» »

Kje kupit stvari za vodno hlajenje?

Kje kupit stvari za vodno hlajenje?

Gejmer ::

To rad bi kupu pa nevem kje:

En dobr P4 blok da se kupi v slo
Maxy-Jet 1200l/H PUMPA in un konektor da se lahk prklop na napajalc
Cevi(debele bol)
Radiator vem da na smetišču z avti
2× 120mm TITAn ventilator vem
Rezervar(ene 700ml pa da ma proti mehurčkom pa bi blo zaželjeno da zasvet k kej neha delat)
Pa še tisto da zategneš cev(npr k se spoji na radijatorju..)

A rabm še kej?

hvala

lp
Nanda yo?

R-S-LoVe ::

JST BI TI PREDLAGAL, DA POVPRAŠAŠ MORPHLING-A.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: R-S-LoVe ()

Gejmer ::

Kj se dereš?! >:D Aja pa če lahk približne cene.Če nebo kj pametnega bom kupu ThermalTake Aquarius II (a je dobr).
Nanda yo?

CandyMan ::

blok kups pr morphingu turbo1@email.si
pumpu mas tm u btc-u Pet Shop al kaj je ze...uglavnm toj za akvarije zato isces v takih trgovinah. Za cevi pa rezervar nebi vedu, objemke mas pa v Merkurju.

Lp

San ::

Pumpa nasproti tržnice v BTC, cevi - Astra, Bežigrad, objemke pa pri kovaču. Merkur fant, Merkur. Pismu, že vidm da bo en sam šit, če ne veš kako se reče objemki.
Aja, morphlinga pa kar pokličite domov al pa na mail pište. Sploh pa take stvari, ki so bile vse napisane že 1000x, sej konc koncev kva boste bral okol članke, škoda cajta za tako bedarijo, če loh kdo drug vse napiše.

Yacksy ::

Rezervarja ne boš rabu, ker mislim da je Maxjet pretočna pumpa. Pa sej ni treba da je točno Maxjet. Pumpa je v bistvu vsaka dobra, le da ma pretok okol 1000l/h ali malo manj ali malo več.
Ti dam en predlog. Daj si raje vzem kakšen mesec in se malo podkuj v zadevah. Malo preglej forume, članke in si razjasni kako boš celo zadevo speljal. Brez veze, da se zaletiš v eno tako zadevo brez tega, da nisi na to pripravljen.
Vse stvari, ki jih potrebuješ pa boš dobil v Sloveniji.

tony ::

Radiator se da kupi na internacionalnem netu.Kakega rabljenega pa tudi v sloveniji.

Gejmer ::

Heh evo sej bo:

MK4 blok 15.000,00 SIT
maxy-Jet 1200L/H 8.300,00 SIT
RADIATOR - opel-lada 10.000,00 SIT
T-CLEN BAKREN 300,00 SIT
OPRIJEMALKE 2.000,00 SIT
CEVI 1/2" 4.000,00 SIT
VENTILATOR 120mm 3.000,00 SIT
SKUPAJ: 42.600,00 SIT

Zanima me če bi biv večji(bolši) efekt če bi mel dve pumpe povezane naenkrat(ena za drugo)?

Pa če to lahk spravim v ThermalTake XaserII ohišje al rabim Big tower chiftec?
Nanda yo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gejmer ()

Yacksy ::

Če boš spravil stvari v kišto pa je odvisno od tebe, kako boš celo stvar skonstruiral. Samo po mojem z kakšen radiator od lade nima kaj iskat v midi tower ohišju (je malo prevelik)
Saj ne da bi te hotu učit, ampak če hočeš kaj prihranit ti ni treba kupit nov radiator od lade
2 zaporedno vezani pumpi pa povečajo pretok skozi sistem. Sicer ne za 100%, ampak mislim da se vrti cifra okoli 50%, odvisno tudi od pump

Tic ::

persona civitas ;>

Fury ::

10k za radiator? a ni aml velik?

Gejmer ::

Cool-Pc.org rulz!!! :D
Nanda yo?

Yacksy ::

Samo cene pa znajo navit. Za L20 pumpo, ki jo cenijo dobrih 10 jurjev sem jaz dal 5.5 kSIT
Ljudstvo pa znajo še zmeri nategnt....

Eddy ::

Ja sej... ker je sicer navadna akvarijska mumpa ampak za računalništvo je pa poj tok dražja!

Sej dons ni nobene dobre komponente (brez zastarelega disketarja) cenej kpa 10 jurjev. ;)

morphling1 ::

U damn, jaz sem pa mislil da je L30, fak ja pol je pa čist pretirana cena pumpe.
Sicer je pa vsa roba pobrana iz http://www.cooled-cases.de/ tako da so cene nekako primerljive, samo to je vse skupaj bolj za šminkirat kot pa kaj resnega hladit, je pa bolj od zraka to pa res :)
Edino kar je cool so radiatorji BlackIce Extreme sam je tud to predrago in neprimerljivo s tem kar imam jaz trenutno doma (še nevgrajen radiator za Anteca da ravno lepo paše pod eno kletko za diske)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

sharp ::

Hm 10 jurjev za hladilnik od lade je preveč razen če je nov pa še ta ti bo pojedu obe kletke za diske,v mojga dragona čist lepo paše..:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

morphling1 ::

Nice, praktično enako kot imam sam :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

burkiburke ::

A kako mislis da;
to je vse skupaj bolj za šminkirat kot pa kaj resnega hladit, je pa bolj od zraka to pa res :)
Si ze videl ali testiral te vodne bloke? Ce nisi, mi se zdi mal preterana ta izjava. Na cool pcju se tudi najde po kaksen test vodnih blokov katere prodajo npr. test CCR 03-prevod babelfish, test Cape KC41Xprevod babelfish

lp Burki

Zgodovina sprememb…

Yacksy ::

Eddy pumpa je ISTA! Samo da tam prodajao "stvari za vodno" to še ne pomeni, da je pumpa posebna. Edina razlika je v ceni, ki je skoraj 100% večja. Temu jaz pravim nateg na celi črti in se čudim, da tipov ni sram takole prodajat.

morphling1 ::

burkiburke, to kar sem napisal iz tega kar vidim na slikah, notranjosti bloka ne vidim, se mi pa dozdeva da ni nič posebnega. Naprej sami radiatorji ter priključki so vsaj zame ter vse ki malo resno navijajo premalo zmogljivi, je vse lepo narejeno ter enostavno za sestavit, samo tega enostavno ne bom imel noben ekstremen overclocker ali kdo ki ima vodno predvsem iz veselja do izboljšanja hlajenja in mu je vsaj malo jasna teorija. Hvala za link da sem videl kako zgleda eden od njihovih blokov znotraj, rezultati pa kot sem mislil niso vredni omembe, kot celoten sistem seveda. Z mojim hlajenjem pa sploh ni primerjave pa se nočem hvalit samo to je dejstvo in sem ga vsakemu pripravljen demonstrirat.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

burkiburke ::

Dejstvo je to da se edino prava resnica vidi na testu, in to z istimi priključki.

LP Fran

/vsak svojga konja hvali/

morphling1 ::

Ne meni ni treba hvalit svojega konja, se sam :)
Kot sem rekel v vsakem trenutku sem pripravljen narediti primerjavo, lahko pa jo tudi kdo drug če ti (predpostavljam da si Fran s.p. cool-pc) ne verjameš na mojo besedo. Predpostavljam da si tudi zelo svež v vodnem hlajenju in kot tak zelo navdušen nad tem, kar je lepo, sam imam pa že toliko let izkušenj z temi rečmi da znam že na pogled in ocenit kaj bo dobro in kaj ne bo. Nikakor ne mislim da je tisto slabo, ker je v primerjavi s kakim TT aquariusom dosti bolje, samo še vedno kar nekaj stran od top sistemov. Že samo oddana toplota nekega zelo navitega sistema je dosti višja od recimo tvoje (glede tvojo konfiguracijo v temi jo imaš) dodaj še kak blok na NB ter GPU oboje seveda navito in to je šele pravi test česa je res sposoben sistem vodnega hlajenja, gledano kot celota seveda.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

burkiburke ::

Živjo,
seveda da bi tudi jaz rad naredil primerjavo. Tudi mene zanima kaksni so "moji konji" v primerjavi z drugim:-) In da me ne bi narobe razumel, cenim to kaj ti delas, in da bloki katere jaz prodajam minimalno zaostajajo za tvojim, bi bil zadovoljen.
Moje navdušenje pri vodnih blokov gre in za hlajenje in za videz. Nekateri vodni bloki proizvajalca katere zastopam minimalno zaostajajo za Innovatekovim vodnim blokima kateri slovijo za najboljse v Nemciji (kje je ena od najvecjih scena z vodnimi hlajenji, po mojem mnenju), in niso nikaksna primerjava TT aquariusu. Menim da bi super blo naredit en nov "round up" vodnih blokov (kateri se prodajajo na slo trgu) in mislim da si ti ta oseba katera bi to najverjetnije najboljs naredila. Nimam razloga da ti ne bi verjel na besedo (da bos pod enakim pogojem naredil teste)... Kdaj bos imel cajta za naredit taksen test prosim kontaktiraj me na info@cool-pc.orgda se vse dogovoriva.
Stay cool:) ,
AnfrA

morphling1 ::

Ja bom nekaj naredil danes sem dobil novo plato Abit NF7 ki ima spet tak fin socket senzor ki se ga da nastaviti da se močno dotika spodnjega dela Tbreda skupaj z termalno pasto je to ena bolj natančnih metod merjenja tako da bo šlo. Vse kar rabim je še ene dva natančna senzorja temperature pa bom imel setup pripravljen. Ko bom pa imel cpu simulator bom pa tako in tako lahko delal off line teste z maximalno natančnostjo.
Drugače pa samo kot zanimivost tole sem ravno dobil od nekoga iz Nemčije ki je včeraj dobil moj blok
Re: waterblock
yeah i got them and installed them too !
they are awesome and the cpu block is performing a lot better than the Aquacomputer cuplex Evo i had before !
and i didnt have the mosfets cooled before either

Naredil sem mu še custom made mosfet vodni blok za njegovo Asusko
Jaz nemških blokov nimam za konkurenco in se tudi sam nimam za konkurencu njim. So pa zelo dodelani in ready to rock&roll v kit kompletih lepo narejeni samo niso pa Top performanse. Innovatek je tudi ok toda spet nič posebnega ima celo po dolgem času problem z korozijo anodiziranega aluminija na bloku ob uporabi navadne vode. Glede na design se mi zdi cool-cases blok (tvoj) praktično enak oz še boljši, Innovateku je naredil lepo reklamo TomsHardware ter [H]ocp, prvi tako in tako nima pojma kaj se sploh dogaja pri vodnem (vsaj po tistem članku sodeč), strokovnost drugega pa tudi ni omembe vredna, zame so referenčni samo testi od Billa Adamsa, ki sodeluje z overclockers.com in kar se da natančno stestira vodne bloke v enakih laboratorijskih pogojih, Joe Cittarela eden urednikov dela malo hitrejše opise in teste vodnih blokov ter predvsem zračnih hladilnikov tudi na overclockers.com in ta dva poleg dveh tipov iz procooling so eni redkih ki naredijo res dober in temeljit test.

http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Tarzan ::

Moram rečt, da Morphlingov blok in kompleti za vodno hlajenje a-la Aquarius II niso niti slučajno primerljivi.
Zdaj mam Morphlingov blok in moram rečt, da je napram aquariusu tole ... ne, ni primerjave. Temperature so nižje za 11°C, s tem, da še nimam zrihtanega močnega venta, ki bi mi hladil radiator.

Aja, Morphling, zdej ga laufam na 2470MHz (214MHz FSB) pri 1.975V in dela, če se bom spet z BIOSom igral, se spet ne bo hotel niti zabootati. Niso samo mosfeti krivi, kot sva včeraj ugotavljala. Mislim, da dela problem grafična kartica. Najprej naredi zaslon poln pisanih črt, potem mam pa probleme, da sploh spet vzpostavim sistem. Nazadnje mi je ratolo šele, ko sem v PCI slot vtaknil eno 4MB Ati rage kartico. Ko sem dal Radeona nazaj notri, se je spet lahko zagnal v windowse, ni pa ravno stabilen (3D igre,...). Z kartico na PCI mi je deloval sistem tudi pri 2.025V!!! Something is smelly here, I think it's my poor Radeon:'(

Moram ga probat še na kaki drugi plati, če deluje na visokih FSB.

ŠE to, ne vem, kako da sem včeraj imel 40°C, danes se komaj dvigne na 36°C. Dodal sem tudi Antifriz, tako da so cevi prijetno roza barve>:D Mosfeti pridejo na vrsto v Ponedeljek, če bo šlo vse po sreči.

burkiburke ::

Ja, ms prav glede Innovateka. Tezave z korozijo niso vec skrivnost. Se ena stvar glede Innovateka je da ni "Made in Germany", nego se izdelujejo v Poljski (ali kaj podobnega). Tudi Cuplex Evo ma se vecjih tezava z korozijo... Juceri sm kupil LCD termometer (PMTEMP) v IC-ju za 2250sit, ne zdi se slab in tudi je za vodo. Jaz sm ga testiral pod pazduhom:) in je pokazal v redu cca 36,7. Seveda natancnost gre za 1C. Videl sm v Conradu, za okoli 13K, natancen termometer ce ti kej pomaga.
LP AnfrA

Eddy ::

Živjo!

Kot sem nekje napisal, sem se spravi delat vodne bloke. In tako so prišli izpod mojih rok in 400 k Eurov vredne mašince prvi prototipi v aluminijasti izvedbi. Vse sem lepo sestavu... spodaj svetleč alu blok pokrit z lepim prozornim pleski steklom. Zelo rad bi delil moje optične zaznave z vami, a nimam digitalkega fotoaparata.

In ce je kdo ponosen lastnik digitalca in je doma v Gornjesavski dolini in ga zanima stvarca, bi ga prosu če bi mi tole vse skupaj poslikov!

Vidim pa da se Morphling pripravlja na teste! A mam prov? Tko da sem pripravljen dodat še kakšen moj blok... Ki bo mogoče doživel čast in se preobrazil v Bakreno varianto, ter imel celo čast hladiti my own procesor!

Ps: Naredu tut blok za hlajenje dordbridge-a, ter radeona.

LP!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Eddy ()

morphling1 ::

Ja test je v načrtu, samo vseeno bi zelo rad prej naredil cpu simulator. Ker to mi bo omogočalo res kvalitetno testiranje vseh mogočih hladilnikov od zračnih do vodnih, v enakih pogojih z dosti bolj natančnimi rezultati, nekaj podobnega kot imajo na overclockers.com
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Eddy ::

No poj pa mogoče pride pred tem še do bakrene realizacije!

Upam pa da bom kmau lahko vse poslikal!

Jest mam tut abitko NF7 pa je tist tipal men tut zanimiv, ker pr asuski ga ni blo in tko da bohved kuko mer temperaturo procesorja!

Tarzan ::

Eddy, je tudi pri ASUS plati prisoten, ampak je drugačen. Tisti meri temperaturo zraka v Socketu. Nisem še videl kakšnega ima Abit plata, ampak se mi zdi, da je tak, ki ga lahko rahlo ukriviš. Take je že v preteklosti imela KT7A če se ne motim.

Morphling..., carski blok... 28°C...ŽVAU!

Jure

Eddy ::

V bistvu je tipalo nad ravnino spodnjega dela procesorja, in ga s tem ko vstaviš procesor v socket in ga fiksiraš; se tipalo ukloni in se dotika dna procesorja. Morphling1 pa misli tukak dodati še pasto za boljši stik tipala in dna procesorja...

No jest si ne upam spodnjega dela procesorje mazat s prevodno pasto.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodno hlajenje!! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
32221165 (12295) Dr_M
»

"SRANJE" iz trgovine (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
613974 (2710) tiborrr
»

Kaj vse za vodno hlajenje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161594 (1421) koli99
»

Moja nova zelo modificirana kišta in blok, veliko slik! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
22517258 (12340) the_unborn
»

Nov test

Oddelek: Novice / Nova vsebina
271884 (1884) morphling1

Več podobnih tem