» »

Inteligenca partnerja

Inteligenca partnerja

Temo vidijo: vsi

Smurf ::

francek1 je izjavil:

Informacije so že dostopne, ja, ampak v glavo se težje premaknejo...sicer pa, ko boš našel svojo sopotnico, boš že pri kosilu v krožniku videl razlike...

Ok se bom drugace izrazil, znanstveno je dokazano, da so ljudje sedaj bolj razgledani in bolj inteligentni, kot recimo 50 let nazaj. Bi linkal znanstvene clanke, ampak jih je res ogromno na internetu, poleg tega pa imam obcutek, da jih ne bi prebral.

Hayabusa ::

Če imaš informacije na voljo ne pomeni da bodo ljudje zaradi tega bolj bolj razgledani&inteligentni, hint ZDA:

Zakaj misliš da morajo zdravniki vedeti celo bukvo na pamet ?

francek1 ::

Smurf je izjavil:

francek1 je izjavil:

Informacije so že dostopne, ja, ampak v glavo se težje premaknejo...sicer pa, ko boš našel svojo sopotnico, boš že pri kosilu v krožniku videl razlike...

Ok se bom drugace izrazil, znanstveno je dokazano, da so ljudje sedaj bolj razgledani in bolj inteligentni, kot recimo 50 let nazaj. Bi linkal znanstvene clanke, ampak jih je res ogromno na internetu, poleg tega pa imam obcutek, da jih ne bi prebral.

To ti nič ne pomaga, če šmrklja ne zna kuhat in prat perila...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Ti znaš ?

first_line ::

Lhako pa ti naredi domačo nalogo medtem ko ji ti likaš.

flipflop ::

Koliko pa stane nov avto? Nov v sloveniji ali pa na kitajskem recimo? Kakšen avto sploh? Tata za 3000€, ali veyron za miljon? Vi brez guglanja veste koliko stane vlak? Tank? Kaj pol če se ji sanja ne kolk nov avto pride, kot da ni tisoče bolj pomembnih stvari na svetu kot kolk stane nov avto.

Hayabusa je izjavil:

Ti znaš ?

Še kaj drugega...smrklovju gredo pa samo trači, kozmetika in cote po glavi; ko pa tako v bajto dobiš, pa crkneš od lakote, umazanije in dolgčasa...

Hayabusa je izjavil:

Če imaš informacije na voljo ne pomeni da bodo ljudje zaradi tega bolj bolj razgledani&inteligentni, hint ZDA:

Marsikdo od teh ma mogoče tud tremo, al pa kup drugih stvari v glavi in pač pozabi.

freesty ::

Nekje sem prebral, da je najboljse za zvezo, ce je zenska malo pametnejsa od moskega, moski pa malo vec zasluzi. S tem bi se jaz osebno tudi strinjal.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

stock ::

Inteligenco sestavlja več komponent logična, lingvistična, prostorska, glasbena, telesno-kinetična, naravna, osebna in medosebna :) ponavadi se najbolj pozna in je največja razlika ravno pri logičnem sklepanju pri ljudeh in tu pride do teh neumni-pametni. Ampak dejstvo je, da partnerska zveza brez problema funkcionira, dokler je ta inteligenca v razmerju. V primeru da bi bil boljši na vseh področjih dvomim, da bi zveza trajala mesec dni oz. da bi se dva takšna sploh povezala. Poleg tega je pri zvezah bolj pomembna osebna in medosebna inteligenca. Če sta si pri tem blizu je zveza še zmeraj lahko normalna. Čas bo pokazal vse.

draciel ::

harmony je izjavil:

@draciel
A je z njo srečen ali nesrečen? A ga osrečuje v postlji? A jo ima rad? To so prva vprašanja na katere mora kolega odgovoriti. V kolikor so popolnoma negativni, potem bo srečo moral poiskati nekje drugje.

Ma skupaj sta srečna. V postli tudi ni tako slabo in ja rad jo tudi ima. Pač problem nastane ker kdaj sploh ne razmišlja in potem seveda slaba volja. Recimo primer:

Ga kliče punca da mu ne delajo neki videi na računalniku. On se sicer ni neki expert za računalnike ampak pozna osnove. Takoj je pomislil da ker je pred kratkim nalagal nove windowse, pač ni naložil kodekov. Tako jo prosi če mu omogoči Team viewer in ona je to storila. Ko je ugotovil da je na računalnik le naložil kodeke, je preizkusil delovanje videov in res niso delovali. Nato jo je vprašal če ima kak film na računalniku da bo videl če bo film delal. Trenutno ga ni imela na računalniku ampak na ključu. Povedal mi je da ga je zmotilo ker je film začela kopirati na računalnik, ker bi ga lahko zagnala samo z USBja ( samo za preizkusit ). vprašal jo je, da zakaj kopira ker lahko film zažene prek USBja in odgovorila je "res bi ga lahko zagnala z usb-ja".

Sedaj njega skrbi a ženska sploh nič ne misli medtem ko kaj naredi / reče in to izpade popolnoma neumno.

Po tem zadnjem opisu mislim, da je tip preobčutljiv. Ne more od neke ženske zahtevat takega znanja!

Zgleda kot da prav išče kje ga bo polomla...

FlyingBee ::

hahha, ja punca ni tehnični tip in so ji take zadeve popolnoma tuje ... če se drugače razumeta, potem ni problema in je lahko zelo lepa zveza še naprej (malo domišljiskega tona je v tej "lepi zvezi", ampak ajde ko se približuje pomlad še malo na lepe stvari pomislit)

ProGo ::

Mali nacistek? Bolje da jo čimprej pusti, pa mu ne bo delala sivih las s takšnimi groznimi problemi. :))

Oz. če ima kak kompleks, naj si najde kakšno zdravnico al pa programerko, bo pol videl hudiča!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ProGo ()

harmony ::

@draciel
Oprosti, ampak ta tvoj prijatelj naj se skulira. Resno! Pač ne ve, da se film lahko zažene tud iz USB. Pa tud jaz kot računalničar včasih kšno tako šolsko nardim na računalniku, pa rečem u kreten, sej bi lahko to tko naredu.

Že to, da je znala prižgat TeamViewer je za moje pojme čist dovolj računalniškega znanja - to vem iz lastnih izkušenj, kjer uporabniki še besede brskalnik - browser ne razume.

Tako, da očitno ga pri punci kaj drugega moti. Dvomim, da so samo to razlogi.

Plus kar jaz menim je, da je on neki "tata mata" očitno doma in potem išče neko avtoriteto. Punca pa vsa boga, se trudi in potem še bolj zafrkne. Sam takim ljudem nemoreš ugodit, da si ne vem kaj. Pa tud če se nwm 100x potrudi in naredi prov, grem stavt da bo ta tip ob prvi napaki ji vse nabil za nazaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: harmony ()

Smurf ::

Hayabusa je izjavil:

Tvoj posnetek ne dokazuje nicesar. Verjetno so izbrani neumni odgovori. Isto bi lahko naredil v katerikoli drzavi, tudi 50 let nazaj.

Ce uporabim analogijo. Jaz bi tudi lahko prikazal niz posnetkov, ki kazejo kako ljudje mecejo kocko in vsakic pade 1. To se ne pomeni, da ima kocka na vseh straneh 1.

Stejejo le objektivne znanstvene raziskave, ki pravijo to, da postajamo bolj inteligentni.

Šimpanz ::

Enkrat so na TV princa Charlesa vprašali če vo koliko stane hamburger pa je povedal da se mu niti ne sanja, potem pa je vrgel eno cifro v rangu 50 funtov. Pa mislim da on ni neinteligenten, samo fast food ga ne zanima. Ko sva bila z bejbo v Parizu pa ona gleda neke hude salonarje on enega oh in sploh modela, pa ji rečem da če so ji tolk dobri naj si jih pa kupi. Pol mi pa ceno ki je bila okrog 950 eur pokaže pa sem se samo zasmeju. Jaz bi jih ocenil na 50-100 eur.

Ma večina ljudi še tega ne ve, koliko stane eno jajce ali pa kiogram sladkorja.

FlyingBee ::

eno jajce stane 55 eur, 1kg sladkorja pa očitno potem takem 350 EUR ... torej sem zabit, če tako mislim

Looooooka ::

Odvisno.
Prvo povej kakšen mislis, da je postopek pridobivanja sladkorja.
Če boš rekel, da ga z lopato pobereš s tal si nerazgledan...če poveš cel postopek si pa debil :D

Point being...zabitemu človeku lahko poveš vse parametre pa ne bo nasel poti do tvoje bajte.
Nerazgledan človek pa bo s polovico teh podatkov mogoce po 1 uri že zvonil pri tvojemu sosedu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Looooooka ()

morbo ::

draciel je izjavil:

....vprašal jo je, da zakaj kopira ker lahko film zažene prek USBja in odgovorila je "res bi ga lahko zagnala z usb-ja".
Sedaj njega skrbi a ženska sploh nič ne misli medtem ko kaj naredi / reče in to izpade popolnoma neumno.

Kakšen nabor brezveznih "problemov" in dlakocepljenja :))

Če je to vse kar "ne laufa" v tej zvezi, potem naj se poročita danes!

jype ::

Looooooka> če poveš cel postopek si pa debil

Neumnost.

OP bi rad po ovinkih kolegu speljal žensko 8-), if you ask me.

ameba ::

Zelo dobr ste razširil ta pogovor, nihče pa mu ni napisal kako naj "pomaga" svoji partnerki če je nerazgledana in tud pogovor je na nivoju mladoletnikov.

Sicer pa se meni zdi da je inteligenca in splošna razgledanost kar pomembna za zvezo.

Konec koncev, če si razgledan lahko "fore" ki jih imaš s partnerjem izpadejo zelo smesne in na nekem drugem nivoju, kot pa če si z nekom ki ni razgledan.
Sj kaj je namen zveze, nek resen pogovor in resne tematike ali zabavo in občutek da te neko sprosti in spravi v dobro voljo ?
Relno koliko imate s svojo partnerkor esnega pogovora in koliko je zabave in smeha ?
Rrazgledanost je pomembna, kar je pa dandanes redkost.

Avtorju teme pa priporočam, da naj svoji partnerki pomaga pri razglednosti ne pa da ji to očita in jo zaničuje zaradi tega.

jype ::

diavolo> nihče pa mu ni napisal kako naj "pomaga" svoji partnerki če je nerazgledana

Kako da ne? Si slabo prebral?

Nisem zasledil nobenega odgovora.

harmony ::

@diavolo
Jaz sem dal en nasvet. In sicer tako, da ji podstavlja podvprašanja in jo tako spodbudi k lastnemu razmišljanju. Ampak bojim se, da je problem tudi v fantu, ki očitno nima živcev za kaj takega.

Vajenc ::

Po drugem primeru prijatelja je jasno, da si bo brez sprememb na sebi prijatelj težko našel primerno partnerko. Poznam par takih. Fejst fantje za dan dva. Čez teden dni jih ima pa vsak poln q. ker jim nikoli ni nič prav. Tudi sam sem imel podobne probleme dokler me ni moja v roke dobila ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

D3m ::

draciel ali mogoče tvoj "kolega" išče napake pri svoji punci, da jo lahko lažje pusti ,če ima "trenutno avanturo"?
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

draciel ali mogoče tvoj "kolega" išče napake pri svoji punci, da jo lahko lažje pusti ,če ima "trenutno avanturo"?

Niti približno kaj podobnega. Pač zaupal se mi je da ga te stvari motijo če ima kakšne čudne odgovore (ali pa dejanja), ki so sami po sebi umevni. Sicer ni mi povedal vsega točno. Zaenkrat mi je navedel te dva primera ki sem jih že povedal. Sigurno je še kaj..
Pač boji se da njegova punca ne zna razmišljati s svojo glavo in to ga moti.

Naj se z njo pogovori. Nej pove kaj ga moti in predlaga rešitev, če jo ima res rad. Je to morda že nardil ?

Je naredil to ja.

Ampak pač človeka nemoreš spremenit če je že takšen.

draciel je izjavil:

Meni pa se zdi da "ne zna razmišljat s svojo glavo", tako kot on pričakuje. Prej ko bo poštekal da se ženske drugače lotevajo reševanja problemov in imajo "drugačno logiko" od tipov, prej bo bolje.

draciel naj ti malo več primerov pove. Sam smatram, da išče razlog, da jo lahko pusti.
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

draciel naj ti malo več primerov pove. Sam smatram, da išče razlog, da jo lahko pusti.

Ga bom vprašal če bo povedal še kaj ampak dvomim v to kar si rekel. Ga poznam predobro in za to zvezo se je velikokrat zelo zelo potrudil. Ima jo rad , bolj kot sebe in ker ve da bo z njo bil zelo življenje ga te stvari nekoliko motijo. Jaz ga sicer razumem po eni strani.

Utk ::

Jaz bi na njegovem mestu prečekiral med.over.net forum, če ne kje poteka kakšna tema o problemu tipice, ki ima tako zabitega tipa, ki ne loči bež od sive, in ki ji teži z nekimi cenami avtov za katere jo čisto nič ne briga.

imagodei ::

OP meša splošno razgledanost in inteligenco.

Če punca (nisem natančno bral teme, mogoče je kje omenjena tudi starost) pač ni imela opravka z avtomobili, potem res ne more vedet, koliko stanejo. To ne pove nič o inteligenci. Neinteligentno bi bilo, če bi šla v avto salon s 600 EUR v prepričanju, da bo kupila najnovejši model X avtomobila z vso opremo - pred tem pa ne bi niti pogledala raznih reklam, letakov, prebrskala spletnih strani.

Inteligenca v tem primeru je zmožnost zbiranja ustreznih informacij.

Morda je punca zgolj naivna, flegmatična in neodgovorna (kako ćemo - lako ćemo). Je pa res, da dolgotrajna neuporaba možganov vodi v zakrnitev, tako da v tem smislu padec inteligence gotovo je povezan z zvedavostjo in pripravljenostjo na procesiranje informacij.
- Hoc est qui sumus -

Ok recimo primer ki sem ga tudi zasledil na internetu. Sicer nimam pojma ali je trol ali ne ( ampak po mojem mnenju ni ).

Link

Niti približno ni tako hudo. Pomoje punca avtorja tiste teme ima resne probleme.
Mene sedaj zanima, če je punca ki je bila omenjena v tistem linku res dobesedno neinteligenta in ali se da kaj narediti v tej smeri da to popravi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: draciel ()

Jaz še zmeraj stojim za kar sem rekel. Ostalo je pri tebi kako boš izvrtal informacije od njega.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Wox ::

Ja tole je grozn. Da bejba ne ve kolk pleh košta? Predlagam dokup RAM-a (vsaj 16GB) in pa sistem obvezno namestit na SSD. Po možnosti menjat CPU z zmogljivejšim in pa prevetrit USB porte.
Ehhh.... Najboljš da kar celo platformo menja.
Commodore 64

Vajenc ::

Če gre možakarju tko zelo na živce kopiranje filma iz USB ključa, namesto, da bi nežni dušici razložil kako se to pogleda direkt iz USB ključa, naj žensko prepusti drugemu. Zakaj bi sploh razglabljal o tem s prijatelji, katere zanimajo avtomobili in računalniki ne pa takšne kaprice?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Manu ::

draciel je izjavil:

D3m je izjavil:

Niti približno kaj podobnega. Pač zaupal se mi je da ga te stvari motijo če ima kakšne čudne odgovore (ali pa dejanja), ki so sami po sebi umevni. Sicer ni mi povedal vsega točno. Zaenkrat mi je navedel te dva primera ki sem jih že povedal. Sigurno je še kaj..

Problem je njem. Če on nekaj smatra za samoumevnega to ne pomeni, da je samoumevno tudi za druge.

Problem je tudi v tem, da vidi njene napake in jih potem 'popravlja'. Tako zgleda, kot da on ne dela napak, ker mu ona teh napak ne očita.

Poznam enega takega, ki misli, da vse ve in kako je on pameten. Vidi napake drugih (ker najlažje je biti pameten ko je že mimo). Ko pa je plošča obrnjena in on dela neke stvari pa ravno tako dela napake, ampak drugi mu ne morijo za njih, ker je nepomembno.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

ttommy ::

Prebral sem samo prvi post in nič več. Iz tega posta sem razvidel, da je po vajinem ženska inteligenca odvisna od poznavanja cen avtomobilov..?
Jaz sem iz tega razvidel samo, da ni materialistka...
Gamer

eric_cartman ::

@draciel

Upam, da bo nekoč v prihodnosti tale tvoj kolega dobil partnerko, ki bo znatno pametnejša od njega in ga bo imela za neumnega, ker se ji bo vse zdelo tako samoumevno.

Ko začneš pri svojem partnerju iskati napake in ne dobrih stvari, potem je to slej ko prej razpad zveze..

Moja punca tudi ne obvlada računalnika, pa me velikokrat kaj vpraša in ji povem, mogoče tudi dvakrat ali trikrat pa ji je potem stvar jasna.. Sam nisem hud ekspert za računalnike, ampak vem pa marsikatero stvar, ki je ona ne ve, pa jo zato nimam za manj inteligentno. Še manj pa za nerazgledano!

Tudi če kdaj kaj takega prijavi, se lahko zaradi tega kvečjemu nasmejiš, ker grem stavit, da je tale tvoj kolega tudi sam prijavil skozi življenje kar nekaj krepkih..

Sicer pa splošna razgledanost ne pomeni razgledanosti o avtih in računalnikih!

Če si pameten, ti svetuj njegovi punci naj ga čimprej postavi na realna tla in mu pokaže, da ni vse tako samoumevno.

Če mene vprašaš je tole hudo zgrešena tema.. Sploh pa hudo zgrešeno razmišljanje nekega velikega egota!

aerie ::

eric_cartman je izjavil:

@draciel
Če mene vprašaš je tole hudo zgrešena tema.. Sploh pa hudo zgrešeno razmišljanje nekega velikega egota!

Mah... tema je tema. Je troll tema. Dejstvo je, da obstaja veliko ljudi na vidnih položajih, ki ne samo da ne vedo kaj koliko stane, ampak ne vedo niti od kje jim denar.

Ajrina ::

Da še jaz dodam svoje. Moj fant je strojnik, ki je pozneje šel študirati filozofijo. Jaz o njej (skoraj) nimam pojma. Prav tako o zgodovini (letnice itd.) in geografiji (kje točno je država z x imenom, ki ga 1. slišim). Jaz imam za to google, on to obvlada.
Jaz sem pa npr. hodila na fri in vem na računalniškem področju več kot povprečna punca in več kot on. Poleg tega sem bistveno boljša v matematiki (npr. računanje na pamet) in v leposlovju (rada berem --> boljša domišljija, boljši besedni zaklad v ang. in slo. itd). Pa nama vseeno že 5. leto gre čisto lepo. Včasih sicer gubim živce, ko mu razlagam kako naj kaj namesti, on pa obratno verjetno z mano. Večino časa se pa učiva drug od drugega. Se pa spomnem, da me je na začetku ta njegova splošna razgledanost izjemno fascinirala. Vse kar je rekel, sem vpijala kot spužva. Sploh mi ni bilo jasno kako lahko človek toliko ve. Njemu je pa bilo fascinantno, da je punca dala pravo diagnozu za pokvarjen računalnik, medtem ko to ni uspelo niti prodajalcu niti paru moških prijateljev.
Sej veste, kjer je volja... Kjer je pa ni, je pa problem.

Mesar ::

Kje je volja je pir?
Your turn to burn!

Furbo ::

Očitno 'pametni prijatelj' ne loči med intiligenco in razgledanostjo, tako da sta ravno za skupaj.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Poznavanje cen (vrednosti) avtov jaz še med razgledanostjo nebi dajal. To je specifična tematika barske debate Jožeta in Janeza.

Še na računalniškem področju, ki me 100x bolj zanima kot avtomobilizem, nimam pojma o ceni in ponudbi hardvera, ker je ta info zame trenutno nepomemben. Bom pa se pozanimal čez 2 leti, ko bom kupoval novo kišto.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Spoznavanje ženskega spola (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28456433 (48359) dzinks63

Kako postati punci, ženski všeč? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

34690908 (82975) bluefish

V razmerju s punco ter oziranje za drugimi dekleti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36985062 (74476) bluefish

Več podobnih tem