Forum » Elektrotehnika in elektronika » Fluorescentna sijalka in motnje
Fluorescentna sijalka in motnje
roli ::
Imam en majčken problemček. Doma imam v sobi klasično "neonko" - oziroma dve (ena poceni osramova luč). Stvar ima še klasičen štarter in dušilko. Že zelo dolgo časa opažam, da stvar povzroča precejšnje motnje z napravami v sobi. Zvočniški sistem (bolj poceni 5.1 stvar od Geniusa) pobezlja skoraj vedno kadar prižgem/ugasnem luč - točneje woofer začne hreščat (in hrešči dokler zadeve ne potegnem iz elektrike in vtaknem nazaj). Prav tako se mikrokontroler, ki je povezan na računalnik restarta, ... Vse to se zgodi skoraj vedno, ko prižgem ali ugasnem to luč. Zadnje čase mi gre to čedalje bolj na živce in bi rad ta problem nekako odpravil. V hiši je že precej stara napeljava tako, da glede tega ravno ne morem narediti kaj dosti (če je sploh to težava). Sem pa razmišljal, da bi dušilko zamenjal z elektronskim balastom. Zanima me, če bi to ta problem odpravilo ali ne. V primeru da ne, pa me zanima kaj bi ga.
http://www.r00li.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera LED namizna svetilka? (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 20469 (17341) | negotiator |
» | Gospodinjske žarnice (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 126932 (95856) | BigWhale |
» | Flourescenčne svetilke v mrazu in izbira dušilkeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5337 (3403) | energetik |
» | Od danes prepoved prodaje razsipnih žarnic (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 18429 (13105) | Matev |
» | Malo čudna pomoč za ta forum-POVEZAVA NEONKEOddelek: Pomoč in nasveti | 2398 (2366) | gumby |