» »

sesuvanje wifi povezave

sesuvanje wifi povezave

tris ::

Najprej da predstavim problem.

Imam siolov trio, torej je modem Gennet oxygen,....wi-fi mi je deloval normalno , do pred kratkim, na wi-fi sem se normalno brez BP povezoval z različnimi napravami (tel: SAMSUNG galaxy S3 in NOKIA, prenosnik:LENOVO-thinkpad in HP-probook), vedno BP.
Težave so se začele, ko sem nabavil nov prenosnik ,ki ima wifi kartico ATHEROS AR9485wb-eg, za katero sem zasledil , da dosti uporabnikom (različne firme računalnikovSONY,HP, ASUS,LENOVO,SAMSUNG....)povzroča težave(seuvanje wifi-ja).Tudi meni se je začela wifi povezava sesuvati in to celo do te mere , da je wifi popolnima onesposobljen, to pomeni, da je onemogočeno povezovanje tudi drugim napravam....torej zgleda kot bi bila napaka na strani modema.Po resetu modema stvar nekaj časa dela potem se zopet sesuje.....čas delovanja je različen lahko minuto dve, ....lahko pa dela ure in ure BP.....sedaj sem kar nekaj časa(1 dan) na tej "sesuvajoči" wi fi povezavi in trenutno dela..........pišem (povezan) sem s "problematičnim" računalnikom.
Zanimivo je, da ko se povezava sesuje se omrežje sicer vidi , le povezovanje je onemogočeno.....
Se mi pa zdi da se zadeva sesuje ,če sta na wi fi priključena 2 računalnika naenkrat vendar glede tega še nisem 100%.

No , včeraj sem po sesutju povezal na modem stari ruter BUFFALO airstation, in wifi preko njega je zalaufal BP, zanekrat še nisem zasledil sesutja preko njega.
Naj povem, da živim v soseski kjer je kar nekaj wifijev(trenutno jih vidm 10), torej je kar nekaj "motilcev".

Ali je torej možno, da nov računalnik oz. wifi kartica vpliva na wifi povezavo oz. na siolov modem, do te mere da ga onesposobi ??
Ali ima kdo kakšno idejo/predlog kaj je storiti ...... al pa kaj bi bilo še za sporbat ?
  • spremenil: tris ()

Frenckie ::

Najbolje, da ostaneš na ruterju BUFFALO airstation.Samo poglej, kako so zasedeni kanali in po potrebi prestavi na nek odmaknjen prazen kanal (vstran od že zasedenih kanalov).

Kombinacija modem/router se pogosto ne obnese - ni stabilnega delovanja. Siolove kombinacije so kar precej nestabilne.

fosil ::

wifi na siolovih modemih nikoli ni bil kaj prida, verjetno tudi pri tem oxygenu ni dosti drugače.
Sploh če imaš več naprav raje uporabi svoj ruter.
Tako je!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569917 (6746) c23po
»

WiFi včasih dela, včasih ne

316513 (1278) alfa_fan
»

Siol modem (WiFi)

264087 (3598) solatko
»

Internet + IPTV preko WLAN omrežja

2823011 (13838) umexteacher
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544104 (19644) imallears

Več podobnih tem