» »

"SRANJE" iz trgovine

"SRANJE" iz trgovine

«
1
2

mohha53 ::

Tale thread je namenjen vsem tistim, ki pravijo, da so hladilni kiti(VODNI, pa tudi drugi), ki jih lahko kupimo v trgovini navadno SRANJE!!

PROSIM, da mi/nam pokažete svojo DIPLOMO inžinirja in dolga leta IZKUŠENJ z delom na tem področju.
HVALA!!!

MYk

Fury ::

hahahaha, no comment :D :D

ps: prosim poglej si teste na netu - ne rabis diplome :)

mohha53 ::

Perci, HVALA.
Mislim pa, da gre zgolj za primerjavo! Verjetno ima nekdo, ki se je v določenem poklicu IZOBRAŽEVAL in DELOVAL več "pojma", kot nekdo, ki je "podalpski Kekec" in pase ovce.

Pa uživaj v brisanju.

Myk

kuglvinkl ::

Takšno je stanje. Eddy in Morf, poleg tega pa Brane imajo v planu izdelati CPU die simulator. In potem bomo lahko podali empirične podatke tudi mi. Sicer pa, tak test je bil objavljen na overclockers.com.
Your focus determines your reallity

Yacksy ::

Ne rabiš diplome da podaš svoje mnenje. Mnenje veliko ljudstva tu na forumu (vključno z mano) pa že veš.

Nekaj je sigurno

1. Pri kompletih se vedno se špara z materijali (da bi blo vse skupi bolj pocen,.... se pravi več profita za njih)

2. Kompleti so narejeni za univerzalno uporabo.

Poleg zadovojlstva da si nekaj naredil, da sam narediš iz bež kište ki leži tam v kotu en unikat, katerega imaš sam ti.

Še vsa sreče, da mamo toliko ljudi v kokoški, ki delajo bloke take kvalitete če ne še boljše kot majstori na forumih v čezlužju, sigurno pa veliko boljše kot jih dobiš v kompletih.

Pa kukr sem nazadnje preveru je ta forum namenjen za pomaganje tistim, ki hočjo bit ustvarjalni in ni bil mišljen kot Home Shopping Network oziroma za ogleševanje kompletov za vodno hlajenje. Če ga hočeš nabavt izvoli, ne pa tle še drugim morit s upravičevanem svojega nakupa.

mohha53 ::

Sam ne dvomim v kvaliteto domače proizvodnje, gotovo je tudi ODLIČNA. Pri komercialnih stvareh je jasno, da šparajo, kjer se da. Vendar naj NIHČE ne govori, da je npr. ThermalTake "SLABO" podjetje/znamka, oziroma celo SRANJE!!! Njihovi sicer zračni hladilniki(Volcano) spadajo v sam VRH ponudbe. Naredite HLAJENJE z SUPERIORNIMI karakteristikami in ga nato PORDAJAJTE za KONKURENČNO CENO!!! Pa bomo videli, kje boste ostali/končali!!!

Myk

kuglvinkl ::

Vendar naj NIHČE ne govori, da je npr. ThermalTake "SLABO" podjetje/znamka,

Tega še nisem zasledil. Pridevneik slab običajno uporabio v zevzi s firmo INNO :).

Njihovi sicer zračni hladilniki(Volcano) spadajo v sam VRH ponudbe.

To ne bo držalo. High-end predstavljajo firme Thermalright, Swiftech in Aplha.

Naredite HLAJENJE z SUPERIORNIMI karakteristikami in ga nato PORDAJAJTE za KONKURENČNO CENO!!! Pa bomo videli, kje boste ostali/končali!!!

KOt sva ugotovila, domača proizvodnja je glede učinka kar pri vrhu. In težko govoriva že o malosrejskih proizvodnju. Trg oz. odjemali katerim je tak izdelek namenjen, posežejo po teh izdelkih ravno zaradi dobrega učinka hlajenja. Tko da, mislim, da je jasno, da se naši proizvajalci ne grejo konkurence z Zalmanom, TT.
Your focus determines your reallity

Fury ::

noben ne pravi da so volcanoti "SRANJE" .. pravimo pa da je aquarius sranje za tiste, ki hocejo dobro vodno hlajenje in ne tako k ga kmalu poseka kaksen zracni hladilnik :)

mohha53 ::

Fury, ne samo da pravijo da je Aquarius SRANJE, celo VSE kar pride iz trgovine naj bi bilo sranje(nekaj takšnih mnenj sem prebral!!). Samo to me moti. Meni dela dobro, T je vedno pod 43 °C, običajno okrog 40. Je precej tih(vodilo za nakup, saj je Volcano pihal, kot oma, ki mora upihniti 107 sveč na torti) in porabi le malo energije!!

Kugl, ko se že tu: Kolikšna je "proizvodnja" toplote npr 30% navitega AMD 2600 in kolikšno KAPACITETO ima HLADILNO TELO Jugeca (zgolj splošni približki)? Mar ne bi z njim lahko hladi celotnega PCja(grafiko, NB,...)??? ali mogoče celo več takšnih sistemov?? Jaz tudi ne vzamem DVOCEVKE ko mi gre na jetra muha. Pa še to, eden je postal TESTE zračnih hladilnikov, vendar ne najdem več. Tam je bil Volcano na 3 mestu po efektivnosti, torej vrh. Testirano je bilo okoli 60 hladilnikov. Le pri Noise-u se ni odrezal dobro, hehe.

P.S.: V F1 včsih namečejo suh led v/ob hladilnike motorjev zato da mogoče pridobijo STOTINKO. Ampak, tam gre za GNAR, za GNAR!!!!

Myk

Tic ::

Tukaj gre pa za MHZ, MHZ!;)
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

mohha53 ::

Tic, kaj pa počneš potem z temi MHz??? A je sedaj tvoj PC sposoben potovati skozi ČAS???
Jaz mislim, da ga matraš z CPU-Z ali CPU ID iz dneva v dan in se ti smeji!! Kot že rečeno, me veseli, da si si našel ustrezen hobi!!! Ker tistih nekaj MHz ti resnih aplikacij ne bo poganjalo 100% boljše!! Pa če si že na 20% je to dosežek!! Veš 10 minut je malce več kot 9 minut. In med tema časoma ni LET razlike, hehe!!

kuglvinkl ::

Kolikšna je "proizvodnja" toplote npr 30% navitega AMD 2600 in kolikšno KAPACITETO ima HLADILNO TELO Jugeca (zgolj splošni približki)? Mar ne bi z njim lahko hladi celotnega PCja(grafiko, NB,...)??? ali mogoče celo več takšnih sistemov?? Jaz tudi ne vzamem DVOCEVKE ko mi gre na jetra muha.

Ker si izobražen v ustrezni storki, ki enostavno ne prenaša šarlatanov (kot jih tudi ja ne), boš vedel, da je empirija zakon. In, če pridobim boljše rezultate z večjim radiatorjem in če želim doseči nižje temperature, bom posegel po njem. Simple.

Pa še to, eden je postal TESTE zračnih hladilnikov, vendar ne najdem več. Tam je bil Volcano na 3 mestu po efektivnosti, torej vrh. Testirano je bilo okoli 60 hladilnikov. Le pri Noise-u se ni odrezal dobro, hehe.

Na teste HSF se gleda, žal skorajda izklučno na overcockers.com, dansdata.com in forsytech.com. Zakaj? Ker imajo vsi CPU ie simulator, in zelo dobro metodologijo. Na ostalih straneh mnerijo kar na plati... Taki testi seveda niso relvatni. IN ne moreš se sklicevat samo na eno stran. Poglej na več strani (komu moram jaz to razlagat - med nama, jaz vidim rdeče poste).

P.S.: V F1 včsih namečejo suh led v/ob hladilnike motorjev zato da mogoče pridobijo STOTINKO. Ampak, tam gre za GNAR, za GNAR!!!!

Tu gre pa za MHz. In zgleda, da nisi opzail, da nekaterim ob testiranju ni problem skurit procesor ki med bratri v US. košta 700$+.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Tic ::

A je sedaj tvoj PC sposoben potovati skozi ČAS???

Offtopic.
Ker tistih nekaj MHz ti resnih aplikacij ne bo poganjalo 100% boljše!!

Si že slišal za "3dMark točke"? :> -za nekatere je to RESNA aplikacija oz kaj je zate resna aplikacija?
Veš 10 minut je malce več kot 9 minut. In med tema časoma ni LET razlike, hehe!!

Govorimo o real time aplikacijah, kajne ;)
[ps, si že slišal za Folding@Home?]
Pa če si že na 20% je to dosežek!!

1470MHz @ 2425MHz. Izračunaj si sam ;)
Jaz mislim, da ga matraš z CPU-Z ali CPU ID iz dneva v dan in se ti smeji!!

Ne, nič se mi ne smeji, oz tega ne opazim. Mi prosim poveš kako naj se mi bi smejal?
Kot že rečeno, me veseli, da si si našel ustrezen hobi!!!

Offtopic.

Dodatek: Stvar si vzel preveč osebno. Globalno nepomembno!
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

mohha53 ::

Kugl, upam da ne postaja rdeče. Tega si namreč NE želim. Vem, da je OPTIMALNO hlajenje marsikje potrebno. Vendar ne vidim razloga zo takšno optimizacijo pri vaških Kekcih, pa ne jemlji to kot žalitev(se že v naprej opravičujem!!) Tisti ki to RESNIČNO rabijo, naj uporabijo vse resorse, naj hladi kar z dušikom!!! COST-PERFORMANCE pravim!!!

Kar se tiče REZULTATOV primerjav, se strinjam, saj so statistično NATANČNEJŠI kadar je VZOREC večji in je opravljenih ČIMVEČ različnih testov in njih ponovitev!!!

Skuriti 700$ vreden procesor je pri RESNEM delu NORMALNO, če si s tem kaj pridobil. Raziskovanje meja je zaželjeno. Če ti rezultati/podatki, ki si jih s tem pridobil koristni, je dejanje vredno denarja, če ne ga skuri kar z vžigalnikom.

EMPIRIČNI DOKAZ je tisto, kar iščem. Nepotrjenim hipotezam ne verjamem. So pa pogoj za nastanek TEORIJ. AKSIOM je pa druga zgodba. APRIORI trditev pa meni osebno smešna.

P.S.: malce matematike: če zasluži Schumacher 27 milijonov $ na tri leta(ne vem ako je podatek natančen), zasluži 700 $ v 40.88 minutah!!! Hehe, upam da sem prav izračunal!!!

Myk

mohha53 ::

Tic
Če je 3DMark zate RESNA aplikacija(predpostavljam, da na leto sestaviš 1 milijon računalnikov, kot npr Dell ali Compq in ti podatki služijo pri odločitvi, kaj boš v kišto inštaliral), potem zate nimam več besed, saj izgubljam ČAS. In ker je potovanje skozenj zate OFFTOPIC ter mi tega ČASA s svojo kišto ne moreš povrniti, mi ne moreš KORISTITI!!! Zato je vsaka nadaljna besed predragocena in sva končala.

Myk

tiborrr ::

Sploh ne razumem, kaj hoces povedati? Si mar zastopnik Thermaltakea v Sloveniji in pac bemtis, ker raji vsesplosno ne priporocamo TTjevega kompleta? Tudi sam imam vodno hlajenje (CPU in NB), sestavljeno doma in iz delov na odpadu, pa hladi bolje kakor TTjev komplet, povrh vsega pa je cena primerljiva.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Tic ::

Si že slišal za "3dMark točke"? :> -za nekatere je to RESNA aplikacija oz kaj je zate resna aplikacija?
oz kaj je zate resna aplikacija? - Nisi odgovoril na vprašanje.
Če je 3DMark zate RESNA aplikacija(predpostavljam, da na leto sestaviš 1 milijon računalnikov, kot npr Dell ali Compq in ti podatki služijo pri odločitvi, kaj boš v kišto inštaliral)

Ali ti 1 miljon sestavljenih računalnikov dajo podatek oz kriterij za resno aplikacijo? Ne.
In ker je potovanje skozenj zate OFFTOPIC ter mi tega ČASA s svojo kišto ne moreš povrniti, mi ne moreš KORISTITI!!!

Kako naj bi ti povrnil "čas". Verjetno z tvojo "mašino" lahko potuješ skozi čas. Blagorčki. Sicer pa se za potovanje skozi čas obrni semkaj.
Zato je vsaka nadaljna besed predragocena in sva končala.

Utemelji zakaj sva končala iz zakaj je (tvoja?) beseda predragocena? Namreč mene zanimajo te zadeve, vendar ne v tej temi.

Tvoji (in posledično moji) odgovori so offtopic. Če te še kaj zanima glede mojega osebnega menja oz kaj podobnega, mi pošlji ZS.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

mohha53 ::

Nekaj časa še imam, če ne pa bom začel navijati procesor!!!

OK. Počasi. 3DMark JE resna aplikacija,...... ZA tiste ki sestavljajo računala za široko potrošnjo. Takšna sta **** ali ******!!! Saj se na podlagi teh rezultatov(včasih se mi zdi to naivno in je problem, kadar proizvajalci "uštimavajo" driverje za boljše rezultate v točno teh testih) se ti proizvajalci odločijo, katerega od ponudnikov bodo izbrali. Če je po TESTIH boljša npr. ****** in ne *** in se odločijo za prvo, bodo v npr. 1 milijon svojih računal za prodajo namestili ravno prvo. Tukaj gre za posel v milijonih dolarjev, OK. Upam, da me razumeš in vidiš kje tiči takšna uporabnost. A ti doma testiraš posamezne komponente za ta velika podjetja in podajaš poročila/priporočila??? Če, ali misliš, da se bodo za enega od proizvajalcev odločili SAMO na podlagi tvojih testov in mnenja. A si morda raziskovalec, ki dela na napredku računalništva. Pravzaprav, POVEJ kaj počneš z rezultati? Kako ti rabijo. Če na podlagi teh svetuješ drubim o nakupu, a misliš, da si objektiven???

RESNA APLIKACIJA je po mojem mnenju individualna! Med drugim ti služi TUDI pri delu, s katerim si služiš kruh. Recimo: arhitekt si služi kruh z risanjem načrtov v npr. ******* ali kje drugje. "Boljša" kišta mu omogoča HITREJŠE delo in s tem VEČJO efektivnost. Če rabi za izvedbo enega ukaza program in kišta npr 10 minut(vem da renderiranje zahteva VELIKO računalniško MOČ) je to počasneje kot 9 minut. Ni pa s tem pridobil LET!!! OK??? pa še za hec, se je pa res zgodilo. Kolega je risal za natečaj in zamudil ROK oddaje za cca 4 ure (do 12h ponoči!!!). S tem ni pobral prve nagrade in 300k. Kar pomeni, da ga je stvar OSEBNO prizadela(ni si mogel privoščit kurbe, hehe). Če bi v tem primeru imel NAVUT računalnik in sicer tako, da bi POTREBOVAL "hud" hladilnik, bi bil danes OČKA, hehe.

Pa ne razumi me napak, RESNOST aplikacij MORAŠ definirati!!!!

**** - te so, ker nekdo pravi, da delam reklamo!!!

Myk

TESKAn ::

Vzdržite se provokacij, vzdržite se izpadov, ne hodit preveč off topic.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Fury ::

kul, brisi moj post, k sploh ni provokativen, ampak mu samo hocem povedat da je z njegovim odnosom ne bo nikamor prisel in naj neha klicajat in capsat... pa naj se neha dret na ljudi, ce majo doma bolse hlajenje za isti dnar kot stane aquarius. samo to.

in ta post ni offtopic, ce pa je so pa skor vsi tukaj offtopic in lahko brises celo temo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fury ()

tiborrr ::

Tako kot pravi Fury in kot sem ze prej zapisal...:\ Saj se sploh prvotnega naslova LASTNE teme ne drzi (capsal sem zato, ker ga pac malo posnemam:))
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Yacksy ::

Dej se tle nehi repenčt.

Zakaj se navija ti ne boš nikol pokapiral. Ker si tipični potrošnik in si prepričan da je original najboljš. Folk ki se pa tuki zbira pa stremi k modifikacijam oziroma izboljšanjem tega kar imajo. In zakaj? ZATO KER LAHKO!!!!
Ni treba nobenega višjega razloga.
Najmanj kar pa ta forum potrebuje so intelektualni izbruhi določenih osebkov, ki o svtareh nimajo blage veze.
Dej raš kej bolj KONSTRUKTIVNEGA nared s svojim dragocenim ČASOM. Namesto da tle težiš. Pa boš bil zadovoljen ti in mi.

Tic ::

Yacksy: Tocno katko. Ker lahko. Ker imamo tak fetiš :P ;)
persona civitas ;>

ferdo ::

jaz bi neki dodal:

kupu sem Aquarius2 sm hotu primerjat ta sistem z drugimi home made na slo-techu, in kot prvo so skoraj vsi popluvali Tt aquarius2, šele potem so se začeli pogovarjat in hvalit kako je njihovo dobro in oh in sploh najboljše.
In ko je Eddy, ta teden objavu nek simple test njegovih blokov, mi je bilo zelo zelo čudno, ko so bile prikazane za 5°C višje vrednosti, kot na mojem sistemu.

Eddy je hladiu samo procesor, jaz imam pa northbridge + procesor, dva bloka zaporedno vezana na original Tt radijatorček, ki pa ni velik.

vse to, se spušča v neke exstreme, raja nedojame vsega, eni se sploh ne zastopijo v te stvari.

ČE kdo ne verjame nerabi, ampak, se mi smeje:D .
Nekateri so sveto prepričani v velik pretok, kdo jim je to v glavo vbil? 600l/h! a smo vsi vinogradniki?:D pretakamo sod za sodom iz ure v uro...logika?>:D
Tt aquarius2 pumpa ima 70l/h....

naj tisti, ki zagovarjajo velik pretok padejo na realna tla, vas pumpa ne dela živčnega ko brni , ropota itd., nekdo je celo od pralnega stroja namonteru.... to so za moje pojme neizobraženi ljudje, ki mislijo da bodo prišli v ginesovo knjigo rekordov, in če bi vsaj to, potem OK:D , ampak...

tisti, ki mislite da je Tt vodni sistem zanč, vasj je sam aFOUŠARIJA, dobesedno.
mečite si pesek v oči. porinite glavo v pesek kot noj.Bodite prepričani v velik pretok, priklopite se na reko Savo, to bo še najbolje "za tiste, ki ste ob savi doma;) ".

dost bo.

Tic ::

ferdo: Bluzis.
In ko je Eddy, ta teden objavu nek simple test njegovih blokov, mi je bilo zelo zelo čudno, ko so bile prikazane za 5°C višje vrednosti, kot na mojem sistemu.

Vsaj kar se tiče Eddya. Saj (upam) da dobro veš, da se sistemi ne morejo primerjati. Da boš vzel na znanje, so temparature odvisne od preveč faktorjev, da bi jih lahko primerjali. Počakajmo na CPU simulator. (Razlike 10*C so bile na abit NF7 ob menjavi BIOSa - samo da se malo zamisliš kaj pišeš)

Nekateri so sveto prepričani v velik pretok, kdo jim je to v glavo vbil? 600l/h! a smo vsi vinogradniki?

Močnejši trk molekul vode ob baker povzroči boljši prenos toplote. Naj te opozorim na zasnove blokov pri recimo morphlingu (mk4, ki si ga lastim sam) potrebuje kar močen curek, da pride voda med reže. Tovarniški bloki, so povečini spiralaste ali kačaste oblike (izjema je whitewater). Tukaj pa pretok ni toliko pomemben.
Sicer pa bom rekel, vsa roba za vse ljudi. Jaz prisegam na homemade.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

Wox ::

Ma kej vam je? Se kregaste za prazn nč. Pejte rajš v naravo.

mohha53 ::

Sem pravkar našel. Poglejte in povejte mnenje. Hvala.

Test TT Aquariusa

Editor's Choice Award, verjetno ne edini.

Aja, pa še nekaj. Škodni učinek "zvočnega onesnaženja" je dejstvo, dokazljivo. Ne pozabite torej na antifone.

Naj bo vse tako preprosto kot je le mogoče, vendar ne preprosteje. A.Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mohha53 ()

Fury ::

Zdej jest ne vem kaj nej bi ta test povedu - sej ni primerjave z drugimi hladilniki? al sem kej sfalil? ce nisem, pol je tale test
cist neuporaben, ker hladilnike je pac treba gledat primerjalno in nikol absolutno, ker ma en tip v arabiji pr 40°c uzun 50°c na procesrju se ne pomen da ma slabse hlajenje k en k ma na aljaski pr 0°c 10°c na procesorju..

recimo tole - vulcano na max obratih ga glatko poseka.. in recimo tole vodno k ga mam jest zdele (yugo radiator, eddy blok za cpu vga in nb, 1/2" cevi, 2x12 cm titan na mal cez 6V) definitivno poseka vulcanota 7+, ki sem ga mel prej in je primerljiv z 9ko in to s tem da vse tri pomembne dele hladi, vulcano je pa samo enega.. in ja. vse je lepo tiho...

najdi kaksen primerjalni test, ker je aquarius bolsi ...

Fury ::

evo recimo tukaj poseka slk-900 v kombinaciji z enim zelo tihim fanom (avtor pravi da ne slis razlike med TTjem in SLKjevim ventom)

tuki

domace vodno za 27k z enim od slotecherjevskih blokov in radiatorjem od yugota/lade bi pomoje bilo boljse pri isti glasnosti.

radiator - 1k
cpu blok - 10k
pumpa - 6k
cevi in kolena in objemke in stuff - 5k maximalno
2x12 cm ventilator in potenciometri - 5k

evo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fury ()

mohha53 ::

Fury, avtor je omenil, da je testiral že nekaj vodnih kitov. Prosim preberi natančneje... In točno Aquariusu je dodelil Editor's Choice Award. Zame je to dovolj...
Ne hvalim ga, da je oh in sploh. Samo na živce mi gre, ko nekateri govorijo, da je sranje. Moj in tvoj link dokazujeta nasprotno, saj sta avtorja testa z njim zadovoljna. Tudi to je zame dovolj...
Avtor mojega linka ga je zmontiral v 30 min, nič več, šel bi v vsak case, brez potrebnih adaptacij,... veliko drugih + točk...
Pa še citat tvojega linka, ki pove marsikaj:" Another downfall I see with this kit is that not many of the hardcore overclockers will like it cause its rather small and isn't an extreme kit. But thats their problem! :) "
Hvala za link, upam, da ga bo še kdo kliknil. Pa še nekaj, hvala da pomagaš pri temu da tema ne bo izumrla, tako kot si malce prej trdil, hehe.

"Some motherfuckers are always trying to ice-skate uphill.", BLADE

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mohha53 ()

ferdo ::

se mi mudi pa morm na hitr.

Najbolj je odvisno od sobne temmp. , ki jo imate v sobi!
Vodo nebote ohladili pod to temp.! nikoli z nobenim ventilatorjem:\ "edin, če bo radijator na aljaski, in bo vaš VB znjim povezan, upam da ne WIREless:D " potem bo temp. vode nižja kot sobna temp. .
in graf rise temp. above ambient vs. heat dissipated WATTS je in mora bit linearen.

to je pri vseh.
moj sistem oddaja cca80W temp. "CPU+NB" senzor na CPU kaže 42.6°C, tem. v sobi imam cca22°C, in 42-22=12°C čipa nad sobno temp. In to lahko vidiš v grafu.
To je Tt Aquarius sistem. Za NB nevem, koliko W porabi oz. oddaja.

zdaj se pa vprašejte, koliko imate vi, in kakšen graf imate vi!
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Fury ::

42-22=20 !

mohha dokler se ne deres ni panike ;) se zmer je fora v tem da jest mam prakticno za isti dnar hlajenje k poseka vsakega vulcanota :)

TESKAn ::

Hm, CPU+NB+GPU+RAM na grafični(ej, par W doda:)), cirka 110W, na CPU je 32°C, v sobi pa ~20°C.
32-20=12:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

ferdo ::

ja se opravičujem za mojo slabo matematiko:D

42-22=20

ko bi le lahko popravu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

GUFY ::

ferdo: Kakšen sistem pa imaš, saj so tempererature res cool za TT Aquarius. Ali imaš kaj navito? :\

ferdo ::

Ventilator na radijatorju sesa "ogret" zrak iz ohišja ven, sigurno bi bilo bolje, če ga obrnem in bi potisku svež zrak v ohišje.

imam AthlonXP1700+ @ 1833MHz 166fsb 1.71Vcore "79W"
poleg tega hladim še northbridge Nforce2 166MHzfsb 1.7Vdd "koliko W odda nevem"

Če ventilator naspideram mi temperatura procesorja pade pod 40°C in se ustali na cca38°C.

to je moj sistem. V kratkem dobim boljši blok za procesor, in me prou zanima koliko bo potem temperatura>:D . Bom pa tuki povedu da bo spet malo foušarije ratalo:D , saj taki pač smo slovenci.

mohha53 ::

Tudi jaz grejem Athlona 1700 XP (Palomino), navitega pa nimam nič. Bom v prihodnosti poskusil, sam mi boste morali pomagati, ker nisem hardcore overclocker(tudi "pussy" overclocker ne, hehe). Procesor, kolikor vem ima zaklenjen pomnoževalnik in ga ne mislim odklepati(ne bom lepil in povezoval tistih spojev). FSB pa gre navit kar pod Winsi z EasyTune-om, ki sem ga dobil poleg matične(Gigabyte 7DXR+). No, tole bom poskusil. Sam ne vem če se mi bo resnično kaj poznalo. To pomeni, da mi bo v Photoshopu opazno hitreje delalo? Pa še za RAM bo treba stisniti pesti. Sem pa že bral/videl, da so nekateri ta CPU hudo navili. Vem, BIOS omogoča kar nekaj nastavitev, sam ga bolj poredko odpiram.
Kar se temperatur tiče, sem že omenil in je podobno kot pri ferdu. Ob najmočnejši obremenjenosti CPU-ja se temp ne dvigne preko 43°C, vsaj še nisem opazil. Vem pa, da ko sem imel Volcano-ta 7 +, je ta šla(ok, ne spomnim se natančno, vendar vsaj približno) čez 50°C. To sem kar slišal, saj je pihal kot kak sušilnik za lase. Pa ne reči, da vas to ne moti, zakaj so pa potem FX 5800 tako šimfali in šli takoj delat 5900?
Ponavadi se giblje T okrog 40°C. To vam lahko tudi pokažem, če mi poveste dvoje. Kako vzeti Screenshot desktopa(a bo Hypersnap OK?) in predvsem, kako postat fotko na forum?
Saj vem, jo bom shranil kot JPG, da ne bo zavzela preveč prostora.
Aja, za vse meritve uporabljam Sandro. Ta pravi, da gre CPU navit do 2.0GHz(supported speed).
Board T je 22.4°C, CPU T je 41.8°C, AUX T je 35°C. CPU core power ~ 57W.

Hvala za pomoč, Myk

Ok, tole je nekaj, kar verjetno spada semle, je pa bolj za entuzijaste:
Toplotne razmere v okolju so definirane z
-temp zraka (v °C)
-temp sevanja (v °C)
-hitrosti gibanja zraka (v m/s)
-relativno vlažnostjo (%)
Fiziki bodo znali več povedati, obstaja pa en kup formul, ki tukaj marsikaj razložijo. Tako da je odvajanje toplote, kjer se zrak giblje ravno zaradi tega lahko višje.
Zato nam pa piha močneje, ko se bolj greje, hehe.
Prehajanje toplote pa veste, da poteka na več načinov(konvekcija, kondukcija, radiacija, lahko tudi kot evaporacija > ta se pri nas po domače imenuje "švicanje"). Poglejte v članke in novega popolnoma tihega Zalmana(med nami, ni vreden tega denarja!). Pa še bi se dalo pogovarjat.

"Some motherfuckers are always trying to ice-skate uphill.", BLADE

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mohha53 ()

GUFY ::

Sem za hec probal mal odviti procesor ( 200 x 9 = 1800 MHz drugače 200 x 12.5 = 2500 MHz) pa mi je temperatura padla na 28 stopinj8-O , in to kljub temu, da hladim NB, ki se poti pri 1.9 V, grafo in proc na 1.65 V. 2 venta ki vlečeta zrak skozi hladilnik, pa se vrtitna na 7V. Tako, da se mi zdi 42 stopinj pri tebi zelo veliko.

Kot pa že vrabci na vejah čivkajo pa je treba upoštevati, da TEMPERATUR, ki jih odčitavajo senzorji na platah skoraj ni za primerjati, saj se lahko že z verzijo bios-a spremenijo.
Bolj primerljive bi bile tempetature VODE, ki kroži po sistemu vodnega hlajenja.

Fury ::

ferdo lol :) jest mam 20°c nad okolico s tem da mam original bios na nf7-s k kaze "previsoke" a bolj realne temperature..

s tem da mam 1.9v 2500 mhz pa se NB pa se R300 na 380/320 tako da.. aquarius :8)

kuglvinkl ::

No torej, kam gre ta tema mohha53?
Your focus determines your reallity

mohha53 ::

Tale tema je, kar se mene tiče, končana. Ljudje so povedali svoje mnenje in dobili odgovore. Tudi sam sem ga. Nekdo me je opogumil, da sem si stvari pogledal tudi drugje po netu in sem ugotovil, da je hlajenje, ki si ga lastim, solidno, kvalitetno narejeno, izjemno enostavno za inštalacijo, med tišjimi in opravlja svoje delo zelo dobro, tudi kadar se procesor navije, in še to kar precej. Če za uporabnika, ki svoj računalnik ne jemlje kot hobi marveč zgolj kot delovni pripomoček in iz njega ne poskuša iztisniti 120% absolutne moči, je komplet idealen in vreden nakupa, saj zanj govori veliko plus točk, ki so omenjene zgoraj. Nikakor pa tale komplet ni sranje. Za vse tiste, ki pa imate računalništvo kot hobi in je le ta vaš zelo dober prijatelj ter ga nenehno "lišpate", pa ta stvar ni primerna. Žal samo zaradi vašega prepričanja. Vam je ljubše narediti določene stvari samostojno in ob pomoči raznih prijateljev ter o njih razpravljati tukaj in drugje. Imate pač svoj hobi, katerega ni potrebno razumeti.
Kot zadnje pa naj omenim svoje opažanje, da se vas veliko hitro razjezi in trmoglavo zagovarja svoje prepričanje, kadar pa so potrebni argumenti, vas pa, z izjemo nekaterih, večina "zamrzne".

Lepota stvari leži v očeh opazovalca, Myk

S spoštovanjem, Vaš Myk

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mohha53 ()

Fury ::

ni sranje je pa žal kar dost slabše kot doma narjeno hlajenje za isti dnar... sej bo kmalu test blokov pa bo cpu simulator in bo mogoce za kaksen aquarius primerjalno testirat :)

Yacksy ::

Se pravi noben se ni nič novega naučil.

Ne moreš tle stare mačke učit. Pa će daš še tolk linkov na net.

Pa čist tako, tut jest mam Palominota 1700+, ki je sicer odklenjen, ampak ni navit. Pa ga moje vodno drži pri precej manjših temperaturah kot pa bi ga velecenjeni Aqarius. Pa brez bilo kakega ventilatorja. (Mam pa 2 radiatorja)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Yacksy ()

Dr_M ::

mohha53: glede na to, da si tok zagret...si mogoce ne mores privoscit enga postenga bloka? ali si nesposoben sam nardit neki?
zakaj kupt en komplet, ce lahko za podoben denar nardis bols??
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Fury ::

jest sem 2 leti rabu da sem se spravu.. se mi prov ni dal.. sam me je letosnje poletje prepricalo :D

mohha53 ::

Fantje, se vam bom še javil in vas VSE dol dal.
Pa ne bom ničesar sam naredil. In ne, ker se mi ne da, pač pa zato, da vam dokažem, da imajo v trgovini(kjerkoli po svetu) boljše stvari, kot jih boste vi kdarkoli skupnalotali.

mašina bo nekaj takega:
Hudo
ali pa bolj takšna, saj delam v PhotoShopu:D :
Damit!

hlajenje pa nekaj takega:
Hehe


Se slišimo po novem letu, zato začnite navijat.

Myk

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mohha53 ()

kuglvinkl ::

Zdej bomo zadržali neprimerne komentarje zase.
Your focus determines your reallity

Magic1 ::

Sam kolk je to zanimivo, ko se nekdo spravi pametovat o vodnem hlajenju pa še nikoli ni navil računalnika:\ . Aja na netu je nekje nekaj prebral. Joj kolk so nekateri naivni, kar verjamite trgovcem vse kar vam nabijejo.

mohha53 ::

Magic1 je povedal vse za vse.

Pri AlienWare-u te peljejo na led!! On proti njim, hehe. Tebe je treba še vedno za roko vodit!

Myk

Some motherfuckers are always trying tu ice-skate uphill, BLADE

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mohha53 ()

Sergio ::

mohha53, če vzameš ceno, ki sem jo vložil v svoj računalnik, in pogledaš zmogljivost na enoto cene, boš videl -- da se lahko vsi alienwari skrijejo v zaprašen kot.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali se splača kupit TT BIG WATER komplet

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
432989 (1736) alesr
»

EK Water Blocks presents generation 2004! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
19012031 (7164) Malecky
»

tekocina za vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
331978 (1407) Pyr0Beast
»

Thermaltake Aquarius II

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
71181 (1002) burkiburke
»

Kje kupit stvari za vodno hlajenje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
302655 (1905) Eddy

Več podobnih tem