» »

Povezava TV-RAČUNALNIK-VCR-GL. STOLP

Povezava TV-RAČUNALNIK-VCR-GL. STOLP

jomo ::

Spoštovani poznavalci!

Pred nedavnim sem dobil v preizkus ATI-jevo g. kartico all in wonder 128 in bi jo rad povezal s sistemom, kjer so že TV, gl. stolp in VCR. Zaradi gledanja filmov, seveda.

Zanima me, ali smem povezati LINE-OUT iz g.kartice (S-video) na skart, le - tega pa nato priključim v skart razdelilec na TV (ki ga imam namen nabaviti). Poskusil cem že s composit kablom (RCA) in zadeva deluje, vendar je menda kakovost slike s skartom boljša.

Nadalje, zvok. Če povežem izhod zvočne kartice z RCA vhodoma na glasbenem stolpu, ali bo zadeva delovala? Sprašujem se namreč kaj bo, ko bo gl. stolp v režimu VIDEO/AUX, hkrati pa bosta sočasno priključena (recimo) TV in računalnik. Ali bo na zvočnikih (iz gl. stolpa) slišati mix obeh zvokov ali bo prišlo do medsebojnih vplivov in zmešnjave?

Hvala za nasvete in LP!

Luka Percic ::

Kar se tice kvalitete skarta; skart je združek vseh mogočih priključkov od RCA (zvok in slika) do S-vhs (slika) IN in OUT. Torej bo zadeva bolsa od RCA priklopa samo zaradi tega ker bos imel priklopljeno preko S-vhs. Kar se pa zvoka tiče: ce sem prav razumel imas ti en stereo vhod na stolpu, gor pa bi rat privezal dve zadevi. Kaj rata če to kar zvezes skup tudi jast nevem, vendar obstaja preprosta resitev te zagate; zvok das preko skarta v tv in nato zvok od tv-ja priklopis na stolp.
Zakaj pa mislis nabavljat skart razdelilec? ce imas na tv-ju vsaj en scart, lahko priklopis, ce imas na tv-ju priklopljen videorekorder, ima viderekorder se en vhod tako da lahko tudi priklopiš..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962583826 (23155) Dominator
»

Povezava glasbenega stolpa z LCDjem

123615 (2636) UNIVERZUM
»

Kako močan glasbeni stolp?

223325 (2648) trojnis252
»

zakaj ne kaze slike s PCja na TV?