» »

Inštalacija mrežnega tiskalnika v Mint Cinnamon

Inštalacija mrežnega tiskalnika v Mint Cinnamon

osti1 ::

Zdravo,

imam težavo, na Mint Cinnamon 13 Maya poskušam inštalirati mrežni tiskalnik (Canon iR2270 na SBS2011), ki zahteva (vsaj v Win7) vpis uporabniškega mesta in gesla za dostop (nastavljeno na tiskalniku samem, za fotokopiranje in tiskanje).

1) Inštaliral sem ga preko CUPS (localhost:631 metoda), tiskalnik najde in ga namesti, vendar noče natiskati ničesar.
S Canonove spletne strani sem snel gonilnike za linuxe (Mint 13 ni na seznamu testiranih distribucij), a ne morem inštalirati gonilnikov (preko Terminal mi ne najde .deb in .rpm datotek), poskušam preko grafičnega vmesnika (Gdeb(?)), ampak mi vrže ven napako "Neurejena odvisnost cupsys(?)".

Obstaja še kakšna možnost namestitve tiskalnika?

2) V Win7 imam v oknu za Naprave in tiskalnike možnost vpisati uporabniško mesto in geslo ter odkljukati zahtevo za vsakokratno vnašanje obeh podatkov.

Ali je ista možnost prisotna tudi v Mint 13? Kje se to nastavi, ker sem pogledal preko CUPS, system-config-printers in Printers, pa ne najdem.

Trenutno to poskušam na Mayi, ker pa je to prvi od 12 računalnikov pa bi rad vedel, ali naj raje izberem kakšno drugo distribucijo. Ideje in še bolj rešitve so dobrodošle. :)

LP
Alen
Če polžu ukradejo hišico, ... a je nag ali brezdomec?

Zvezdica27 ::

lp,

downloadaj driverje, samo deb, rpm ni za debian/ubuntu/mint
terminal
premakni se v to isto mapo (pazi, torej komanda ls -a)

sudo dpkg -i imedriverja.deb

čeprav, če ti printer na mreži najde, bi vsaj osnovne funkcije morela delati prek CUPS. Za ostalo: googlaj, jaz vsaj zase vem, da printerji na linux vedno delajo iz prve.

Ostalo lahko sproti, ko bodo težave, zdaj ... good luck.

zz

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1107342592 (479) polozweii
»

Zorin OS 7 (strani: 1 2 )

7014665 (2351) 2f4u
»

Namestitev, Canon lbp 1120, Linux

Oddelek: Pomoč in nasveti
5686 (583) nergac
»

Ubuntu vprašanja (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

1061187510 (56349) poweroff
»

[Ubuntu] CUPS in gonilniki za Canon tiskalnik

Oddelek: Programska oprema
102073 (1963) Icematxyz

Več podobnih tem