» »

UE46ES5500 SMART LED SAMSUNG-usb?

UE46ES5500 SMART LED SAMSUNG-usb?

Smiley-xx ::

Pozdravljeni,

mene pa zanima, če je kdo med vami lastnik omenjenega tv-ja in kako deluje predvanaje filmov preko usb-ja. Prodajalec mi je trdil, da baje vse špila kot bi moralo. Tudi veliki MKV faili? Je to res? Pa kako je s šumniki? Jih prikazuje? Je mogoče tudi moč nastavljat velikost pisave, ali pa je fiksna?




Kot drugo pa me zanima kako ste kaj zadovoljni s tem tv-jem? Kako je kaj upravljenje (menu pa te zadeve, komplicirano, ali vse gladko teče?). In kakšna je hitrost preklopa kanalov? Ker mi gre na živce, ko eni televizorji po 1 sekundo rabijo, da preklopijo program.

s1m0n ::

Trenutno sem naletel le na en film, ki ni deloval iz USB ključka. Verjetno je Samsungova ES serija ena najboljših kar se tiče predvajanja vsebine z USB medija.
Podnapisi imajo šumnike le da pri kakšnem zaradi kodiranja datoteke s podnapisi ni črke "Č". Je pa pomembno, da imata film in podnapisi enako ime.

Velikost pisave sem uspel le enkrat najt zdaj mi več ne uspe :) Imaš pa majhna, srednja, velika.

Bolj zadovoljen ne bi moral bit :) Moti me le iztekanje svetlobe pri črnem ozadju a to je tipičen problem pri Edge LED osvetlitvi.
Prestavljanje programov bo na vsakem televizorju, če gre za digitalne trajalo dlje časa!!!

Han ::

Sam še nisem naletel na MKV, ki ga Samsung D in E serija ne bi predvajala. E serija podpira tudi podnapise iz MKV. So pa žal podnapisi relativno majhni, ne glede na to, če izbereš "velike". LG ima večje in zato lažje berljive podnapise.

Preklop med kanali žal ni trenuten, ampak traja kakšno sekundo. Se navadiš. Upravljanje je sicer enostavno.

Smiley-xx ::

Evoga, tv doma postavljen.... hmmm, zdaj pa čaram ker ga nevem povezat z apple tv :) mogoče kak namig. Imac zazna nov apple tv, zdaj pa nekako morem še imac pa nov samsung povezat :)

Han ::

Ne gre prek HDMI ali mreže (DLNA)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Smiley-xx ::

Ni se mi dalo več zajebavat, pa sem danes apple tv odnesel nazaj v trgovino in vzel normalen kabel in povezal tv z imackom. Drugače pa zadovoljen s tv-jem. Sicer kar sem preizkusil branja filmov z usb-ja sem opazil, da ni črke č, vsi drugi šumniki delajo... ampak me ne moti, ker bom verjetno kar uporabljal neposredno povezavo z Imackom in nebom nalagal filmov na usb.

Menjava kanalov je še kar solidna, kar sem se bal, pa tudi slika z navadne kabelske je še presenetljivo dobra (sem pričakoval slabšo sliko, ker nimamo preveč dobrega signala).

Tako, da zaenkrat zadovoljen z tv-jem.

Smiley-xx ::

Ena banalna (osnovna) zadeva me še matra... a mi razloži kdo, kako ročno zamenjat vrstni red kanalov. Recimo, da bi kanal 76 dal naprej na kanal 5 recimo... nekako mi ne uspe tega najti,... kar bi morala biti najosnovnejša in preprosta zadeva mi ne uspeva...

s1m0n ::

Če imaš mogoče pri roki sistem Windows si lahko s spleta preneseš programček in na računalniku urediš seznam!
Na televizorju bo to težak izziv :)

Smiley-xx ::

Pa vsaj nekaj kanalov bi ročno uredil...

Kje pa to downloadam... sicer pol moram na drug comp presedlat, ker na Imacku nimam sistema windows... kje najdem ta program in kako ga pol prenesem iz tv prvo na računalnik in potem nazaj? Sklepam, da prvo moram preko usb ključka kako izvoziti trenutne programe in jih potem na novo uredit in naložit?

s1m0n ::

Točno tako! Izvoziš seznam na USB na to urediš na računalniku (ni druge rešitve pri velikem številu programov, pri meni jih je bilo čez 100 in urejanje tega na TV bi trajalo par urc) na računalniku to hitro urediš. Datoteka s seznamom je velika le par KB tako, da lahko to za tebe po tvoji želji uredi tudi kdo drug. Po ureditvi ga le uvoziš na televizor!

Za programček pa moram poiskat jaz ga imam shranjenega na Google Drive. Če ga ne najdem na spletu ti bom mojega posredoval.
Na televizorju se jaz s premikanjem programov nisem ukvarjal ker je muka :)

Smiley-xx ::

Zmenjeno. Če najdeš se toplo priporočam :)

s1m0n ::

Smiley-xx ::

Hvala ti. Zdaj pa gremo čarat :)

s1m0n ::

Če imaš digitalno urejaš pod zavihkom "Cable" ostalo lahko pustiš nedotaknjeno.

Han ::

Ročno zamenjaš kanal v spominu takole: pritisneš gumb za SMART HUB, izbereš ikono z napisom KANAL (na ekranu se pojavi seznam vseh shranjenih kanalov) in na želenem kanalu pritisneš tipko TOOLS. Namesto obstoječe številke (npr. 76) izbereš želeno (npr. 5), s čimer se kanala zamenjata - 76 postane 5, kanal 5 pa 76...

Smiley-xx ::

Hvala. Super programček. Res gre hitro urejat...

Smiley-xx ::

No po slabem tednu uporabe se še enkrat javim, da malce pokomentiram....

Z zadevo še enkrat povem, da sem dokaj zadovoljen, vseh "čarov" televizije še nisem odkril in preizkusil,... bi pa vseeno malce tudi pokritiziral... Zadeva ki me "moti" oz. sem jo opazil je ta, da pri predvajanju filmov (pri temnih prizorih... beri noč, v kakih rovih, kanalizacijah itd...) v glavnem, ko je temen prizor, ni neke ostrine. Telesa in okolje se dokaj zlivajo in težko ločiš enega od drugega. Tudi pri HD posnetkih. Ko so svetli prizori, lepo vidiš vse potankosti itd..., pri temnih pa manjka tista prava črnina in kontrast... Upam, da razumete kaj mislim. Drugače pa za ta denar več kot zadovoljen s tv-jem.

pierch ::

Upam da si nastavil sliko na "Movie" mode?

Glede podnapisov pa...če se da jih prej shrani v UTF8 in bo špilalo tudi čžš-je. Imaš pa tudi v menuju od playerja na TV-ju nastavitve za podnapise v zadnjem kvadratku, kjer lahko nastaviš encoding na Central europe, kar ponavadi tudi zadošča.

Vsaj tako je na mojem D modelu.
Pierch

Wega ::

Pozdravljen - pripomba glede nastavitve slike: menda je to resnično ena redkih slabosti tega TV - prednastavljena slika je preživa. Priporočajo, da za filme nastaviš tako, da
- osvetlitev drastično znižaš, celo do 6, če gledaš film v temi
- kontrast ni višji kot 80

Priporočajo še, da izklopiš še "noise reduction", "Samsung's motion processing" pa bolj previdno.

S1m0n, hvala za programček!
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Led TV H6400 - vtisi, težave, zadnji firmware (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Zvok in slika
34363311 (8518) Han
»

2019: televizija je mrtva, naj živi internet

Oddelek: Novice / Ostale najave
439341 (7110) FTad
»

Usb port na lcd tv lg (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
392103104 (43548) kitka77
»

Plazma LG 50 pk350 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
29962506 (39476) rezator
»

Uporabnost USB na LCD TV-jih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
12155827 (47718) Lupin

Več podobnih tem