» »

radeon 9500 flash problem

radeon 9500 flash problem

THX ::

dons sm probu fleshat radeon 9500 (saphire) z biosom od connect 3d radeona (ja, tud 9500)
ker ni odklenjen in v 9700 pac ne gre, sm mislu da bo šlo na druzga 9500, pac da bo sprobu al je za unih 128 bitov u riva tunerju kriv bios al pcb. ko sm ka 1. fleshu z novim biosom mi je napisal napako (error:timeout:poll rom idle after bulk erase)
sm probu se enkrat, z -f switchom. dosegu nism nc, ista napaka se enkrat. pol sm obupu in reseteru komp. spustu je sam en dolg pisk, ekran se pa ni prizgal.
nakar probam fleshat parkrat nazaj na original bios, ki sm ga prej posnel za vsak slučaj. piše mi isto napako, premakne se pa nikamor
a bi blo možn da je men ratal bios sam zbrisat pa ne novga napisat?
bi lahko pomagat če bi kartico odklenu pa pol fleshu?

AIDS ::

THX; a si pol stuhtu kako nazaj ozivet kartico ?
Evo, jaz sem danes isto naredu in imam isti problem...

Berem zdle po drugih forumih in pise da se sapphire kartic sploh ne da flashat, ker nimamo tapravega flasherja.exe ... ker so pac protected biosi in neke finte...kako zapise bios v neke mape ?

Kako zdej to kartico nazaj ozivet ce se je sploh se da ?

rap3r ::

Itak da se jo da flashat mojga saphire 9500 sm fleshu že z skor usakim biosom k sm ga najdu, če je pa kej narobe kukr v tem primeru pol je treba met še eno grafično sam da je na pci vodilu in pol z njo flashat s tem da morš v parametrih utipkat namest 0, številko 1 (pozicija karte v biosu, če pa to ne dela pa kr pust na 0, ker učasih še sam neve kje je, je pa res da ti nebo ratal te pci grafične ponesreč flsaht to ni možno...8-O :\
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Ma sem tud to probu pa ne dela...
A je mozn da je crkla ?

(error:timeout:poll rom idle after bulk erase)
Kaj pomeni ta error ?

THX ::

ja, isti problem...
u glavnem rabš program flashrom.exe, s atiflash.exe piše to napako
+ rabš original bios, če ga nisi shranu
flashrom mal poišč po netu, bios ti pa lohk jst pošlem, če maš to kartico ka jst, to je radeon 9500 od saphire, črna, rami v eni vrsti. s tem programom sm 99% prepričan da ti bo delal

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

r9500 --> r9700 Utvara ali realnost? (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Navijanje
89043231 (25629) sharp
»

Sapphire Atlantis 9600 pro nujno

Oddelek: Strojna oprema
281527 (1267) rap3r
»

Radeon 9700 ne pro

301855 (1578) Caligula
»

Bios za OC 9500 na 9700

221706 (1384) Turtle
»

Za vse lastnike Herc. r8500LE! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
33020283 (12915) sharp

Več podobnih tem