» »

Zakaj ni konoplja legalizirana?

Zakaj ni konoplja legalizirana?

1 2
3
4 5

imagodei ::

Vajenc je izjavil:

Tisti, ki je kdaj dnevno in redno konzumiral THC, ve, da se pri odvajanju pojavljajo znaki fizične odvisnosti, npr. močno švicanje.

Lahko se, lahko pa ne. :)

Pri travi ni tako enolično, kot pri horsu ali alkotu. Ta delitev na telesno in psihološko odvisnost je sicer malo zastarela, tako kot tudi delitev na telesne in psihološke odtegnitvene simptome. Ampak, dobro for argument's sake...

Nekateri lahko skadijo 5 jointov na dan, preko obdobja več let, pa se bodo odvadili brez večjih težav. Taki ljudje dejansko obstajajo in postavljajo na laž tiste, ki na podlagi izkušenj s svojimi znanci trdite, da gandža 100% povzroča telesno odvisnost.

Niti blizu 100% ni to res. Odtegnitveni simptomi so lahko čisto psihološke narave. Nihanje razpoloženja, glavobol in nespečnost niso ravno reprezentativni simptomi telesne odvisnosti.

Pri psiholoških odtegnitvenih simptomih gre predvsem za vprašanje volje. Pri telesnih odtegnitvenih simptomih je brez farmacevtskih pripomočkov nemalokrat ogroženo tudi življenje.
- Hoc est qui sumus -

gendale ::

jype je izjavil:

mckmck> Zakaj ni konoplja legalizirana?
Legalizacijo bomo pa dosegli, ko nehate širit očitne neresnice o čudežni zdravilnosti.

+1

jaz sem za legalizacijo, ampak večina zagovornikov se tega loteva na napačen način
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

blackbfm ::

Nihanje razpoloženja, glavobol in nespečnost niso ravno reprezentativni simptomi telesne odvisnosti.

ko v tednu dni spiš par ur si ful normalen ja

Pri telesnih odtegnitvenih simptomih je brez farmacevtskih pripomočkov nemalokrat ogroženo tudi življenje.


kje si pa našel ta bs? :))

imagodei ::

blackbfm je izjavil:

Nihanje razpoloženja, glavobol in nespečnost niso ravno reprezentativni simptomi telesne odvisnosti.

ko v tednu dni spiš par ur si ful normalen ja

Nihče ne govori, da "si normalen", če en teden praktično ne spiš. Razpravljamo o tem, ali se pri konoplji često pojavljajo simptomi telesne odvisnosti. Ne bi bilo slabo, če bi dejansko prebral, na kaj odgovarjaš.

blackbfm je izjavil:

Pri telesnih odtegnitvenih simptomih je brez farmacevtskih pripomočkov nemalokrat ogroženo tudi življenje.


kje si pa našel ta bs? :))

Sinko, še mnogo se boš moral naučiti. Za začetek bo Gugelj dovolj dober.
- Hoc est qui sumus -

innerspace ::

Opazam, da je informiranost, kljub vsem mogocim dostopnim linkom(ask gugl), na psu.

Trditi, da medicinska konoplja ne vsebuje THCja je navadno sprenevedanje, vsak "Medical Cannabis Dispensary" v zda ima ob prodajanem proizvodu napisano vsebnost THCja in CBDja...in point je prav v visoki vsebnosti THCja. Ceprav imajo CBDji tudi nekatere specificne efekte, obicajni self-proclaimed pacienti ne iscejo nepsihoaktivnih sestavin, so torej striktno THC konsumerji. Izjeme so recimo pri poskusih s pacienti z epilepsijo, kjer CBDji predstavljajo zeljeno spojino za zeljen efekt - lajsanje napadov. Znana nizozemska seedbanka razvija prav sorte z visoko vsebnostjo CBDja in zelo nizko THCja, zaenkrat je medicinska konoplja brez THCja le za nekatere uporaben mit.

Problem kriminalizacije je, da onemogoca prav raziskave v medicinske namene in hkrati stimulira crni trg. Lazy-ass birokrate komot krivimo za ohranjanje trenutne zelo nazadnjaske politike.


@ABX - ce ni skrivnost, kake sorte si gojih na otokih? Yum:)
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

c00L3r ::

Phantomeye je izjavil:

Marihuana itak ni prepovedana, ker bi bila škodljiva in zasvojljiva, ampak zato, ker je ni mogoče regulirati tako kot tobak, alkohol, tablete, itd.


Kaj? Kako ni mogoče regulirat marihuane, je pa mogoče tobak? V končni fazi gre za posušene rastline.

Kamran ::

Hei,

Priporočam ogled filma "Fear & Loathing In Las Vegas" (1998).

V filmu je ena scena, kjer so udeleženci v kazinoju prikazani kot reptili... mogoče asociacija, da določene droge višajo frekvenco zavesti zaradi česar lahko vidiš to kar naj bi nekateri večkrat ? Eh, kaj pa vem. :))

phuntaox ::

Super film.

"frekvenca" zavesti...hmm..ok
Reptili? :))... (jaz) bi rekel, da je to bolj neka asociativna projekcija, kot kaj drugega. Simbolika.
Meni pa eni/ene zgledajo kot prasci, krave, žirafe, koze, razni glodalci itd. OFFTOPIC
--------------------------------------------------------------------------------

Gledal intervju z nekim doktorjem iz UCLA, da so delali meta raziskavo: 15 let redne, konkretne uporabe tobaka vs. trave.
(ameri jo v jointih kadijo večinoma brez tobaka, zato je primerjava sploh smiselna)
Očitno je razlika znatna. Kljub temu, da se v obeh primerih vdihuje večinoma škodljive snovi, ker pač če nekaj kuriš in vdihuješ, boš v vsakem primeru zamazal pljuča, so ljudje, ki so kadili travo, imeli le ~1 krat večjo pojavnost raka na pljučih (se pravi enako:),
v primerjavi z ~8× pri čikarjih.

Zdaj, tako so odkrili, če pa to ne drži, pa naj prosim še kdo ugotovi, v novi preiskavi.

donfilipo ::

Jok reptile vidijo občasno kot neko opozorilo mnogi. Tudi meni se je enkrat zgodilo. Lahko je ektremno svarilo možgan, da gre za skrajno neprijetno in simbolično nevarno osebo. Pa dajo privid. Mož, ki se mi je spremenil v kuščarja za hip, je bil škrt, cenkaroš, ki sicer ni reven in je vozil travico na nizozemsko...poleg rož:)) Ampak kot rečeno runkl prve klase, ker gre cenkat za drobnarije pri polni denarnici...ali pa če smo subjektivni jaz nisem bil za balkansko prčvarnico, kjer je cenkanje narodni običaj.

Ampak privid se pojavi...ni pa izgleda nič nevarnega. Tudi izgine in začuda po neki kulminaciji, tudi tipa ni bilo več blizu, kot bi tudi on mene videl kot neko pošast:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Kamran ::

Hm... se ga "zadeneš", potem pa gledaš parlamentarni kanal. Me zanima, če bi tudi tukaj prišlo do "transformacij" ali bi moral iti prav tja na tribuno za publiko. 8-)

donfilipo ::

Jaz ponavljam sem bil trezen. In tisto s frekvencami...opozarjam primite se za priftošel:)

Ni pa vse skupaj čista izmišljotina. V življenju je VELIKOKRAT tako. Nek težak ali čuden pojav, dogajanje, družbo, ali objekt, si ljudje različno in večinoma narobe razlagajo.

Ponavljam bilo je na tem, da bi ga ali pretepel, ker mi je hodil po živčkih kar nekaj časa in v tem užival...ker pa sem pacifist...pa možgani potem takole:))

Vsekakor če gredo nekomu neki pollitiki res TOLIKO na živce...potem jih bo ali kamenjal...znajo se pa tudi pojaviti kuščarji:)

Jaz kar se politikov tiče raje pljunem v monitor, če je tako hudo in prdnem včasih, ko preveč nakladajo. Pomaga:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Matija82 ::

NAJMLAJŠI PACIENT V MOJI AMBULANTI, KI JE ZASVOJEN S HEROINOM, JE STAR 12 LET, pove Miha Kramli, vodja ambulante za zdravljenje odvisnosti v Novi Gorici. Govori o prepričanju, da se je na žurki bolje zadeti s travo kot z alkoholom in da trava celo koristi. Nasprotno, marihuana je lahko zelo nevarna, pod določenimi pogoji - če jo dobiš namočeno v amfetamin, kokain, krokodilje droge, programirane in elektronske droge - tudi smrtno nevarna. Tudi tak primer so že imeli v njegovi ambulanti


Dnevnik link.

Zahvala avtorici in/ali intervjujancu, da sta me obvestila o obstoju krokodiljega skanka, programirane travce* (programiranih drog nasploh!) in jointov namočenih v elektronske droge.

Zahvala tudi, ker sta me opozorila, da moram obvezno oprati majice, ki jih kupim na koncertih ali na plaži, ker dilerji radi všijejo zavitek droge v ovratnik.

*Sicer tega izraza nisem še nikoli zasledil v literaturi, niti ne zveni logično, ampak kaj pa ve laik)

innerspace ::

WTF??
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Matako ::

Meni je pa avtomatično ob tej temi prišla na ustnice "He woss a buffalo soldiaaar...".


Samo povem. Nazaj k rednemu programu.
/\/\.K.

c00L3r ::

Če namočim kos kruha v bencin in ga pojem, je tudi ta smrtno nevaren. Če si zmešam podganji strup v svežo limonado je ta tudi nevarna. Kaj so te zdaj toplo vodo odkrili? Če v marihuano zmešaš nekaj nevarnega, je skupek teh snovi nevarn, logično.

Zato pa bi blo prav, da se dovoli gojenje za privatne potrebe. Tam točno veš, na čem si 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c00L3r ()

Double_J ::

Dve šivanki...

vostok_1 ::

Kr veliko vzporednic ima ta tema z tisto o vzgoji otrok. Namreč poraba marihuane v osnovnih šolah je poletela v nebo.

Rok Woot ::

no jype, od kje ti da kajenje marihuane slabo za pljuča... Za raka se ne ve, za dihanje pa ni

"With up to 7 joint-years of life-time exposure, we found no evidence that increasing exposure to marijuana adversely affects pulmonary function," the researchers wrote in study, published in the Jan. 10 issue of the Journal of the American Medical Association. In fact, the researchers found a slight increase in occasional marijuana smokers' lung function. That increase may be indicative of marijuana smokers taking deep breaths and holding the smoke in, the researchers said.

wikipedia (vem neverodostojno)
As of 2012, there is conflicting data on the correlation of an increase in the incidence of lung cancer and cannabis smoking. A systematic review evaluating 19 studies from 1966 to 2006 found no significant tobacco-adjusted association between cannabis smoking and lung cancer development despite evidence of precancerous histopathologic changes of the respiratory mucosa.[14] Some studies indicate increased rates of cancer and others do not. The studies do indicate increased prevalence of pre-cancerous changes in the user's airways.

Pretiravanje v čemerkoli pa nikoli ni dobro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Rok Woot ()

zavajon ::

Matija82 je izjavil:

Zahvala tudi, ker sta me opozorila, da moram obvezno oprati majice, ki jih kupim na koncertih ali na plaži, ker dilerji radi všijejo zavitek droge v ovratnik.

Oh, shit! Škoda, da v mojih časih tega niso počeli, gotovo bi kupoval več majic. :D
Nam so le govorili, da ti dajejo mamila v pijačo, zato sem takrat nekoliko prekomerno pil. A žal nisem imel te sreče... :|

Gapi182 ::

Rok Woot je izjavil:

no jype, od kje ti da kajenje marihuane slabo za pljuča... Za raka se ne ve, za dihanje pa ni

"With up to 7 joint-years of life-time exposure, we found no evidence that increasing exposure to marijuana adversely affects pulmonary function," the researchers wrote in study, published in the Jan. 10 issue of the Journal of the American Medical Association. In fact, the researchers found a slight increase in occasional marijuana smokers' lung function. That increase may be indicative of marijuana smokers taking deep breaths and holding the smoke in, the researchers said.

wikipedia (vem neverodostojno)
As of 2012, there is conflicting data on the correlation of an increase in the incidence of lung cancer and cannabis smoking. A systematic review evaluating 19 studies from 1966 to 2006 found no significant tobacco-adjusted association between cannabis smoking and lung cancer development despite evidence of precancerous histopathologic changes of the respiratory mucosa.[14] Some studies indicate increased rates of cancer and others do not. The studies do indicate increased prevalence of pre-cancerous changes in the user's airways.

Pretiravanje v čemerkoli pa nikoli ni dobro.

zakaj wikipedia ni verodostojna? Saj imaš spodaj vse vire lol :D. Poleg tega je polno adminov tko da kar tako ne moreš spreminjat stvari po želji

Goran's Blog ::

Matija82 je izjavil:

NAJMLAJŠI PACIENT V MOJI AMBULANTI, KI JE ZASVOJEN S HEROINOM, JE STAR 12 LET, pove Miha Kramli, vodja ambulante za zdravljenje odvisnosti v Novi Gorici. Govori o prepričanju, da se je na žurki bolje zadeti s travo kot z alkoholom in da trava celo koristi. Nasprotno, marihuana je lahko zelo nevarna, pod določenimi pogoji - če jo dobiš namočeno v amfetamin, kokain, krokodilje droge, programirane in elektronske droge - tudi smrtno nevarna. Tudi tak primer so že imeli v njegovi ambulanti


Dnevnik link.

Zahvala avtorici in/ali intervjujancu, da sta me obvestila o obstoju krokodiljega skanka, programirane travce* (programiranih drog nasploh!) in jointov namočenih v elektronske droge.

Zahvala tudi, ker sta me opozorila, da moram obvezno oprati majice, ki jih kupim na koncertih ali na plaži, ker dilerji radi všijejo zavitek droge v ovratnik.

*Sicer tega izraza nisem še nikoli zasledil v literaturi, niti ne zveni logično, ampak kaj pa ve laik)


Seveda, Kramli je tisti kateri nas bo učil o konoplji. Ne rečem, je mojster za zdravljenje odvisnosti od drog ter iger na srečo, vendar lahko bi tudi povedal da je eden od uživalcev te zelene substance!

opeter ::

Hayabusa je izjavil:

Seveda, ogromno. Kajenje marihuane je dokazano škodljivo za cel kup reči.

So cigarete/alkohol/tablete takisto, vendar so legalne.


Seveda. Samo pa moraš pogledat še iz drugega zornega kota in sicer, kakšna industrija in lobiji stojijo za sveto trojico v obliki cigarete, alkohola in tablete.

Če bi bilo vsaj pol tega za konopljo, bi bila situacija dandanes drugačna.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

m0LN4r ::

Poglejte študente:
- več tisoč študentov, ki vsak dan pijejo alko in kadijo čike, se tepejo na zabavah zaletavajo in divjajo z avti itd.
- kadilci trave, mirni čilajo v parku igrajo glasbo... Ne divjajo in ne dirkajo po mestu z avtom

Torej so dejansko vsi študenti odvisni od alkohola, ker ga skoraj vsi na dnevni bazi uživajo?

Maš srednješolce:
- ki se ga koma napijejo in kadijo čike, nič od tega nebi smeli pa jim vseeno država "omogoča" pa očitno nobenega ne moti dovolj, da bi bil strožji nadzor
- če pa skadijo en joint za vogalom, pa so storili največji kriminal na svetu?

Off:
Anoreksične ljudi zdravijo, ker hočejo da se zredijo v jedce in stem prispevajo k gospodarstvu. Debele ljudi pa ne zdravijo s shujšanjem v bolnišnicah. Tak pač je...
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Matija82 ::

To je kretenizem. Ne najdem druge besede. Žal.

Človek nam razlaga o nekih daljinsko vodenih zombijih in mikro iglah, pa to ne moreš verjet.

Kriminalist in psiholog pa sta posebej poudarila, da je napačna miselnost nekaterih staršev, da ,,trava" (posušena indijska konoplja) ni tako nevarna kot druge droge. ,,Trava je smrtno nevarna droga, saj se je od leta 1970 zaradi raznih dodatkov spremenila več kot 13-krat in je še posebej nevarna v kombinaciji s pitjem alkohola!"


http://www.tednik.si/tudi-trava-je-smrt...


Te sintetične droge se dajo zelo sprogramirati. To se pravi, neka določena
skupina v skritih laboratorijih lahko v sintetično drogo vnaša informacije, snovi, ki lahko na
določeno populacijo zasvojencev vpliva tako, da so okolju agresivni, da na podaljšano
roko lahko okolju izvajajo določena dejanja nasilja, pa tudi izsiljevanja vodena od teh, ki
to sintetično drogo proizvajajo

...
Poleg domačih, znanih dilerjev, poznamo
tudi naključne dilerje. Zelo smo lahko zaskrbljeni nad pojavom teh naključnih dilerjev, ki
lahko na neki masovni prireditvi po plesu preko teh mikro iglic vbrizgajo drogo brez barve,
vonja in okusa. Ta iglica gre skozi obleko, te mikro iglice gredo skozi steklenico, to se
pravi skozi steklo, pločevino. Mi niti s prostim očesom ne zaznamo, da so te steklenice,
pločevinke dotaknjene

...
Od leta 1970 do danes se je marihuana spremenila
trinajstkrat. Nedopustno in nemogoče je ali ne, da o marihuani nimamo dovolj znanja in
da imamo mogoče zastarelo in neuporabno znanje. Od domačice, od skanga, namočene
trave, ki je mimogrede lahko smrtno nevarna do hibridne, genetsko spremenjene in
halucigene trave


www.nova-gorica.si/mma_bin.php?id=20120...

(Nebuloz o pokvarjenem kapitalu, ki izdaja revijo na tematiko konoplje raje ne bi komentiral)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matija82 ()

judoka ::

freesty je izjavil:



Sem za legalizacijo in velik davek na marihuano. Naj folk kadi in s tem bogati drzavno blagajno. Pa se dobro bi bilo za turizem.



Točno to. Ampak našim politikom bo to potegnilo šele ko bo cela Evropa zadevo legalizirala. Itak je že malo pozno, glede na to da vsako
leto par držav legalizira marihuano.
Enak problem so ljudje, ki ne kadijo THC-ja, se pa zadevajo s katero od drugih legalnih drog, a so hkrati najbolj proti
legalizaciji THC. Pač hinavci in ignoranti.

Blagodejni učinki THC-ja so pravljica. Droga je droga. Vsaka škoduje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: judoka ()

SplitCookie ::


Blagodejni učinki THC-ja so pravljica. Droga je droga. Vsaka škoduje.

Torej tudi dopamin in endorfini ?
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

49106 ::

Zelo smo lahko zaskrbljeni nad pojavom teh naključnih dilerjev, ki
lahko na neki masovni prireditvi po plesu preko teh mikro iglic vbrizgajo drogo brez barve,
vonja in okusa. Ta iglica gre skozi obleko, te mikro iglice gredo skozi steklenico, to se
pravi skozi steklo, pločevino. Mi niti s prostim očesom ne zaznamo, da so te steklenice,
pločevinke dotaknjene


WTF? Takšnih gadgetov ne uporablja niti Bond.

SplitCookie ::

Mja:)
Panika uber:)
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

zavajon ::

Seveda ne, saj Bond ni bil človekoljub, ki bi ljudem zastonj delil drogo.

judoka ::

SplitCookie je izjavil:


Blagodejni učinki THC-ja so pravljica. Droga je droga. Vsaka škoduje.

Torej tudi dopamin in endorfini ?



V primeru ponavljajoče konzumacije sigurno. Ne bi v to debato mešal naravih telesnih funkcij.

innerspace ::

Matija82 je izjavil:

To je kretenizem. Ne najdem druge besede. Žal.

Človek nam razlaga o nekih daljinsko vodenih zombijih in mikro iglah, pa to ne moreš verjet.


"Idiotizem" je se ena beseda, ki dobro opise nacin razmisljanja teh osebkov.

Problem niso samo ti idioti ampak "zaskrbljene" osebe, ki te idiote poslusajo. Zadeve imajo podobno argumentirane kot antivaxerji in ostali teoretiki zarot.
Jp, tak pristop je v danasnjem casu zelo uspesen, izgleda.


Ce bo kdo ujel novico o kaki taki javni razpravi na temo skodljivosti marihuane, naj prosim objavi tule, da se lahko pripravim(o) in temu folku dopovem(o) kje se moti. Javno, ker tako strasit ljudi je bolano.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Rok Woot ::

Jah pač dokazov za to da trava povzroča raka na pljučih ni, prav tako ni dokazov, da ga ne. So neke slabe študije, ene trdijo tako, druge drugače. Ljudje v temi pa so trdili, da taki dokazi obstajajo, zato me zanima kak vir.

Viri pa so v prejšnjem postu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Rok Woot ()

Rippy ::

Rok Woot, Pri nas se ponavadi meša s tobakom in tudi to nekaj prispeva k tem. Nepopolno izgorevanje tudi vedno prinese skodljive delce, ki potencialno dvignejo možnost raka na plučih. Torej to, da lahko prispeva k temu skoraj ne dvomim tudi, če je samo minimalno statistično opazno.

Pri tem je pa dobro povdariti, da visoka onesnaženost zraka (v velikih mestih, sploh Bejing) znatno bolj prispeva k bolezni pljuč, kot en joint na dan ali pa tu pa tam.

Edit: Škodljivo je pa tako ali tako vse v ekstremnih in neprimernih količinah. Če želiš lahko spiješ toliko kristalno čiste in neoporečne vode, da si resno ogroziš zdravje ali pa te celo ubije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rippy ()

Relanium ::

judoka je izjavil:

Droga je droga. Vsaka škoduje.

Si se kdaj vprašal, na kaki osnovi se določeni zadevi doda naziv droga?
V angleškem jeziku pomeni droga (drugs) zdravilo oz. vse vrste pripravkov, ki jih ponavadi dobimo v lekarnah, pri dilerjih, ...

FYI če še ne veš, tud zdravila ti škodujejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Relanium ()

judoka ::

Relanium je izjavil:

[
FYI če še ne veš, tud zdravila ti škodujejo.



Mi je jasno. Tvoj point?

MilanP ::

da so za thc medicinske indikacije in da v enih primerih zlo koristri

Relanium ::

judoka je izjavil:

Relanium je izjavil:

[
FYI če še ne veš, tud zdravila ti škodujejo.



Mi je jasno. Tvoj point?

Moj point je, da ne moreš kr tako posploševat kar sem ti zgoraj citiral.

Rok Woot ::

Mah velik je dobrih drog. Kava je tud med njimi in trava. Ja tobak je pa škodljiv. Mislim polno raziskav maš in to dobrih, ki to potrjujejo. Je pa tko, da če skadiš vsak dan 10 jointov, to pač nemore biti dobro zate, če ne drugega iz psihološkega vidika. Jaz mislim, da če recimo pokadiš enega čistaka na teden, da je to dobro zate, ti pač ne. Jaz sem podal vire, ti ne. Na tak način se pogovarjati nemoremo, ker ti že vse veš. Najbolje bi bilo, da bi imel del foruma, kjer moraš vsako izjavo utemeljiti in podati vire. Ker kregati se o mnenjih, pač nima smisla.

mailer ::

Zgrešeno se mi zdi, da bi marihuano legalizirali zaradi kajenja. Problem je, ker se je ne sme gojiti in izdelovati mazila in druga domača zdravila.

psickolog ::

Meni se pa zdi, da je želja po legalizaciji konoplje izražena predvsem iz strani tistih, ki jo kadijo oz. uporabljajo za rekreativno uživanje :). Zato bo z argumenti, da "zdravi raka" in podobno, bolj težko.

Po drugi strani bi legalizacija lahko odprla nov trg, kjer bi se konoplja dejansko uporabljala za industrijo in zdravstvo ter ne samo za zadevanje.

Rok Woot ::

The active ingredient in marijuana cuts tumor growth in common lung cancer in half and significantly reduces the ability of the cancer to spread, say researchers at Harvard University who tested the chemical in both lab and mouse studies.


http://www.sciencedaily.com/releases/20...

Shegevara ::

Rok Woot je izjavil:

The active ingredient in marijuana cuts tumor growth in common lung cancer in half and significantly reduces the ability of the cancer to spread, say researchers at Harvard University who tested the chemical in both lab and mouse studies.


http://www.sciencedaily.com/releases/20...


če boš uporabil bong, potem mogoče celo ja. Če pa kadiš travo recimo enkrat na dan, pa tu ni dileme, da si uničuješ pljuča. To te prizadane huje kot čik, ker globoko inhaliraš, poleg tega da je neizmerno več škodljivih snovi za pljuča v travi kot v cigaretih z izjemo dušikovega monoksida.

c00L3r ::

Seveda bodo za legalizacijo marihuane tisti, ko jo kadijo. Prepovejmo alkohol, za legalizacijo bodo tisti ki ga pijejo. Oz. prepričan sem da so pivci alkohola izrecno proti njegovi prepovedi.

Shegevara kje imaš vir za to, da 1 joint na dan bolj škodi kot kajenje cigaret? Na pamet?

Rok Woot ::

Hmm sej pri bongu je še slabše, razen če misliš proper vodno pipo. Če skadiš čistaka na teden je to dobro za pljuča, obstaja tudi vaporizer. Zadrževanje dima v pljuči dalj časa pa ni dobro, kot tudi samega zraka, saj zaradi pomankanja kisika... A moram spet članke iskat. Če folk ne zna kadit, ni to moj problem, je pa bolj zdravo jest ja, vzameš cof in ga poješ, sam zadane pa bolj ne, je pa izredno zdravo. Kot sem rekel pretiravanje v čemerkoli pa pač ni dobro(čeprav neobdelane lahko poješ kolikor hočeš). Da ne govorimo kakšno travo danes mladina kadi... Polna gnojil itd

Shegevara ::

c00L3r je izjavil:

Seveda bodo za legalizacijo marihuane tisti, ko jo kadijo. Prepovejmo alkohol, za legalizacijo bodo tisti ki ga pijejo. Oz. prepričan sem da so pivci alkohola izrecno proti njegovi prepovedi.

Shegevara kje imaš vir za to, da 1 joint na dan bolj škodi kot kajenje cigaret? Na pamet?


Če smo že natančni, en joint škoduje za pribljižno 20 cigaret, kar se tiče pljučnega raka.

Rok Woot ::

vir prosim, za nezmešan joint

innerspace ::

Shegevara je izjavil:

Če smo že natančni, en joint škoduje za pribljižno 20 cigaret, kar se tiče pljučnega raka.


Ce si ze natancen, navedi vir za trditev. Ker ce ne, nisi natancen.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

49106 ::

natančen in približno v enem stavku :D

Shegevara ::

innerspace je izjavil:

Shegevara je izjavil:

Če smo že natančni, en joint škoduje za pribljižno 20 cigaret, kar se tiče pljučnega raka.


Ce si ze natancen, navedi vir za trditev. Ker ce ne, nisi natancen.



http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article...
This population-based case-control study provides evidence of a relationship between smoking cannabis and lung cancer in young adults. For each joint-year of cannabis exposure the risk of lung cancer was estimated to increase by 8%.


There were 79 cases of lung cancer and 324 controls. The risk of lung cancer increased 8% (95% CI 2% to 15%) for each joint-year of cannabis smoking, after adjustment for confounding variables including cigarette smoking, and 7% (95% CI 5% to 9%) for each pack-year of cigarette smoking, after adjustment for confounding variables including cannabis smoking.


Se pravi upoštevajoč to, da so nekateri kadilci trave tudi kadilci tobaka.

Rok Woot ::

Kje tu vidiš, da en joint škoduje 20x tolk kot čik, da ne govorimo o tem, da gre kle za redne uživalce, ki so lahko cannabis celo mešali s tobakom. Pa še majhen vzorec.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Legalizacija marihuane 2016 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
904143275 (56098) gushto
»

Zastrupitev z THCjem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31676058 (67296) Okapi
»

Razlogi proti legalizaciji ganje ? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
37233164 (23344) tomi66
»

Heroin vs. mariuhana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6519934 (17936) poweroff

Več podobnih tem