» »

XNA ozadje v 3 prostoru - Skybox

XNA ozadje v 3 prostoru - Skybox

FuI2cY ::

Pozdravljeni,

trenutno delam na ozadju igre in iščem kakšna pametna ozadja za skybox. Za skybox sem zaenkrat našel samo takšna ozadja, ki so nekje zunaj v naravi, veselju itd. Zanima me, če morda kdo od vas ve kako narediti ozadje iz ene slike, npr: .tiff

našel sem to sliko:

če pogledate levo stran slike, se vidi, da je del televizije, ki je na desni strani. Tudi sama slike se vidi, daje bolj ovaljena, torej če bi jo nekak spravil v kocko bi izgledala kot nekakšna soba. Ne vem ali se lahko iz ene takšne slike lahko naredi 3D prostor? Ponavadi so slike za skybox sestavljene iz 6 slik (zgoraj, spodaj, levo, desno spredaj in zadaj).

hvala za vsakršni odgovor že vnaprej.
  • spremenil: FuI2cY ()

FuI2cY ::

Pozdravljeni,

slika, ki sem jo dodal zgoraj je full sphere panorama slika in sem jo uspel narediti ter naložiti v samo igro. Problem je sledeči, ker imam sedaj moje modele vse v zraku (kao lebdijo na tlemi) in me zanima ali se lahko narediti, da bi se spodnji del sfere naredil ravni ? Ko sem znotraj sfere in pogledam s kamero navzdol se lepo vidi kot, da bi bil ravni pot. Potem sem poizkušal prestaviti samo sphero višje ali pa modele nižje po Z osi, da bi izgledalo, da so modeli na tleh ampak je problem, ker se potem vidi, da je pot okrogel.

Kakšni nasveti?

Hvala.

Bom zadeve drugače naredil. hvala vseeno

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FuI2cY ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google kupil izdelovalca satelitov Skybox

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
85219 (3704) M.B.
»

Risen II: Dark Waters (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
9418329 (13601) kratos
»

WPF 3d prostor - Spotlight, ne znam uporabljat

Oddelek: Programiranje
161727 (1487) Tutankhamun
»

Resnica Pentagona? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16314760 (10978) BigWhale
»

Slike Apolla 11 odmrznjene (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
11211118 (11118) Metabond

Več podobnih tem