» »

Akcija VIVE za 0,1 promila

Akcija VIVE za 0,1 promila

OZZY ::

Dans sem slučajno zasledu, koje mat potegnila revijo VIVA (februar) , da je mela akcijo zbiranja podpisov za mogočo spremembo zakona (če to poslanci izglasujejo) iz 0,5 promila na 0,1. Zbrali naj bi 11000 podpisov in to v celih 9 mescih. Glede na to, da revijo po mojem večinoma berejo ženske ni čudn, da je trajal tok dolg. Ampak tuki nočem nobene užalit. Samo da so zbiral podpise 9 mescev in da so jih v tem času zbrali samo 11k govori o tem, da stvar ni vredna da se da v parlament na razpravo. Sicer je res, da imajo nekatere države v zakonu 0,0 promila ampak to se mi zdi mal pretirano. Sicer sam veliko vozim in kadar vozim se držim pravila, da ne pijem. Vendar še vedno mislim, da z spremembo zakona na 0,1 promila ne bi dosegli rezultatov. Ljudje bi še vedno verjetno pili kot po navadi. Tle lahko pogledamo samo spremembo zakona o CPP. Prvi mesec je še šlo pol pa je blo po starem. Mislim, da bi tle morali drugačno nastopit. Sej verjetno tudi zahteva ne bo šla skozi proceduro ampak me še vedno zanimajo vaša mnenja.

MadMax ::

hehe... Bi raje glasovali za psihofizicno testiranje pod nadzorovano alkoholiziranostjo.
Pol pa v voznisko napisali, koliko ga nese osebek.

Saj vsi vemo, da je lahko nekdo pri 1 promilu bolj trezen kot nekdo drug pri 0.2, zato je tezko (beri: nemogoce) dolocit posteno mejo (razen ce gremo na 0.0).

classic ::

Jaz sem za 0.000..
Statistika vzrokov prometnih nesreč je zaskrbljujoča!

Ne želim da bi kdo kdaj izgubil koga od svojih(ker nas to pač najbolj prizadene) zaradi morilca, ki se je ravno zaradi 0.2 promilov v krvi delal JACK-a!

Vem (iz prakse), da se večina ne bo strinjala z mano s preprostega razloga - ALKO je danes IN kot še nikoli - tukaj mislim na vse vas, stare med 14 in 18 let.


:8)

Bucbuc ::

:|
HJA,fantje in dekleta, vozit po pitju alkohola je tko al tko
odločitev posameznika.Kako se pa to obnese na cesti, pa beremo v kronikah.Mislim da sami MI nismo kritični do sebe in drugih za volanom, pol pa še kaznovalna politika ipd.Sj Rusi tudi slovijo kot pijančki,ampak iz izkušenj vem da ne grejo za volan po 0,5-1.0 dcl vodke.
Jih državni aparat do gat sleče,če jih dobijo.
Kaj pa pri nas????

Torej vzgoja in človekova zavest--in še mnogo poleg!!!!
Bucbuc

Dax ::

BucBuc... "vozit po pitju je odločitev posameznika" ... blabla... povej to tistemu, ki ga je zgazu pijan kreten in zato ni nič dobu.

Ne ga srat... že malenskost alkohola poveča reakcijski čas, torej večja možnost nesreče... edino zakaj vlada tolerira 0,5 je zato, ker je večina slovencev kronikov (pač nacionalni problem).

Jaz sem za 0,1 ... s tem izločite lapsuse kot so rumove kuglice ali pa liter jabolčnega soka.

Thomas ::

Ma jest sem za tech rešitve. Zakonov maš lahko kolikor češ - pa če njihovega sprovajanja ni mogoče nadzorovat - so tudi novi, kot stari, brezveze.

Torej - opremiti je potrebno slovenske ceste z avtomati, ki kontrolirajo obnašanje. Na vsakem metru praktično in vsak trenutek. Kdor nabere dovolj točk - je out. Pika.

Ostalo je leporečenje. 0.5 promila ... nesreče pa še naprej povzročajo tisti, ki majo 2.8 promila. Še naprej jih bodo, četudi bo spodnja meja, ki se je ne držijo petkrat nižja.



Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Bucbuc ::

DAX: Sj to hočm rečt, lohk mas zakon 0.1 ali 0.5, še vedno je vsak sam do sebe kritičen in se odloči tudi pri 2.5 al več it za volan.Ljudi je treba prvzgojit-to je pa skor nemogoče pr nas.Žal.

Kar se pa pijanca tiče in nesreče - ne mi govort,mam sam izkušnjo.

;((
Bucbuc

Jinxy ::

Po mojem mnenju je 0,5 promila povsem v redu meja, nesrece povzrocajo predvsem tisti, ki spijejo MNOGO vec, tistim je pa itak vseeno, kje je meja!

Recimo, gres na sluzbeno vecerjo, spijes 2 kozarca vina, alkohol se ti sploh ne pozna (pa ne bit pametni, pa razlagat, kako se zdaj zaradi dveh kozarcev vina nekdo dela vecjega frajerja na cesti) in napihas 0,3..tle ni pointa!

Obnasanje na cesti, s tem mislim predvsem na "delat se frajerja, ipd" je odvisno od samega posameznika, tisti ki se delajo frajerje, nevarno vozijo ze ce so trezni, sam pa tudi ce kaj prevec spijem (se mi je zgodila ene 2x, priznam) ne vozim nic bolj nevarno kot obicajno, se bolj previdno zaradi policistov.

zetko ::

Tut po mojem mnenju je tistih 0.5 lih prou. Pvprečen človek pr 0.5 še nebo nč bl pjan kukr pa tist k ma 0.1. Seveda je pa to tut odvisn od človeka. Lohka bo en pjan šele pr 2.0 en pa pr 0.3 tko da je to relativno :D

g0Run7 ::

tistih 0.5 je cisto ok, bi pa po mojem morali izpit za avto dobit tam recimo pri 20. letu...

zetko ::

Po mojem pa pr 16 k bi se jest lepo 1 let pa pou že okol vozu :D

miha ::

Slovenija je dežela pijančkov, tak je že nekaj stoletij in bo verjetno ostala tako dolgo, dokler bo standard tako nizki kot je sedaj. Pitje je danes poceni izhod iz krize, sicer je res začasen, ampak se imaš vsaj takrat fajn, posebaj pri nas mladih, katere v šoli "matretirajo" z nepotrebno snovjo.
Kar se pa tiče Vive in njenega zbiranja podpisov za zakonodajni referendom, pa je samo nepotrebno metanje denarja stran za morebitne volitve, saj bi, po moji oceni, volilo proti okrog 60-70%.
Boljši da Viva da podubo za referendom o vračanju prispevkov naročnikov Telekoma.

Loki ::

Jest sem za 0.0.
I left my wallet in El Segundo

zetko ::

Men se 0.0 useen zdi mal prestroga meja, to pa že zato k vsak k gre na večerjo spije en al pa dva kozarca vina in pri količini hrane ki jo poje mislim da to ne bo imelo prevelikega vpliva nanj, a števec bo useeno pokazal več kot pa 0.0. Mislim da je 0.5 kar pravšnja mera mislm pa da bi morali uvesti strožje kazni za preseganje te meje. Za 0.6-0.7 hude denarne kazni, kar je pa nad pa avtomatski odvzem izpita. Najbolj majo to u ameriki porihtan k je to za njih zločin in te lohka zaprejo če voziš vinjen. Če bi to pr ns uvedl me prov zanima kolk bi jih sedl za volan nalitih. :\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napihal sem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25429215 (6081) Kvinta
»

Koliko lahko spijem (da še lahko vozim) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7224488 (16432) krneki0001
»

0,0 promila alkohola v krvi med vožnjo? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25817388 (12977) Beli_Zajcek
»

Odvzem ipita 24h, kazen, vprašanje?

Oddelek: Loža
435266 (3765) amda
»

En hribček bom kupil, bom trte sadil... (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
977593 (5829) snow

Več podobnih tem