, smo pa potem nekaj časa lačni - ampak ker "mi" za razliko od "vas" s svojim kurcem po koprivah mahamo, ga prej previdno zavijemo v aluminijasto folijo (to pomeni, da odločitve sprejemamo precej bolj preudarno).

Menjaj službo, če ti ni všeč, da pošteno delaš po tovarnah, ne pa da jamraš.

djordjevic ::

Podpis pod jureta.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Valvoline ::

@jype...
Mi, "privatniki, švercarji in freelancerji"

Jaz osebno proti nobenemu nimam zamer. Vsak se znajde po svojem.

Popolnoma vseeno je, če bi vas nadomestili z roboti, razen tega da so roboti cenejši in niso člani sindikatov

Vsako delo je častno. Vrjetn je vsak komunalni delavec državi in ljudstvu precej bl pomembn kot si ti in tvoje delo,vendar pač sistem je postavljen tako da je ta komunalni delavec na repu. Bi pa rad vidu eno generalno stavko komunalcev za par mescov in posledice tega. :=)

Menjaj službo, če ti ni všeč, da pošteno delaš po tovarnah, ne pa da jamraš.
Si ne morem privoščit takšnega luxuza. Ker je enostavno vsepovsod isto sranje.Zej pa k je slpoh kriza in službe nikjer za dobit.

Hvala bogu če si se v življenju lepo znajdu,in da je čimveč takšnih,vendar mal z glavo razmišljat in nekih stvari ne posploševat.
Z vrha se hitro dol pade,tega ne pozabi.

Zgodovina sprememb…

bosmla ::

Za to, da država funkcionira. Da ko se ti nekaj zgodi lahko pokličeš policijo ali rešilca, pa pridejo, ne da bi zaračunali. Za to, da lahko hodiš v šolo. Da imaš pravno varnost.

Jaz s taksnimi neumostmi ne bi hodil ven. Si je sploh kdo izracunal koliko stanejo recimo vse "koristne" stvari, ki jih "dobimo" od drzave? Ce odstejemo 5% ljudi, ki znajo max "izkoristiti" vse kar drzava "nudi" ostali delamo kot molzne zivali oz. kot suznji - sicer s pridihom demokracije, svobode in ostalih lepih besed.

Invictus ::

pravna država ?????

kdo koga tu zaj*****?

Zakaj pol ne zaprejo kakega direktorja, ki je zafural firmo, in je kriv po zakonu ???

LP I.

Senitel ::

Po katerem zakonu je zafurat firmo kaznivo dejanje oziroma prekršek?

opeter ::

Po katerem zakonu je zafurat firmo kaznivo dejanje oziroma prekršek?


Po zakonu poštenega delavca (ZPD).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Meki ::

Vsako delo je častno. Vrjetn je vsak komunalni delavec državi in ljudstvu precej bl pomembn kot si ti in tvoje delo,vendar pač sistem je postavljen tako da je ta komunalni delavec na repu. Bi pa rad vidu eno generalno stavko komunalcev za par mescov in posledice tega. :=)


Jaz bi pa rad videl eno generalno stavko vseh, ki zaslužijo čez 1000€ na mesec, pa da vidimo potem kaj se zgodi. Po tvoje verjetno nič, saj to so sami paraziti, ki odžirajo kruh poštenemu delavcu.

jype ::

Valvoline> Vsako delo je častno. Vrjetn je vsak komunalni delavec državi in ljudstvu precej bl pomembn kot si ti in tvoje delo,vendar pač sistem je postavljen tako da je ta komunalni delavec na repu. Bi pa rad vidu eno generalno stavko komunalcev za par mescov in posledice tega. :=)

Jaz bi tudi rad videl tako stavko, še bolj rad bi pa videl, kako bi se folk zagrebu za službe, ko bi obstoječe na cesto vrgli. Pa cenim komunalce bistveno bolj, kot delavce v tovarni neuporabnih izdelkov.

Valvoline> Si ne morem privoščit takšnega luxuza.

Ne moreš si privoščit boljše službe? Ubogi revež, ne moreš si misliti, kako se mi smiliš!

Valvoline> Hvala bogu če si se v življenju lepo znajdu,in da je čimveč takšnih,vendar mal z glavo razmišljat in nekih stvari ne posploševat.
Valvoline> Z vrha se hitro dol pade,tega ne pozabi.

Nisem na nobenem vrhu, a tudi zatežen nergač nisem. Če mi kaj ni všeč, se vedno potrudim, da popravim. Ne stavkam, ampak zamenjam službo.

Nič ne posplošujem, trenutno imam pač srečo da mojega znanja primanjkuje. Če kdaj ne bo več in tega znanja ne bom več zmogel dobro prodajat, bom osvojil novo znanje. Ne bom se drl, da nihče ne ceni računalničarjev (kar bo očitno res, če ne bo nihče plačal njihovega dela), ampak spraševal ljudi, kaj cenijo, potem se pa izučil v tisti smeri.

krneki0001 ::

Valvoline> Si ne morem privoščit takšnega luxuza.

Ne moreš si privoščit boljše službe? Ubogi revež, ne moreš si misliti, kako se mi smiliš!


Jype s polno ritjo je lahko srat! Ko si enkrat na dnu, zelo težko zamenjaš službo, če v eni kolikortoliko redno dobivaš plačo, ker ne veš kako bo s tem pri novem ponudniku dela.

poweroff ::

Jype sicer "serje s polno ritjo", ampak da je prišel do stopnje, kjer je, je moral trdo delati.

Med tem, ko ste nekateri popivali in žurirali, se je on učil in programiral.

Zdaj pa pač vsak žanje sadove svojega dela.
sudo poweroff

jype ::

nebivedu> Ko si enkrat na dnu, zelo težko zamenjaš službo, če v eni kolikortoliko redno dobivaš plačo, ker ne veš kako bo s tem pri novem ponudniku dela.

Ne, NI težko zamenjati službe. Pravzaprav je lažje zamenjati službo, kot vztrajati v slabi službi, le da je pri nas oklepanje kakršnekoli službe očitno del folklore, ki precej olajša izkoriščanje delavca.

Če mu kaj ni prav, _mora_ dat odpoved in najt drugo službo in se po možnosti lotit tudi česa novega, če kot izučeni železokrivec ne dobi dela. Če tega ne stori, pljuva v skledo vseh delavcev, saj potem _nihče_ ni cenjen (in delodajalec lahko izsiljuje s pogoji in blefira z izjavami tipa "Kr pejt, sej novga loh tko al tko dobim za vsakim vogalom!").

nebivedu> Jype s polno ritjo je lahko srat!

Ravnokar sem zračunal, da sem od leta 2000 do danes plačal 12 milijonov tolarjev in 135.000 evrov različnih davkov, prispevkov in podobnih odtegljajev. Skratka, v povprečju sem plačal skoraj 1700 evrov na mesec državi in njenim organizacijam. Lahko je s polno ritjo srat, ja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

krneki0001 ::

Jype sicer "serje s polno ritjo", ampak da je prišel do stopnje, kjer je, je moral trdo delati.

Med tem, ko ste nekateri popivali in žurirali, se je on učil in programiral.

Zdaj pa pač vsak žanje sadove svojega dela.


Matthai, podcenjuješ ljudi. Ne sodi vsega po sebi, nekateri smo odšli pri 18ih od doma brez vsega, pa smo si ustvarili kar nekaj in vse s svojimi rokami.
Ko sem odšel od doma nisem imel nič, danes imam hiši v ljubljani, vikend na dolenjskem in vikend ob morju ter kar nekaj hektarov zemlje. Za vse to sem delal po cele dneve in še danes delam tudi po 16 ur če je treba.


Jype, če nimaš nič ali če si že nekaj ustvaril, potem je lahko menjat službo, če pa živiš iz rok v usta in moraš vsak mesec plačat vse položnice, pa ti nič ne ostane konec meseca, je pa težko en ali 2 meseca počakat na plačo v novi službi.

Zato pa pravim, če že nekaj imaš, lahko počakaš tudi mesec ali dva ali 3, če pa imaš iz rok v usta in po možnosti še družino, si tega ne moreš privoščit. Been there, done that!!!

krneki0001 ::


Ravnokar sem zračunal, da sem od leta 2000 do danes plačal 12 milijonov tolarjev in 135.000 evrov različnih davkov, prispevkov in podobnih odtegljajev. Skratka, v povprečju sem plačal skoraj 1700 evrov na mesec državi in njenim organizacijam. Lahko je s polno ritjo srat, ja.


Jaz sem jih samo za leto 2008 od plače plačal nekaj čez 23.000 evrov. Pazi, to je samo od plače, kje so še vsi ostali davki (zemlja, stavno zemljišče, ...)

jype ::

nebivedu> Jaz sem jih samo za leto 2008 od plače plačal nekaj čez 23.000 evrov. Pazi, to je samo od plače, kje so še vsi ostali davki (zemlja, stavno zemljišče, ...)

No, fino, torej očitno damo dovolj za socialo, da lahko pošten delavec poišče drugo službo. UTD bi ga očitno rešil težav.

Oxford ::

Pred kratkim sem dobil informativni izračun: 1.882 € doplačila. Me je skoraj kap. Zaradi ogromnih družinskih stroškov ta in prihodnji mesec (dve registraciji avtomobila, zavarovanje hiše, pa še dopust) mi nekako ne bo zneslo plačati do 14. julija.

K sreči so naredili napako pri številu mesecev, ko je bil sin pisan name kot olajšava. Tako bom uspel malo prestaviti plačilo.

Sem se odločil, da ne bom več delal preko avtorske agencije, ker te na koncu DURS ubije s takšnim izračunom. Bom moral najti drug način izplačila za popoldansko delo.

krneki0001 ::

nebivedu> Jaz sem jih samo za leto 2008 od plače plačal nekaj čez 23.000 evrov. Pazi, to je samo od plače, kje so še vsi ostali davki (zemlja, stavno zemljišče, ...)

No, fino, torej očitno damo dovolj za socialo, da lahko pošten delavec poišče drugo službo. UTD bi ga očitno rešil težav.


Pošten delavec od socialne ne bo nič dobil, če bo menjal službo. Tisti, ki cel dan ležijo in pijejo pirček in kadijo čike, tisti pa dobijo socialno.

Sej samo službo zamenjat ni problem, problem je, če imaš doma družino, ki bo mesece, ko boš brez plače in si boš iskal novo službo, lačna. Danes, ko pa je recesija in je še toliko težje dobiti službo, se pa možnost, da bi dobil službo, takoj zmanjša na minimum, zato ljudje ostajajo tudi v slabih službah, samo da dobijo redno plačo, pa četudi je majhna. Tega, da bi bila družina lačna, si pa noben normalen delavec ne upa privoščit.

Verjamem da je tebi to neznanka, ker tega najbrž nisi in upajmo tudi ne boš doživel. Sam sem to doživel in vem, da skozi to ne grem nikoli več. Vmes sem se tako zapufal, da potem v odlični redni službi, še par let nisem mogel normalno zadihat.

Valvoline ::

Jype sicer "serje s polno ritjo", ampak da je prišel do stopnje, kjer je, je moral trdo delati.

Med tem, ko ste nekateri popivali in žurirali, se je on učil in programiral.

Zdaj pa pač vsak žanje sadove svojega dela.

Ne nisem popival in žural (vsaj preveč ne) :)
Programerji so pač iskani zej in imako srečo da so pač malo boljše plačani za svoje delo. To se lahka na hitro spremeni,polovica mladih rine na fdv da bi potem si iskal državne službe,ostala polovica rine na računalniško smer. In se bo število računalničarjev in konkurenca v kratkem krepko povečala.

opeter ::

Programerji so pač iskani zej in imako srečo da so pač malo boljše plačani za svoje delo. To se lahka na hitro spremeni,polovica mladih rine na fdv da bi potem si iskal državne službe,ostala polovica rine na računalniško smer. In se bo število računalničarjev in konkurenca v kratkem krepko povečala.


Na srečo pa bo vedno ogromna razlika med nadarjenim programerjem, se pravi pravim talentom in tistim, ki dela bolj tak-tak.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Valvoline ::

nebivedu> Ko si enkrat na dnu, zelo težko zamenjaš službo, če v eni kolikortoliko redno dobivaš plačo, ker ne veš kako bo s tem pri novem ponudniku dela.

Ne, NI težko zamenjati službe. Pravzaprav je lažje zamenjati službo, kot vztrajati v slabi službi, le da je pri nas oklepanje kakršnekoli službe očitno del folklore, ki precej olajša izkoriščanje delavca.

Če mu kaj ni prav, _mora_ dat odpoved in najt drugo službo in se po možnosti lotit tudi česa novega, če kot izučeni železokrivec ne dobi dela. Če tega ne stori, pljuva v skledo vseh delavcev, saj potem _nihče_ ni cenjen (in delodajalec lahko izsiljuje s pogoji in blefira z izjavami tipa "Kr pejt, sej novga loh tko al tko dobim za vsakim vogalom!").

nebivedu> Jype s polno ritjo je lahko srat!

Ravnokar sem zračunal, da sem od leta 2000 do danes plačal 12 milijonov tolarjev in 135.000 evrov različnih davkov, prispevkov in podobnih odtegljajev. Skratka, v povprečju sem plačal skoraj 1700 evrov na mesec državi in njenim organizacijam. Lahko je s polno ritjo srat, ja.

jype,poanta ni če lahko jaz službo zamenjam.
Poanta je v tem da je vsepovsod isto sranje. Službe boš zamenjal plače so vsepovsod enake. za 50e+ na mesec se ne splača reskirat zamenjat službo. Tako pač je. Da ne bom omenjal armade tujcev ki delajo za drobiž. Lahka bo kar kmalu računalničarje tut prpeljal iz Bosne,Srbije itn brez skrbi.

Ziga Dolhar ::

Akhem. Ne mesat 'programerjev' in Programerjev. Razmer na FRIju ne poznam, ampak grem stavit, da je programerjev klase Jureta ali Sergeja recimo kakih 10 odstotkov diplomirancev. (Poleg se par takih, ki niso FRIjevci ali sploh nimajo diplome. In neupostevajoc najboljse programerje, ki pa so itak bolj matematiki kot 'racunalnicarji'.)
https://dolhar.si/

Valvoline ::

Akhem. Ne mesat 'programerjev' in Programerjev. Razmer na FRIju ne poznam, ampak grem stavit, da je programerjev klase Jureta ali Sergeja recimo kakih 10 odstotkov diplomirancev. (Poleg se par takih, ki niso FRIjevci ali sploh nimajo diplome. In neupostevajoc najboljse programerje, ki pa so itak bolj matematiki kot 'racunalnicarji'.)

Takih je tut v Bosno 10% in so brez službe,oz delajo za 200e na mesec. In čakajo na priložnost pa so že tle pr nas. Posredniki pocen delovne sile bojo kr kmal pogruntal da dnar ni samo v gradbeništvu,in da lahka prpeljejo tut študiranega kadra brez skrbi.

jype ::

Valvoline> Takih je tut v Bosno 10% in so brez službe,oz delajo za 200e na mesec.

Takoj zdajle jih zaposlim 15, če mi jih pripelješ, pa še tebi dam 200e na mesec kar tako, dokler bodo ti Bošnjaki delali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Valvoline ::

jype,jaz jih ne bom prpelu,negdo bo že,sam enga dneva si boš vgriznu jezik in se spomni kaj si zdaj napisal :)

preem ::

Po katerem zakonu je zafurat firmo kaznivo dejanje oziroma prekršek?


ZGD

http://www.uradni-list.si/1/content?id=...

Res pa je, da še ni bilo primera v Sloveniji, ki bi komu to dokazali. Ne bi pa rad bil prvi :-P

jype ::

Valvoline> sam enga dneva si boš vgriznu jezik in se spomni kaj si zdaj napisal :)

Za 200 evrov na mesec se ne bom nikoli v jezik ugriznu, sploh glede na to da ti nimaš pojma, kaj govoriš. Dobri programerji (večina ki jih poznam so sicer Srbi, a tudi drugih je precej) niso poceni - Pod 3000 evrov na mesec bruto praktično nihče ne bo delal, ker mu ni treba, ker (surprise, surprise) ga služba za toliko denarja čaka na vsakem vogalu - če se malo potrudi, pa lahko dobi tudi 5000 na mesec, in to pri nas. Takoj ko se odloči preseliti v Nemčijo, Francijo, VB ali kam v tiste konce, bo dobil še vsaj dvakrat več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Večja količina denarja na računu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6617231 (14423) stb
»

Kaj narediti s prihranki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11123300 (20008) M.B.
»

Bogati siromaki??? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30188168 (77728) energetik
»

Dohodnina 2007 - Nateg? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17013048 (8950) Ziga Dolhar

Več podobnih tem