» »

Slike Apolla 11 odmrznjene

1 2
3
»

BigWhale ::

Jimi, najbrz je ta terenc lahko vozil tudi v rikverc... :) to bi razlozilo tisti dve sliki.

Sicer pa, 100 post! ;>

leinad ::

Jimi nic oni niso vnaprej snemali, ce bi slo kaj narobe je imel Nixon pripravljen govor v primeru smrti astronavtov. Zakaj bi v primeru neuspeha izgubili "vojno" s Rusi, saj so ti bili se dalec vstran od Lune, americani pa ce ne bi uspel A11 bi poskusili z naslednjimi posadkami.

MrStein ::

"Astronavt ima sonce v hrbet, zato je moral "fotograf" uporabiti flleš sicer bi bil astronavt kot črnc v tunelu.

Metabond (in vsi drugi, ki nimajo pojma o svetlobi) :
Priporočam vam naslednji preprost eksperiment, za katerega na rabite nič , razen ene sobe, očesa ( ja eden je dovolj ) in IQ vsaj 10. Če kaj od tega ne premorete ( recimo IQ ), potem NE izvajajte eksperimenta, ker se lahko resno poškodujete !

Eksperiment je najboljše naredit sredi sončnega dneva, recimo med 11. in 15. uro, v sobi.

Poteka pa takole ( lahko takoj pred PC-jem naredite, da pa se izognete morebitnim "motnjam" s strani monitorja, ga lahko začasno izklopite, prav tako morebitne prižgane luči ) :
- nagni glavo nazaj
- še malo
- super
- zdaj bi moral gledat gor in videt strop

Ampak kako ?
Saj ga sonce ne osvetljuje !
Niti razpršena svetloba neba ne.
( ne eno ne drugo ne more, ker se nahajata nad stropom , torej je strop v "senci" ).

Mojbog, vaša hiša je ponarejena ! Sploh ni resnična ! Aaaiiiiiiiiiiiiiii ! Celo življenje so vam lagali !
Panikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!

--------

JimiBtn : Gremo na slikce in sence
Senca spirale.
ojoj ojoj

Dragi JimiBtn, vzemi iz predala kako ravnilo ali kos list papirja, ki ima raven rob, in ga položi na vrh spirale in na vrh sence spirale in boš lepo videl, da gre senca na levo.

(po petih minutah borbe sam s sabo sem uspel _ne_ nalepit sem en rolleyes smajli )

"Horizont preblizu"
Čist možno je, da so pristali na rahli vzpetini ali planoti. Torej je tisto rob planote ali vrh grebena. Težko rečt, ne da vi vedel za katero odprevo gre in kam so pristali.

---

Živobarvna zastava.

Sonce je relativno nizko. Torej je površina Meseca slabo osvetljena in zato temna, zastava pa je skoraj pravokotna na smer svetlobe in zato zelo dobro osvetljena ( ne pozabi, da je sonce zelo močno tudi ko je nizko, ker ni atmosfere ). Slika ima malo pretirano osvetljenost. Če jo potemniš, potem vidiš normalno zastavo na temnem terenu.

... več po kosilu ;-)
... sem že nazaj ...

"Kaj je na tejle sliki tisto, kar se blesci desno zgoraj?"
Ne vem. Lahko bi bilo karkoli. Odsev sonca v komandnem modulu ( tisti del "rakete", ki je krožil okoli lune ), kaki svetel planet, napaka na filmu, Aldrin obmetaval Armstronga s kamni ko je slikal, oziroma igral golf in to je žogica, UFO ...

"Zanimivo pri takileh slikah se mi zdi to, da se opazi neka zelo jasna meja med ravnino in hribom." Tak kot na zemlji ?
To je namreč rob blage vzpetine. Pa temnejši je, ker je položen, hrib pa bolj "v sonce gleda" in je zato svetlejši.

"...slikan iz temne strani, se da prebrat napais"

Glej zgoraj omenjeni eksperiment.

"Vozilo ... Nekako nelogicno se mi zdi."
Ja , če predpostavljaš, da je to slikano z vozila in predpostavljaš, da gleda v smeri iz vozila proti nazaj in predpostavljaš, da se vozilo nikoli ni vozilo po isti poti nazaj, potem je slika res čudna. ;-)

Pa lep dan imejte !

P.S.: Še enkrat : Če nisi nikoli v življenju imel fotoaparata v roki, potem ne pametuj, kako bi morale sence zgledati ( in druge stvari ).

P.P.S.: JimiBtn, čudi me, da pri tej sliki nisi omenil dveh svetlih flekov zgoraj levo na nebu ;-)
Zkoraj ziher je to odboj sonca v lečah, ampak naj to kaki fotograf razloži 8-)

Microsoft ::

Kakko to, da nobeden ne komentria tega posnetka. Jst sm se kr preprican, da obstaja backup pristanka na luno... A ni blo neki govora celo o tem, da so potem vsi, ki bi naj sodelovali pri tem backupu, umrli v kaksnem pozaru, nesrece, izginli,... ?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

jest10 ::

Ker ga ni vredno komentirati.
Je čista zajebancija narejena za take dvomljivce kot si ti.

BigWhale ::

Jimi me vsak dan preseneti...

A tole si videl? ;>

http://www.moontruth.com/full.htm

leinad ::

Ja Jimi pa Dedek mraz je tudi odleto v prepad, ko se je s sankami prneso s ful gasom v ovinek:\

Glede tega zakaj nihce ne komentira tistega posnetka, pa prvo kot prvo ker vsakemu razumnemu cloveku "potegne" da je vse skup le potegavscina.

Za take tebi podobne z bolj "dolgo lajtngo" pa so na isti strani kot je posnetek bil objavljen pojasnili, da so to posneli zgolj zato ker so hoteli videt kolko ljudi bo nasedlo in glej ga zlomka samo na s-t forumu se je ustanovil pravi fan-club. Aja se link do obrazlage:
http://www.moontruth.com/full.htm

Microsoft ::

O tem, da so bili americani res gor, me bo dokoncno prepricala kaka Kitajska, mogoce Rusija ali pa kdo drug, ko bo prisel cas, da bodo lahko brez pritiska ZDA pokazali katero koli sliko bodo naredili na Luni, ko bodo le ti enkrat pristali (upajmo) na istem mestu, kot leta 69 ZDA posadka.
Drgace ze danes verjamem, da so bili gor, samo je lepo videti, da dobis se neke take podatke iz 'nasprotnih' taborov (ki niso trenutno v kaki hudi stiski in jih ZDA financno resuje).

O tem, da niso imele ZDA pripravljene backup verzije v primeru tehnicnih tezav (live prenos slike, kamera ne bi delala, vrate se ne odprejo, sploh ne bi pristali,...) me ne bo nihce preprical. Meni se zdi najnaivnejse verjeti v to, da so oni sli gor brez 'rezerve'. Sploh pa v tistih casih.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

CCfly ::

Neke fiktivne backup fotografije pač ne morejo biti argument. Zdrava pamet govori, da bi nekdo ki ve o fizikalnih zakonih več kot ti in jaz, predstavil svoje argumente ki imajo težo. Ti ki so bili navedeni pač ne prestanejo osnovnega fizikalnega premisleka in so zagovornikom morebitne potegavščine prej v sramoto. Namesto da je vaš argument "sence se mi zdijo nekam čudne" si preglejte vsaj povezavo, ki je bila podana na tej strani, če si že nočete prebrati kakšnega poglavja fizikalnega priročnika, ki govori o svetlobi oz. odboju in lomu svetlobe.

Microsoft ::

Ma meni dajo nekatere stvari mislit. Prva je ta, da je Busheva administracija zagrozila enemu studiju, da ne sme predvajat filma, sicer jih bo denarno tako stisnala, da jim ne bo nic jasno. Druga je ta, da (kolkor se se spomnem) je Clinton pod prisego rekel, da se z Monico ni poblizje spoznal, kar se je kasneje izkazalo za neresnico.
In na koncu ugotovis, da gre le za neke stvari, ki zadevajo rumeni tisk. In ze tu je tezko priti resnici do dna.

Zdej si pa zamisljite, ce gre za snemanje ponaredka postanka na Luno. Kako bos potem tu prisel resnici do dna, ce so mogoce ze vsi po nekem nakljucju umrli v nesrecah, pred tem pa verjetni dozivljali dnevne groznje/opozorila, da jih lahko en sam pomezik z ocesom pripelje na oni svet.
Tu je bilo enostavno prevec stvari v igri. V igri je bilo prakticno vse. Osebno bi tezko rekel, da je bil do sedaj kak vecji dogodek v krajsi zgodovini, ki je tolko postavljal na kocko dogajanje celega sveta.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Metabond ::

Vidim, da ste se v veliki večini že precej pametni rodili. Vsak ima svoj prav in pravico do svojega mnenja ter dopustiti drugim, da imajo svoje mnenje.

Za ugotavljanje avtentičnosti slikr bi bilo dobro imeti nekaj foto izkušenj. In če bi jih imeli bi vedeli, da ima človeško oko neprimerno večji svetlobni dinamični razpon od fotografije (5 do 6 f stop) zato se temnejši deli motiva pojavijo na fotografiji presenetljivo bolj temni.

Malo si poglejte tele razlage in primere,

http://www.luminous-landscape.com/tutor...
http://www.luminous-landscape.com/tutor...
http://www.luminous-landscape.com/tutor...
http://www.luminous-landscape.com/revie...
http://www.outdoorphotographer.com/cont...
http://www.vividlight.com/articles/611....


da boste vedeli s kakšnimi problemi se srečujejo fotografi pri svojem delu in zakaj dober fotograf pri belem dnevu natikajo fleš.:D
Da je del škafandra, ki je v senci precej bolj temen, se lepo vidi pri nekaterih drugih slikah (npr.: as11-40-5963)

Priznam, da je "frača" astronavtova senca - nisem opazil bližnice do hi-res slik, na kateri se to lepo vidi.:8)

Naj nas NASA prepriča: obrne naj Hubbla proti luni in pokaže prevrnjeno zastavo in "podvozje" lunarnega modula, ki je ostalo tam!:D

CCfly ::

Tukaj je lepa razlaga:
http://www.braeunig.us/space/hoax.htm.

In izvleček:
Earth based telescopes should be able to see the Apollo hardware on the Moon, yet none is visible.

The theoretical resolving power of a telescope, measured in arc seconds, is calculated by dividing the aperture of the telescope (in inches) into 4.56. The largest telescope on Earth is the 10-meter Keck telescope in Hawaii. The theoretical resolving power of this telescope is 0.012"; however, the Earth's atmosphere limits the resolving power of any ground-based telescope to about 0.5"-1.0". The Hubble Space Telescope does not suffer from this limitation; thus, with an aperture of 94 inches, HST's resolving power is 0.05". At the Earth-Moon distance of 239,000 miles, the smallest object that can be resolved by HST is about 300 feet. The largest dimension of any hardware left behind on the Moon is 31 feet, which is the diagonal distance across the LM's footpads. No telescope, presently in existence, can see the Apollo hardware from Earth.

CCfly ::

Vidim, da ste se v veliki večini že precej pametni rodili. Vsak ima svoj prav in pravico do svojega mnenja ter dopustiti drugim, da imajo svoje mnenje.

Svoje mnenje boš imel tudi potem ko bo ta debata zaključena. Če hočeš na vsak način imeti svoj prav se jaz ne bom prav nič sekirat, prav tako noben drug udeleženec debate.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kar se Janezek nauči ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
7412137 (8556) Okapi
»

Zimske radosti

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
193849 (3058) TwoEyes
»

FAQ

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
129229 (6972) OwcA
»

Slika dneva

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
343311 (3311) CaqKa
»

Obletnica pristanka na Luni in še česa (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
527392 (5567) MrStein

Več podobnih tem