» »

Tezave s povezovanjem PC na TV

Tezave s povezovanjem PC na TV

Scylla ::

Zdravo!

Imam en problem. Danes sem svoj laptop povezal s televizijo in slika je bila v redu, ampak zvoka na tv-ju nimam. Slika je na televiziji tako kot mora biti, zvok pa je ostal na racunalniku. Kako lahko zvok nastimam da bo delal na televiziji?

Hvala Lp

n3zn4n ::

Lp,

Ker predvidevam, da imaš TV in laptop relativno moderna, sklepam, da si povezal preko HDMI.

Laptop odda preko HDMI le sliko in ne zvoka, kot si sam ugotovil.

Poglej, če ima TV sploh možnost povezave audio periferije (za računalnik ciljaj na 3.5 mm vhod) in se nato javi nazaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: n3zn4n ()

Da, oba sta moderna, ampak povezavo mam preko dvi kabla...mogoce ta ne predvaja zvoka, ampak samo sliko? bo kaj drugace ce kupim i probam z HDMI-DVI kablom?

Mavrik ::

DVI ne nosi zvoka (pustimo nekaj izjem, ki jih v prenosniku skoraj gotovo nimaš). Če nimaš možnosti HDMI-HDMI povezave, potem boš rabil dodaten kabel za povezavo avdia.
The truth is rarely pure and never simple.

Dodaten kabel? kakšen to?

libreus ::

Če ima prenosnik SPDIF kabel, bo super - drugače pa navaden kabel na dva činča. Odvisno od vhoda na TV-ju.

SPDIF

SPDIF

Navaden na dva činča

Navaden na dva činča

Zgodovina sprememb…

• spremenil: libreus ()

Evo danes sem vzel hdmi kabel in bom probal ce bo delalo...ce pa ne, bom dokupil se ta ki mi je svetoval libreus..upam da nastimam vse skupaj :)
Hvala za pomoc

joej970 ::

Ko boš povezal preko hdmija bo prenosnik verjetno poslal zvok preko kabla, če pa ne, pa greš control panel-> sound -> in tam iz seznama izbereš Tv kot default napravo za zvok.
Tako moram js to narediti na namiznem računalniku, kjer imam stalno hdmi in vga not.

Frenckie ::

Še bolje.
Ugasni TV in PC / prenosnik, opravi povezavo z HDMI kablom, vklopi TV nato vklopi PC / prenosnik.
Pri meni to samodejno deluje, zvok je na TV brez kakih nastavitev zvočne kartice.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962584332 (23661) Dominator
»

HDMI (strani: 1 2 )

5111383 (3948) acookook
»

DVI(PC)--->HDMI(TV) ni zvoka (strani: 1 2 )

6321722 (10834) BorutK-73
»

Kako dobiti zvok iz prenosnika na receiver

305313 (4581) Primoz7
»

Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )

5523664 (14968) al3n

Več podobnih tem